×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Навръх празника си Айтос получи дългоочакван подарък от държавата


Навръх празника си Айтос получи дългоочакван подарък от държавата
Областният управител проф. Мария Нейкова и кметът Васил Едрев поздравиха айтозлии и съобщиха новина за отпуснати държавни 3 млн. лв. за инфраструктурата на града
26 Октомври 2022, Сряда, 14:36 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Айтос ни мотивира, вдъхновява и е повече от община. Ние сме общност, която заедно съграждаме всеки проект и идея, каза в емоционално слово кметът Едрев

Навръх празника си, който отбелязва днес на 26 октомври Димитровден, Айтос получи безценен подарък от държавата. Министерски съвет гласува 3 млн. лв. за финансиране на общински проект за изграждане, реконструкция и рехабилитация на улици, паркинги и тротоари в т.нар. Емировски квартал. Новината съобщиха кметът Васил Едрев и областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова пред стотиците празнуващи айтозлии на пл. „Свобода“. 

Празничният ден започна със света литургия в храм „Св. Димитър Солунски“. По време на службата подариха на кмета икона на Св. Василий Велики, за да го пази и закриля в активната му дейност за общината. Именно от църквата  тръгна и литийното шествие с иконата на покровителя на Айтос към  площад „Свобода“, където тържествената програма продължи с издигането на знамената на общината, България и Европейския съюз. Айтоското духовенство извърши и молебен за здраве и благополучие. 

Официални гости на събитието бяха областният управител проф. Мария Нейкова, Иван Върлянов – председател на РАО „Тракия“, кметът на община Руен Исмаил Осман. Сред присъстващите бяха още председателят на Общинския съвет Красимир Енчев, общински съветници, общественици и стотици айтозлии. 

Кметът поздрави своите съграждани с емоционално слово. 

„За мен е чест отново заедно да отбележим този ден, празник на родния град. Хората са това, с което айтос най-много се гордее, гордеем се с младите ни математици, спортисти и огнеборци, с постиженията на хората на науката и изкуството, на социалните работници, с всеки един от вас, който дава принос за родния град и общината. Днес е денят на Димитър Солунски, чието име айтоският православен храм носи от 178 години. Днес е празник на община Айтос, на нашата общност от хора, традиции, ценности и перспективи. С упортост, труд и местен патриотизъм вие отстоявате интересите на Айтос и общината. Вярвам, че заедно имаме силата и устрема да посрещнем бъдещето, защото  милеем за нашата благословена родна земя. Айтос ни мотивира и вдъхновява, Айтос е повече от община – общност, която заедно с вас съграждаме с всеки нов проект и идея. Завинаги сме свързани с тази земя, градим върху нея бъдещето си и това на децата и внуците си, нека все така силно да я обичаме. Вярвам, че Солунският чудотворец ще ни пази от болести и ще ни закриля. Честит празник!“, каза кметът Едрев. 

За да приветства айтозлии, на сцената се качи и проф. Мария Нейкова. Областният управител използва случая да поздрави и Общинската администрация и Общинския съвет за доброто взаимодействие и упоритостта в търсене на решение на проблемите. 

„Благодаря, че сте толкова активни и буквално не ни оставяте да скучаем. Бъдете все така упорити, за да може Айтос да стане още по-привлекателно място“, обърна се проф. Нейкова към управляваната от Васил Едрев адинистрация. 

Именно тя съобщи новината за гласуваните от МС средства за Емировския квартал. Кметът Васил Едрев допълни, че вече е подписал споразумението за финансиране на проекта. 

В квартала не са инвестирани средства за благоустрояване поне от три десетилетия, съобщи пред Флагман.бг Едрев. Според заложените дейности ремонтите тръгват от кръстовището в началото на квартала, по двете основни улици, всички напречни улици, междублокови пространства, както и паркингите, които са на пръст. Предвидена е изцяло нова настилка - тротоари и асфалт.

Освен този проект предстои реализирането на още един. Айтос е на път да получи 1,8 млн. лв. за изграждане на Младежки културен център в сградата на бившето логопедично училище в града. Общината е сред 23-те в цялата страна, които са кандидатствали за средства. 10 от тях ще бъдат одобрени, но Айтос вече е с едни гърди напред, тъй като по предварителните проучвания са събрани допълнителни точки, каза още Васил Едрев. 

Новият Младежки културен център ще бъде дом на различните клубове в града, като децата ще имат възможност да творят и упражнят своята дейност. 
 

 

​​​​




В категории: Айтос


4
Коментара по темата
4.
Ъ
26.10.2022 22:37:37
0
4
Празник пък е ....празно.
Демагогията властва
3.
Румен
26.10.2022 19:41:14
0
4
Минава, големия кораб минава
2.
Komando
26.10.2022 19:26:37
3
1
ДАНО СИ БЛАГОВОЛИ ГОСПОДИН КМЕТА ДА ОТПУСНЕ НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ИНФРАСТРУГТУРАТА НА СЕЛО МЪГЛЕН ОБЩИНА АЙТОС
1.
1.
26.10.2022 16:53:06
2
3
Похвално.Браво,Едрев!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори