×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лъже ли „Труд“, че полицаите в Слънчев бряг мързелуват, да не ги набият?


Лъже ли „Труд“, че полицаите в Слънчев бряг мързелуват, да не ги набият?
Директорът на ОД на МВР Милен Димитров е благодарен на хотелиерите в курорта, за чиято сметка спят и ядат командированите от вътрешността на страната полицаи
24 Август 2011, Сряда, 16:35 ч.
Автор: Снимки архив Бесове.бг

Скандална стенограма разкрива поведението на МВР в курорта, от Съюза на собствениците обаче опровергават публикацията, защото имала крайно остър тон

Хотелиерите в Слънчев бряг скочиха срещу полицаите в курорта - хем трябва да ги настаняват без пари, хем не си вършат работата и лентяйстват. Това става ясно от стенограма на Съюза на собствениците, с която “Труд” разполага (виж по-долу), и която ние публикуваме. В нея шефът на местното РПУ признава, че блюстителите на реда си траят, защото се страхуват да не ги набие някой. Хотелиерите обвиняват полицаите, че обслужват само интересите на “Слънчев бряг” АД.

“Причината да се обсъждат нощувките на командированите полицаи бе не че сме недоволни от тяхната работа, а че обслужват “паяците” и работят за дружеството. Не може да ги издържаме при това положение”, коментира шефката на съюза Елена Иванова.

Нейният заместник Георги Николчев обясни, че искането е полицаите да работят повече на улицата, където са проблемите и хаосът. “Пияни чужденци ходят, викат, вдигат шум, а няма кой да ги укроти. Освен това те не са легитимни на “паяците”. Стоят там само за да не бъде набит някой служител. Затова скочихме. Бяхме на мнение да спрем безплатните нощувки, но накрая решихме - щом веднъж сме казали “А”, да кажем и “Б”, каза още Николчев.

“Оплакването, че не сме ходели навреме на места, на които сме повикани, не отговаря на истината. Има велопатрули, които се придвижват по алеите”, коментираха униформени.

“Не мисля, че хотелиерът Христо Чапкънов под “круши” има предвид полицаи. Става дума за боксовите круши - атракции, за които имаме сигнали, че ги държат полицаи. В момента тече проверка”, заяви шефът на полицията в Бургас Милен Димитров. В началото на миналия месец на празника на МВР той поздрави по микрофона председателките на двата воюващи лагера - Елена Иванова на Съюза на собствениците и Мария Михалева на “Слънчев бряг” АД. Двете бяха седнали на една маса и разговаряха уединени близо час, но без резултат.

 

Престъпността в най-големия курорт се състои в кражби, проституция и наркоразпространение


Враждата между частниците и държавното дружество продължава вече няколко месеца. Още преди старта на летния сезон хотелиери блокираха входа на комплекса и се обявиха против нововъведенията на АД-то - основно срещу синята зона, пускане на бариери, които ограничавали достъпа до хотелите, и часове за зареждане, които създавали задръствания. Според протестиращите така се изземали функциите на общината.

Шефът на РПУ-Несебър: Полицаите се страхуват да не ги набие някой

На 27 юли т. г. се провежда извънредно заседание на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Присъстват представители на управителния съвет (Елена Иванова, Веселин Налбантов, Николай Петров, Георги Николчев и Иван Димов), на Контролния съвет (Христо Чапкънов) и началникът на РПУ-Несебър Стайко Манев. В дневния ред има само една точка - поетия от страна на Съюза на собствениците ангажимент за осигуряване на настаняването на командированите служители на МВР в Слънчев бряг през август и септември.

Веселин Налбантов: Аз съм твърдо против тях. Те са курортисти тук. Не вършат никаква работа. Днес например съм подал сигнал, че при мен има нерегистрирани и дрогирани 15 души. Никой не идва. Полицаите не ги виждам по улиците. Полицията не може да реагира и на шума.

Стайко Манев: Догодина ще има още 15 души постоянни. Какво да се прави, като държавата дава по 50 л бензин.

Веселин Налбантов: “Слънчев бряг” АД командва всички и полицията даже.

Стайко Манев: Това не е вярно. Нашите хора ги е страх да не ги набие някой.

Христо Чапкънов: Какво стана, всички имат договори със “Слънчев бряг” АД. Триколките също са много опасни.

Иван Димов: Командированите полицаи трябва да бъдат по улиците, а не да обслужват Контролния блок на “Слънчев бряг” АД. Това е най-важното, а иначе нямам нищо против тях.

Стайко Манев: Не съм позволил полицаите да са подчинени на Контролния блок на АД-то. Освен това говорихме и решихме с Милен Димитров още днес да съберем всички жалби, входирани при нас, и да ги предоставим на окръжния прокурор в Бургас.

Христо Чапкънов: След 15 юли се напълни навсякъде с тези “круши”. Вземат разрешение от АД-то и ги поставят на всеки ъгъл. Миналата година беше по-спокойно в комплекса.

Елена Иванова: Транспортната схема не е одобрена от общината.


Елена Иванова, шефка на Съюза на собствениците


Христо Чапкънов: Изобщо няма смисъл от КАТ вътре в комплекса, защото винаги си в нарушение.

Георги Николчев: Никой не знае какво да прави.

Елена Иванова: На табелките например не пише как да се плати синята зона.

Георги Николчев: “Паяците” действат избирателно, затова говорихме за скоби, но те не го изпълняват.

Елена Иванова: Загубата на АД-то е с 3 милиона по-малка през тази година.

Георги Николчев: Полицаите са с Контролния блок и се занимават основно с “паяците”. Това ни дразни. Искаме полицаите да са по улиците и да си вършат работата, да има ред. Вие сте между чука и наковалнята. Хубаво е това, което сте го решили, да изпратите цялата документация с жалбите в прокуратурата. Грешката ни е, че ние с вас нямаме договор. Искаме съдействие да разплетем този възел с инфраструктурата. Това касае и вас. Иначе всяка година полицията ще има проблеми. Ние търсим съдействие от вас да решим въпроса с инфраструктурата.

Елена Иванова: Сега полицията обслужва една частна фирма.

Веселин Налбантов: Аз мисля, че АД-то трябва да си поеме ангажимента към полицията.

Стайко Манев: Тези Bar Crawl, въведени от туроператорите, са голям проблем. Туристите се напиват и падат от балконите.

Христо Чапкънов: От 3 г. семействата вече не искат да идват в Слънчев бряг. Идват само младежи. “Елит тур” например са против тези Bar Crawl.

Елена Иванова: Целта на днешното ни събиране е да гласуваме как да процедираме в оставащите два месеца с настаняването на полицаите. Всеки от присъстващите трябва да си каже мнението, а тези, които нямаха възможност днес да присъстват, са го направили по телефона. Аз ви предлагам да ме упълномощите да гарантираме подписване на един договор, в който да регламентираме исканията си. Ние трябва да премахнем тази паразитна структура АД-то и да си партнираме с полицията.

Веселин Налбантов: Аз съм против това.

Иван Димов: Аз бях твърдо против, но нека постъпим благородно сега.

Елена Иванова: Да се обединим и да отидем заедно при прокурора с всички жалби.

Ето какво се казва в прессъобщение на Съюза на собствениците, което бе разпространено днес по този повод:

По повод публикация във в-к „Труд” от 24.08.2011г. със заглавие „Хотелиери от Слънчев бряг:  МВР спи на аванта, а работа не върши” и публикувана част от стенограма от заседание, състояло се на 27.07.2011г, УС и КС на Съюз на собствениците – Слънчев бряг счита, че въпросната публикация внушава краен негативизъм, който в никакъв случай не кореспондира в такава крайна степен с общото становище. От началото на летния сезон Съюзът на собствениците е поел ангажимент към Полицията за безплатно настаняване на допълнително командированите полицаи на територията на к.к. Слънчев бряг с цел оказване на съдействие на вътрешното министерство при осигуряването на реда и спокойствието в комплекса. Целта на срещата на 27 юли бе да се обсъдят и уточнят ангажиментите на Съюза в оставащия до края на летния сезон период, както и да се обсъдят различни мнения относно работата на полицията и възможностите за по-ефективни мерки за контрол. В края на заседанието, съгласно втората част на протокола, УС и КС е излязал с решение, според което Съюзът на собствениците – Слънчев бряг потвърждава ангажимента си за безплатно настаняване на командированите полицаи до края на летния сезон. В последствие на 8 август 2011 г се състоя среща между Съюза, полицията и туроператорите с цел обсъждане на редица проблеми на територията на комплекса. На срещата бяха набелязани редица съвместни мерки от взаимен интерес.

В този смисъл, УС и КС на Съюза на собствениците – Слънчев бряг заявява, че на всяко свое заседание или работна среща с представители на институциите, винаги залага на позитивния и конструктивен диалог, защото счита, че само по този начин проблемите ще намерят своето адекватно решение. Различните мнения са важна и неотменна част от всеки един диалог, но когато те се изваждат от цялостния контекст на проблема и се афишират като водещи, се стига до негативно внушение пред обществеността, което за съжаление носи още по-големи негативи. Съюзът на собствениците – Слънчев бряг никога не е имал за цел да се конфронтира с институциите, напротив, нашата цел е заедно, в духа на конструктивизма и деловия тон да решаваме проблемите, които са общи за всички и касаят най-вече протичането на един силен и спокоен летен сезон в Слънчев бряг.


В категории: Бизнес


2
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
2
Коментара по темата
2.
Операция "Крушите"
25.08.2011 08:13:49
1
2
Горките Полицай-Круши. Страх ги било.
Като взимате пари да правите мизерия не ва е страх на ли?
Корумпето Милен Димитров-Подлогата, с лека ръка крие имотни измамници и им прехвърля вината на други като престъпни групи.
И на мен да ми дадат пари под бюрото и аз мога да злоупоставям с парите на данъкоплатеца.
Военен Съд за Милен Димитров-Подлогата.
1.
винету
24.08.2011 21:18:41
0
2
МИ КАТО ГИ Е СТРАХ ОТ ЛОБУТ ,ДА СТАНАТ ОВЧАРИ ,дет вика един от техните уж
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори