×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оттеглянето на руснаците от Херсон е подготовка за зимната кампания, войната е глобална и тепърва ще се разгръща


Оттеглянето на руснаците от Херсон е подготовка за зимната кампания, войната е глобална и тепърва ще се разгръща
Има индикации, че се водят задкулисни преговори и то с реалната противникова страна – САЩ, коментира проф. Иво Христов
15 Ноември 2022, Вторник, 13:31 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Намесата на България в конфликта е грешка, а можеше да заемем позицията на Унгария, казва политическият анализатор

Проф. Иво Христов е един от най-известните политически анализатори и геополитически коментатори в страната. Срещаме се с него по време на поредната среща форум „Черноморска Странджа”, провел се преди дни, за да чуем мнението му за изтеглянето на руската армия от Херсон, както и за цялостната обстановка в политически и икономически план в България и света.

-Проф. Христов, как тълкувате оттеглянето на руската армия от Херсон? Стратегически ход или бягство?

-Второто е абсолютно несериозно. Истината е, че не разполагаме с достатъчно достоверна информация, за да знаем какво всъщност се случва там. Това, което виждам – пак казвам: без да разполагам с каквато и да е инсайдърска информация – е, че се касае за цялостно предефиниране на целите и ресурсите на т.нар. „специална военна операция”. Това се нарича изравняване на фронта и в този смисъл е подготовка за зимната кампания. От друга страна има индикации, че вървят някакви задкулисни преговори, които между другото най-вероятно не са спирали. И то с участие на реалната противникова страна – Съединените американски щати.

-Появи се доста противоречива информация, да.

-Да, за Джак Съливан, за високопоставени хора от обкръжението на Байдън. Вероятно върви някаква совалка, някакъв диалог, но ние не сме в състояние да правим каквито и да е било изводи по въпроса.

-Според вашите анализи има ли как да се постигне мир в по-краткосрочен вариант.

-Не. Това е само етап от войната, която тепърва ще се разгръща. Тя е глобална. Тя касае превръщането на еднополюсния ред, в който САЩ бяха единствения доминион, в многополюсен. Това, което виждаме в Украйна, е само един елемент от каскада от конфликти.

-Трябваше ли България да се намесва в този конфликт?

-Не, разбира се. Това не е наша война. Първо, ние имаме сантименти към Русия, колкото и да не го признават. Второ, имаме върхушка, която се опитва да се хареса на новия геополитически господар. И между тези два полюса стои разкрачена реалната българска политика. Съвсем спокойно можехме да имаме позицията на Унгария, но я нямаме.

-Вие казвате, че България е обект в геополитическата игра – марионетка, която няма право на мнение. Защо?

-Задавате ми риторичен въпрос. Марионетката няма собствено мнение, защото е марионетка. Иначе няма да се казва така. В превод от италиански думата буквално означава „кукла”. Местят ви по терена, а не се местите вие. Това е очевидно и няма какво да се коментира.

-Можеше ли да отстояваме по-твърда позиция и имаме ли сили за това – като Унгария, която споменахте? Все пак тя е по-силна и като икономика, и като стратегическо разположение.

-Защо да е по-силна? И по територия, и по население доскоро бяхме еднакви. Кое ни пречи? Може би защото там живеят унгарци, а тук българи и между двата народа има драстична разлика? Унгарците са имперски народ, народ с гръбнак и чувство за мисия. Нека не забравяме, че те са едни от двата съставни народа на Хабсбургската империя. Противопоставяли са се като стена на османската инвазия. Противопоставиха се и на Руската империя, което сега не им пречи да имат най-топли отношения с Москва. Те разбират добре какви са собствените им национални итереси и ги отстояват. Излъчват правилните лидери в правилното време.

-Има ли решение на политическата криза в България? Би ли вирял лидер като Орбан у нас.

-Лидер като Орбан в България е просто невъзможно да имаме. Преди малко ви отговорих защо.

-Какви са ходовете за решаването на политическата криза?

-Слабо ме вълнува, честно казано. Това е тежка термнална криза, която ще премине в абсолютна национална смърт. Ние наистина не разбираме, че тази система, която ни наложиха, убива страната политически и икономически ежедневно. Вижте просто състоянието на пътищата, на публичната инфраструктура. Наистина не искам да влизам в детайли за структурите на икономиката, за примитивното ниво на българското образование, за качеството на българската медицина – с тази висока смъртност от ковид и т.н. Това са очевидни неща, но не виждам истинско желание за решаване на проблемите.

 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
41
Коментара по темата
41.
БГ Тъпак
16.11.2022 09:07:17
4
3
ОТ войната се разбра колко жалки и нищожни са всичките така наречени анализатори. Всичките те са Путинофили и доскоро възхваляваха и се кланяха на руската армия. Вацев , Чуков , Христов
40.
Ема
16.11.2022 07:49:23
9
3
Този малограмотенкомуно набеден професор лигофрен, който не е хващал автомат защо му давате думата да плещи небивалици. Каква зимна кампания Муньо до пролетта мибилизираните хохоли ще бъдат трупове и руската икономика ще е в руини.
39.
Баба Гица
15.11.2022 22:03:08
6
13
Де бе, дайте да ни завладеят тея американци бе, че да доживея оставащите ми години като бял човек. Цял живот гледам как живеят руснаците бе, кражби, диктатура, малоумие червено и половината икономика ни е в руски ръце. Дайте ги тия американци, бе!!!
38.
3232
15.11.2022 21:57:14
8
13
"ние имаме сантименти към Русия" Професорът може и да има. ама ние хич нямаме!
37.
Стойков
15.11.2022 21:22:37
8
17
Червена подлога личи му от километри макар да се прави на неутрален все към Путинова Русия са му очите а свободният свят за него са “чужди вмешателство “.
И да се опитва да манипулира чрез интервюто няма как да скрие мечтите си за комунистически терор и добра служба. Този боклук първи ще избие инакомислещите мръсният червен идиот.
36.
056
15.11.2022 20:31:01
16
19
Това русофилско професорче има сериозни "сантименти" към Москва и не го крие. Многополюсният модел, за който говори професорът, е лелеян от руснаците, поради което и нападнаха Украйна. Но сега Русия тотално е игнорирана от целия свят, видя се колко калпава армия има, с некадърен генераритет. Видя се и диващината на руската армия и командване - войската да мародерства и убива цивилни в Украйна и да унищожава градове и цивилни обекти. Но ще има репарации, блокирани икономически връзки със Запада и военолюбивите руснаци ще се озоват в третия свят, където им е мястото.
35.
des
15.11.2022 19:59:57
9
15
Aбе да вземат да се оттеглят до Москва първо, за да може по добре да се разгърнат след това, че както са разгърнати да им го сложат по добре синьожълтия!
34.
ROCK AND ROLL
15.11.2022 18:55:22
3
2
DO истърсака фиркан-20 ! НА ТОА ДОРИ НЕ МУ СТАВА ! ОТ БЕЛО И ДЖИБРА , СЕ СЕ ПСИХЯСЯЛ ! ОСТАВИ ГО НА САМЕ , ДА СЕ РАЗБЕРЕ СЪС СЕБЕ СИ В ОГЛЕДАЛОТО !
33.
ROCK AND ROLL
15.11.2022 18:48:47
7
6
ВОЙНАТА Е ОБЪРНАЛА СТРЕЛКАТА НА КОМПАСА ! ОТ НА ЗАПАД , КЪМ МОСКВА !
32.
Питанка
15.11.2022 18:25:57
9
12
2-3ма писаха 30 коментара. Много грамотно пунктуационно. Не не са троловете на Лорер... Кур за украинците и русия, два за американските еничари и тези дето ги подкрепят
31.
Христо
15.11.2022 17:28:52
8
10
Гадна твар
30.
Факт
15.11.2022 17:20:18
15
29
Професорчеее, който лъже му расте носът!
https://youtu.be/CMDUEfwxze8
Това е шефа на украинското разузнаване Кирил Боданов, който преди 20 дни заявява, че укринците ще освободят Херсон до края на ноември.
Отделно цяла Украйна и целия нормален свят говориха за това от сутрин до вечер. Само ватенковите Zомбита и бг менте русофилите, не владеещи руски език, пак не разбраха.
Не е лесно да си прост!
29.
Браво Иво
15.11.2022 17:20:00
15
19
Браво Христов ко стаа дан свършиа рублите от Мацква. Сега са чудим кво да измислим ядахме ако по нета и телевизиите
28.
oplrt
15.11.2022 16:25:36
19
21
И аз без да разполагам с каквато и да е инсайдърска информация, мога да каже, че иву христуф, не го слуша глъвътъ!!!
27.
Някой
15.11.2022 16:23:36
29
29
Поредната руска подлога се изказала. Русия си заминава и това е. Който иска да вярва. Фактите говорят.
26.
Мдаа
15.11.2022 15:54:25
24
32
Тежко е да си русофил в тези дни. Тва професорче е тотално в шок от случващото се в Украйна. Въпреки напъните му кинтите от Кремъл са на път да секнат щото май и Кремъл скоро няма да го има.
25.
Иво 80%дебилов
15.11.2022 15:51:40
19
38
"Без да разполагам с информация", обаче изключвам бягство и говоря за изравняване на фронта. Хахаха.
Дебилов, защо не изравниха фронта по-рано, преди украинците да повредят антоновски, каховски мостове, преди два месеца и руската групировка да се снабдява оскъдно чрез понтонна переправа под постоянен ибстрел?
Защо не се изтеглиха преди украинците да превземат 20 населени места и да притиснат руската групировка от 3 направления и единствения изход за бягство да е река Днепър?
Или Дебилов, твърдиш, че руската групировка имаше вариант за бягство по суша, но избра да бяга през водна преграда под обстрел?
Дебилов, бери Чуков и езжайте в кремлевская психушка, туда вам ждет Адолф Путлер!
https://youtu.be/gSLvNQ8TJ_k
Дебилов, я чуй, какво докладва Суровикин на Шойгу! Говори за сложно решение в тежка ситуация в която се налага да спасяват живота на войниците си!
Дебилов, изниква логичния риторичен въпрос:
Че, какво толкова застрашава живота на великата руцка армия?
Приближаващ каранавал, сватба, диджей Армин Ванбюрен? Хахаха.
Май ги е застрашавала украинската, армия, а Дебилов?
24.
Въй
15.11.2022 15:44:18
19
31
Били сме марионетка на новия геополитически господар? Кой е новия и кой стария господар, професоре?
И за малко да пропусна, докато умуваш за руско окопаване и зимна кампания украинците правят десант на Днепър. На левия бряг на Днепър.
23.
8
15.11.2022 15:35:13
9
16
Факта че Флагман пуска статия на Проф. Иво Христов означава че вятъра започва да променя посоката си. Това логично става след изборите в САЩ. Ако някой се чуди защо месец и половина след нашите парламентарни избори , президента все още не е дал първия мандат отговора е същия. Нашите пишман политици просто тупаха топката. Сега може да не им се налага да съставят правителство. А сближаването на ГЕРБ и ПП просто не знам как да го коментирам , може би като българска действителност. То след коалиции като БСП и ДПС вече нищо не може да ме изненада.А що се отнася до войната тя ще свърши още на първата седмица след като САЩ и НАТО спрат да дават пари на Украйна. Но преди това да стане първо трябва да седнат на масата на преговорите и да се разберат , каквато не официална информация изтича от Анкара тези дни. А именно че такива договорки вече са започнали, ако някога изобщо са спирали.
22.
До всички
15.11.2022 15:34:45
23
24
Иво Христов е много прав,хич не е бръкнал в контакта.Второ Унгария е почти 9.7 милиона население,Българие е 6.8-6.9 милиона население.Унгария е императорски народ,ние сме били 500 години едни слуги,еничери.Това са 5 века,колко века трябва да минат докато се изчисти генофонда от османското пресъставие.Даже това не са турци,самите турци и те са били под османска окупация.Когато Кемал Ататюрк (велик човек) става първият президент на Турция тогава те първа успяват да се откопчат от оковите на османското пресъствие.
21.
До 20
15.11.2022 15:21:59
13
34
Не е лесно да си маргинален русофилистик на минимална заплата, който даже не може да си позволи лекарствата, изписани от му от психото, хахахахахаха. Единственото нещо, което може да джаскаш ти е злобарка във външната тоалетна.
20.
Тук май пишат ебани депутати от ПП,
15.11.2022 15:15:09
40
19
ДБ,БВ,Гроб,ДПС,БСП.

Копелета нещастни знаете ли как се държи пистолет?

Мрете мастии!

Над Сарафово Американските мастии не спират да летят.
Скоро Байдън ще идва си взема скрапа
А Урсула -Курвата ще я джаскаме в Столипиново
19.
Пйахахаххахаа
15.11.2022 14:36:46
31
41
Иво Христов пак е бръкнал в контакта без да иска.
18.
а бе Иво
15.11.2022 14:33:43
28
36
а бе Христов , не се навеждай толкова ниско. ще те заболят задните части. или ти харесва ?!
17.
Иво 80%дебили Христов
15.11.2022 14:32:47
33
50
Този човечец е учебникарски пример, че "Комунизмът превръща човека в шибан идиот". С тая русофилска повърня в главата на него изобщо не ме у лесно и накрая ще се озове в ледницата или ще хване пътя за последния етаж на някоя висока сграда.
16.
putinofob
15.11.2022 14:25:22
28
48
Когато Мордор /Русия/ се разпадне, тоя същия нещастник ще обяснява, че това е просто подготовка за възраждането на СССР ! Не е лесно да си русороб !
15.
мислещ
15.11.2022 14:21:20
24
33
Хареса ми това което каза "професор" Христов, какви са 80% от населението, но видимо и той е в този процент !
14.
Иво четирихилядника
15.11.2022 14:11:33
24
42
И той е мобилизиран.... ватник. Ах колко жалко е да си русороб.
13.
DB7
15.11.2022 14:04:24
22
27
АУУ КАПУТА ПРИЗНА ЗА КОВИД??А БЕ НАЛИ ДОСКОРО ГО ОТРИЧАХТЕ БЕ КОМУНОИДИОТИ ДЕБИЛИ..А ЗА ДРУГИТЕ МУ "ПРОНИКНОВЕНИЯ" ДЕТО НЯМАЛ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ..ПРОСТО ТЪП КАТО ГЬОН ГАЛОШ
12.
Xaxaxaxa
15.11.2022 14:03:41
23
49
Да, слушахме ги тия преди 9 месеца, как "специалната операция" ще превземе Киев за 2 седмици и ще срине украинската армия за 1 месец, а до 2 месеца ще е на границата Германия-Полша. Слушахме ги от "експерти" като президента, политици, генерали и други, които въобще нямат татуирано руското знаме на сърцето си, ама въоще. Ще се продължава да се говори още години напред, може би около 10-15, докато русорофилските поколения, опитващи да се представят като "патриоти", не отидат в гробищата от старост. Като се срине цялата "специална операция", някога в бъдеще, ще почнат да се търсят оправдания в ретроградните планети, пъклени планове на извънземни-джендъри и биологични оръжия под формата на прелетни птици, сеещи алкохолизъм и дезертьорство.
11.
до 8
15.11.2022 14:00:43
16
28
Ще го мобилизат, насрал се е.
10.
F=off 8
15.11.2022 13:59:45
18
33
Бай Пендьо нормално е да смяташ така като типичен представител на 80-те % дебили по любимия ти 4хилядник Христов. Останалите 20 % е нормално да не го харесваме и да не му вярваме , както на всеки родоотстъпник продал майка си за пари.
9.
*********
15.11.2022 13:58:57
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Дебил Христов
15.11.2022 13:58:30
28
45
Тоя дебил докога ще ръси пропаганда и ватнишки опорки за наслада на 80 те процента дебили по наще ширини! Да си ходи в любимата посрана кочина, тука е лошия еврогейски съюз, не е за него място! Да взема темерута от посольството, Копейкин и да заминават.
7.
Бай Пеньо
15.11.2022 13:49:43
49
48
Флагман искате ли да чукнем едно басче, че всички малоумни дебилчета които са се изакали, и ще се изакат под тази статия, нямат и 8% от интелектуалния потенциал на професор Христов!!! Ама всички заедно, нали разбрахте?!!
Така че пуснете им едно чепаренце за бургаскато Барби, а истината за войната в Украйна, ще им я кажат довечера по новините!!
6.
ооо
15.11.2022 13:45:34
31
49
Гнусни русороби, майкопродавци, отивайте на матушката си, е вече наемат и чужденци за месо.
5.
Раснака
15.11.2022 13:44:19
39
47
Каквото ви каже тоя родоотстъпник правете обратното
4.
Sss
15.11.2022 13:44:06
20
48
Флегми нямате капацитет и умствен багаж да говорите с подобни хора
3.
Фреди Крюгер
15.11.2022 13:42:47
31
56
Вчера Чуков, днес Христов, анализатори от световна класа. Сега чакаме и Жан Виденов или Копейкин да поканите за анализ, за да видим кога ще е "Парада на победата" в Киев. :)))
2.
Ле ле ле ле
15.11.2022 13:37:15
25
38
Кух 4000-ик
1.
Асен
15.11.2022 13:35:04
40
47
"Второто е абсолютно несериозно. Истината е, че не разполагаме с достатъчно достоверна информация, за да знаем какво всъщност се случва там."
Като не знаеш, защо казваш, че е несериозно, бе, чекибоецо?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори