×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украйна призова намиращите се в чужбина граждани да не се връщат


Украйна призова намиращите се в чужбина граждани да не се връщат
Украйна очаква най-тежката зима в историята си, а част от 40-милионното й население ще остане в различни точки на Европа до пролетта
25 Октомври 2022, Вторник, 21:28 ч.
Автор: Флагман

За съжаление мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия, каза вицепремиерът Ирина Верещук

Украинските власти призоваха заминалите жители все още да не се връщат в страната, съобщава Би Би Си. Вицепремиерът Ирина Верещук призова украинците, които сега са в чужбина, да не се връщат у дома до пролетта. Това е необходимо, за да не се увеличи натоварването на електрическата мрежа

"Ще ви помоля да не се връщате, трябва да преживеем зимата. За съжаление мрежите няма да оцелеят, виждате какво прави Русия. Ако е възможно, останете в чужбина за зимата", каза тя.

Европейският съюз ще предостави на Украйна спешна помощ в размер на 1 млрд. евро и 400 електрогенератора за възстановяване на електрозахранването. Това пък обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на международна донорска конференция в Берлин, посветена на възстановяването на Украйна. Тя и Олаф Шолц са домакини на международната конференция в Берлин, на която се обсъжда възстановяването на Украйна. В нея участват международни експерти, както и украинският премиер Денис Шмигал и полският премиер Матеуш Моравецки.

"Русия нанася удари по гражданската инфраструктура, особено по енергийната", каза фон дер Лайен и добави: „Затова работим с Украйна за възстановяване на инфраструктурата ѝ с 1 милиард евро спешна помощ. Осигурихме и 400 генератора за ток, но това не е всичко.

"Украйна се нуждае от спешна компенсация за загубите още в момента", каза тя. – „Русия се опитва да парализира Украйна, но ние не бива да позволим това да се случи.”

На конференцията Фон дер Лайен обеща, че ЕС ще отпуска по 1,5 млрд. евро месечно на Киев, и предложи на Европейската комисия да бъде делегирана отговорността за отпускането на средства за дългосрочното възстановяване на Украйна, за което, според нея, ще са необходими над 350 млрд. евро.

Постоянните руски атаки с дронове представляват поредно най-брутално проявление на войната на Русия срещу Украйна, но също така са знак за отчаянието на Москва, заяви германският канцлер Олаф Шолц на откриването на Берлинската конференция, цитиран от БТА. 

Историята на Германия показа, че е възможно една страна да бъде възстановена дори след опустошителна война, затова е важно да се изготви план за бъдещето на Украйна като благтоденстваща и демократична страна членка на ЕС и износителка на зелена енергия и високотехнологични стоки. "Тази конференция е за създаването на план "Маршал" за 21-и век", каза Шолц. "Ангажиментът Украйна да стане членка на ЕС е едно от най-значимите геополитически решения на нашето време", добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски, който говори пред участниците във форума по видеовръзка, обаче предупреди, че Русия е унищожила над една трета от енергийната инфраструктура на страната му. Той добави, че Украйна все още не е получила "дори един цент" от план за бързо възстановяване на стойност общо 17 милиарда долара.

Зеленски също така призова за международна подкрепа, за да успее Украйна да изпълни бюджета си през следващата година, предаде Франс прес. "На тази конференция трябва да вземем решение, за да запълним дупката в украинския бюджетен дефицит през следващата година", каза той. "Това е много важна сума от 38 милиарда долара… това са заплатите на учителите, лекарите, това са социални помощи, пенсии", добави Зеленски.

Възстановяването на Украйна трябва да започне въпреки че боевете продължават, каза преди началото на конференцията украинският министър на общините и териториалното развитие Олексий Чернишов, предаде ДПА. "Необходимо е нашата комунална, енергийна и жилищна система, да бъдат подготвени за предстоящата зима, която идва много скоро, и в момента това е трудно", добави той.

Германската министърка на икономическото сътрудничество и развитие Свеня Шулце призова за създаването на механизъм, който да принуди Русия да плати за разходите по възстановяването на Украйна. "В момента няма международен закон, по силата на който това да е възможно", каза тя преди началото на конференцията.


В категории: Войната в Украйна


21
Коментара по темата
21.
LOL - 20
26.10.2022 16:58:05
0
0
Ха-ха, смешниците го изтрили за да не знаят хората, че хотелите в Украйна си функционират, но НЕ безплатно, разбира се!

253 хотела има само в и около Лвов, драги 18! Резервирай си колкото желаеш. Няма нужда да ме черпиш. Във всеки хотелски сайт можеш да ги намериш, не само в този който бях дала като пример.
20.
*********
26.10.2022 09:48:43
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
19.
До-18
26.10.2022 09:07:51
3
5
А ти от там ли ни пишеш това , ако има свободни места запази и за мен , ще почерпя .
18.
А междувременно
26.10.2022 08:05:40
0
12
хотелите в западна Украйна, а нищо чудно и почти навсякъде, са отворени и си приемат гости, само че не безплатно!
17.
Мнбж
26.10.2022 07:37:37
5
29
Рекапитулацията до тук е ясна : украинците с пари си угаждат в Европа /като плащат максимум поливинара си сметка/, НАТО е на територията на Украйна, за да задвижва военната машина за пари, бедният украински народ /който не може да си плати мизата 3-5-10 хил. евра за забягване в Европа/ мръзне без ток. А Русия само с малкото си пръстче използва 1% от цялата си мощ. Европа ще дзидзика цяла зима без комфорта си, докато Америка си разиграва коня в дома й.Пълна пародия и глупост. Тотална липса и на капка здрав разум и нирмалитет.
16.
У БЕГЕТО
26.10.2022 06:28:35
10
8
Ако има война,ти ще се върнеш ли ве..сульо.....???
Ще си налягаш парцалите,там където си се скатал (в чужбина) и ще си траеш....ама тук се правиш на отворен......аре бегай ....мишок...

до що 1
15.
Гаварит Масква
26.10.2022 01:44:51
6
12
Германският президент се крие в бомбоубежище в някакво украинско село, а в същото време Путин е на геополитическо посещение в Гвинея Бисау. Руският президент е обсъдил с гвинеьо бисауския си колега международното положение и увеличения стокообмен между двете приятелски държави. Двамата изразиха увереност, че Западът е на колене и скоро ще рухне.
14.
Наркомана Зеленски
25.10.2022 23:46:34
3
21
И като възстановят електрическата инфраструктура... руснаците пак ще я думнат
13.
...
25.10.2022 23:40:45
1
6
"Предприемат експеримент. Сътрудниците на ФБР излизат в ефир от името на Душков (Душко Попов), с помощта на нелегална радиостанция, но не му разрешават той да работи с нея. И отново повтарят грешката.
Откъде идва фаталната грешка?
Обикновено от неточни възприятия за хора и събития. Оттук тръгват и погрешните заключения. Казуса"Абел". През средата на миналия век пред него възниква заплетена ситуация. Изпращат му за помощник Райно Хайанен. Откраднал е името на мъртвец. Истинското му име е Михаил Цвилин. Оказва се алкохолик и се проваля. В Москва разбират грешката си и го викат да се върне. Той отказва и се предава на ФБР и започва да сътрудничи и по негова информация Абел е арестуван в Ню Йорк. Има и друга версия за провала на Абел, която гласи следното: "... след като по невнимание дава на вестникаря Джеймс Бозард куха петцентова монета, използвана за предаване на тайни съобщения.".
Ако не е бил разкрит, Абел би причинил още по- големи щети на американските отбранителни способности чрез умението си да намира пътища за проникване в живота на хора, свързани с модерни за времето си технологии."
12.
Петър Днепърски
25.10.2022 23:27:22
40
13
до 8; С терористи не се разговаря! Русия ще се разпадне. Путин ще го сполети съдбата на Чаушеско
11.
Мнение
25.10.2022 23:24:57
0
28
Ние сме християни и трябва да си под дадем ръка, но мое мнение че и руснаци и украинци, който виждаме в Бургас са нагли и нахални. Не искам да го изричам но са кофти племе. С тази наглост си представете ако ние сме във война и ние бягане към Украйна какво ни чака там. Отвратителни са
10.
*********
25.10.2022 23:21:32
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
!!!
25.10.2022 23:02:15
6
24
Нашата мрежа няма ли да се претовари,след като хотелите по морето ще работят?
8.
Русия
25.10.2022 22:56:26
8
31
Никога няма да покаже ,че е слаба и да отстъпи ако се протече ще използва тежките бомби който ще заличат Украйна...Диалог трябва с Русия, а те не искат заслепени от парите който им отпускат и оръжието което им дават!
7.
До 6
25.10.2022 22:44:37
4
35
Успокои се. Не е нужно да изпадаш в криза и да крещиш.Намам против украинците. И аз ходя на плаж и ги виждам всеки ден. Н а никой нищо нищо не съм направил. Просто казвам, че бедната ни държава трябва да отдели по някакъв начин петстотин милиона. Това е казано днес в парламента ит финансовия министър. Не са измислици. И е на база от март до сега. Така, че го служете един милиард за цяла година. Толкоз. Иначе не ми пречите, приятни сте, но държавата да си прецени има ли милиард в повече. Да не забравяме и нашите баби тогава.
6.
DB7
25.10.2022 22:34:09
27
8
КАПУТИИ!СТИГА ЗЛОБЕЙТЕ!!НЕЩАСТНИ ДРЕЦНИ ДУШИЧКИ ДА ВАШТА
5.
123
25.10.2022 22:24:52
11
21
Значи оше половин милиард лева от парите на Бг за тях. Нищо лично, но.......
4.
Че за какво са му?
25.10.2022 22:17:09
10
14
Първо, планът е така или иначе да ги разселят и да освободят Хазарията за едновремешното и население, понастоящем окупирало като кукувица пак чужди земи; второ, дори и да не беше така, от какъв зор ще споделя част от рекета като могат другите държави да изнемогват и да му хрантутят наглите фашаги?!
3.
Пък и то
25.10.2022 21:41:16
8
37
Пък и то като ги гледам от курорт н курорт не мислят да се прибират , само мишките останаха и им хвърлиха по един калашник в ръката , богатите пият и се кефят боли ги ко се случва ..
2.
Х
25.10.2022 21:37:38
4
14
От утре по една заплата + инфлацията която плащаме !
1.
Що
25.10.2022 21:36:41
17
33
Що да не се връщат бе нали са много ербап и отблъскват всичко живо .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори