×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политическата цензура влезе и в Уикипедия. Заличиха страницата на Павел Маринов


Политическата цензура влезе и в Уикипедия. Заличиха страницата на Павел Маринов
Това е генерираната на 22 август страница, след бързото проследяване на агента, тя е елиминирана, защото някой е разбрал, че Маринов е кандидат-кмет
25 Август 2011, Четвъртък, 23:18 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Тече бързо проследяване и елиминиране на неудобни за популяризиране личности в настоящия политически момент

Страницата на бургазлията Павел Маринов – автор на проекта за отварянето на града ни към морето, придобил известност като „Супер Бургас“, общественик, международен експерт в морската политика, бивш съветник в транспортното ведомство и настоящ кандидат за кмет на Бургас от БСП живя в Уикипедия около 30 часа след появата си и бе заличена по най-безцеремонния начин. Около 19 часа на 23 август, ден след като е написана първата статия за него  в категорията „Български общественици“, над заглавието „ПАВЕЛ МАРИНОВ“ се появи червен банер  с текст  Тази страница е предложена за бързо изтриване поради следната причина: Не покрива критериите за значимост на хора, още повече живи хора – кандидат за кмет е чиста безплатна реклама“.

 Малка подробност е обаче, че Маринов не фигурира като кандидат за кмет (виж факсимилето и го прочети,  ние успяхме да го свалим навреме) и е странно как „редактор“, с псевдоним LeeKeoma, е разбрал това толкова бързо. От администрацията на българския вариант на Свободната Енциклопедия все пак отговарят, че ще изчакат да се проведе събеседване между „редактора“ LeeKeoma и модератора на страницата и след това ще вземат решение дали незабавно да я изтрият.

Бесове.бг се натъкна на този абсурд в интернет вчера – 24 август, в 16,30 часа, след сигнал на наш приятел от столицата, който е и приятел на Павел Маринов. Това е човек – високообразован и с опит в писане на подобни страници, той е авторът на страницата и фигурира като Maverik0707. Не можахме да повярваме, че работата му се поставя под съмнение. Затова решихме да проследим как се развива  беседата между двамата. Заснехме автентичната страница, която ви показваме в това факсимиле. Тя е започнала в 19,44 часа на 23 август, публикуваме я, за да се види какво точно се е случило. Защото днес видяхме, че страницата за Павел Маринов е заличена от Уикипедия:

Мисля че статията не покрива критериите на Уикипедия.|LeeKeoma19:44, 23 август 2011

Не смятам,че е така.Статията е нужна и актуална за жителите на град Бургас, езикът е абсолютно типичен за такъв вид текстове (биография), написано е на правилен български език. Авторските права не са нарушени. Не смятам, че статията трябва да бъде изтрита. [[Потребител:Maverick0707|Maverick0707]] 21.11

Посочете независими източници - липсата им е достатъчно основание статията да се изтрие] 20:15

Ще ги посочим. Аз още готвя статията. Това не е крайния вариант. Не можете ли да ми дадете време? Не знаех, че веднага тряба да се пише всичко. Смятах, че статията може да зе разработва все пак.

Добавих. Още нещо да не е наред? Може ли вече да махна банера за бързото историване?|Maverick0707]] 21.42...

Това не е реклама. Никъде не пише, че е кандидат кмет на Бургас. Той е достаточно значима личност в района на Бургас. Има предостаточно независими линкове, които потвърждават това.

Ако изтриете публикацията, ще имам основанието да смятам, че това е политически натиск.

Сами сте написали, какви са критериите за значима личност:

-Личността е била първостепенен субект на множество нетривиални (съществени) публикации, чийто източник е независим от личността.[1]

-Политически фигури, които заемат или са заемали пост в международна, държавна или местна изпълнителна или законодателна власт.[6] (За кандидатите за такива постове, вижте течащата дискусия в Wikipedia:Candidates and elections.)

Той подхожда под тези описания.

При това: той е в категорията: Български общественици. Тъй че претенциите ви са неуместни.

А ако толкова държите, че това е реклама, вижте статията за сегашния кмет:

http://bg.wikipedia.org/

Тя също може да се смята за реклама и не е офоремна по правилата. Тъй че не смятам, че сте прави. Maverick0707 23.13, 23 август 2011 (UTC)

Може ли вече да махна банера за бързото изтриване? Или да смятаме, че в българския вариант на Уикипедия, която в цял свят по същност е "СВОБОДНА енциклопедия", вече е въведена политическа цензура? Ако е така - обявете го публично? ;) Очаквам отговор. С уважение, Ваш редовен читател и почитател! Maverick0707|Maverick0707]] 07.15, 24 август 2011

: "Личността е била първостепенен субект на множество нетривиални (съществени) публикации, чийто източник е независим от личността" - не са показани съществени публикации, чийто обект е личността

: "Политически фигури, които заемат или са заемали пост в международна, държавна или местна изпълнителна или законодателна власт." - постът който е заемал е незначителен. "Секретарката" на държавна работа също спада в тази категория, но нейна биография няма място в Уикипедия.

: По време на подготовка за избори се тиражира личност, с хвалебствия и недоказани факти, които имат само за цел да рекламират кандидат кмета. Освен това няма нито един източник, който еднозначно да подкрепя фактите. Източниците се добавят към съответното изречение или абзац, като в случая, когато те са предимно Интернет публикации, трябва да се даде съвсем точно линк (не сайт, или празен личен сайт). Трябва да може да се види точния цитат. Виждам, че хвалебствията са поизчистени, но все още има неподкрепена информация:

:: "е поканен в" (няма източник)

:: "В трудните години на прехода отстоява интересите на българската индустрия" (къде е независимия източник, че реално е отстоявал интересите? Възможно ли е просто да си е клатил краката на заемания пост, без да е вършил реална работа?)

:: Къде е източника (статистики), че реално тези предприятия са "оздравени" и точно указана неговата заслуга за оздравяването им

:: "които и до момента функционират успешно" пак без източник, че тези предприятия са успешни, и са "оздравени" т.е. в много по-добро състояние след "оздравяването"

:: "за да изпълни изискванията на Закона за конфликт на интересите и да се отдаде изцяло на реализацията на проекта" - пак без източник (от къде да знаем, че не е бил уволнен поради некадърност и/или явен конфликт на интереси и е злоупотребил с това), освен това не е написано неутрално. Нарушил ли е закона като е приел длъжността в "конфликт на интереси" или последователността е обратна? Или преди да има конфликт на интереси е напуснал. Проекта "полза на града и хората" не не никак неутрално.

:: Не ставя ясно, каква точно му е обществената дейност. Директорите на предприятия сами по себе си не са общественици.

:: На посочения сайт "nsbo-bg.com" Павел Маринов не се споменава.

:: Association of Mediterranean Cruise Ports "MedCruise" - на сайта не фигурира името на Павел Маринов, като членове на асоциацията са представени пристанища, но там няма български такива. Т.е. и тези данни са без източник. При обикновено търсене в Google, не се намира нито една страница, която поне да споменава това.

:: От всичко по-горе става ясно, че това е просто един "директор", без никаква доказана енциклопедична значимост, както и без никакви постижения, които предполагат такава. Помислете дали статия със заглавие "Павел Маринов" би имала място в някоя книжна енциклопедия и ще си отговорите на въпроса дали има място тук 21:23, 24 август 2011 (UTC)

Коментарите Ви са изключително тенденциозни и ще е глупаво да отговарям на всяко едно от Вашите заяждания. Ясно е вече, че това е ЦЕНЗУРА, иначе нямаше да се хващате за 1 статия при наличието на безброй значително по-нищожни и дори неоформени. А за човек, който наистина се интересува от определена материя или човек, не съставлява никаква трудност да намери информация и в Интернет (в електронните издания на различни медии), и в архивите на посочените министерства, организации и подобни. Само че вие, повтарям, ТЕНДЕНЦИОЗНО се "хващате" за несъществени детайли, изкарвате ги извън контекста и ги "осмивате" по дебелашки байганьовски начин, като предварително ги "политизирате" по нечия (ах, колко странно - чия ли!?) поръчка!

Припомням Ви най-уважително, че в статията НИКЪДЕ не се "рекламира" лицето Павел Маринов като "политик" или "кандидат-кмет" (Вие, навярно, сте много "информиран" за бургаската действителност, защото човек от София или Каспичан, интересуващ се, например, от проекта "Супер Бургас", не би знаел, че г-н Маринов е и "кандидат за кмет"), той е в категория "общественици" точно заради приноса си в различни области, които са посочени.

Ако сте наистина толкова "загрижен" за "енциклопедичността" на Уикипедия (не говоря вече за "свободата"), може да направите запитвания до Министерство на промишлеността (архив), Министерство на транспорта (архив), "Изкуство Трявна" АД (сравнете балансите им за последните 10 години), "ЗТВ" АД (също баланси), напишете запитване до "МедКруз", защо сайта им не е обновяван от година и там не присъства "Зона за обществен достъп Бургас", а също така им поискайте анализите, докладите и презентациите на г-н Маринов пред Генералните Асамблеи в Монако, Констанца, Одеса и др. места - няма да Ви откажат, гарантирам, там НЯМА ЦЕНЗУРА!

Да, и да не забравя - отворете сайта на Община Бургас и разгледайте цялата преписка на Маринов, в т.ч. и мотивите му за напускане на Общинския съвет ПРЕДВАРИТЕЛНО с цел избягване конфликта на интереси, щом сте толкова "загрижен" за Бургас!

И Ви съветвам, ако наистина се опитвате да изглеждате "обективен", прегледайте и други страници на "енциклопедични" политици, общественици, културни "дейци" и прочие и се изкажете за тях по "обективен" начин! Иначе продължавам да считам коментарите Ви за тенденциозни и предумишлено осмиващи обекта/субекта на обсъждане! Но явно на това разчитате - че хората ще прочетат "беседата" и ще си кажат: "Браво на този мачо, как само ги разпердушини!"???

Да, и още нещо... в тази ситуация някак си вече не смятам Уикипедия за "свободна енциклопедия" и не държа статията да остане! Явно в България действително всичко се опорочава, не искам да съседствам с подобни! А по повод "недоказаните факти" бих искал да Ви съдя за клевета на публично място, но не Ви знам, как да го направя в интернет-пространството!

Благодаря Ви за отделеното за беседата време! Бъдете здрав и по-обективен в бъдеще! Иначе в БГ всеки може да "критикува", но малцина могат да творят!в БГ всеки може да "критикува", но малцина могат да творят! Maverick0707 23.33, 24 август 2011


За сравнение даваме страницата на Меглена Кунева, в която тя без проблем фигурира като кандидат за президент


Явно е, че става проследяване и елиминиране на неудобни личности в настоящия политически момент. Но кой назначава и поддържа такива „агенти“ в интернет е загадка. Защото т.нар. редактор на Уикипедия действа свръхпрофайлърски и безкомпромисно.

„Пожелавам на всички участници в настоящите избори те да бъдат демократични“, каза тази вечер Павел Маринов. Ако не го познавате, бихте могли да видите сканираната от нас, но вече заличена страница в Уикипедия. За сравнение добавяме само, че в страницата на Меглена Кунева пише, че е кандидат за президент от 6 юни т.г., а за Димитър Николов пише, че е кандидат за кмет.


В категории: Власт , Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
116
Коментара по темата
116.
Samad
14.06.2012 09:52:28
0
0
We definitely need more smart people like you arnuod.
115.
до бург
20.09.2011 08:15:29
0
2
А вас кой ви иска мръсни гербери. Погледнете какво направихте от хората - просяци, а вие все повече богатеете. Съсипахте ни държавата, никъде няма вече да ни приемат с тази полицейщина. По-добре да идва Станишев да вдига пак пенсии и заплати, защото народа умира, затворихте и болниците в общините. По-бързо се махайте.
114.
БУРГ
10.09.2011 09:14:34
4
1
Не е ли ясно- БСП и кандидатът им никой не ги ще! Хората гласуват за други!
113.
Една Българка
09.09.2011 19:59:43
1
0
Аз имам и надежда, и вяра
112.
USA - Bulgaria
30.08.2011 00:46:49
0
5
An American:
– We have Obama, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash.
A Bulgarian:
– We have Borisov, no wonder, no hope and no cash.

No more comments.
111.
До Теменуга
29.08.2011 22:28:44
1
6
"Има човек - има проблем" - това не е мисленето на ГЕРБ, това те са го заимствали от Й.В.Сталин! Но нищо чудно, че постоянно заимстват - явно те самите нищо не могат да "родят"...
110.
Теменуга Тодорова
29.08.2011 16:52:23
0
7
Сега се запознах с този текст, но виждам, че някои коментари са чисто политически и нямат нищо общо с повдигнатия проблем - а той е, че вече навсякъде ни следят и когато свме инакомислещи гледат да ни изтрият. Павел Маринов нали не е вписан в Уикипедия като кандидат за кмет? Не е! Тогава защо трият останалите биографични данни за него? За да не присъства в публичното пространство. Има човек - има проблем. Това е мисленето на ГЕРБ.
109.
Ник
28.08.2011 17:02:25
4
0
Защо бе пич? Изказвам предположение, на теб кво ти е от тва?
108.
Петя
28.08.2011 13:24:53
1
6
хахах, 106, ти си болен, ве лек :D... ходи на лекар да се прегледаш...
107.
Да
27.08.2011 18:58:08
6
0
И аз съм чувал че Маринов денонщно седи да пише пред компютъра по форуми и нищо друго не прави . Живее с реститутка и се крие да не го надуши Дражев. Това е!!
106.
До 105
27.08.2011 18:56:23
5
0
Да ти кажа и на мен вече ми писна, и единият според мен е лично Павел Маринов. Няма да се учудя, да е точно тоя дето прави жалки опити да се разграничи от съпартиеца си Йоан Костадинов...хахаха
105.
baba vo
27.08.2011 17:11:24
6
2
не бе 104 просто кметът наистина е много хубав и просто ще спечели, въпреки всичко. Това е толкова ясно, а силните ви напъни няма да родят нищо друго освен баснословия. Боли ме г---а за антиполитическия дебат в тоя умрял форум дето пишат 3-ма души :)
104.
до 98
27.08.2011 16:02:50
3
9
Напротив, някой да знае кой е кмета Николов? Питайте бургазлии и те щи ви кажат, че това е един много хубав човек, който строи. Как и с какви пари строи? Ми с негови, може би, защото видите ли - предните били крали или не били строили. Но пък, предните не бяха кметове на град от ЕС, изведнъж селската, андрешковска простотия взема връх и казва - този, щом строи е много хубав, а предния лош, ама предния от къде да вземе 2 лева, че да строи. А някой да е виждал дипломата на Д. Николов от Москва, някой да го е чувал, как говори руски, ами не говори руски, защото не го знае, а има диплома от там. някой да му е чувал биографията от преди да влезе в СДС чрез приятелят си - комарджийски бос Чоролеев - никой. И как това момче се превърна бургазлия, ами майка му от село Руен я пратили директор на гимназията, ами баща му в руен, какво е правил - бил е комунист, да, но едни негови колеги по онова далечно време го осъдих и влязоха в затвора, а баща му, въпреки кражбите в които участваше не влезе в затвора, защото беше комунист - журналисти, ровете, бе, не чакайте да ви опишат всичко наготово в този живот. Имате син на неполучил правосъдие баща, закрилян от ДС, имате проект на ДС в Бургас.
103.
До № 102
27.08.2011 16:01:20
3
6
Там е работата, че популистките "промени" в града са само в Центъра. Аз живея на Оборище и знам, че на 30 метра от Богориди улицата е тотално друга - няма и помен от "промени". Ама защо да се оправят задни улици и задни квартали, като по тях туристи и "важни гости" министри НЕ ходят? Народа да го духа, важното е да замажем очичките на глътнимуховците, както едно време Йоан го правеше - всеки 4 години - градинки, фонтанчета, часовници!))))) Не знам, защо толкова го плюете него, когато Митето е точно КОПИЕ на Йоан преди 12 години след първия му мандат! Митето мнооооого добре си е научил урока по популизъм!))))))) Иначе питай хората извън центъра, КАКВО съществено се е променило? Дали заплатите им са се увеличили, дали данъците им са намалели, дали работа са си намерили по специалност? Щом е толкова добър Митето и за 6 месеца направи толкова "промени" в града, защо не започна с тези "промени" преди 4 години? Простата аритметика показва, че тогава града ни щеше да бъде 8 (ОСЕМ) пъти по-хубав и щастлив!))))))) Ама те лапаха парици 3,5 години и последните 6 месеца решиха да ни "замажат" очите! Повтарям - Йоан № 2 - и по популизъм, и по прескачане от партия в партия, и по далавери! :D Единственото му предимство е, че е по-млад, но пък и по-гладен! :D

А що се касае ТЕМАТА - прочети първо статията и тогава коментирай, зомбиран фанатико! :D За неграмотните повтарям: ЗАВРЪЩАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА в България - като в "доброто" старо Татово време! Ама какво се учудваме, както Митето се е научил от Йоан, така Бате Бойко се научил от Тато!!!
102.
az
27.08.2011 15:35:26
5
2
До N 100 - каква тема, тук? ти май нямаш чувство за ориентация. Това тук са коментари под статия в информационен сайт, а не тема във форум, където да си вихриш въображението.
Я вземи малко се ориентирай и излез навън. Все пак са почивни дни.
излез иди в морската или в центъра и ще разбереш за какво говоря. Може да заведеш и децата на новата стена на приказките, ако имаш такива, ако не самият ти може да се забавляваш на плажа под безплатните чадъри - цензура за тен няма :)
101.
До № 100
27.08.2011 14:49:21
2
5
Само не разбрах, кои точно са "резултатите от работата на човека" (Д.Николов), които "се виждат"? Въвеждането на политическа цензура ли?

Защото темата тук е точно такава - ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА И АУТОДАФЕ в Българския формат на Интернет на примера на "Свободна енциклопедия Уикипедия"!!! Благодаря Ви за информацията - сега вече ще знаем, резултата от чия "работа" ни събра тук! :D :D :D Много поздрави и на Патрона Ви! :)
100.
az
27.08.2011 13:46:16
6
2
Браво на Димитър Николов - резултатите от рабоатата на човека се виждат. Бесепарите били гладни, ами като не излизате от щаба да пишете по форумите, как няма да сте гладни :)
99.
До № 97
27.08.2011 13:36:12
0
5
А това по какъв начин е свързано с ТЕМАТА тук? Много хора се интересуват и от Павел, и от Митко. Какво от това? Аз съм МЪЖ и също се интересувам и от двамата - кой какво ще ми предложи като идеи и програма за бъдещото развитие на града ми, за да живеят достойно и моите деца тук! Кой колко държи на думата си, кой колко е искрен и т.н.? Това порочно ли е, скандално ли е, сензационно ли е? Ще ме заклеймите ли?

P.S. Потърсих в инета, но не намерих нищо за лицето Тони Дражева. Не разбирам изобщо, в какъв контекст я споменавате? Или това е поредния "компромат"? Ако е така - предупреждавайте, за да не си губим времето в размисли. А и както виждате, никой не Ви е изтрил, както Ви писах и предния път.:) :) :)
98.
До № 95
27.08.2011 13:29:25
1
1
Не подкрепям популистката политика на кмета Д.Николов, както и диктатурата на ББ и ГЕРБ, като цяло. Но изключително рязко съм против подобни изказвания, още повече - на публично място! Все пак, ТЕМАТА тук е друга, а и тонът би трябвало да е съвсем друг, нуждаем се от интелегентна и аргументирана дискусия, стига вече сте се състезавали, кой по-гадна помия може да изсипе върху главата на опонента.

Призовавам към цивилизована дискусия, независимо от политическите ви или личностни пристрастия! Иначе с помията си оказвате "мечешка услуга" на своя фаворит!
97.
Два пъти ме трихте
27.08.2011 13:13:02
3
0
Два пъти писах че Тони Дражева се интересува от Павел, и два пъти ме трихте.
96.
До 95
27.08.2011 13:11:10
4
0
Това което проповядва 95 е фашизъм. Селото възпитава хората в доброта и честност.
А относно злобния коментар долу- каквото и да пишете, резултатът е такъв- Николов кмет за нов мандат. Това ще си го покажат бургазлии.
95.
Бургас
27.08.2011 13:03:32
3
5
Каквото и да се пише, говори или мисли е забранено!
Не може да си роден в село Руен, живял в село Руен и станал човек, серейки в клозет на двора през първите си 10 години, а после да си кмет на един 200 годишен град, това е проблемът на лицето Николов, измекяр на Чоролеев, познат като Митко-касиерчето. Това е духовно-морален проблем създаден в село Просеник и село Ръжица. Когато подобна човешка измет попадне на добро място - доброто място се превръща в скован от дъски кенеф в двора, към него се е запътил Бургас, управляван от селянчето Николов.
94.
До № 93
27.08.2011 12:47:53
0
1
Никой НЕ ГО ТРИЕ, иначе остава пост "Коментарът е изтрит поради ...". Просто не си го качил коректно на форума.
93.
И тук цензура
27.08.2011 12:31:53
0
0
И мен в този форум ме цензурират. Аз пиша вече два пъти, а трият коментара. Какво да говорим за друго!
92.
До Косьо
27.08.2011 09:56:36
0
3
Когато фактите говорят, и боговете мълчат!
Фактите са ти горе, чети и гледай.
91.
Косьо
27.08.2011 09:11:26
2
0
Да го коментираме, но дали това наистина се е случило. Или е направено именно с цел шум и развихряне на ниски страсти. Защото ми се струва малко вероятно- ако никъде другаде не е направено. Не виждам и логика, след като просто това лице не бърка никого.
90.
До Косьо
27.08.2011 00:09:37
0
7
Този форум, както и статията, е с цел да се заклейми политическата цензура и завръщането на авторитаризма и диктатурата, а не да се плюе който и да било - нито Д.Николов, нито П.Маринов. Само че зомбираните фанатици пак го обърнаха на клоака. Защото параноидалните им мозъци не са свикнали да четат и анализират, а директно да плюят по всеки, който спомене името на любимия им кмет, мислейки априори, че го нападат! Явно това издава страха им, че някой би могъл да "надуши" нещо, което старателно се крие!

Хайде върнете се на темата, призовавам и аз, като много от предишните, и коментирайте цензурата, а не личностите!
89.
Косьо
26.08.2011 21:32:14
7
0
Този форум е с цел да се плюе Димитър Николов за сметка на добричкото Пафче, което е един вид света вода ненапита. Учудва ме наглостта да се черни кмета, но не мислете че това е без мисъл.Тези които най много злобеят тук, целят да го рекетират за бизнеса си. Няма да стане!
88.
Света
26.08.2011 21:27:47
2
2
Сиске, и по леко с нападките. Искаш да се докараш на началниците си,ама да не излезе че държиш някое кафе под наем в центъра и искаш нови договорчета?
87.
Kamen
26.08.2011 21:23:30
0
4
Kakva e tazi cenzura ili po-tocno izmislica s iztrivaneto. Jiveem v 21 vek i pak stavame svideteli,che za edni moje, a za drugi ne. Az sam na mneniq,che stranicata trqbva da se vazstanovi. Zatova mislq i da napravq facebook iniciativa. Pisna mi ot tozi natisk na GERB. Samo machkat i se podigravat s obiknovennite hora!!!
86.
Света
26.08.2011 21:22:15
1
2
Ами иди да ядеш в някой друг град. Аман от поръчкови и платени публикации на изнудвачи.
85.
Къде е ЦРУ и МВР в Уикипедия
26.08.2011 21:20:22
1
1
Можете да видите следните две страници:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%97%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82 и http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%91%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B8_%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0
Политическа цензура, както и намесването на Цветанов, Борисов, МВР, ЦРУ и прочие е ... меко казано смешно. За всяка нередност, която сте видяли в Уикипедия отговорност носи този, който я е забелязал и не я е поправил. Обществото е достигнало до такова равнище, че само да чуе нещо свързано с политика и започва да критикува, псува, да намесва МВР, ЦРУ и кой ли още не, дори и да не е прочел за какво става въпрос и още по-малко да знае за какво става въпрос. Да бистриш политиката в кръчмата след като си гледал вечерните новини по телевизията е несериозно.
84.
Сиска
26.08.2011 21:18:07
2
3
Димитър Николов е за затвора ! Той е част от това пагубно за страната ни управление. Мен ме е срам, че той ме управлява. Работя в Победа и добре го познавам. Безкруполен човек е. И той като Бойко само обещава,а насреща плочки. Нека някой да му обясни, че тези плочки нестават за ядене ..................
83.
Алберто Моравиа
26.08.2011 20:08:09
0
4
"Диктатура - това е държава, която всички се страхуват от един, а един - от всички"

Алберто Моравиа
82.
Независим
26.08.2011 20:04:58
1
2
Брей, хорица! За какво е тази суматоха, тази помия? Четете внимателно, кой какво пише, четете внимателно ТЕМАТА и тогава пишете! Но пишете смислено и по същество, а не влизайте в лични нападки нито срещу Павел Маринов, нито срещу Димитър Николов. Не са те темата, темата е ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА!

Какво сухо мляко, каква захар ви гони бе? Доколкото разбирам, страстите е взривил пост № 7. Но явно никой не е прочел ВНИМАТЕЛНО, че там се ЦИТИРА статията за Димитър Николов от същата тази Уикипедия! И това съдържание на статията СЪЩО Е ИЗТРИТО, макар самата статия за Д.Н. да е оставена! Този цитат е даден ЗА ПРИМЕР за политическа цензура, а не като "обвинение" към кмета! Защо толкова яростно се хващате за кофите и казаните с помия? Съгласна съм с призива на пост № 54 - ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА и да обсъждаме по същество спокойно и диалогично!

Много ви моля, нека бъдем хора поне малко!
81.
Ясновидка
26.08.2011 19:20:22
3
2
Ох до всички червени - майка да ни е жална, ако вие дойдете на власт. Йоан управлява 12 годи и градът приличаше на село, а днес е модерно сити. идете на лекар за слюнчестите жлези, ако така ще водите кампания да се убеждавате колко сте велики в следизборното утро някое дете ще Ви прошепне "кралят е гол".
P.S. Нямам предвид г-н Павел Маринов. Той е изключително интелигентен човек, но не одобрявам замерването с компроматни реквизити като сухо мляко и захар срещу сегашния кмет. Димитър Николов е най-доброто, което можеше да се случи на Бургас, а бъдещето на Бургас е високо около 2 метра, носи очила и невероятен характер:)
Преди да ме оплюете (което стоически и хладнокръвно ще понеса) не съм член на ГЕРБ, но те са моята партия. На това никой нищо не може да каже.
Лека вечер
80.
До Павката
26.08.2011 19:17:56
4
0
Павка, ти си интилигентно момче. Знаеш докъде ти стигат силите. Не Николов, Ваклин ти е проблемът. Че миналия път ви би и вкара повече съветници. Знам че ще се съгласиш с това. Друг е въпросът дали ще го признаеш.
79.
Политолог
26.08.2011 19:11:06
3
1
Коментарите са прозрачни, а авторите ясни. Това, което прави впечатление е грешната стратегия на столетницата.
Използването на форум за привличане на последователи в ясна политическа ситуация е излишна. 1 нагласите на публиките не се променят 2 което наблюдаваме поддръжниците на двете страни спорят ожесточено 3 няма изход във форума. измислени сюжети и персонажи нищо не променят не мотивират никой. от друга страна, ако писанията са само за отчитане на дейнсот значи щабът губи ценно време, а всъщност не върши нищо. дайте ни малко тишина - колегите социолози са го изчислили преди изборите.
78.
до 77
26.08.2011 19:04:14
1
4
Абе жалка воинстваща простотия! Павката не прави проекта смешен, той е АВТОР на този проект бе! А на какво е "автор" Митето, освен на схемите за контрабанда и кражби от захарната фабрика? Нещо не съм чул за проект с "национално значение" с автор Димитър Николов!
77.
72 до 67
26.08.2011 18:19:14
4
0
Павката прави проекта смешен. И ти влез в час- в момента управляват други хора. Павката и неговата партия са бита карта. Друга е властта, други са на ход сега. Такава е историята. А пък за Павката дори неговите няма да гласуват. Подобно на Стойновски тойсе появи в града преди няколко години. Никой не го познава. Бургазлии харесват Николов.
76.
55
26.08.2011 18:12:11
0
4
До Петя: Не познавам човека- точно затова. В една демократична държава е нелепо да се трият профили.....освен ако не е политически ход
75.
мрън-мрън
26.08.2011 17:44:57
0
7
Хитлер е правил аудафе на книги,чиито автори не са нацисти. В 21 век пък изтриват информации от интернет. Каква е разликата?
74.
до 72 от 67
26.08.2011 17:44:21
0
4
Да, аз съм наред, ама ти не си, защото си роб на демагозите и кон с капаци! Щото по твоите думи излиза че и в Еврокомисията "не са наред", щом са отпуснали 30 милиона евро за един "смешен" проект!

Жалък смешник!

До 70: да не са малко, но в чии джобове потънаха тези пари? И я като си толкова ербап кажи КОЛКО са та да ги сравним с милионите за Супер Бургас? Само че тия милиони Митето и ГЕРБ не искат да ги взимат щот няма да могат да ги откраднат докато Маринов е в проекта и Европа следи проекта. Щото проекта на Маринов е с "национално значение", а Ларгото напомни с какво значение е - ах, да, популистко, както едно време Йоан ни залъгваше всеки 4 години с някоя градинка, фонтанче, уличка и то се в центъра! Или забравихте фонтаните на часовника кога се появиха? По-добре си мълчете за да не ви лъсва простотията и промитите мозъци щом се задоволявате с трохите от кметската трапеза!
73.
До всички самоопиянили се от власт
26.08.2011 17:36:31
0
6
"По света има огромно множество от хора, въобразяващи си, че имат талант да управляват, поради единствената причина, че са във властта!"
Наполеон Бонапарт

"Ако веднъж забележите, че сте от страната на болшинството, това е верен признак, че е време да се промените!"
Марк Твен

"Човек е роб затова, защото свободата е трудна, а робството много по-лесно!"
Николай Бердяев
72.
До 67
26.08.2011 17:35:20
4
0
Ти наред ли си, бе? Тоя проект е пълен смях. Павката само си лала, като бяха на власт защо нищо не направиха! Сега са за дълго зад борда, така че няма смисъл да лаят
71.
Мони
26.08.2011 17:32:36
5
0
Бургазлии никога, ама никога няма да върнат на власт тъпите червенюги! Никой да не си прави илюзии.
70.
дидо
26.08.2011 17:31:42
3
0
Те парите за Ларгото никак не са мизерни!
69.
Новина
26.08.2011 17:28:53
5
0
Павел Маринов няма да стане кмет на Бургас. Хората не го познават, нито ги интересува. Те ще гласуват за Николов. И всички сте наяясно с факта, затова плюете.
68.
до Гербер № 25
26.08.2011 17:27:31
0
3
Не лъжете, не това е химна ви!

ИСТИНСКИЯТ ви химн е ТОВА:
http://www.youtube.com/watch?v=Qm9ifur76R8

От мнего много добре се вижда и умственото ви ниво, да не говорим за естетическото или културно, и стълба на вашата измислена власт барабар с главанака начело! Приятно слушане, за замисляне не апелирам, защото за вас този процес е много труден и болезне и затова забранен на централно ниво!
67.
до скриптора
26.08.2011 17:19:05
0
7
Идеите на Маринов ги знаем много добре. Но проблема е че и вие ги знаете добре и затова се страхувате да не ги реализира. Защото ако беше стартирал Супер Бургас градинките на Митето щяха да лъснат с цялата си популистка нищожност. Хайде сега г-н или г-жо страхлива всезнайко като не отговаряте на чуждите въпроси отговорете поне на моя на всички тук ЗАЩО ВИЕ ОТ ГЕРБ СПРЯХТЕ РЕАЛИЗИРАНЕТО НА СУПЕР БУРГАС който дори спечели 30 милиона европари и досега трябваше вече да имаме пасажерско пристанище? Или не помните как Митето се хвалеше с тези спечелени пари все едно че проекта е негов? Имаше и пресконференции и статии тогава помним го всички добре! Ха сега ми кажете ЗАЩО НЕ УСВОИХТЕ 30 милиона евра за Супер Бургас а се хвалите с някакви мизерни пари за Ларгото? Ама вий съвсем за прости ни иматеей! Пази боже сляпо да прогледа - казал го един наш знаменит съотечественик и ВАШ на ГЕРБ родоначалник - БАЙ Ганьо!
66.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 16:51:46
3
1
Уважаема Стела, да сте чувала за Фейсбук, Туитър, собствен сайт, собствен блог?
Разбирам, че дълго сте подготвяли тази тема и ви е любима, но аз предпочитам да прочета какви са ви идеите за бъдещето на Бургас. Или и те са само виртуални?
65.
Стела Николова
26.08.2011 16:46:16
1
6
Тревожно е, видях, че действително са изтрили профила на Павел Маринов в Уикипедия. В същото време вътре има такива огромни недоразумения като събития и хора, организации и т.н., че просто ме е срам. Полицейщината е навскъде. Павел Маринов е достатъчно известна фигура от последните години в Бургас. Сигурна съм, че изтриването на страницата му не е случайно, направено е и с мвого озлобление хкъм него, за да могат да си осигурят аргументи. Това е важно тук, това е тревожното, хора! Събудете се - притискат ни вече и в интернет.
64.
Петя
26.08.2011 16:39:25
1
6
Ей, колко сте жалки - сакън някой да не плювне по Митака и веднага се надига вой до небесата. Петък е - не работете толкова до късно по сайтовете, щото нали знаете какво се случва с шефа... Тук идеята беше да се види какво реално се случва в страната ни, дори и в интернет вече се действа доста двуяко. Колкото до коментар 55 - кой си ти, че толкова "добре" познаваш Павел Маринов? Ще се/ни/ просветлиш ли?
63.
Новина
26.08.2011 16:32:39
3
1
Павел от БСП то няма да стане кмет . Защото бургазлии няма да го изберат.
62.
аз
26.08.2011 16:30:42
4
1
Е, не мога да разбера какъв е проблемът - нали си има билбордове пръв от всички. Какво искате да не би и щабът на БСП да не е отбелязан в Google earth? Каква загуба, каква драма, олллл
61.
Уточнение за Тони
26.08.2011 16:29:50
4
0
Неуспели кандидат кметове, какъвто ще е и самият той
60.
nqkoi
26.08.2011 16:26:32
1
1
N 56 не мисля, че някой от хората които споменаваш дори трепват от долните писания. По-скоро в момента се смеят, ако случайно са попаднали тук, ама надали защото на тях безделието им е чуждо, та да висят във форуми. Айде по живо, по здраво и да се научиш какво е дефис - ще ти трябва като пишеш коледни пожелания :)
59.
До 56
26.08.2011 16:24:16
2
1
Абе, я по кротко,бе драги! Не с такъв тон. Той Павката и той си има пи арки, жени на бивщи кандидат кметове и тъй нататък...
58.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 16:22:59
3
1
Айде, моля ви се, "колега", да не заблуждавате хората, че пишете в този форум от гражданско чувство.
И вие сте тук с някаква цел.
Относно вашата идентификация - прочетете си сам по-старите постове. Там виждам да изразявате едно общо недоволство от управляващата партия, което си ваше право. Но не видях да се възмущавате от откровените лъжи и тенденциозни политически коментари тук, които също не са по темата на статията.
57.
До 54
26.08.2011 16:21:32
1
0
Намесвам се в диалога, защото се учудвам. Защо личността на Николов да е темата тук?
Както виждам пише че изтрили страницата на Павел Маринов. Тоя дето е на билбордовете и хората се чудят кой е!
56.
до Скропторката
26.08.2011 16:13:21
1
5
Абе Скрипторке))))))) всички знаем че си пиарката на общината и лично на Митко какво се правиш на мъжкарана))))))) винаги първа знаеш какво ще става в общината и какви награди кмета е взел по спешност преди изборите))))))) и не злобей толкова към всички други не ти отива жена си би трябвало да си дама нежна и възпитана за да се харесваш на мъжете)))) не на Митко, казвам на Мъжете Мъжкарите))))))) щото май при теб критичните дни не са дни а години като съда по писаниците ти)))))))))))
Айде от мен бъди жива и здрава и по добра))
55.
Не се връзвайте
26.08.2011 16:09:12
6
2
Понеже хората не познават Павел Маринов- той е готов на всичко, за да влезе в медийното пространство- нищо чудно нарочно да е инсценирал тази каша с политическата цензура! Няма бивши ченгета и няма лоша реклама! Кой, питам аз чете уикипедия и на кой му пука дали той е в сайта или не? Евтин предизборен трик на БСП- но едва ли това ще му донесе повече гласове- времето на БСП в Бургас отдавна отмина.........
54.
До Скриптор Инцертус
26.08.2011 16:07:51
1
5
Отново най-позорно избягахте и от темата, и от въпросите ми, "колега".
Очаквам ЦИТАТИТЕ, за които помолих. Дотогава не виждам смисъл да Ви отговарям, няма почва за конструктивен диалог с Вас.

А по повод "постоянен" никнейм, напомням Ви - аз не съм "щатен PR", като Вас, и не присъствам тук "по задължение", за да следя оперативно появяващата се информация и да реагирам незабавно с поредната "ни в клин, ни в ръкав" възхвала на работодателя Ви. Чета и коментирам само това, което ме ангажира личностно, граждански или е злободневна тема. Но Вие вече безпогрешно разпознавате стила ми, така че не се притеснявам, че ще ме изгубите от полезрението!

На всички останали напомням:

Темата НЕ Е: личността на Павел Маринов и личността на Димитър Николов

Темата Е: ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА ВЛЕЗЕ И В УИКИПЕДИЯ. Тече бързо проследяване и елиминиране на неудобни за популяризиране личности в настоящия политически момент.
53.
Смешно
26.08.2011 15:41:42
6
1
Бургас е градът с най тъжните хора... Ами тъжни сме като гледаме как тъпите червенюги пълнят форумите с грозните мисли и намерения. Мислите ли че някой е забравил годините в които БСП управляваше с ченгеджийските си номера и мракобесие
52.
do Svetla
26.08.2011 15:39:55
3
1
ami Svetla shtom nqmate pari za toka (tova e nepritqno, spomnqm si po vremeto na prednoto pravitelstvo i az bqha taka) da se vurna na vuprosa kak si plashtate Interneta? Molq te ne priemai vuprosa lichno no 20 lw. wseki mesec mogat da ti pomognat malko v semeiniq budjet.
51.
Няма, няма
26.08.2011 15:38:28
4
0
Няма да ги затворят. Те са единствената трибуна на щаба на БСП...
50.
Стреснат
26.08.2011 15:33:09
0
6
Цензурата в България става все по-страшна. Няма да се учудя, ако утре затворят и Бесове.
49.
Svetla
26.08.2011 15:31:03
1
3
Burgas e grada s nai-tajnite hora. Az sam maika na 2 deca. Ednoto e na 5g. , a drugoto na 3g. . Kogato grada specheli nqkakva si nagrada za "grad nomer 1" mnogo se zaradvah. Malko sled tova se poogledah i kakvo da vidq- ulici, gradinki malko no ima.No za tova li e priza. Sapruga mi e bezraboten ot 2g. , moeto maichinstvo e minimalno - edvam si plashtame toka. Ne mi se misli za decata kakvi dreshki da im kupq. Prez den se kolqt v grada. A horata sa vse po- tajni. Tova ne e moqt grad,zaprilichal e na nishto. Az i moeto semeistvo iskame promqna. Hora kade sa i vashite usmivki, nali bil grad nomer 1 ................ Nqma gi. Zamislete se :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Tajno e ............
48.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 15:30:21
4
0
Благодетелят на Бургас беше един друг, който сега гледа налудничаво и има брада като на Робинзон.

Най-напред, г-н или г-жо 14, 19 и 37, сложете си един постоянен никнейм, та да знаем кое от написаното е ваше. Второ, коментарите ви са в един кюп с тези на младите социалисти, и с онази недоказана гнусотия. Ако не сте съгласен с тях, разграничете се по-ясно.
И трето, наистина не мога да разбера къде видяхте тази заплаха за демокрацията. В България жълтите вестници се роят, а някои преминават към кафявото. В България всеки може да залее всеки с каквото се сетите.

Този материал и най-вече коментар №1, с който вие се съгласявате на 100 %, са типична политическа акция, която има две цели – да изкара Павел Маринов мъченик, а чрез коментарите долу да урони престижа на кмета Николов.

Това не е политика!!! Политиката е сблъсък на идеи и показване на свършеното, ако има какво да покажеш.

Няма неутрални – каква е вашата позиция?

Или сте от онези, които стоят отстрани и само мрънкат?
47.
Полски Тръмбеш
26.08.2011 15:28:39
0
0
Абе N 42 тъй и тъй скоро в тоя форум обръщението и на другарко може да стане, че са редувате другарки/гербери/другарки/гербери, то е ясно, ама важното е кой е отгоре и да ти кажа сега не Станишев кара влака - нищо чудно, че този спот отпадна.
P.S. това е творчество всяка неприлична асоциация е плод на въображението на форумците.
46.
Полски Тръмбеш
26.08.2011 15:28:39
0
0
Абе N 42 тъй и тъй скоро в тоя форум обръщението и на другарко може да стане, че са редувате другарки/гербери/другарки/гербери, то е ясно, ама важното е кой е отгоре и да ти кажа сега не Станишев кара влака - нищо чудно, че този спот отпадна.
P.S. това е творчество всяка неприлична асоциация е плод на въображението на форумците.
45.
червен
26.08.2011 15:27:08
0
1
До Киркор
http://www.youtube.com/watch?v=MadNrpcRpns
44.
До Полския
26.08.2011 15:23:25
0
3
Алооооооооооооо .......... селото си е село!!!!!
43.
Do Zara
26.08.2011 15:23:03
4
1
Mi Zaro, to kato doide drug ti svinq sha stanesh, sha sa uqdesh i sha zabraish za mizeriqta. А сега по-интелигентно - няма да видите тройка депутатски кебапчета - не и в Бургас. Признак на тотална слепота, политическо говорене и хвърляне на прах в очите са няколкото души съскащи в червено. Времето ви е отминало, радвайте се, че имате място в историята и не се грозете за нея повече.
42.
Киркор
26.08.2011 15:20:18
5
1
Сигурно! Много боли че изтървахте властта. Вече четири години не може да ви мине. За жалост- лек няма. Ще чакате още много. А Павката ви ще стане кмет като ви цъфнат налъмите . Следете и се обадете...
41.
до № 35
26.08.2011 15:19:25
0
3
Пак лъжа. Павката не го крие - написано му е в биографията в уикупедия която вие изтрихте! Прочети го първо пък тогава плюй!

А на Полски Тръмбеш ще посъветвам да прочете № 19 - една лъжа колкото и да я повтаряш, по-истина няма да стане!
40.
до Скрипторчето
26.08.2011 15:15:43
0
5
Разбира се че никак ама никам НЕ Е ЕВТИН пиара на Митето за толкова стотин милиончета изхарчени НАШИ парички на данъкоплатците!!!!!!! А с тия ремонти само преразпределяте парите на бургазлии към секви ямболски и софийски герберски фирмички и после по джобовете ви ги връщат! Ай сиктир! Града го правите само за гостите а не за бургазлии дето няма с кво сирене да си купат мааме само кисело мляко и хляб. Вие май наистина за овце ни мислите и че ядем доматите с колците и рибата с мрежите???? ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ - затова си раздавате между своите някакви измислени награди на измислени организацийки за да ни замазвате очите!
Аре чупката вече аман докато не сме ви духнали ние под мазните тлъсти опашки!
39.
Полски Тръмбеш
26.08.2011 15:14:49
3
1
ЕЕЕЕ, нема такова нещо. През 90-те поне шариха с подобни долнопробни писания градксите тоалетни, сега всички луди имат трибуна във форумите. Еми стига - много е евтин тоя политически PR - празни хладилници и идвала зима - ХАХАХХАХААХ. Абе вие у час ли сте? Червените са само дърти, дето естествения прираст ще ги оправи с времето - след 10 г. нема да имате и един последовател без значение колко пари ще плащате на щаба си да драска в празното пространство.
38.
Полски Тръмбеш
26.08.2011 15:14:48
3
1
ЕЕЕЕ, нема такова нещо. През 90-те поне шариха с подобни долнопробни писания градксите тоалетни, сега всички луди имат трибуна във форумите. Еми стига - много е евтин тоя политически PR - празни хладилници и идвала зима - ХАХАХХАХААХ. Абе вие у час ли сте? Червените са само дърти, дето естествения прираст ще ги оправи с времето - след 10 г. нема да имате и един последовател без значение колко пари ще плащате на щаба си да драска в празното пространство.
37.
Zara
26.08.2011 15:06:23
1
4
Pisna mi ot toq Nikolov. me go i nego-glad,mizeriq,boi i gradinki ........ Siga veche. Otivai si v Pobeda,no se samnqvam dali te iskat i tam.
36.
До Скриптор Инцертус
26.08.2011 15:05:57
0
5
Темата я подменяте Вие, уважаеми апологет на кмета Николов! Съжалявам, че първоначално Ви обърках и Ви присвоих титлата "апологет на ГЕРБ". На всеки грамотен и мислещ човек тук е ясно, че именно Вие изместихте темата за политическата цензура в посока хвалебствия за работодателя Ви - г-н Димитър Николов, кмет на Община Бургас. Явно в качеството си на опитен PR-експерт и психоманипулатор използвате всеки удобен случай да "извъртите" темата и прожекторите към светлата личност на г-н Кмета!

И ако сте човек/събеседник с достоинство - ЦИТИРАЙТЕ ми, настоявам, къде в моите постове сте прочели "недоказани неща" за г-н Кмета или г-н Маринов??? ЦИТИРАЙТЕ ми, къде изобщо съм засегнал качества на "личността" на г-н Кмета или съм демонстрирал каквото и да е "пристрастие" към потърпевшия г-н Маринов, още повече пък - към БСП!!! Държа да го направите ТУК, ПУБЛИЧНО!

Ако не сте схванали идеята на постовете ми, свалете си герберите, които са ви сложили като конски капаци около очите, и бъдете също толкова ОБЕКТИВЕН, колкото и аз! Темата НЕ Е "Павел Маринов", нито "благодетеля на Бургас г-н Кмета", темата е: РЕАБИЛИТИРАНЕ И ВРЪЩАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕНЗУРА в България! В този аспект съм на 100% съгласен с автора на пост № 1. Четете внимателно, мислете, а тогава ОБВИНЯВАЙТЕ! Макар, че знам, че безпочвените обвинения и подмяна на фактите са едно от основните оръжия в арсенала на ГЕРБ за дресиране на народа!

Да, и НЕ съм от София, "колега", а съм си кореняк БУРГАЗЛИЯ! Само че не съм се "продал" на никоя политическа "сила", затова Ви изглеждам като "извънземно".

До нови и по-конструктивни срещи, надявам се! Заинтригуваха ме материалите в този сайт и Ви обещавам да ги следя вече редовно! :)

Да, и очаквам ЦИТАТИТЕ, които поисках!
35.
До Боби
26.08.2011 15:04:30
5
0
Мрази БСП то. Познавам ги. Използваха ви, а сега какво- те се нагушиха,а вас пак ви използват и карат да грачите грозно във форумите!
34.
До Ванката
26.08.2011 15:02:49
3
0
Въпросът е защо Павката се срамува от това...И го крие?
33.
Боби
26.08.2011 15:01:47
1
5
Тея от ГЕРБ пак се уляха. Мразя я тази партия. Бях член 2 г. и да ви призная всичко е една имама. Там няма скруполи, няма ценноси, няма нищо. Никога повече няма да ги подкрепя-илъгаха ме. Не си пропилявайте и вие гласовете за тях .......
32.
Г. Дражев
26.08.2011 15:01:38
0
0
А, някои влюбени в сините му очи пишат, не за пари
31.
Ванката
26.08.2011 15:00:38
0
4
До коментар 29
Може ли да ми припомниш Бойко Борисов кое учебно заведение беше завършил, че не се сещам нещо???????
30.
Дал им
26.08.2011 15:00:24
3
0
Дал им 5 лева да плюят тук и ще ги свърши бързо.
29.
Боби
26.08.2011 14:58:34
0
4
До Скрипторчето
Това, че главните улици на Бургас са красиви по никакъв начин не пълни хладилниците на гражданите на Бургас и не прави живота им по-лек! В Бургас няма работа за хората и това е проблем, с който Митето няма капацитета да се справи!
28.
За сведение
26.08.2011 14:49:38
3
0
Павката, който е завършил Симеоново няма пари колкото Йоан да ви плати.
27.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 14:48:20
5
0
Хм, не бих нарекъл евтин пиар няколкостотинте милиона лева, употребени по предназначение за превръщането на Бургас в най-красивия и уреден български град : )

А сега нещо специално за бургаските социалисти:
Сигурно много ви е яд, че съвсем наскоро Община Бургас беше отличена "За социално-отговорна политика и принос за социалното и европейско развитие на България".
Това се случи по време на Шестия Национален форум на доставчиците на социални услуги.

Главният организатор на този форум е едно НПО от ... Варна : )

Признаха ни даже във Варна, само вие се държите така, сякаш живеете в друг град и друго време : )

Не ви се сърдя, затова се усмихвам емотиконно : )
26.
До Доячите
26.08.2011 14:48:11
2
0
Издоиха Йоан на миналите избори, ама кранчето им секна и сега рекетират и доноси ми пишат тук. Ама за тяхното гушене си мислят че не знаем! Я, марш от тук!
25.
gerber
26.08.2011 14:45:55
2
0
http://www.youtube.com/watch?v=3BQx95ti5K4

Това е нашия химн !
24.
До Криска
26.08.2011 14:44:07
9
0
На всички обикновени хора е ясно, че с платените си писания тук - за сухо мляко и тем подобни рекетирате да ви дадат нови кафенета или договори! Не се ли наядохте? Това са пълни лъжи!
23.
Криска
26.08.2011 14:38:08
0
6
Тея от ГЕРБ са много страхливи .........
22.
Море
26.08.2011 14:36:12
0
5
Павел Маринов - това е новият кмет! Писна ми от лъжите на Николов и глупостите му. Вчера го видях в Рибарското село - мънкащ и прегърбен. Евтин пиар. Положението е плачевно в Бургас, идва и зима .........
21.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 14:05:13
6
0
До автора на коментари №14 и 19, който вероятно е един и същ:
Словосъчетанията, които използвате, например "агенти на ГЕРБ", определено издават, че си завършил политическата академия на БСП. Посоката, в която буташ разговора, също показва, че си добре подготвен и мотивиран да подменяш важните теми на деня с абстрактни такива, което е типично за БСП през тази година и показва слабостта й.
Не мога да разбера защо сте притеснен /а/ за демокрацията. В момента слободията е пълна и всеки може да напише някоя измислена гнусотия - във вашия случай за кмета на Бургас.
А да сте прочел някъде написани от мен недоказани неща за Павел Маринов?
Аз обичам да говоря и пиша за направеното. Бургас цъфти при управлението на този кмет. Дайте да говорим за местна политика, за реални неща. Или може би не можете да говорите за местна политика, защото сте парашутист от София, назубрил няколко теми на национално ниво, но без никаква идея какво и защо се случва в нашия град?
Така ли е, уважаеми коментатор №14 и 19?
20.
айайайасамба
26.08.2011 13:44:03
4
1
Сух компромат и за кафе не става. Ох червен пипер и боб по селски вий как увехнали сте в нета и от Уикипедия ви трият даже. "До всички предишни и следващи" вземи таблицата за умножение и следвай формулата - 100 x 1 милиона, трилиона, милиарда тона сухо млеко (забележка не кисело, ще ми разводниш уравнението). Произведението е резултата от "прибраното" от червенушковците докат са вихреха в бялата сграда (онази със съединението).
Нищо към Маринов - по-красив билборд няма - сини очи да гледаш, геребери обаче да миришеш.
19.
айайайасамба
26.08.2011 13:43:59
6
1
Сух компромат и за кафе не става. Ох червен пипер и боб по селски вий как увехнали сте в нета и от Уикипедия ви трият даже. "До всички предишни и следващи" вземи таблицата за умножение и следвай формулата - 100 x 1 милиона, трилиона, милиарда тона сухо млеко (забележка не кисело, ще ми разводниш уравнението). Произведението е резултата от "прибраното" от червенушковците докат са вихреха в бялата сграда (онази със съединението).
Нищо към Маринов - по-красив билборд няма - сини очи да гледаш, геребери обаче да миришеш.
18.
до analizator
26.08.2011 13:42:11
1
5
Една лъжа/глупост, повторена и 100 пъти не става по-вярна или по-умна!

Както се вижда по броя и качеството на написаното в постерите, агентите на ГЕРБ явно преобладават като количество, но и това не компенсира липсата на качество в написаното. Освен хулите, нападките, злобеенето и клеветите, разбира се - в това те нямат равни!

Не бягайте от темата. Въпросът НЕ е в това, че са изтрили статията за Павел Маринов, въпросът е в това, че забраняват ДЕМОКРАЦИЯТА и въвеждат ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА! Че някой друг "над" нас вече решава, какво имаме право да "знаем", а какво - не. Нали 20 години точно от това искахме да избягаме - от авторитаризма и липсата на свобода на словото! Но явно още не сте изстискали робското в себе си, защото така е по-лесно да живееш - като дресирано куче: изпълняваш команда - получаваш залък хляб!

Запомнете: "НАСИЛИЕТО е признак на БЕЗСИЛИЕ!"
17.
analizator
26.08.2011 13:21:12
6
1
Ох, обедните ми стомашни колики бяха подтиснати от диафрагмата ми след смеха, който ме обзе, когато четох тези слова.
Красиви слова
не ще излязат от
таз уста
жилеща като оса
по-умело от змия.
Стиховете са за партията столетница, дето я е хванала дименцията нещо около изборите, щото на предните яко омаза чаршафите.
Павел е Красавец, ама митето е дваж
16.
Митничар
26.08.2011 13:20:47
5
0
Няма ли да спрете вече с тая смешна история със сухото мляко? Мине се не мине, все нея вадите. Е и на бебетата вече е ясно, че е съшита с бели конци глупост. Бургазлии ви се смеят, извадете нещо по-достойно за политическите върхове, дето уж сте ги оглавили!
15.
айде, айде
26.08.2011 13:18:48
5
0
Бесепарите да не се пенят толкова, на всички им е ясно, че сами са си го направили това. Също както СКАт, дето периодично сами се палят, скубят, дупчат си гумите и точно в този момент, о небеса - собствените им камери не работят. Гледайте си любимия Маринов от билбордовете, оттам няма кой да го изтрие.
14.
До Скриптор Инцертус
26.08.2011 13:15:29
1
6
Уважаеми апологет на ГЕРБ, други мафиоти и мераклии за далавера на народен гръб!

Изтритото по-горе - това ли ви е управлението? Така ли ще убеждавате българите, че можете поне нещо? Защото освен да плашите, рекетирате, малтретирате, триете, разрушавате, разграбвате нещо, създадено от другите, май за нищо не ставате, защото се импотентни откъм идеи и съзидание!

Въпросите ми са риторични и не очаквам отговор. Ние очаквахме повече от вас, но ни излъгахте. Или сами се излъгахме. Вие не "повече", а "нищо" не можете! Освен горепосоченото, разбира се!

P.S. Послушайте "Бате Цецо" и Гео Милев - забранете ни! Просто като хора и народ ни ЗАБРАНЕТЕ! За да ви е по-спокойно.
13.
И кому?
26.08.2011 13:15:28
6
1
И кому е неудобен Павел Маринов? Хайде стига сте го изкарвали жертва, неумел пиар е това. Пука им на хората за Павел, даже не знаят кой е. Буря в чаша вода, спрете да пишете глупави статии, никой вече не се хваща.
12.
Бургазлия
26.08.2011 13:13:39
7
1
Честно да ви кажа, никого не интересува какъв бил Павел Маринов и цялата тази политическа борба е важна само за партийюните членове. Компроматите за бургаския кмет също не ме изненадват, защото е нормално да се появяват преди избори. За мен е важно, че градът ни е хубав, че в него се живее приятно и че рязко дръпна напред. За което благодаря на кмета, какъвто и да го изкарват тук.
11.
ник
26.08.2011 12:56:07
0
4
"Забранено е
да се говори,
да се мисли,
да се пише,
да се чете,
а най-сетне и
да се живее."
И хладнокръвно се посяга върху човешкия живот“.
Гео Милев
10.
Скриптор Инцертус
26.08.2011 11:57:25
5
0
Уважаеми социалисти и други мераклии за местна власт,

Написаното по-долу - това ли ви е кампанията? Така ли ще убеждавате бургазлии, че можете повече?

Въпросите ми са риторични и не очаквам отговор. Аз повече от вас не съм очаквал. Вие повече не можете.
9.
Бате Цецо
26.08.2011 11:41:01
0
6
Абе Бате Цецо Цветанов (БЦЦ) и Бате Бойко Борисов (БББ) какво се лигавят с българите? Нас трябва да ни дресират като кучетата на БББ - да се обаждаме само като ни дадат команда "глас"! А на кучетата не им трябва интернет, защото сме прости. Я да вземат като едни Ким Чен Ир и Уго Чавес направо да ЗАБРАНЯТ ИНТЕРНЕТ в България, че да си спестят и главоболията по триенето, и щата доносници и следачи, дето подслушват и телефони, и интернет! С един удар два заека - хем спокойствие, хем икономия на държавна пара за заплати на следачите! Ама ха, ще се церемонат те с нас овцете, дай ни картофи да хрупаме сурови и ни стига!
8.
ЦРУ
26.08.2011 11:14:35
0
4
Тази мощна спецоперация пo "въстановяване на демокрацията в Щат Бългерия" не може да е минала без благословията на ЦРУ!))))))) И сега Митко докладва за резултатите доволен от свършеното))))

Виж статията тук: Джеймс Уорлик и Димитър Николов на гости при Валентин Златев в "Лукойл"
7.
до всички предишни и следващи
26.08.2011 10:48:14
0
7
Няма да коментирам, просто за улеснение на читателите ще вметна тук текста на статията за Димитър Николов, изтрит от същата тази цензура! Коментарите са излишни, а фактите много интересни и енциклопедични))))))) Дано поне оттук не я изтрият!

Версия от 21:48, 18 април 2011
93.155.246.208 (Беседа)
← По-стара редакция

Димитър Николов е бургаски (руенски) политик, кмет на Бургас от 2007 г. Магистър е по организация и управление на търговията и има професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Произхожда от семейство на учителка, успяла да стане директор на гимназия в Бургас по времето на БКП и председател на ТКЗС, който за особени заслуги към ДС е назначен в АПК - Бургас по време на "голямата екскурзия". Женен е с 3 деца - едно момиче и две момчета. Бивш областен лидер на СДС-Бургас, участвал в сделка за подкрепата на БСП-кмета на Царево, Петко Арнаудов, глобяван от ГДМ за контрабанда на тонове сухо мляко внос от ОНД. Притежател е на два хотела, приватизирани по времето на управлението на Иван Костов, както и на земеделски и животновъден бизнес в района на селата Просеник, Драчево, Банево, Звездец както и град Поморие. Бил е регионален координатор на ГЕРБ - Бургас, зам.-председател на Бургаската търговско- промишлена палата от квотата на Чоролеев, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции към Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ - Бургас.
Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет. Трудовата му кариера започва в казино "Пицарията", след завръщането му от ОНД (СССР), където не успява да завърши висшето си образование. Като техник на игрални автомати във фирма, в която е съдружник Чоролеев. По-късно е работил е като "мениджър" на „КБС” ООД - предприятие приватизирано от Чоролеев, жената на който работи в Областна управа - Бургас и отговаря за приватизацията на държавни обекти. Спонсорът му Чоролеев е и спонсор на СДС. След приватизирането на "бонбонената" фабрика "Победа" Бургас от Чоролеев, Д. Николов е изпратен за изп. директор. По същото време охраната на приватизираната фабрика е дадена на охранителната фирма на Бойко Борисов, от където е и връзката му с ПП "ГЕРБ". Звездата му в ГЕРБ изгрява, когато с Н. Керезиев - организират протест срещу кмета Костадинов, в който участват водачи на таксита. Н. Керезиев е приятел на Б. Борисов от времето, когато с Р. Райков(и Пашата) имат нелегален цех за фалшиви цигари в Крайморие. Носител на наградата: „Бург на годината” - почетна титла, която се дава вече шести път от местните медии на личност с голям принос за развитието и популяризирането на града през съответната година. Със същата "награда", учредена от Радио 1, е "удостоен" и издирваният престъпник, който се укри от правосъдие - Светлозар Лолов, наричан "оризовият барон". Д. Николов е носител и на световно неизвестната награда: „Димитър Бракалов”, както и на статуетка „Хермес” на Бургаската търговско-промишлената палата за 2004 и 2005 г. за особен принос в производството на мляко и изхранването на подрастващи млекопитаещи.
Избран за кмет на Бургас на местните избори през 2007 издигнат от ГЕРБ и подкрепен от "десните сили"(СДС) в Бургас.
На Втория конгрес на ГЕРБ, на 10.01.2010 г., бе избран за член на най-висшия ръководен орган на партията - Изпълнителната комисия.

Приятно четене, наслаждавайте се на "значимостта" на този човек)))))))
6.
До Анализатор (също)
26.08.2011 10:33:50
0
6
Прочетох статията за Митко Китката - мнооооого значимо лице!))))))))) Съветвам всички да прочетат и нея, а също така изтритите ит нея информации, които се съхраняват в историята на редакциите, много весело ми беше!))))) Аз също започнах да симпатизирам на Павел Маринов, да си кажа честно, напук на тия, дето искат да ни управляват кого да харесваме и мразим! Дано не го смачкат този човек и не го направят и него пухкава мека китка като Митко.
5.
до Анализатор
26.08.2011 10:12:57
0
6
Нещо не ти се отдава май анализирането;) Сравнението с Кунева е за това, че тя фигурира като кандидат-президент.
"...над заглавието „ПАВЕЛ МАРИНОВ“ се появи червен банер с текст “Тази страница е предложена за бързо изтриване поради следната причина: Не покрива критериите за значимост на хора, още повече живи хора – кандидат за кмет е чиста безплатна реклама“."
Ето, на...
4.
Той
26.08.2011 07:30:49
2
0
Павел да пита колегите си от Симеоново
3.
Анализатор
26.08.2011 07:09:13
3
1
Павката просто не значимо лице. Администраторът си го е описал достатъчно ясно. Сравненията с Кунева са ирелевантни :)
2.
tronBG
26.08.2011 01:17:19
1
7
Каквато ни държавата, такива и методите ..... после питат защо бягали в други държави младите и кадърните .....
1.
Полицейщина
26.08.2011 01:15:16
1
12
Накъде ли върви България и докъде ще стигне, не знам! Това е полицейщина в най-арогантния й и брутален вид, с усещане за безнаказаност! Просто нямам думи, щом започнаха да посягат и на такива информационни ресурси, като Уики! Навсякъде тя е известна като "свободна енциклопедия", но в България явно кръчмаря/полицая чете по-своему!

Не съм в България от 7 години, но постоянно се интересувам от това, което става там. Не съм емигрирал, просто служебно съм извън страната. Не познавам г-н Павел Маринов, но явно действително е фактор, щом настоящите "властници" така се страхуват! Само че са сгрешили - вместо да му избодат очи, са му изписали вежди! Този човек ми стана симпатичен! Дори и заради смелостта си да се изправи срещу новия авторитаризъм, който настъпва и тъпче в България след 20 години. Прочетох също в други медии, че е от БСП - ако е така, значи тя наистина се обновява с такива хора!

P.S. Прочетох и статията за Миглена Кунева и Димитър Николов. За последния разбрах "енциклопедичната" новина и "политическата" му стойност - че е бил контрабандист на сухо мляко. Изключително "енциклопедична" статия! "Браво" на българския формат на Уики! Ще разказвам на колегите си тук! Срам и позор!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори