×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цацаров ще води в съда двама свидетели срещу Кирил Петков


10 Октомври 2022, Понеделник, 16:40 ч.
Автор: Флагман

Те ще говорят за негативните му емоционални изживявания и последици от изявленията на Кирил Петков за отнетия му допуск до класифицирана информация

Бившият шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров ще заведе в съда двама свидетели по делото за непозволено увреждане, което води срещу експремиера Кирил Петков. Това става ясно от определението на съдия Деница Цветкова от Софийския районен съд, с което "Сега" се запозна.

Двамата свидетели на Цацаров ще говорят за негативните му емоционални изживявания и последици от изявленията на Кирил Петков за отнетия му допуск до класифицирана информация. Единият свидетел ще обясни преживяванията на Цацаров на работното място, а вторият - преживяванията извън него.

Кирил Петков също ще води двама свидетели, които да установяват факти и обстоятелства, свързани със заповедта за отнемане на достъпа на Цацаров, довеждането й до знанието на Петков и при какви обстоятелства е станало това.

Искът

Цацаров съди Петков за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на личния и професионален авторитет, честта и достойнството, както и психологически и физически дискомфорт, притеснение, безпокойство и тревожност вследствие на негови изявления, направени на 14 януари 2022 г. На тази дата Петков, по това време премиер, обяви, че на Цацаров (тогава шеф на КПКНОПИ) е отнет допускът до секретна информация. Ден по-рано Цацаров анонсира оставката си от антикорупционната комисия. 

"Радвам и приветствам ДАНС и българските служби за сигурност така да покажат решителни действия, че всеки път когато те виждат, че има нарушение на закона, да действат и оттук нататък да е ясно, че няма човек, който ще бъде над закона. И за мен това вече е истинска постъпка, че промяната е дошла, няма хора, които ще бъдат над закона оттук нататък", каза Петков. "За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция на високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, тази работа, която всички ние като български граждани се надяваме да беше свършила. Така, че оценката ми е отрицателна, силно отрицателна", каза още Петков.

А също и: "Всеки човек, който има достъп до класифицирана информация с гриф "строго секретно" трябва на всеки три години да минава т. нар. тест за надеждност. Да бъдеш надежден е човек, който не използва класифицираната информация извън нейното предназначение. Сега, понеже самите данни, самите те са класифицирани и аз нямам право да ги изкажа, но явно ДАНС е преценила, че тази надеждност по закона за класифицираната информация не е спазена от г-н Цацаров".

Цацаров твърди пред съда и че Петков е правил внушения, че е изнесъл класифицирана информация и от това има последствия. И че твърденията на Петков са неверни, тъй като не е минавал тест за надеждност и не се е провалял на него. Според него посочването му като човек, който злоупотребява с класифицирана информация и като лице "над закона", внушава, че той извършва действия, граничещи с престъпления.

В отговора си на исковата молба Петков казва, че няма за какво да бъде ангажирана отговорността му. Твърди също, че нито едно от твърденията му не е невярно и с нито едно от тях не се приписва извършването на престъпление от Цацаров. Казва и че думите му са мнения и оценки. Според него негативните изживявания на Цацаров са вследствие на самото отнемане на достъпа до класифицирана информация, а не вследствие на изказванията му.

Софийският районен съд ще гледа делото на 9 ноември.

Почистен

През февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и прокуратурата почистиха Сотир Цацаров от скандала с отнетия му от ДАНС достъп до класифицирана информация. Новината, че ДКСИ и прокуратурата са се произнесли по казуса бе съобщена от Цацаров.

След оставката си от КПКОНПИ Цацаров се върна във върховната прокуратура и стана шеф на новосформиран отдел там.

Още едно дело

Цацаров води дело за 15 000 лв. и срещу бившия военен министър Бойко Ноев. Поводът е интервю на Ноев пред bTV, в което той казва, че "Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския "Турски поток", спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция - всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици".


В категории: Политика


5
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
5
Коментара по темата
5.
Хахо
11.10.2022 09:35:04
0
3
Какви закони бре, Кире? Ти отдавна показа, че за теб закони и конституция в тази държава не съществуват. Кога най,-,после ще го съдят това канадско недоразумение? Нито с българите ред българин, нито с канадците канадец. С Коко да се хванат за ръчичка и в централния. Май всеки кандидат за политик или депутат трябва да минава изпит за надеждност и периодичен изпит за алкохол и наркотици.
4.
Читател
11.10.2022 08:51:51
1
3
Цацаров ще ги насере в съда! Нека! Нека се научат, че да се говорят глупости в общественото пространство не е безнаказано. Мама им лъжлива, проста, селска...
3.
hahaha
10.10.2022 21:20:56
4
0
"Великата" цаца ще води свидетели как е страдал от безсъние, увеличил му се е диоптъра от много рев, надебелял е от стреса, че му е отнет достъпа до класифицирана информация! Шок и ужас! Хахаха, голям срам! И това е мъж, който претендира за авторитет! Пълен боклук!
2.
Цацата поне е професионалист
10.10.2022 17:49:46
2
8
Цацата е висока топка юрист, не е кат Каскета. С него Кирцата със сигурност е настъпал мотиката и ще загуби делото.
1.
Днеско
10.10.2022 16:43:11
7
10
Браво Цацаров! Само така! Съди го до дупка Тъпия Киро!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори