×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8 млн. паунда струва погребението на кралицата. Кой го плаща?


19 Септември 2022, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Церемонията се смята за най-скъпата полицейска операция в британската история

Британското правителство все още не е разкрило колко ще струва погребението на кралица Елизабет II, като обяви само, че ще предостави подробностите "своевременно", съобщава New York Times. Цената, която включва сложни шествия, бдения и ритуали, се очаква да бъде значителна и ще бъде покрита от държавата, a спекулациите са, че при настоящата икономическа ситуация погребението ще достигне над 8 млн. паунда.

Дори съобразено с инфлацията, то ще струва в пъти повече от последното държавно погребение във Великобритания - това на Уинстън Чърчил през 1965 г., и церемониалното погребение на Кралицата Майка през 2002 г. Според доклад на Камарата на общините нейното погребение е струвало малко над 5 млн. паунда, от които 825 хил. паунда (954 хил. долара) за поклонението и 4,3 млн. паунда (5 млн. долара) за сигурност и охрана.

Times съобщава, че погребението на Чърчил през 1965 г. е струвало 48 хил. паунда, което се равнява на приблизително 1 млн. паунда, ако цената се изчисли спрямо финансовите показатели през 2022 г. Смята се, че погребението на принцеса Даяна през 1997 г. е струвало между 3 и 5 млн. паунда (3,4-5,5 млн. долара). Церемониалното погребение на Маргарет Тачър в катедралата "Сейнт Пол” през 2013 г. струва на данъкоплатеца около 3,2 млн. паунда.

Принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II, имаше по-скромно погребение миналата година поради ограниченията, свързани с коронавируса. За разлика от тълпите и високопоставените лица, очаквани в понеделник, кралицата седеше сама по време на погребението му в параклиса "Сейнт Джордж" в семейния замък Уиндзор.

В Лондон е обявен най-високият код за сигурност. На държавното погребение са поканени 2000 гости, сред които държавни лидери, високопоставени служители и представители на кралските семейства по света. В града се очаква да пристигнат и над 1 милион души, които искат да изпратят кралицата в последния ѝ път. Опазването на хората и тяхната сигурност е скъпо начинание.

Погребението на Елизабет II се смята за най-скъпата полицейска операция в британската история, която ще струва повече от 7,5 млн. паунда. За сравнение - за последното най-голямо събитие за британското кралско семейство, каквато беше сватбата на принца и принцесата на Уелс Уилям и Кейт през 2011 г., бяха дадени 7,2 млн. паунда за сигурност. Погребението на Елизабет II ще бъде в по-големи мащаби и по-значимо от събитията преди това, което ще изисква и повече разходи за сигурност.

Великобритания обяви деня на погребението за празник, което включва различен вид разходи, включващи разходи за пропусната икономическа дейност. Училища, болници и аптеки ще затворят. Големи вериги магазин и ресторанти също избраха да затворят вратите си, както и малки частни предприятия, като магазини за домашни любимци и разсадници.

Високата цена за погребението на кралица Елизабет II идва на фона на нарастването на потребителските цени във Великобритания с най-бързия си темп от четири десетилетия, също и с инфлация от близо 10%, движена от енергийните цени. Само преди дни новият министър-председател на Великобритания Лиз Тръс представи план за ограничаване на годишните разходи за енергия за средните домакинства до 2500 паунда.


В категории: Животът


4
Коментара
Флагман.БГ САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? 06/05/2024, Понеделник 08:31 24
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
4
Коментара по темата
4.
Ноунейм
19.09.2022 22:18:12
7
2
Един боклук по-малко на този свят...Рептил...
3.
С А Т А Н И С Т
19.09.2022 22:16:54
3
2
Ако е много на зор работата мога да вляза с 5 кинт...
2.
Емигрант от Острова
19.09.2022 17:14:20
5
8
Голям блокаж тука! Скърбя само за това, че нито един магазин не работи днеска и няма от къде да си взема една бира и да седна да гледам погребението. Душата ми направо се къса от мъка по бирата.
1.
Kojcho
19.09.2022 16:55:17
4
11
По европроект е, 20-30% за английския герб, а за да укрепне дружбата между народите, Жечо Станков ще организира санирането на гробницата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори