×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почти 40% от българите трудно свързват двата края


Почти 40% от българите трудно свързват двата края
Ключови думи: бюджет, доходи, пари, заплата
28 Ноември 2022, Понеделник, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

По този негативен показател страната ни е на първо място в ЕС, сочат данни на Евростат

39,8% от българите свързват двата края много трудно или трудно, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, които се отнасят за второто тримесечие на тази година.

По този негативен показател страната ни е на първо място сред деветте страни членки на ЕС, за които са налични данни. България, Словакия, Италия и Франция са страните членки на съюза, в които над една пета от хората преживяват трудно или много трудно.

В същото време само 3,6% от българите свързват двата края лесно или много лесно, показват още данните на европейската статистическа служба.

На обратния полюс е Финландия, където това важи за 40,5% от населението, а финландците, които свързват двата края трудно или много трудно, са само 11 на сто.

През второто тримесечие на 2022 г. повечето хора в страните членки на ЕС, участвали в събирането на тримесечни данни за условията за живот, съобщават за нараснали затруднения да преживяват спрямо предишните тримесечия. Това се дължи на ръста на цените от началото на 2022 г., пише Евростат.

Между април и юни делът на населението, което е можело да свързва лесно или много лесно двата края, е намалял спрямо предходното тримесечие във всички девет страни, за които са налични данни, с изключение на Италия, която отбелязва ръст с 0,3 процентни пункта (пр.п.).

Най-голям спад в дела на населението, което преживява лесно или много лесно, през второто тримесечие спрямо предходното е регистриран в Словения (-4,4 пр.п.) и Австрия (-4 пр. п.).

В същото време делът на хората, които се затрудняват да свързват двата края, е нараснал през тримесечията. През второто тримесечие на 2022 г. този дял се е повишил спрямо първото във всички участващи страни с изключение на Словения и Финландия, където е намалял със съответно 0,1 пр.п. и 0,5 пр. п.

През същото тримесечие най-висок ръст на този дял е регистриран във Франция (+5,6 пр. п.) и Австрия (+2,7 пр. п.).


В категории: Животът


Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
9
Коментара по темата
9.
Ред
29.11.2022 12:23:42
0
1
Докато ги е страх да надигнат глава,да заемат позиция така ще е...Сигурна БЕДНОСТ!!!
8.
демократ
29.11.2022 11:31:10
0
3
Това в ЕС ли ще да е ?

Нали през 2007 година зари хвърляхме от кеф, че ни взеха в клуба на богатите ?
А някакви си 15 години по-късно говорим за .. ОЦЕЛЯВАНЕ на 40% от населението !!!

А когато убием лева и въведем еврото е тогаз ще цъфнем и вържем.
7.
СлавитУ
29.11.2022 10:50:31
0
2
При Зелените Чорапи Радев и Янев нафта 4 лв и бел леп по 2 ама дебилите си ги обичат Когато идват Комунягите винаги има глад, мизерия и инфлация-Луканова Зима, Виденова Зима,Радева Зима
6.
ХХ
29.11.2022 09:46:04
1
5
Какво ревете? ВИЕ си ги избирате и си заслужавате да сте бедни.
5.
_nib_
29.11.2022 08:46:06
0
4
Няма значение....Важното е евроатлантическите продажници да поръчват самолети...
4.
Jedem das Seine
28.11.2022 23:30:03
2
12
Ti da ne si bila v Buchenwald 4e na seki zaslujenoto Borusov ko e zaslujil miliardite li ili Kostov ili cqloto dps
3.
...
28.11.2022 21:09:27
23
3
На всеки според заслуженото! Ако си непрокопсаник.... и краищата няма да свържеш!
2.
ALT
28.11.2022 20:29:19
1
11
БНБ ще пуска нови банкноти.
С реснички. За да може българите да връзват двата края.
1.
XX
28.11.2022 20:04:29
4
11
Важното е, че са в "клуба на богатите"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение 
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори