×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историци предлагат да имаме нов национален празник


Историци предлагат да имаме нов национален празник
24 май се чества впечатляващо в цялата страна и има логика да е национален празник
22 Октомври 2022, Събота, 20:00 ч.
Автор: Флагман

 24 май е единствената дата, която от средата на XIX век е преминала и оцеляла през всички епохи и власти, и е празнувана в цялата българска етническа територия

Историци предлагат за национален празник на България да бъде определен 24 май - ден на българското слово, просвета и култура, като единствената дата, която от средата на XIX век е преминала и оцеляла през всички епохи и власти, и е празнувана в цялата българска етническа територия.

Обръщението към нацията и Народното събрание беше прието на национална дискусия, организирана от Историческия факултет на Великотърновския университет днес. В документа, подписан от 14 историци от водещи университети и Института за изследване на историята към БАН, се казва, че празникът на една държава се очаква да служи за сплотяване на нацията и да е безспорен по линия на единството и идентификацията, особено нужни и днес. 

Безспорните нерелигиозни празници през десетилетията след Освобождението на България са много, най-известните и почитани сред тях са: 3 март, 24 май, 6 май, 6 септември, 22 септември, 1 ноември. Към тях, естествено, могат да бъдат добавени още няколко при изработването на един бъдещ национален календар, се посочва в документа.

От всички тези празници съществува един, който не изпълнява изискванията за единство на нацията и идентификацията, същевременно е превърнат по политически причини в национален празник от отмиращата тоталитарна власт през 1990 г. 3 март е ден, привнесен у нас като ден на възшествието на чужд владетел. На този ден през 1878 г. е подписан един предварителен договор без правни последствия, който не решава българския национален въпрос, а напротив, го задълбочава, се казва в документа.

Имайки предвид непълнотата на националния празничен календар, водещ до трайно делене и противоборство в обществото, както и безспорните научни аргументи в посока на неговата смяна, историците предлагат за национален празник на Република България да бъде определен "24 май – ден на българското слово, просвета и култура като единствената дата, която неизменно, от средата на XIX век е преминала и оцеляла през всички епохи и власти, и е празнувана в цялата българска етническа територия".

Съществуващите официални празници на България да се допълнят, като към тях се добавят още достойни  дати - 16 април - Ден на конституцията; 20 април - избухването на Априлското въстание; 2 май - ден на св. княз Борис-Михаил; 6 октомври - ден на цар Самуил. Предлагаме за приемане на това предложение от Народното събрание, като настояваме предстоящата дискусия да се води от експертното начало, заявяват подписалите се под обръщението на 21 октомври 2022 година във Велико Търново учени и общественици:

проф. дин Милко Палангурски - ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“  

проф. д-р Петко Петков - ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“  

проф. д-р Даниел Вачков - ИИстИ на БАН

проф. д-р Веселин Янчев - СУ „Св. Климент Охридски“

проф. д-р Пламен Павлов - ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“   

проф. дин Петър Стоянович -  ИИстИ на  БАН

проф. дин Костадин Паев - ЮЗУ „Неофит Рилски“

доц. д-р Валентин Китанов  - ЮЗУ „Неофит Рилски“

доц. Георги Лозанов - СУ „Св. Климент Охридски“  

доц. д-р Михаил Груев - СУ „Св. Климент Охридски“  

доц. д-р Стефан Минков - ШУ „Епископ Константин Преславски“  

доц. д-р Владимир Станев - СУ „Св. Климент Охридски“    

гл.ас. д-р Светослав Живков - СУ „Св. Климент Охридски“  

адвокат Йордан Йорданов, Велико Търново

Модератор на дискусията беше проф. Милко Палангурски, който обяви целите на дискусията, заедно с историците проф. Петко Петков и проф. Пламен Павлов.

Днес проф. Петко Петков коментира, че до момента българската празнична система не е била обсъждана широко и не е била продукт на обществена инициатива, в това число и научно обоснована. В повечето случаи тя е била решение на държавните органи. „Националният ни празник се чества от 32 години, но преди това такъв не е имало 111 години. Решението е взето от малка група хора - Държавният съвет на Народна република България на 27 февруари 1990 година,  без обсъждане и експертно допитване, обявява 3 март за национален празник“, припомни той.

В хода на дискусията проф. Петър Стоянович посочи, че сегашният национален празник 3 март трябва да остане в поредицата от официални празници, но той е създаден конюнктурно. По думите му в сегашната празнична система трябва да бъдат добавени нови празници, обосновани с българската история и начина по който се възприемат от хората. Единственият празник, който се празнува повсеместно в цялото българско землище, е 24 май (по нов стил), каза той и уточни, че диалогът за националния празничен календар ще продължи.

Според доц. Георги Лозанов националният празник е събитие, което се пренася във времето и се превръща в ново събитие - едно историческо събитие, което се е случило, и в момента, в който се определи като национален празник и започне да се чества, вече е друго събитие, което вече става и политическо. В този смисъл произвеждането на 3 март в национален празник не е историческо събитие, което да бъде в полза на българската национална идентичност, смята той. Доц. Лозанов посочи, че избирането на националния празник е инструмент за създаването на национална идентичност с днешна дата. Въпросът "какво празнуваме" крие в себе си въпроса "кои сме ние, които го празнуваме", коментира той и уточни, че разговорът за българската празнична система трябва да стъпи върху консенсуса на експертите. 

Участниците в дискусията подчертаха, че това е началото на голям експертен и обществен дебат.


В категории: Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
42
Коментара по темата
42.
_nib_
25.10.2022 10:46:04
1
1
А случайно тези историци да не са взели пари от сороска фондация?
Или от кравария против България?
Продажници долни и мръсни...
41.
Денят на независимостта
25.10.2022 09:27:22
1
3
По принцип в свободните и независимите държави националният празник е денят на независимостта - рожденият ден на държавата.
В губерниите е денят на възкачването на императора на чуждата държава-поробител - на 3 март се е възкачил на трона Царят-Освободител.
40.
Аз
24.10.2022 00:33:53
3
3
Историците (по-точно измекярите, които плащат) да се гръмнат!! 3-ти март е идеален!
39.
Бургазлия
23.10.2022 15:47:59
2
4
Понеже не съм професор и предвид дереджето, в което се намираме вече 32 години предлагам празника за който говорим да се празнува на 31 октомври - Хелоуин. Много ще ни приляга!
38.
Само да питам за един приятел
23.10.2022 15:39:11
1
6
Кой им внуши това предложение и кой им плати за услугата?
37.
бай Митко
23.10.2022 15:36:12
1
3
България страната на невъзможните невъзможности, на професорите, ромите и генералите!
Сега още веднъж се потвърждава мнението ми защо в България има невежи висшисти.
36.
Глупости
23.10.2022 13:25:13
2
4
Тия професори и академици да си хвърлят дипломите веднага!!!Предлагат за национален празник дата на която нищо не се е случило.
Да обявим за национален празник празнуването, какво по-тъпо може да се измисли????
При това се празнува условно събитие, което на всичко отгоре е фактически невярно. Кирилицата не е създадена от Кирил и Методи!!!!!!!
35.
Това са глупости!
23.10.2022 12:14:49
6
2
Нац празник на една държава е свързан с нейната независимост! 3 март е началото на третата българска държава! А на русофоби и русофили ще кажа следното: ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО НИ Е ОСВОБОДИЛ НЕ СТАЛИН, БРЕЖНЕВ ИЛИ ПУТИН! ЗАПОВЕД ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ВОЙНА С ОСМАНСКАТА ДЪРЖАВА Е ДАЛ РУСКИЯТ ИМПЕРАТОР! НАСЛЕДНИЦИТС НА СЪЩИЯ БЯХА РАЗСТРЕЛЯНИ КАТО КУЧЕТА ОТ КОМУНИСТИТЕ! СЪЩИТЕ КРОВОЛОЦИ КАКВИТО БЯХА И СТАЛИН И БРЕЖНЕВ И ПУТИН! ХАЙДЕ СТИГА СТЕ БЪРКАЛИ В ЕДНА ПРЕГОРЯЛА МАНДЖА! ПО ПОДХОДЯЩ ЗА НАЦИОНАЛВН ПРАЗНИК Е 22 СЕПТЕМВРИ- ДЕН НА НЕЗВИСИМОСТТА!!!!
34.
зад голямата вода съм
23.10.2022 11:24:08
1
7
А на историците кой им прошепна да го предложат?
33.
Кви "историци"
23.10.2022 08:34:46
3
6
Са Лозанов и Стоянович, че и методикът от ЮЗУ..., е въпросът. Османски ще да са, предвид глупостта, написана за 3 март.

А иначе добре е, че са си написали именцата, полезно ще е, когато и тук като в САЩ, се приеме закон за чуждестранните агенти.
32.
коронодебилници
23.10.2022 08:15:36
5
8
Тез дето са се подписали да се разстрелят пред парламента на живо в 20.00 вместо новини
31.
Хайдутин
23.10.2022 08:03:22
5
10
Националния празник на РБългария е 3 март.Том горе на Шипка с Българския флаг с гордо вдигнати глави ще изпием Химна на България и ще поведем Българския народ към освобождение .Вечна Слава на майка България.
30.
Бай....
23.10.2022 07:33:34
3
14
Поредната герберунгелска простотия !
29.
Хаха
23.10.2022 02:33:36
4
16
Милко Палангурски е агента на ДС "Челентано". Никаква смяна не може да има. Това е поредната антируска истерия. Идете на Козяк 16 и там правете каквото искате.
28.
До 17
23.10.2022 01:36:02
0
10
От ветото няма смисъл. Македонците сами си затварят вратата и поне не сме им извинение. Има приказка . Реката завлича един чорбаджия, другарите искат да го изкарат, ама оня даже не се протяга. "Дай, бе, дай ръка! Водата ще го вземе. Сетил се един, хвърлил му клон. " На, вземи тая пръчка". Онзи се хванал и го изкарали. Македонците искат ползите на ЕС, а иначе го плюят и се инатят.
27.
отвратена
23.10.2022 00:55:57
3
13
На фона на тази инфлация и силното обедняване на българите,това ли е най-важното.Пълните ни главите пак с ненужни глупости.Накрая и без история ще останем ,с тези политически промени непрекъснато ,тоз това искал ,оная партия това искала най добре е да се измитате всички .Народът иска президентска република!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.
Z
23.10.2022 00:41:18
1
10
Тия сите са Македонци
25.
Auschwitz-Birkenau
23.10.2022 00:18:34
0
4
Sieg Heil 
24.
Ha
23.10.2022 00:08:02
5
13
Група платени шеераси дават акъл. Сус бе!
23.
Национален празник 3-ти март
22.10.2022 23:52:08
10
16
ако не бяхме освободени от Резаците ,какво щяхме да празнуваме ?
Или това отново е идея на Ебаното еврейско куче Соломон Паси-еврейската курва.

ХИТЛЕР ЩЕ ТИ ГО ТУРИ В ЗАДНИКА НЕЧИСТОПЛЪТЕН ПРОСТ и продажен еврейски проституиращ михлюзин!

С КЕФ ГЛЕДАМ КАК ХИТЛЕР ВА Е ЕБАЛ И ГОРИЛ ПРЕЗ ВСВ---НЕЧИСТОПЛЪТНАТА РОДА НА СОЛОМОН МИНАЛА ПРЕЗ ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ НА АДА .
ТОЗИ ПРОДАЖЕН ПЕДАЛ Е ЧУЖДЕНЕЦ С КИРЧО ПЕТКВОТО В БЪЛГАРИЯ!
22.
Само да ти отговоря
22.10.2022 23:43:38
11
15
"Този празник е определен за такъв от хората, които са го извоювали и явно са разбирали много по-добре важноста му"
Ти луд ли си бе. Тази дата на Санстефанския договор изобщо не е била празник в следосвобожденска България. Става празник след като свалиха бай Тошо и тези които го свалиха за да не скъсат връзката с техните господари от Русия го направиха празник , който да замени друга дата свързана с Русия -9 септември. Така че си заври сополите в кърпичката и повече не се обаждай.
21.
Тиквен ден
22.10.2022 23:41:15
5
11
Националният ни празник трябва да е рожденният ден на агент Буда. Все пак 12 години умните хора гласуват за него. Да са живи и здрави избирателите му до девето коляно дет се вика ❤️
20.
Само да попитам
22.10.2022 23:10:08
9
17
Колко от тези академични чобани са проливали кръвта си за България и какво им дава правото да определят какво да се празнува и какво не?Това че опърдяват офисмебелировка докато си чоплят носовете и пълнят главите на студентите си с глупости?
Този празник е определен за такъв от хората, които са го извоювали и явно са разбирали много по-добре важноста му.По това време също са били разделени на русофили и русофоби,а и след това,но никой не си е позволил да оспорва значението му.Сега някакви охлюви дето не може да си оправят краката,ако се наложи да маршируват,а не дай си Боже да се разчита на тях при бойни действия,седнали да дават акъли дето никой не им ги иска.
19.
АБВ
22.10.2022 23:03:18
16
12
Националния празник, трябва да е обединяващ и да се празнува от всички български граждани! 3ти март всява разделение и омраза между българите и българските граждани от турски произход. Не може 15% от българските граждани да не могат да си празнуват националния празник!
18.
X
22.10.2022 22:17:08
6
12
6 септември 1885 година! ИСТИНСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ! Не може нещо ,което празнуват още 300 милиона по света да е националния ни празник!
17.
Идеята е страхотна
22.10.2022 21:58:06
20
16
Идеята е срахотна, но да не забравяме, че в предходния парламент, с гласовете на ГЕРБ, ПП и ДБ и с въздържалите се БСП се изърши национално предателство и беше отворен пътя за ЕС на т.н. Северна Македония, в която се счита, че св.св. Кирил и Методий са македонци и съответно са създали македонската писменост. Съвсем скоро ЕК ще изисква от България да признае македонския език, за да може да стане официален в ЕС и по този начин ще започне едно масово промиване на мозъци, как евроатлантическите ценности са много по-важни от "някаква" си история, било то и на славянската писменост. Така се заличава историческа памет. Все пак целта на англосаксонците е да унищожат славяните и засега се спрявят доста успешно.
16.
професор Винету
22.10.2022 21:47:34
5
15
Предлагам за национален празник на България да е 2 февруари. Който е съгласен с мен, палец нагоре-да. Който не е съгласен значи е мека китка.
15.
Оня с магарето за да го навре на коня
22.10.2022 21:46:01
11
13
И съм сигурен че не знаеш какво е станало на 19 февруари. Добре ще бъде и да уточниш и годината в твоето невежество. Скапан руски трол,
14.
оня с коня
22.10.2022 21:37:31
10
2
А защо не 19 февруари .
13.
До майнака 2
22.10.2022 21:23:49
5
7
Сега слушай и разбирай - ако можеш да ми посочиш дори един народ в Европа или някъде другаде по света, който не е оцелял след така нареченото от теб робство ще призная че имаш право.
12.
?
22.10.2022 21:20:52
14
23
А да изтриете съвсем и турското робство от учебниците не искате ли?
11.
До 8
22.10.2022 21:12:20
2
17
Да обаче Данчо ментата е застроил Бургас и е с отворени задни бузи към ДПС. Пари и власт, както и измислени професори с купени дипломи от БСУ.
10.
Историк
22.10.2022 21:08:51
2
23
Тая дата ми се струва неподходяща за национален празник на държавата България. Нека си остане празник на българската култура.24 май е празник на християнските светци Кирил и Методий. Те нямат нищо общо с България, освен че техните ученици след като са изгонени от Великоморавия са приети от българският владетел Борис Първи. Той разбира възможностите които му се откриват с тези учени мъже (България до тогава не разполага с образовани хора с такъв ранг) за да се откъсне от влиянието на Византия. Дава им всичко от което се нуждаят и финансира създаването на БЪЛГАРСКА азбука, а не на някаква кирилица. Кирил и Методий създават азбука която се нарича глаголица. Това кирилица с което векове по късно е наречена нашата азбука е изкуствено име измислено от руснаците за да премахнат името на България от азбуката която сме им дали. Много по благоприятно е за тях да говорят за някакви Кирил и Методий от държава Византия, която вече я няма. Повечето народи в света са приели за национален празник денят в който са обявили своята независимост или държава- за третата българска държава тая дата е 22 септември. В лични разговори тези професори и др, се съгласяват с това, но пак се подвеждат по тънката струна на вредното за България славянофилство
9.
...
22.10.2022 21:02:11
0
19
Територия! Землище! Откровен цинизъм!

Защо изобщо се дискутират и множат национални празници?! Национални празници имат нации и суверенни държави, не традиционно предателски подлоги и еничари! Цялата история на "територията" е такава - гърчеене, турчеене, русчеене, американичеене - откъдето задуха вятърът и каквото осигурява привилегиите и пълни джобовете в момента!

Единственото от което се нуждае тази клоака е една клечка кибрит и тя вече е осигурена и няма нужда да я мислим!
8.
*********
22.10.2022 20:57:36
4
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Българче
22.10.2022 20:52:43
5
15
1-вия дето е написал коментар просто не е българин. На руски думата празник се пише "праздник".
6.
ХХ
22.10.2022 20:50:02
7
14
И кат подменим Кирилицата с Латиница бъдещите премиери няма да знаят какво празнуваме.
ПП. Един белгийски премиер не знаеше нито какво се празнува на националния им празник (интервюто е взето веднага след тържеството на същия ден), нито химна на Белгия. Факт.
5.
До 1
22.10.2022 20:42:17
1
23
Пише се празник, а не праздник, праздна ти е главата!
4.
до 1
22.10.2022 20:41:00
2
31
пич, докато такива като теб пишат "празДник", вместо "празник" е безмислено 24 май да се празнува.
3.
681
22.10.2022 20:27:01
22
17
Аз съм ЗА
2.
майнак
22.10.2022 20:16:54
22
22
Реално това е най-логичната дата. Сред най значимите за нашата нация и оцеляване като такава. Ако не беше обединяването на кирилицата, българите нямаше да оцелеем и е нямало какво да възродим след робството ако я нямахме тази база. Това, разбира се, не значи че 3ти март не трябва да се празнува, напротив, но 24ти май е една идея по-специална за нашето битие.
1.
Какъв праздник е 24 май?
22.10.2022 20:11:28
29
10
Ако е праздник на кирилицата, това е добре, може да обедини всички хора, които пишат на кирилица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори