×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бунт на мобилизирани в руската армия. 400 души отказаха да се качат във влак за фронта


Бунт на мобилизирани в руската армия. 400 души отказаха да се качат във влак за фронта
С вдигнати автомати 400 мобилизирани отказаха да се качат във влака, който трябва да ги откара на фронта
06 Октомври 2022, Четвъртък, 19:27 ч.
Автор: Флагман

Войниците разпространиха няколко клипа, с чиято помощ очакват реакция на политическото ръководство, след като се срещнали с лошо отношение от страна на командирите и нередности при оформянето им като военнослужещи и раздаването на оръжие

Свежо мобилизирани бойци на руската армия обявиха бунт и неподчинение и поискаха намеса на държавата, за да бъдат решени проблемите им. 400 души отказаха да се качат във влак, който трябваше да ги отведе на фронта и казаха, че няма да заминат никъде. Самите войници разпространиха няколко клипа, с чиято помощ очакват реакция на политическото ръководство, след като се срещнали с лошо отношение от страна на командирите и нередности при оформянето им като военнослужещи и раздаването на оръжие, пише Offnews.bg.

Във видеозаписите бойците разказват за условията, които царуват след мобилизацията, и за огромни мобилизационни и логистични проблеми на руската армия, за които пропагандистите доскоро мълчаха, но вече започнаха да ги споменават в авторските си програми. Вижда се обаче и друго – доскорошните цивилни нямат нито опит, нито желание да служат в армията, оплакват се от обичайни военни несгоди като спане в гората и без палатка, каквото по принцип ги очаква и на фронта. Боен дух липсва.

 

Ето разказът на един от недоволните:

„Добър ден. Казвам се Антон Алексеевич Коврижник. Мобилизираха ме от военното окръжие. Отидох, получих си повиквателната, изпратиха ме в Първа таманска дивизия, първи танков батальон, трета рота, мотострелкова. Без да съм подписал никакви документи, ни раздадоха автомати, автоматите не са вписани във военната книжка. Във военната книжка няма никакви печати, по никакъв начин не са оформени официално. Заплата, банкови карти, сметки не са открити, нищо не е активирано, разхвърлят ни, мамка им, по горите. Шест дни живяхме в окопи, които сами копахме, палатки – х*й, нищо не дават, живяхме в землянки. В момента 400 души стоим и никъде нямаме намерение да заминаваме. Да вървят всички на м***ата си. Ние очакваме помощ от вас, от държавата, да де, ако на вас може да се разчита. Информацията ви я предадох. Сега тука ни пращат три танка. Ние протестираме, стачкуваме, нямаме намерение да тръгваме никъде, дойдоха тука вече три БТР-а, мамка им, с картечници и с, мамка им, оръдия“.

В друг клип от същия протест се казва, че действията на командирите по отношение на раздаването на оръжие без подпис и документи са престъпления по руския наказателен кодекс. Мобилизираните се оплакват от скотско отношение на офицерите към тях. В записа войниците се надвикват един друг.

„Подготовката ни в крайна сметка е нула.“

„ Плюскаме това, което си купуваме, изхарчихме огромно количество мангизи, просто за да се нахраним. Да не говорим за амунициите. Купихме си бронежилетки сами. Дадоха ни боен комплект – бойни патрони. Намерени в поделението. Просто намерени.“

„Половината рота са психически неуравновесени. Никаква медицинска комисия не е имало никъде. Още в първия ден и втория и третия живяхме на улицата.“

„90 процента от хората, които са тук, са болни.“

„Покажете оръжието. Въоръжението е от 70-те и 80-те години. По-голямата част от личния състав няма нито каски, нито жилетки.“

„Всички са с температура, има хора с пневмония.“


В категории: Войната в Украйна


18
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
18
Коментара по темата
18.
До 15 путин е пътник
06.10.2022 23:30:36
3
18
Скоро ще е. До края на октомври украинците ще преземат и Херсон и Луганск. Днес Гайдай даде изявление, само за 24 часа от навлизането в Луганска област са освободени 6 населени места. На Херсон, също напредват бързо. Бериславово е в клещи, а ефиндтвената важна пътна артерия към Сватово, бе взета под огневи контрол, още сутринта. Те орките са деморализирани и постоянно се изтеглят заради жертви и страх от обкръжение. А Кремъл големи интриги, Кадиров и Пригожин срещу руския ген. Щаб- ген. Лапин и ген. Герасимов. Нападат се с изявленияния и критики в медиите. Путлер е слаб и губи контрол, и падне ли Херсон и Луганск в Кремъл ще стане очакваното.
17.
12
06.10.2022 23:25:41
10
3
Тия писания официално се разпространиха преди два дни по руските медии. Явно не се нрави прозрачността на някои наши и западни средства за масова информация и се търси политическа обосновано за неуспехите на НАТО и западните политически ръководства.
16.
ХХ
06.10.2022 23:01:21
1
8
аз притенции да помагам на рашистите героично нямам. искам само да им ближа чурките. на толкова е доволна мойта скрома душа
15.
Путин е пътник
06.10.2022 23:00:58
4
14
Путкин се оказа много просто джудже. Готов е за една гражданска война след като раздаде оръжие на тези блядове
14.
до ХХ
06.10.2022 22:58:35
3
14
колкото ''ние'' подгъзуваме на краварите , толкова и ти героично помагаш на рашистиянините.
13.
мхм мхм
06.10.2022 22:43:44
0
14
понякога си мислиш че човек е ударил дъното, но той отново те изумява, като почне да дълбае.
12.
XX
06.10.2022 22:35:24
26
5
Вие щот сте много умни и затова подгъзувате на Бай Дън и краварите. Путин мисли за народа и страната си и в България има само един политик, като него, който може да оправи държавата и това е Корнелия Нинова.
Добре че беше Нинова да спре доставките на оръжие за Украйна, и да се разбере с Путин, защото иначе, ония щеше да ни прати два Сърмата и от България, щеше да остане пепел.
Ама понеже гласувахте за американски подлоги, сега ще ви видя, като ви дойдът сметките за отопление по 2-3 бона, и ше се молите пак на Путин.
11.
към ХХ
06.10.2022 22:13:53
0
20
нищо лично ама си адски ограничен. повърхностен. ако бях на твое място щях да се откажа да пиша вече коментари, или поне името щях да го пиша друго, редовно ставаш за смях
10.
До ХХ
06.10.2022 22:06:51
0
23
Пак си гол и бос. Отново се доказваш като изключително плосък и прозрачен по темата за която си тръгнал зор да си даваш да се изказваш.

САЩ до 2021 купуваха повече варели от Русия от колкото от Саудитска Арабия.

Малко данни от 2021:

Саудитска Арабия - 4ти износител на петрол за САЩ - 156,875 варела

Русия - 3ти износител - 245,194 варела

Мексико - 2ри износител - 259,496 варела

Канада - 1ви износител - 1,584,269 варела

Да не забравяме че САЩ не само внася петрол, също изнася и то огромни количества, понеже имат техни инсталации за добив и го продават.

Арабите с нищо не са подкрепяли Русия. Прекалено заети са да подкрепят разни ислямистки фракции в близкият изток. А след ''ритникът в муцуната'' Байдън и министрите му вероятно са погледнали шейховете строго, след което са си го преместили от единия крачол на панталона в другия.
9.
До хх
06.10.2022 22:03:57
0
23
Възможно ли е стъпката на Саудитците, да е свързана с предстоящите избори в САЩ, и продиктувана, пак от лоби в САЩ, стоящо зад Тръмп и републиканците?
Да, вземеш да се пообразоваш ли малко и да прочетеш какви са отношенията САЩ-Саудитска Арабия, и дали развитието на Саудитска Арабия, не е започнало преди около 70 години със стратегически договор между Крал Сауд и президента на САЩ. Да прочетеш, дали март месец, нямаше огромен скандал в САЩ, защото се оказа, че заради ракетни удари на Йеменските хуси по рафинерии с СА, САЩ са продали ПВО Пейтриът на Мохамед Бин Салман, докато Байдън го нарича официално го нрича тираним. Къде нареди плешивия кремълски клошар, който е изгой и страната му потъва с всеки изминат ден, и загуби влияние дори в региона върху Казахстан, Грузия, Армения, Тюркменистан, които до преди войната му се подчиняваха, ти го нареди между САЩ и СА.
Ужас, Русофилокретенизъм.
Ами Русия и СА са конкуренти бе, русофилчо. Точно СА и другите арабски производители на петрол, подкрепят САЩ, като свалят, цените на петрола, докато САЩ налагат санкции на ССС Р и подкрепят моджахидините в Афганистан, и това срива и разпада ССС Р. Божеее Боже! Ми тя СА и Катар, бяха последните, които преди месец подписаха договор за доставки с Германия-ЕС, и така с Норвегия, САЩ и Казахстан, задоволиха нуждите на ЕС с договори с фиксирани цени за 3 гидини напред. Ужас! Путинофилоидиотия!
8.
ХХ
06.10.2022 21:34:53
27
2
А пък Саудитсща арабия подкрепи Русия във виена и намали производството на петрол с 1 000 000 барела на ден... ритник в муцуната на байдън и министрите му.
7.
До 6ти
06.10.2022 21:18:32
1
27
Пий си хапчетата, кретен! И се научи да пишеш на български, деба и неграмотното ти парче просто. Десет грешки в два реда текст...
6.
До 1ви
06.10.2022 21:12:31
29
7
Путин е най великиа. Вярвяте ли ги тези неща. Не виждате ли че е капан.. Путин ще изтощи Украйна и Нато и после за1 месец ще е в Париж. И тогава ще ви видя. Да не бягате и да се крийте като дойде спецназа Вагнер.
5.
Оппа!
06.10.2022 20:40:59
7
28
Доброй вечер мьl из Украине!
Приезжайте ждем вас, рашистки суки, недочеловеки!
Ко стана веее вонючийВатник?
Ти сега ли разбра във какъв мангалски въшлив катун живееш, а?
Много се радвахте от дивана в кухнята,пред телевизора, когато рашистката ви армия нападна независима Украйна, обаче войната дойде в дома ви, нали?
Ревете като дечицааа, бягате от мобилизация в Казахстан, който до вчера заплашвахте, че било ваша земя, а сега спите в Казхстан по пътища, градинки, в колите си, като бездомни кучета. Много хубави записи в Ю тубето хахаха! Казахстанец снима и пита около 30 годишен руснак "чий е Крим"? Ватнишкия отговаря "на кримчани"
Следва мощен удар в муцуната, Ватнишкия мужик, пада, и казахстанеца го пита пак "чий е Крим"?
Храбрия мужик седнал на дирника си отгиваря "Украински"! Хахаха.
Зачестили случаите на побои над руски в Казахстан хахаха.
Карат ги да учат казахски, защото, някои казахи отказяат да говорят с тях на руски. Само така! След като Казахстан започна да помага на Украйна, всички рашистки пропагандисти, блогери, обикновенни руски, заливаха с обиди и заплахи казаките, а сега пристигнаха в страната им, 90% мъже, здрави и орави, ама бягат посранитеСуки!
4.
Ето това е то
06.10.2022 20:02:51
3
45
Огромноя непобедимоя. Тъжно ми е за тези момчета честно. Какви ги дрънка руската пропаганда за армията си, каква излиза всъщност. Бог да пази тези руски момчета и украинските. Надявам се да успеят да се предадът на украинците и да бъдат третирани хуманно.
3.
Толю
06.10.2022 19:55:09
4
31
Кат пилци жа ва изтрепат!!! Кретени!!!
2.
Корончо
06.10.2022 19:52:03
7
45
Мъките ви ще преминат за два, три дни...,толкова ще изкарате на фронта. После сълзи...,сополи...,медали... Украинците воюват за земите си, вие какво търсите там?
1.
Homo Erectus
06.10.2022 19:50:42
7
54
До сега редовната им армия търпеше големи загуби. Сега, когато изпратят тези момчета, загубите ще се увеличат в пъти. Нямат опит, нямат подготовка, нямат качествена екипировка, моралът е на дъното, командирите им са глупаци. Буквално отиват на заколение. И после някакви глОпаци викат, че Путин бил велик и интелигентен лидер, хах!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори