×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестувани за опита за преврат в Германия са наследствен принц и крайнодясна депутатка


06 Декември 2022, Сряда, 00:14 ч.
Автор: Флагман

3000 агенти на специалните части от федералните и щатските правителства претърсиха повече от 130 обекта в няколко федерални провинции рано сутринта в сряда

Наследствен принц и бивша депутатка от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" са арестувани при мащабна акция на германските власти за предотвратяване на опит за преврат в страната. Германското издание „Ди Велт“ публикува обширна статия за осуетен преврат точно в деня, която се навършва една година от управлението на коалицията „Светофар“.

Това най-големият удар досега срещу така наречените "граждани на Райха". 3000 агенти на специалните части от федералните и щатските правителства претърсиха повече от 130 обекта в няколко федерални провинции рано сутринта в сряда, които се приписват на група, наречена "Граждани на Райха". Арестувани са 25 души. Федералната прокуратура разследва подозрение за създаване на терористична организация.  Като помагач е посочен "руски държавен служител, наречен Виталий Б.", пише "Билд", цитирани от Епицентър.

Според изявление на Федералната прокуратура членовете на групата са преследвали целта „да преодолеят съществуващата държавна система в Германия и да я заменят със своя собствена форма на управление, която вече е разработена в общи линии". Те са били наясно, че тази цел "може да бъде постигната само чрез използване на военни средства и насилие срещу представители на държавата".

"Гражданите на Райха" също са обмисляли "убийства". Според изявлението на властите "военната ръка" е трябвало да наложи планираното превземане "със сила на оръжието".

Претърсените обекти включват и жилищните помещения на Биргит Малсак-Винкеман, бивш член на Бундестага от "Алтернатива за Германия" (AfD). Репортери от WELT наблюдаваха как около 6 часа сутринта специални части пристигнаха пред терасовата къща в берлинския жилищен район Wannsee и разбиха входната врата с таран. Длъжностните лица също предприеха действия срещу член на старо благородническо семейство и бивши членове на командването на специалните сили на Бундесвера.

Според кръгове по сигурността един от фокусите на нападенията е Баден-Вюртемберг. Само там за информация от WELT са претърсени около 30 обекта. Властите предприеха действия срещу хора, за които се твърди, че публично са клеветили и заплашвали лекари по врeме на Covid пандемията.

В случая с педиатър, например, се казва, че заподозрените са залепили стикери с негова снимка по стени, коли и пощенски кутии. Свързаният надпис може да се преведе като "следваща спринцовка" или "следващ изстрел". Подобни заплахи получиха и други лекари и политици.

Все още не е ясна ролята на политика на AfD в групата, пише изданието. Най-известната фигура, приписвана на групата, е бивш парламентарист: Биргит Малсак-Винкман е член на AfD и беше член на Бундестага от своята партия от 2017 до 2021 г. Наблюдатели ги причисляват към екстремисткото "крило" на партията.

След като напусна Бундестага, Малсак-Винкман се върна в Берлинския окръжен съд като съдия. Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с наследствения принц Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. От властите все още не е изтекла информация за ролята на Малсак-Винкеман в групата "Райхсбюргер".

Друг предполагаем член на Райхсбюргерската група също може да се счита за публична фигура: принц Хайнрих XIII Ройс. Той произхожда от старо благородническо семейство. Домът на Ройс управлява области в днешна Тюрингия до Ноемврийската революция от 1918 г. Другият клон на семейството има замъци, наред с други места, в Долна Австрия, близо до Лайпциг и близо до Заалфелд в Тюрингия.

Българската връзка

Начело на новия райх трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.).

Елеонора Каролина Гаспарина Луиза, принцеса Ройс цу Кьостриц е принцеса на Ройс (постарому Райс или Райска), а по-късно и българска царица (1908 – 1917), втората съпруга на цар Фердинанд I. Тя е дъщеря на принц Хайнрих IV Ройс цу Кьостриц (1821 – 1894) и принцеса Луиза Ройс цу Грайц (1822 – 1875).

Елеонора участва в редица кампании на руската армия като милосърдна сестра от Червения кръст, за което получава орден „Св. Анна“ – „Медалът на Червения кръст“.

Елеонора е в близки роднински връзки с руското императорско семейство и е преценена като добра партия за българския монарх. Бракът между двамата е сключен на 28 февруари 1908 г. в гр. Кобург, Германия.

След церемонията Елеонора получава титлата „княгиня на България“, а няколко месеца по-късно, след обявяването на независимостта на България от Османската империя на 22 септември 1908 г., титлата ѝ е променена на „царица на българите“.

Бракът между Елеонора и Фердинанд е напълно формален и лишен от каквито и да е чувства от страна на Фердинанд към новата му съпруга. Състрадателна и грижовна, Елеонора бързо печели любовта на заварените деца на Фердинанд и на целия български народ. Основната дейност на царица Елеонора като съпруга на държавния глава е благотворителността. По нейна инициатива през 1910 г. със заповед на Министерството на просвещението е създаден фонд „Царица Елеонора“, чието предназначение е събиране на средства за построяване на отделни сгради на институтите за глухи и за слепи деца. Царица Елеонора създава Детския санаториум за лечение на костна туберкулоза край Варна.

Благодарение на нейната намеса от събаряне е спасена Боянската църква, която през 1912 г. трябвало да бъде разрушена, за да се построи на нейно място по-голям храм.

По време на войните царица Елеонора организира курсове за милосърдни сестри и самата тя е на фронта като милосърдна сестра. Царицата подарява главното знаме на българското Македоно-одринско опълчение, а заедно с княгиня Клементина Бурбон-Орлеанска царица Елеонора е основен дарител на създадения в 1885 г. Български Червен кръст. Царица Елеонора е основателка на подпомагащото го женско дружеството „Самарянка“.

Царица Елеонора се разболява тежко в последната година на Първата световна война и след продължително боледуване умира на 12 септември 1917 г. в Евксиноград. Съгласно последната си воля царицата е погребана до южната фасада на Боянската църква.

Любовта на българския народ към заслужилата царица е безкрайна. Според поета Кирил Христов не е имало столичанка, която да не е отишла на опелото на царица Елеонора. До 1944 г. войници, оцелели благодарение на нейните грижи и обучените от нея сестри, всяка година се събирали на поклонение на гроба ѝ.

Царица Елеонора е единствената жена носителка на Военния орден „За храброст“ (IV степен), известна е с неуморната си благотворителна работа за Червения кръст.

Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците, пише БГНЕС.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

"Объркан старец"

Принц Хайнрих XIV, който е говорител на фамилията Ройс, описа през юли тази година заблудения член на фамилията като "объркан старец", който "сега е привърженик на заблудите на конспиративните теории". Хайнрих XIII вече е напуснал семейството преди 14 години по своя собствена молба, припомня „Велт“.

В семейството принц Хайнрих XIII Ройс е смятан за "персона нон грата" заради дивите си конспиративни разкази. От друга страна, на райхсбюргерската сцена той си спечелва репутацията на смел просветител. Видеоклиповете му се споделят в съответните канали в Telegram. Те срещат одобрение и в каналите на "инакомислещите".

Според заключенията на органите за сигурност в Райхсбюргер идеите си за Ройс и неговите съратници вероятно са смятали да създадат "Княжество Ройс".

С цел постигане на "мирен договор" със съюзническите сили победителки във Втората световна война Хайнрих XIII принц Ройс дори е установил контакт с представители на Русия. Твърди се, че групата е получила подкрепа от руската гражданка Виталия Б.. Според главния прокурор няма индикации, че руските контакти са реагирали положително на инициирането на "мирен договор".


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори