×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първи речи в новия парламент: ГЕРБ и ДПС предлагат диалог, ПП отказват – щели да са коректив


Първи речи в новия парламент: ГЕРБ и ДПС предлагат диалог, ПП отказват – щели да са коректив
Вместо безпринципна диалогичност, ние избираме да сме коректив, обяви Кирил Петков (вдясно)
Ключови думи: партии, парламент
19 Октомври 2022, Сряда, 10:17 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Карадайъ призова президента да съдейства за сформиране на управленско мнозинство

От ГЕРБ и ДПС призоваха за диалог и край на противопоставянето в новото 48-о Народно събрание. Представители на парламентарните групи държаха речи на първото пленарно заседание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС обяви, че времето за противопоставянето е изтекло. Според нея България днес имала нужда от антикризисно и проевропейско управление. Обвиненията към ГЕРБ пък били до едно несправедливи.

След това съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков обаче обяви, че те виждат ролята си на конструктивна и предвидима опозиция.

Вместо безпринципна диалогичност, ние избираме да сме коректив, заяви Петков.

Ето цялата реч на съпредседателя на ПП, разпространена от пресцентъра на партията: 

Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани.

Всички ние преди изборите дадохме дума да решим проблемите на хората. И да започнем да градим отново тази България, за която мечтаем. Всяка партия чрез своите платформи, програми, визии, и реални възможности.

В този парламент Продължаваме промяната ще възобнови работата си оттам, откъдето беше спряна – този път като конструктивна и предвидима опозиция. Ще се водим от два прости принципа:

1) да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним своите предизборни обещания

и

2) да работим за решаването на истинските им проблеми.

Нашите предизборни обещания са в четири области и независимо дали ние или някой друг предложи тези политики, ние ще ги подкрепим.

В сферата на подпомагане на конкурентоспособността на българския бизнес:

  1. Ще настояваме нито един данък да не бъде повишен.

  2. Ще настояваме бюджетният дефицит да е ограничен до 3%.

  3. Ще настояваме за таван на цените на тока от 250 лв./Мвч, което означава, че ще следим да няма корупционни течове в енергетиката.

  4. Ще работим и за таван на цената на газа.

  5. Ще подкрепим прагът за регистрация по ДДС да се увеличи още веднъж и да достигне 160 000 лв.

В сферата на социалната политика и доходите:

  1. Ще предложим увеличение на пенсиите с 20%, за да може доходите на възрастните хора да продължат да изпреварват инфлацията.

  2. Ще подкрепим минималната работна заплата да достигне 50% от средната работна заплата или 860 лв.

  3. Ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност и две тарифи за ток, газ, вода, парно - на база на консумация.

  4. Ще предложим вдигане на данъчния кредит за младите семейства с 50%.

  5. Ще продължим политиката учителските заплати да бъдат 125% от средната работна заплата.

  6. Ще настояваме минималната работна заплата на всички лекари да бъде 2000 лв., а на медицинските сестри - 1500 лв.

  7. Ще настояваме програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства да продължи.

В сферата на борбата с корупцията:

  1. Ще внесем отново законопроекта за антикорупционна комисия с разследващи функции.

  2. Ще работим, за да ускорим внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия.

В сферата на външната политика:

  1. Ще продължим работата, която започнахме, за влизане на България в Шенген.

  2. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната от 2024 година.

  3. Ще работим България да е уважаван и равнопоставен член на Европейския съюз и НАТО. Политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото. Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени. Заедно с останалия демократичен свят призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа.

В дебатите с нашите колеги в парламента ще следим за принципност и последователност в техните изказвания и действия.

За всички в залата, които се наричат евроатлантици, искам да припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не уважаваш върховенството на закона, не държиш на работеща, реформирана съдебна система, и не отстояваш премахването на корупцията по всички етажи на властта. Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност в България.

А всички депутати в този парламент, които милеят за България, искам да попитам: когато се движите по бул. „Граф Игнатиев“, и после минете по булевард „Дондуков“, и продължите по булевард „Цар Освободител“, и забележите от дясно улица „Московска“, и огледате храм-паметник Александър Невски и стигнете до паметника на съветската армия, колко паметници на български царе видяхте? Забелязахте ли, например в центъра на София, паметник на Цар Борис I или паметник на Цар Симеон като символ на великата българска държава по време на златния ни век?

Време е да спрем псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси. Време е да оценим значението на корените на българската история, култура и традиции. И в тази дискусия ще бъдем конструктивни - как да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците ни, които са изградили и запазили България независима. Сами. Без помощ от Големия Брат. И въпреки Великите сили.

Ние добре знаем каква е мечтата на българите извън тази сграда. Хората искат работеща здравна система, училища, които да образоват децата ни без нужда от частни уроци. Хората очакват българските и световните компании да развиват своя бизнес в България, като осигуряват високи работни заплати. Българите настояват за работеща съдебна система, която да гарантира справедливост – не избирателно, а за всички. Настояват за достойни пенсии. За качествени пътища, за които най-накрая да спрем да се чудим защо не са готови след милиарди похарчени средства. Да запазим природата, да развиваме българското земеделие и туризъм.

Решаването на тези проблеми е ключ за преодоляването и на демографската криза – кой би напуснал такава променена България? Защо българските семейства да не могат да отглеждат спокойно повече от две деца, когато доходите и средата го позволяват?

Ние знаем, че България може да се превърне в онова кътче в Европа, което дава възможност за истински качествен живот на всеки гражданин.

Какво ни е пречило през всички тези години да постигнем това?

Отговорът се крие в нарушаването на двата принципа, с които започнах. И затова ще ги повторя:

1) да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним своите предизборни обещания

и

2) да работим за решаването на истинските проблеми на българските граждани.

Така че ние ще сме конструктивен партньор по всички гореописани политики и ще подкрепим всяко решение, което вярваме, че ще приближи България към осъществяването на своя потенциал. Но яростно ще критикуваме всеки, който реши да постави своя интерес пред този на българските граждани. И ще посочваме всеки опит за злоупотреба с обществения ресурс.

Ние вярваме, че съединението прави силата. Но обединение е възможно само с хора, които с действията си в миналото и с намеренията си в настоящето показват, че са готови да платят лична цена за това нашата обща българска мечта да не остане само мечта, а да се превърне в реалност. Вместо безпринципната диалогичност ние избираме да сме коректив, с реални действия и решения. Време е да поставим точка на безкрайния политически преход. Време е разговорът за политика да се превърне в разговор за спазени обещания. Време е за обединение в името на българските граждани, НО на базата на принципни решения, а не на базата на задкулисни договорки и частни интереси.

Ние ще сме последователни и няма да предадем доверието на тези половин милион българи, които гласуваха да продължим промяната.

Благодаря ви!

***

От третата по големина парламентарна група – тази на ДПС, обаче поискаха диалог като ГЕРБ-СДС. Водачът на формацията Мустафа Карадайъ обясни, че те не желаели да са нито с ГЕРБ, нито с „Продължаваме промяната“, като изреди причини за това. Било безотговорно обаче да се говори това, затова ДПС били готови „на диалог с всички“.

Карадайъ подчерта и ролята на президента Румен Радев. Държавният глава трябвало да положи усилия за съставяне на управленско мнозинство, преди да връчи първия проучвателен мандат за правителство.

От четвъртата парламентарна група - тази на "Възраждане", отново се обявиха срещу всички други политически сили. Лидерът на формацията Костадин Костадинов се обърна към всички български граждани, като попита харесва ли им това Народно събрание. Той подчерта, че гласувалите за "Възраждане" са нараснали два пъти. По думите му било време за мъже, а не за мижитурки. Той се обяви за строеж на АЕЦ "Белене", както и за премахване на "чуждите военни бази" у нас. 

От "БСП за България" в лицето на лидера си Корнелия Нинова призоваха за "взаимодействие, а не война". Диалог с чекмеджетата обаче нямало как да има.

Нинова изреди важните приоритети за формацията и подчерта, че БСП са осъдили руската агресия в Украйна. Изпращането на оръжие на нападнатата държава обаче щяло да ни въвлече във войната. Затова БСП били против това. 

Ето цялата реч и на Корнелия Нинова, изпратена от пресцентъра на БСП: 

Има такива редки дни в политическия живот на България, в които всички оправомощени от вас да чертаят пътя на страната и да се грижат за благосъстоянието на българския народ се събират на едно място. Случва се рядко, но ето тук сме всички – представители на законодателната власт, на изпълнителната власт, президентска институция, съдебна власт, научна общност, религиозна общност, работодатели и синдикати, нашите партньори от европейското семейство. И днес, не „те – партиите“, а ние – институциите трябва да дадем отговор, можем ли да се справим с кризите, можем ли да осигурим на България хоризонт за развитие, а на българския народ – сигурност и добруване. Това е в най-висша степен институционален въпрос, а не тяснопартиен.

Можем, ако всяка власт поеме своята отговорност и взаимодействие, а не във война помежду си и се движим в една посока. Разбира се, отговорността на народните представители е най-голяма, защото тук, в Народното събрание, се приемат законите, определят се правилата, по които се урежда общественият живот. И е много важно как ние тук, уважаеми колеги народни представители, ще наредим приоритети на България.

Изправени пред каскада от кризи, за нас от “БСП за България“, трябва да решим четири важни неща. Първо, благосъстоянието на българския народ. Второ, финансова стабилност и развитие на икономиката. Трето, безкомпромисна борба с корупцията. И четвърто, гарантиране на мир за българския народ и защита на неговото достойнство.

Кризите доведоха до още бедност и до все по-големи неравенства. За нас от „БСП за България“ има бързи решения и те са таван на цените, увеличение на доходите, подкрепата на държавата за енергийно бедни, работещи бедни, млади семейства, възрастни хора. Внасяме законопроекти за две тарифи, енергийно бедни като понятие, таван на цени на ток, парно, вода и газ, увеличение на минималната работна заплата на 850 лв., необлагаем минимум в рамките на прага на бедност от 504 лв., освобождаване на млади до 26 години от плащането на данък върху първите им доходи, майчинството през втората година да бъде равно на минималната работна заплата, безплатни лекарства за деца до 14 години и безплатни учебници за ученици, преизчисляване на пенсиите, цялостен социален пакет в подкрепа на хората и за първия ни приоритет – гарантиране на благосъстоянието на българския народ.

Виждаме, че и други колеги от други партии, които по-рано отричаха тези мерки като антипазарни, днес също ги приемат като необходими. За съжаление, закъсняхме с поне половин година. Изпревариха ни много европейски държави. Полша, Испания, Италия, Германия, Австрия отдавна въведоха тези мерки, загрижени за благосъстоянието на европейските народи. Когато ние, автентичната лява партия, предлагахме тези мерки още през април, те бяха отхвърлени. Но по-добре късно, отколкото никога. Сега очевидно имаме по-голямо съгласие по тези мерки.

Уважаеми колеги, благосъстоянието на българския народ не минава само през краткосрочната помощ и подкрепа за преминаване през тежките зимни месеци. Благосъстоянието на българския народ трябва да е дългосрочна, принципна и последователно преследвана цел. А то минава и през добро образование и здраве. Притиснати от кризите, ние забравихме за дълбоките реформи в образованието и здравеопазването. А само добре образован и здрав народ може да гради просперираща държава. Народ, който уважава културата и духовните си водачи, пази и достойнството си. Ето защо за нас прегледът на учебното съдържание на учебниците, които да отразяват истината за българската история, да отразяват българските класици и да бъдат достъпни за децата, си остава приоритетна задача. Един учебник за един клас по един предмет, обвързването на образованието с икономиката са важни за нас теми, които отново ще поставим в 48-ия парламент. Здравеопазването затъва все повече. Не са доволни и лекари, и сестри, санитари и пациенти. Не може повече търговията да е водеща в здравеопазването. То трябва да е достъпно и безплатно за тези, които са си плащали осигуровките. А за тези, които не са, държавата да гарантира минимум пакет от здравни услуги.

Разбира се, идва логическият въпрос, откъде пари за всичко това. Има временни решения, прилагат се в цяла Европа – увеличаване на дефицита, теглене на дългове. Но има едно, което е трайно и към което ви призовавам да се обединим – работеща икономика. Само работеща икономика, високи инвестиции, високотехнологична икономика могат да гарантират приходи за социална дейност, образование и здравеопазване. Веригата на доставки се скъсява от Азия към Европа и това е шанс за България и за българската икономика. Държавата трябва да продължи да бъде партньор на българските фирми. Подкрепата за тях за тока да продължи. Особено за малък, среден, семеен бизнес. Особено за българско родно производство. Да създадем всички условия за инвестиции, данъчно облекчение за реинвестиране на печалбата, стимулиране на износа, спиране на рекета върху фирмите и борба с корупцията в обществените поръчки.

И така стигам до третия наш приоритет – безкомпромисната борба с корупцията. Тя ще помогне и за социалната ни програма, и за развитие на икономиката. Корупцията, задкулисието, даването на пари под масата е проникнало дълбоко в основите на нашия живот и е във всички обществени сфери. Корупцията е една от причините за бедността, за неравенствата и за несправедливостта. Тя е голямото зло за България. Тя се бори с железни и строги закони, контрол върху тяхното изпълнение, неизбежност на наказанието и реформа в правосъдната система.

Напоследък, уважаеми колеги, виждаме колко дълбоко корупцията е обвързана и с един много сериозен проблем – войната по пътищата. Пияни и дрогирани шофьори, над които има чадър на всички равнища, убиват невинни хора по пътищата. Не можем просто да констатираме това. Ние предприемаме действия. Внасяме промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс в следната посока – отнемане на книжката завинаги, конфискуване на моторното превозно средство завинаги, да няма условни присъди, а само ефективни присъди при тези престъпления и те да се движат по бързото производство, а не да се точат с години и в крайна сметка да доведат до безнаказаност.

Всички тези неща, които предлагаме от “БСП за България“, трябва да направим във вътрешнодържавен план в момент, в който става глобална промяна в света - в резултат на войната и на последиците от нея. Външната политика стана изключително важна тема в нашето ежедневие. Много пъти в последните месеци се повтаряше думата война и много рядко думата мир. Ние смятаме, че мирът е най-висшето човешко благо. Ние осъдихме агресията на Русия в Украйна. Ние помогнахме на украинските бежанци. Казвам "ние" - това беше правителството, в което участвахме. Положихме всички усилия и така трябва да бъде, да бъдем съпричастни към мъката и тревогата на тези хора. Но предоставянето на оръжия от България на Украйна за нас означава въвличане на страната във войната, ние сме против.

Върху БСП беше хвърлено обвинение, че изнасяме оръжие за Украйна по време на правителството. Времето доказва обратното и беше точно обратното. Ние бяхме коректив в правителството по много въпроси и този беше един от тях и колегите от “Демократична България“ и от “Продължаваме промяната“ го знаят много добре. Какви спорове сме водили, с какви аргументи не допуснахме решение на парламента да се изнасят оръжия за Украйна. Оставаме на същата позиция и сега и днес. Решението е в дипломацията, спиране на военните действия, преговори и мир.

Ние няма да подкрепим предложението на служебния кабинет за закупуване, наемане или вземане на лизинг самолети. Това ще изразим ясно, когато бъде внесено такова предложение. Тези пари в тези кризи са необходими за заплати, за пенсии, за помощ на деца, на млади семейства, за социални разходи, за компенсация на бизнеса.

Много се говори напоследък и много агресивно за бързо и веднага влизане в Еврозоната. Мнозинството от българското общество се произнесе. Членството на България в Европейския съюз и НАТО е осъзнат избор на по-голяма част от българските граждани и те го доказват с гласуване. Но защо забравяме, че възложихме на БНБ да ни направи доклад как ще се отрази приемането ни в Еврозоната сега и веднага, как ще се отрази на икономиката, как ще се отрази на доходите. Това да задаваш разумни въпроси, какви ще бъдат последствията за държавата и за народа ти, не означава, че си антиевропейски настроен, просто си отговорен политик и държавник.

Затова ние няма просто да говорим по тази тема. Следващата стъпка, която ще направим - каним ръководството на БНБ тук, пред нас и пред всички на открито заседание, за да чуе целият български народ: Има ли доклад? Имало ли е в миналото? Има ли сега? Какви са изводите на професионалистите и на институцията БНБ за последиците, за България, за икономиката, за парите на хората, за бедността и за нарастването на неравенствата и тогава да решаваме? Ние ги каним и ще внесем тази покана днес.

Има още един въпрос, който някак си набързо в края на миналия парламент решихме. Ние от “БСП за България“ не подкрепихме решението на парламента за даване на зелена светлина за членство на Република Северна Македония. Имахме своите аргументи. Виждате ли какво се случва в последните дни и месеци? В името на защитата на достойнството на българския народ предлагаме и ще внесем декларация, с която, ако приемете да одобрим, да осъдим езика на омразата, агресията, унижаването на българското знаме и символи на българския химн, на името на България и на достойнството на българския народ.

За да се случи всичко това, ние сме напълно наясно, че трябва да има работещ парламент, Народно събрание. Колкото по-дълго работим, толкова по-добре. Но колкото и да е отреденият живот на Народното събрание, трябва да постигнем минимум съгласие по бързи антикризисни мерки, антиинфлационни, овладяване на цени и подкрепа на хората, бюджет за 2023 г., в който да залегнат всички тези мерки. В този бюджет да не допуснем никакво разклащане на финансовата стабилност на страната. Има начини да се съчетаят тези неща - финансово стабилна и социална държава е възможна държава и ние ще работим в тази посока.

И сега, за правителството - също много се изговори след 3-ти октомври. Всякакви сценарии да се състави правителство за евроатлантически ценности, да бъде експертно, зад което всички да се снишим в кризата и да не носим политическа отговорност. Но политиката изисква отговорност, изисква мъжество. Ще си послужа с един цитат на президента Радев от 12-и септември 2020 г. Тогава президентът каза така: “Сега искам тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета да водят диалог. Е, няма как да стане.“ Е, това е днес изборът ни какво правителство искаме да направим.

Ние сме последователни и принципни. Ние 6 години се борим със стария модел на управление и продължаваме, водени от един принцип и една дума стои начело на тези наши действия - справедливост. В името на справедливостта оставаме последователни и принципи в борбата с модела на задкулисие, в борбата за правова, социална и справедлива държава.

На добър час!

***
От "Демократична България" (ДБ) акцентираха върху подкрепата за Украйна. Съпредседателят на формацията Христо Иванов обяви, че ДБ вече са внесли проекторешение за предоставяне на военна помощ за нападнатата държава. 

Иванов задочно отговори на президента, който ги обвини, че са войнолюбци. Според съпредседателя на ДБ това е несериозно и далеч от реалността. 

Христо Иванов подчерта, че България може да защити интересите си само в съюзите, в които е (ЕС и НАТО - б.а.). Проблемът с борбата с корупцията и съдебната реформа, очаквано, бе акцент в речта на Иванов. Според него вероятността за поредни предсрочни избори е голяма. 

Иванов смята, че при сговор между партиите българските граждани трябвало да бъдат убедени, че той няма да е безпринципен и че ще е на здрава основа. Проблем според него е, че политическите сили се оказват неспособни да проведат този разговор. 

Няма как да заметем корупцията под килима, подчерта съпредседателят на ДБ. Той изрази надежда, че в новия парламент ще има повече амбициозни хора, които да изведат България на  много по-високо ниво. 

От най-малката политическа сила "Български възход" (БВ) в лицето на лидера си Стефан Янев отново демонстрираха диалогичност и готовност да работят с всички. 

Българският народ изпратил депутатите в парламента, за да търсят решения, а не да се занимават със себе си и с партиен егоцентризъм. Янев подчерта, че България е изправена пред кризи, на които трябва да се намери решение. 

От БВ били концентрирани върху три основни теми: сигурност, справедливост и солидарност. 

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
23
Коментара по темата
23.
DB7
19.10.2022 18:06:35
1
3
ДО 22 ТРЯБВА ДА СИ ТЪП КЪТО ГЪЗ ДА ГЛАСУВАШ ЗА МАЯ ОБЩАТА ДЕТО БРАТЯ ГАЛЕВИ Я ПРАЩЯХА НА ЧЕВЕРМЕ И ТЯ ВНЕСЕ ЧЛ417 ГПК ЧСИ ДА ГРАЦЯТ НАРОДА БУНАК!!
22.
.........
19.10.2022 17:36:27
4
1
В следващото НС трябва да вкараме Мая Манолова да ги подпука тези нещастници!
21.
До 18
19.10.2022 16:48:25
3
3
Не се прави на ударен. Каза ли го ония боклук, каза го. И такива като теб гласуваха за него щото са 2 пъти по-прости от тиквата.
20.
До 18
19.10.2022 15:31:52
4
3
Върни си репортажите на Тиквун и гледай .
19.
До 18
19.10.2022 15:31:48
4
3
Върни си репортажите на Тиквун и гледай .
18.
бг
19.10.2022 15:25:12
3
5
До 7, къде виждаш правителство на ГЕРБ че чакаш да паднат цените, или само пишеш да се намираш на работа.
17.
DB7
19.10.2022 13:46:21
3
4
ЩЕ ВИ ИЗМЕТА ВСИЧКИТЕ!!!
16.
оффф...
19.10.2022 13:36:47
6
3
Диалог с ГЕРБ могат да си позволят само партиите с твърд електорат - те никого няма да разочароват и винаги ще има кой да гласува за тях.

ДПС с малцинствата, Възраждане с необразованите, БСП с намаляващите пенсионери.

Другите избирателите им ги държат под лупа и никой няма да им прости асоциация с ГЕРБ
15.
Аз
19.10.2022 13:28:52
8
5
ГЕРБЕТАСТИ И БУРГИИ ДА ГО ДИХАТ
Е ЗАТВОРА ИМ Е МЯСТОТО….ИЗРОДИ ПРОДАЖНИ И СЛЧНИ
14.
Съвсем очевидно
19.10.2022 11:21:44
2
14
тези, които ще влязат в "диалог" ще са ГЕРБ и ДПС ....
От там нататък към диалога ще се включат и други огладнели и все ще се съберат над 221 броя !
Колко време ще издържи подобно правителство не е ясно !
Нещата няма да бъдат подобрени докато не бъде вдигната бариерата за влизане в НС от 4 на 10% и да се прекрати плащането на субсидии за невлезли в НС партии!
13.
гражданин
19.10.2022 11:19:24
7
14
Никакви допирни точки с ГРОБ, не трябва да има партия, която мисли да продължи да съществува ! Евроатлантика и бореца за газова диверсификация Борисов, с тръбата за три милиарда подарък за Путлер е токсично същество и трябва да се изреже като тумор ! Избори до дупка, парите в чекмеджетата все някога ще свършат, а без тях няма контролиран вот !
12.
Кирето
19.10.2022 11:12:08
10
8
дали е наясно, че по времето на ВЕлика България и по времената на тези царе, които изброява , че София не е била столица тогава!
Има доволно много паметници на тези царе във градовете и столиците, където те са управлявали !
А без тези руските царе, които толкова много го дразнят, София нямаше да бъде столица !
Въпрос на елементарна историческа памет!
А уж Кирето е против псевдонационализма?!
11.
Доказано в България
19.10.2022 11:06:54
14
8
Живеят 2 000 000 дебила гласували за Гроб,БСП,ПП и ДБ

Или са с интереси свързани със упоменатите партии или наистина са ДЕБИЛИ И УТАЙКИ
10.
Християнин до 5
19.10.2022 11:03:46
5
20
Пич,по-внимателно с квалификациите
За ДПС си прав
Но към мюсюлманите ,с уважение, защото и сред тях има много политически мошеници ,но повечето ка скромни,почтени и работници хора които гласуват да Дпс от страх и зависимост.
9.
Естествено
19.10.2022 11:02:52
9
13
че ГЕРБ ще търси диалог и с дявола само за да направи правителство !
Парите все пак някога привършват!
Само като види човек гладната физиономийка на Десито Атанасова му става ясно, че пари няма в партията!
При едни следващи избори ГЕРБ рухва !СДС-то ще се врътне предварително...!
8.
До 7
19.10.2022 11:01:45
14
8
Ти наистина си прост, ако ходиш да гласуваш, за да ти направят тока и бензина левче и да ти почукат на вратата с куфар с пари
7.
Прост еднокнижник
19.10.2022 10:57:37
8
22
До всичката мърша дето гласува за гр0б. Какво стана с горивата, паднаха ли с 1 лев? Тока на старите цени и инфлацията в поносими граници? Много правилно ви каза простата тиква, че сте лош мат'рял ама вие се обиждате. Сами си го избрахте тоя боклук, няма да пискате сега.
6.
Въъъъ
19.10.2022 10:52:53
7
23
Няма такива филми! Никакви преговори с депесаро-герберастката мафия. Ако бяха толкова загрижени защо събориха предното правителство?
5.
*********
19.10.2022 10:47:56
2
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
ahahaaha
19.10.2022 10:38:49
7
16
ГРОБ търсят примирие сегахахахахахах
3.
платена медия
19.10.2022 10:38:04
11
18
с платени статии... изгониха работещо правителство щото еди кой си къв бил ама ако можем да сме ни е в управлението няма проблеми... КРАДВИЛИ БОКЛУЦИ... има карма и вашите деца и внуци ще я платят не се притеснявайте тиква АРЕ ВЕ ГЕРБ НАЛИ СТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КО СТАНА ?
2.
ХАХА Лисицов
19.10.2022 10:32:07
7
19
И ко сега излиза от заглавието ?????????????Че ЛОШИТЕ са ПП щото не щът да са с ГЕПИ а всички останали в БЯЛО !!!!!!!!!!!!!ТИ НА ТВА """""БЕЗПРИСТРАСНА"""ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ МУ ВИКАШ ААААААААААА??????????????????МНОГО ПРИСТРАСНО НО НАДЯВАМ СЕ ЧЕ СИ УБЕДЕН А НЕ СИ """МОТИВИРАН""""ЧРЕЗ ФИНИКИИСКИТЕ ЗНАЦИ"""ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА """
1.
Смях
19.10.2022 10:29:14
13
30
Герб от сутрин до вечер плюят ПП по телевизиите, а искали помирение - няма такива измекяри. Хайде - нали сте първи и взехте властта - чакам бензина на 2 лв и да ходя да ритам мачле в АренаБургас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори