×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова с оферта към Първанов, Румен Петков, Манолова, Дончева: Върнете се в БСП!


Нинова с оферта към Първанов, Румен Петков, Манолова, Дончева: Върнете се в БСП!
Лидерката на БСП се опитва да предотврати "новото лявото обединение" от отцепници, което се събира утре
Ключови думи: БСП, партии
28 Ноември 2022, Понеделник, 12:48 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

През 2016 г. Националният съвет прие такова решение, то още е в сила, подчерта тя

Каним всички, напуснали БСП и създали свои политически проекти, да се върнат в партията. Това обяви лидерът на формацията Корнелия Нинова на пресконференция на „Позитано“.

Медийното събитие бе повод идеята за ново ляво обединение със или без БСП. То се организира от бившия президент Георги Първанов.

Нинова изреди всички напуснали през последните години, които се очаква да участват в новото ляво обединение – Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев, Симеон Славчев, Красимир Янков. Всички те създадоха свои партии или политически проекти - АБВ, "Движение 21", "Изправи се.БГ", "Нормална държава", МИР, "Българска прогресивна линия". 

Лидерката на БСП обясни, че от 2016 г. - откакто тя оглави партията, са направени много усилия за обединение на лявото. С някои от гореизброените формации били сформирани и коалиции, благодарение на които част от лидерите им станали и депутати в последните парламенти.

Всички тези лидери на партии напуснали БСП преди Нинова да поеме ръководството, т.е. още при Сергей Станишев и Михаил Миков. 

Важно било около какво ще се случва въпросното ново ляво обединение. 

"Какво виждаме сега, отсега виждаме противоречиви послания", подчерта Корнелия Нинова и изреди цитати на Георги Първанов, Татяна Дончева, Петър Витанов, Костадин Паскалев, Георги Кадиев. Един искал коалиция с ГЕРБ, друг - не, трети настоявал Нинова да подаде оставка, четвърти - БСП изобщо да не е част от обединението и т.н. 

"Картината става доста объркана от тези публични послания на субектите, които се събират утре, за да търсят ново ляво обединение. Затова ние казваме следното: БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение вляво. Стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди една година, или година и половина беше. За нас тази тема е много важна", подчерта Нинова. 

"Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свои субекти: Върнете се в БСП! Подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем заедно, с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво! През 2016 г. Националният съвет на БСП прие такова решение", припомни Корнелия Нинова. Тогава медиите го нарекли "амнистия в БСП". 

"Това решение е в сила. Каним всички, напуснали БСП, да си възобновят членството. Обръщаме се към организациите на БСП по места: отворете врати, приемете тези наши другари обратно, ако искат да се върнат в БСП", добави Нинова. 

По повод призиви на вътрешни опоненти за бърз Конгрес през декември тя подчерта, че това няма как да се случи по устав и че форумът ще се събере, както е предвидено, на 10 и 11 февруари 2023 г. 

 


В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
16
Коментара по темата
16.
Ех
29.11.2022 08:22:05
0
1
ако пак братска Русия окупира територията, как всички пребоядисани изведнъж ще се окажат с партийните си книжки, кълнящи се, че дори напуснали сърцето и душата им е била в бкп.
15.
НАРОДЪТ
29.11.2022 00:33:24
0
4
АЛООО ДРУГАРКЕ, ЗАЩО СИ МИСЛИШ ИЛИ НА ТЕБ ТАКА ТИ СЕ ИСКА, ЧЕ НАРОДА ИСКА ДА БЪДЕ СПАСЯВАН ОТ ВАС. АКО БЯХТЕ СПАСИТЕЛИ НАЛИ ОТ 1990 ГОДИНА ДО СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е МЕЧТАН ЗА ЖИВЕЕНЕ РАЙ. ВИЕ НАПРАВИХТЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА ПУСТИНЯ ОТ КОЯТО НАРОДА ДА БЯГА ПАНИЧЕСКИ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ.
14.
Млад комунист
29.11.2022 00:11:19
0
4
Хахахахахя…. Другарке Нинова… Със стари мурви нов бардак искаш да правиш ааа?
Ама старите мурви вече са ошлайфани и няма как да ги излъжеш.
Дано да паднете под 4% на изборите догодина!
13.
Дааа
28.11.2022 20:00:54
0
3
Ми дпс и гебридж няма ли да ги покани, та това са напуснали партийци пребоядисали се на лилаво синьо... Без тях бсп е немислима. Знайни и незнайни крадци, тулупи и мафиоти партията майка ви зове. Пак бихте!
12.
Всички изброени в НОИ на минимална
28.11.2022 16:23:14
0
5
Курнела с изброените да ги пенсионират на минимална пенсия, та да видят докъде са докарали народа!
11.
Благоев
28.11.2022 15:27:34
4
3
Нинова буквално им се подиграва …, на последните и предпоследните избори оядените мравки сборно имаха 1,5 % …, защо и са на Нинова , само мърморани и крадци …, кое е лявото на Първанов , Пеков , Кадиев , Дончева , Добрев , Гергов и Радев , който стиска палци отзад …
10.
Явно краят и наближава
28.11.2022 15:05:46
0
7
Никой няма да се върне, да забрави. Ако случайно Първанката се върне в БСП нали се сеща, че веднага ще и седне на мястото и ще има кой да го подкрепи даже. Не знам какви мисли и се въртят в главата, но явно вече се е изчерпала
9.
Варна
28.11.2022 14:33:13
0
12
Нинчето е такъв диктатор (така изглежда отстрани), че надали некой ще се върне при нея :)))
8.
Хххх
28.11.2022 14:04:53
1
12
Нинова е фашистка. Трябваше новия проект отдавна да е факт.
7.
Голямо
28.11.2022 13:55:10
1
10
шоу ще е в НС,Мая-общата,Дончева-старата мома,триперливия Първанов,пикаещия в шадрафани Петков и г-жа ЛЪЖА с баджанаците в едно гърне,ха ха ха.
6.
Дори
28.11.2022 13:46:15
8
9
и да се обедените,което е малко вероятно,пак сте МНООООГО малко за радост на БГ,в отточният канал сте.
5.
ytyr45
28.11.2022 13:45:18
3
5
Неее, има нужда от нова лява партия. Двете да съберат заедно точно 7.9% от гласовете. Едните 3.95% и другите 3.95%
4.
Някой
28.11.2022 13:25:52
5
13
Комунистите искат обединение! Не, мерси. Нямаме нужда от тези боклуци.
3.
Никулин
28.11.2022 13:23:33
2
9
Това е абсолютно безпринципно...
Да се чуди човек-фарс или трагедия...
Нищета на мисълта...
2.
Asas
28.11.2022 13:01:24
3
14
Петата колона се събира.
1.
хитро
28.11.2022 12:56:45
20
4
добра идея, дано да се реализира
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори