Как гърците разпознават дали зехтинът е фалшив
Вижте домашния тест
Зехтинът е един от най-популярните и здравословни хранителни продукти на света. Неговото използване датира от десетки векове. Той е ключова съставка в средиземноморската диета и чудесно средство за поддържане на младост и дълголетие.
А гърците са доказателство за това. И именно заради популярността на този здравословен продукт съществуват куп търговски марки, които фалшифицират този натурален продукт, а неговите имитации са станали толкова добри, че дори на специалистите им е трудно да ги различат.
За да разберете дали зехтинът е фалшив или подправен, е нужно да приложите следния домашен тест.
Изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете във фризера. Ако зехтинът НЕ замръзне на момента или в рамките на една седмица, е много вероятно той да е фалшив или подправен.
Тежък ден за Телец, Дева, Козирог и Близнаци: съдбата изпраща изпитания на 19 декември
Как да премахнем лошата миризма от обувките с природни средства - работещи решения у дома
Прегръдката като лекарство: защо тялото и мозъкът ни имат нужда от топъл физически контакт
Теодор Ушев на площада: Мислех, че ни управляват идиоти, оказаха се кръгли...
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе

Метода е много правилен, но има едно обаче. И така, изсипете 1/2 чаена чаша от златистата течност в стъклен буркан и го приберете в хладикника при температура +3 - +7 С, а не във фризера при температура (минус) - 22-24 С и ако след 5-10 дена и отгоре се отслои мазнина като мас, зехтин е истински. Ако остане рядък без промяна е 100 % не е зехтин, а олио.
Хайде и много поздрави на дестрибуторите на зехтин, от бай Драгой.