×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поглед назад: Как и кой управлява за 31 години България в безкрайния ѝ „преход”


Поглед назад: Как и кой управлява за 31 години България в безкрайния ѝ „преход”
Представяме ви разбивка на всички кабинети начело на страната, от всичките 12 Народни събрания от 1991 г. насам
02 Септември 2022, Петък, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

От Костов и Царя, през Станишев и Борисов до Василев и Петков – защо страната ни е в тежка политическа криза и изход изглежда няма

Общо 12 пъти от началото на прехода досега българите са избирали народни представители.

За предстоящия след месец вот правим ретроспекция на всички кабинети, управлявали България през последните 31 години - от оптимизма, завладял обществото ни след края на социалистическия режим в началото на 90-те години, през разочарованието в началото на 21 век, към приемането на България в НАТО и ЕС, та чак до тежката политическа криза, в която се намираме и която е обзела света като цяло.

Всичко започва на 10 ноември 1989 г., когато дългогодишният и „несменяем” пръв държавен и партиен ръководител Тодор Живков е свален от власт. Изненадата е както за него, така и за целия български народ, който изпада в екстаз пред мисълта, че годините на социализма са приключили и пред страната ни идват светли времена.

Оставката на Живков слага край на социалистическия режим у нас

Следва кръгла маса, на която бивши и бъдещи лидери на държавата – от политици до експерти, обсъждат как ще се промени законодателството. Свикано е 7-ото Велико Народно събрание, което приема нова Конституция, гарантираща най-вече свободата и правата на хората, както и честността на изборния процес, който предстои след няколко месеца.

На "Кръгла маса" решават как да се процедира при смяната на режима. Ясно е, че трябва нова Конституция. Снимка: БТА, Георги Казаков

Великото народно събрание назначава и първото правителство на България - това на Андрей Луканов. То не успява да просъществува дълго, тъй като е на БКП, вече именувана БСП и неговото управление води до редица протести, дали началото на т.нар. "демократично движение" у нас. В края на 1991 г., след призив от СДС за масови протести и стачки, държавата е буквално парализирана и Луканов няма избор, освен да подаде оставка, давайки път на "прехода".

През 1991 г. е избрано в пълния си състав 36-ото Народно събрание с премиер Филип Димитров и председател Стефан Савов. Изборната активност е близо 84%. В него влизат едва 3 партии – Съюзът на демократичните сили, оглавяван от Филип Димитров, Парламентарен съюз за социална демокрация на Александър Лилов и Движението за права и свободи на Ахмед Доган.

Кабинетът не издържа цял мандат. Управлява от 1991 до 1994 г., когато Филип Димитров прави т.нар. „политическо самоубийство”, както го описват различни източници, и иска вот на доверие, който губи. Кабинетът подава оставка, но е сформиран нов с премиер Любен Беров.

Филип Димитров иска вот на доверие от парламента и се налага да подаде оставка

1994 г. – редовни избори за Народно събрание. Изборната активност е 75%, но вотът не е в полза на СДС. Печели с голямо мнозинство БСП под ръководството на Жан Виденов, който е избран и за премиер. Година по-късно, вероятно заради неуспеха на точно тези избори за 37-о НС, ръководството на СДС избира за свой председател Иван Костов. А годините между 1994 и 1997 се запомнят с тежка инфлация, скъпи цени, глад, студ и масови протести, които историята впоследствие ще нарече „Виденовата зима”. На 13 февруари, четвъртък, Жан Виденов подава оставка и започва подготовката за следващи избори.

Името на Жан Виденов се свързва сега почти изцяло с кризата от 1996-1997, наречена сега "Виденовата зима"
Снимка: Румяна Тонева

1997 г. – тежките последици от Виденовата зима оказват влияние на гласоподавателя. При активност от 62.4% на провелите си Парламентарни избори печели със солидно мнозинство партията на Иван Коство. Наречена вече Обединени демократични сили, тя заварва България в условията на жестока инфлация и криза и прави всичко по силите си да минимизира проблемите. По това време е стабилизирана инфлацията, въвеждат се новите левове, които вместо в хиляди вече са в единици (1 лв. се равнява на 1000 лв. преди 1998 г.), въведен е валутен борд, при който стойността на лева се гарантира с тогавашната най-важна за Европа валута – дойчемарката, впоследствие същият борд се прехвърля към еврото. Започва приватизацията на предприятия, които от държавни отиват директно в ръцете на частния сектор – спорна, но привидно необходима практика, която мнозина и до днес определят като грешна. Ликвидират се губещи заводи.

Иван Костов стартира приватизацията и въведе валутния борд в отговор на хиперинфлацията и кризата, Снимка: Ефир 2

Правителството на Иван Коствов е първото в модерната история на България, което издържа цял мандат, в края на който през 2001 г. у нас се завръща фигура, която ще внесе раздор в политическия живот, който и до днес се усеща под формата на политическия плурализъм.

2001 г. В България се връща Симеон Сакскобургготски – последният, макар и много млад по това време преди преврата през 1944 г. български цар. Той стартира движение със звучното и запомнящо се име „Национално движение Симеон Втори” (НДСВ), което започва предизборна кампания в борба със СДС. Осланяйки се на натрупаното недоволство и залагайки на това, че Царят, както му казваха тогава, е нова фигура в политическия живот с опит от Запада, българите гласуват масово за него. Култова и незабравима остава фразата „Ше ви оправя за 800 дни”. Избрано е 39-ото Народно събрание, като НДСВ не успява да се регистрира навреме като партия, но въпреки това получава 120 депутатски места заради отлив от останалите партии. Изборната активност е 67%.

Симеон Сакскобургготски бе посрещнат като "спасител". "Ще ви оправя за 800 дни", казваше той

Правителството на Царя все пак внася някаква привидна финансова стабилност в страната, макар заплатите да остават ниски. Отчита се ръст от брутния вътрешен продукт с около 5% годишно. Към 2002 г. процесът на разделение на политическите сили, вероятно продиктувано от появата на Царя се е задълбочил и общо регистрирани за малката ни държава са над 300 партии. Времето на НДСВ става известно и с една политическа фигура, която в идните години рязко ще вземе властта и то за дълго – Бойко Борисов по това време от полковник става генерал и заема поста на главен секретар на МВР. Впоследстиве ще се бори и за кметското място на София, а то – както е познато в историята – действа като „трамплин” за политическа кариера. Правителството на Царя изкарва пълния си мандат до 2005 г., който остава запомнен и с приемането на страната ни в НАТО през март 2004 г.

2005 г. Заради последните месеци на управлението на Сакскобургготски и разочарованието на народа, изборната активност за 40-ото НС е по-ниска – около 56%. Вотът печели категорично БСП под ръководството на Сергей Станишев, следвана от НДСВ, която губи позиции и ДПС, които пък печелят. Идва редът на т.нар. „Тройна коалиция”, съставяща 40-ото Народно събрание и новият кабинет, оглавяван от Станишев.

"Тройната коалиция" с премиер Сергей Станишев, условно вкара България в Европейския съюз, Снимка: 24 Часа

Това управление ще се запомни с няколко неща, най-важното и иронично от гледна точка на историята от които е, че именно под управление в този състав страната ни влиза в Европейския съюз на 1 януари 2007 г. „Тройната коалиция” става известна още с учителските протести и с изказването на тогавашния министър на образованието по тяхно отношение – „Да разтурваме вече седянката”. Името на Пламен Орешарски също влиза в медийното пространство тогава, като през този период той заема поста на министър на финансите. Кабинетът под ръководство на Станишев също изкарва пълен мандат. Но в периода на управление на политическия фронт се появява нова „сила” – Граждани за европейско развитие на България, които днес за познати като ГЕРБ. Движението, оглавявано от Бойко Борисов, който в период 2005-2009 г. е кмета на Столична община, с фурор завзема кметските постове в някои от най-големите крепости на БСП, една от които е Бургас, където бившият червен кмет Йоан Костадинов се обръща в предизборната си кампания през 2007 г. към тогавашния кандидат на ГЕРБ Димитър Николов с думите „...това малко момче”.

2009 г. Това е годината, в която България, пряко се запознава с образа на Бойко Борисов. 41-ото Народно събрание, избрано с активност от около 60%, е категорично в превес на неговата вече партия ГЕРБ. Макар да става първа политическа сила, ГЕРБ не успява да си осигури мнозинство със 117 народни представители и като такова управлението на кабинета „Борисов I” се приема за успешно, макар и в малцинство. По това време де-факто тръгват първите по-сериозни суми от Европейския съюз и съответно управлението може да се охарактеризира с къде успешни, къде не толкова мащабни инфраструктурни проекти, които искаме или не промениха облика на страната ни. В комбинация с това, че и тогавашният президент бе избран с подкрепата на ГЕРБ, и че голяма част от кметовете в страната бяха подкрепени от партията на Борисов, това управление може също така да се определи като флуидно, тъй като, казано на народен език – нещата се случваха, въпреки преминаващата все още Световна финансова криза. (2008-2010)

Снимка на Борисов малко преди вота през 2009 г. Тогава още е кмет на Столична община. Правителството подаде оставка след самозаплаването на Пламен Горанов в разгара на протестите през 2013 г.

Изненада е обаче, че кабинетът „Борисов I” не успя да издържи цял мандат. Правителството падна през 2013 г., когато в цялата страна се разразиха масови протести за завишените до непосилни за гражданите нива сметки за ток. Фактури от 200-300 лв. при минимална работна заплата от около 300-400 лв. не бяха единични случаи. На 20 февруари 2013 г., в акт на безмислено самопосегателство, пред сградата на Община Варна се замозапали Пламен Горанов. 38 минути по-късно Борисов подаде оставката си, която бе приета ден по-късно с над 200 гласували „за” в Парламента. Така президентът Плевнелиев свиква служебно правителство след като нито една от партиите в настоящото Народно събрание не се наема със задачата да сформира нов кабинет.

2013 г. Провеждат се редовни избори за 42-ото Народно събрание. Заради протестите в началото на годината съответно доверието на хората към ГЕРБ е спаднало, а някои анализатори дори си позволяват да говорят за това, че партията на Борисов е „политически труп”. Вотът е категоричен – при рекордно ниска избирателна активност от 51% ГЕРБ пак са първа политическа сила, но с много по-слаб резултат. Никоя от партиите не желае да сключи коалиция с тях и затова мандатът отива при втората – БСП, ръководена още от Сергей Станишев. Коалиция все пак успява да се състави. Тя е сформирана от БСП, ДПС и АТАКА на Волен Сидеров, който по това време действа като „златния пръст” при гласуването и предлагането на закони. За премиер е избран бившият финансов министър Пламен Орешарски.

Кабинетът на Орешарски просъществува едва 15 месеца, Снимка: news.bg

Кабинетът просъществува едва 15 месеца – от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. Съборен е от назначението на Делян Пеевски за шеф на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), което предизвиква вълна от масови протести, част от които довеждат до безредици в столицата. Борисов и ГЕРБ тогава са в опозиция и блестящо изпълняват функциите си на такава, като допринасят за свалянето на кабинета на Орешарски с остри изказвания от трибуната на Парламента. Управлението ще се запомни с протестите под надслов „ДАНСwithme”, който се превърна и в един от първите широко използвани хаштагове в социалните мрежи.

2014 г. Предсрочните избори за 43-ото НС са насрочени за 5 октомври. Избирателната активност продължава да пада до невижданите никога в историята 48%. Първа политическа сила отново е ГЕРБ с около 30% от всички гласове, втора е БСП под ръководството вече на Михаил Михов с около 26% и на трето място – ДПС при Лютви Местан с около 11%. Кабинет е сформиран с мандата на ГЕРБ – между ГЕРБ и, Реформаторския блок на Николай Бареков и с подкрепа на АБВ и Патриотичния фронт – коалиция, която за пръв път обедини патриотичния вот у нас. Общо 137 депутати.

Вторият кабинет на Борисов също не успя да изкара целия си мандат. Подаде оставка след загубата на президентските избори през 2017 г.

Управлението на „Борисов II” се характеризира с продължаване на политиките от предното правителство с премиер Бойко Борисов, с втората вълна на еврофондовете, но и със загуба на доверие към партията от страна на хората, което ескалира със загубата на кандидата на ГЕРБ на президентските избори през 2016 г. Именно тя се превърна в причината кабинетът да подаде оставка. „Ако загубим президентския вот, подаваме оставка”, бе казал Борисов преди изборите в края на 2016 г. Румен Радев обаче надделя над бившия председател на Народното събрание Цецка Цачева и страната ни за пореден път остана без правителство и за втори пореден път кабинет на Борисов не успя да изкара целия си мандат.

2017 г. Изборите за 44-ото НС се провеждат на 26 март 2017 г., като резултатите от тях при избирателна активност от около 54% са категорични: ГЕРБ отново е първа политическа сила, но не може сама с 95 депутати да управлява в малцинство. Затова се съставя коалиция – първо с новсформираната политическа коалиция „Обединени патриоти”, съставена от НФСБ на Валери Симеонов, ВМРО на Красимир Каракачанов и АТАКА на Волен Сидеров, и подкрепена от „новородената” партия на „ВОЛЯ” на Веселин Марешки, който спя да влезе в Парламента с 4.15%, основно заради това, че продаваше гориво на по-евтини цени на своите бензиностанции.

Управлението на „Борисов III” вероятно ще бъде най-запомнящо се в модерната история на страната ни. По това време България влезе в стабилност, търсена отдавна, но пък всичко това бе съпроводено буквално от скандал след скандал.

Кабинетът Борисов III бе съставен с подкрепата на Обединените патриоти

През 2017 г. министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка след разследване, че като директор на ВМА е давал обществени поръчки в конфликт на интереси. Той бе заменен, ключово за следващите няколко години, от финансистът Кирил Ананиев. Краят на 2018 г. ще се запомни с протестът на майките на деца с увреждания, по време на който след спорно изказване, тогавашния вицепремиер Валери Симеонов бе принуден да подаде оставка. В началото на 2019 г. министърът на правосъдието Цецка Цачева също подава оставка заради скандал със закупен апартамент под пазарната му цена, наречен впоследствие „Апартмент гейт” (характерно за България, по необясними причини, е скандалите да се наричат „гейт” от американския скандал „Уотъргейт”. Думата обаче действително няма нищо общо със скандал, бел.а.). В края на 2019 г. оставка подава и социалният министър Бисер Петков. Това е последният приоритетен политически скандал преди... пандемията.

Едва ли може да се забрави тази гледка

По тази тема може да се говори много. „Управлението” на пандемията бе поверено в ръцете на министъра на здравеопазването, който е финансист по професия, а неговото мнение и това на Борисов бе формирано от експертен съвет от познатото вече на всеки българин трио – Мутафчийски, Кантарджиев и Кунчев, които в ранните месеци на пандемията бяха редовни абонати на големите телевизии и изнасяха всеки ден по няколко брифинга. Спорни са всички мерки, които бяха въведени от тях, но едно е сигурно – донякъде именно в тези първи месеци на неизвестност те бяха необходими – както от политическа, така и от социална и здравна гледна точка. Преувеличение и пригласяне на това, което се случва в Европа, със сигурност имаше. Въпреки множеството скандали, протестите заради сарая на Доган, които родиха няколко политически движения и раздора между Министерски съвет и Президентство, кабинетът „Борисов III” успя да изкара целия си мандат.

2021 г. – за 45-ото и 46-ото Народно събрание няма смисъл да се коментира. Те просъществуваха в рамките на от седмица до месец и така и не успяха да съставят правителства заради вече затвърдилия се политически плурализъм и категоричната липса на разграничение между ляво и дясно. В периода между 4 април и 11 юли се проведоха два пъти Парламентарни избори, които не доведоха до нищо смислено. А де-факто лидерът на вота – новата партия на Слави Трифонов, която трябваше да се казва „Няма такава държава”, но в крайна сметка прие името „Има такъв народ”, се „стопи” заради необичайни решения и категоричен отказ да се преговаря с опонентите. В този период се „роди” и образът на Кирил Петков, и на Асен Василев – като „Сакскобургготски спасители”, дошли от чужбина с опит и знания и желаещи да спасят държавата.

На провелите се на 14 ноември м.г. трети поредни извънредни избори, движението на Петков и Асенов, наречено условно „Продължаваме промяната” и все още нерегистрирано като партия, успя да спечели за пръв път от 2009 г. насам първата позиция след вота, задминавайки макар и с малко ГЕРБ. Създадената след изборите невиждана досега „Четворна коалиция”, позната сега като „Кабинета Петков”, завари страната в контекста на усложняваща се геополитическа обстановка и екипът от експерти привидно се оказа крайно неподготвен да се справи с редицата проблеми, надвиснали над страната.

Управлението на Петков в невижданата досега "Четворна коалиция" продължи едва 9 месеца. Сега политическото бъдеще на България е неясно

За капак през февруари избухна и конфликтът в Украйна, който допълнително усложни политическата и икономическа криза у нас. Вълната от бежанци от Украйна пък създаде сериозни логистични проблеми, които още повече вкараха клин в уж добре разработената машина на „Промяната”. Краткото управление ще се запомни и с редица скандали, но и с опитите да се бори с корупцията, разкривайки няколко схеми. В крайна сметка обаче управлението загуби подкрепата на Има такъв народ и вотът на недоверие, иницииран от ГЕРБ, премина успешно, слагайки край на кабинета Петков.

А оттук нататък? След месец предстоят поредните парламентарни избори. Тенденцията е очевидна – ниска избирателна активност заради липса на доверие в сегашния и съществуващ  управленски модел, а в същото време – продължаващо „разбиване” на политическото пространство на все повече и все по-малки политически формации, които не успяват дори да съберат нужните за влизане в Парламента 4% от гласовете. Какво предстои на 2 октомври никой не знае. Вероятно обаче ГЕРБ ще бетонира позициите си по региони. Инерцията на ПП ще се запази поне донякъде и именно тези две партии ще се борят за първото място. Коя от тях ще може да сформира правителство и въобще ще има ли такава опция, предстои да разберем.

 




20
Коментара по темата
20.
Да
03.09.2022 13:28:05
1
2
Освен Иван Костов и Бойко Борисов и Ахмед Доган са за трепане и дълбоко заравяне заляти с киселина до 9 коляно, че скапаха държавата ни от алчност
19.
DB7
03.09.2022 09:13:23
1
4
XX КОИ СЛУЖБИ БЕ ДЕТО СЕ КЪЛНЯХТЕ ПЪРВО ВЪВ ВЯРНОСТ КЪМ СССР И 16РЕПУБЛИКА ИСКАХТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ГИ ОТЧУЖДАВАХТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ГИ ДАДЕТЕ НА ТИТО ДА ВИ .БА МАЙКАТА РОДООТСТЪПНИЦИ
18.
ХХ
03.09.2022 08:49:23
5
0
№ DB7, аз съм бил член на БКП и на Службите за сигурност и не се срамувам от това, защото имам принципи.
17.
DB7
03.09.2022 07:54:20
1
11
XX ДРЪЖ СЕ ПОД ПОЛАТА НА МАЙКА СИ РУСОРОБЕ И НЕ СЕ ОБАЖДАЙ!ПОНЯЛ БЛЯДЬ?
16.
XX
03.09.2022 07:41:46
11
2
Трябваше да се държим за Съветския съюз и сега щяхме да имаме всичко. Станишев и Царя са съвременни хора. Доган е умен.
15.
Аз
03.09.2022 07:18:55
9
4
До 97 год. всичко беше розово,дойде демона Костов,и всичко назад.До 2007 също е розово,идва друг боклук и разваля всичко.Заплатите си стоят същите вече 15 год.
14.
ХХ
03.09.2022 00:41:50
5
4
Костов два пъти е кандидатствал да стане член на БКП. Също и да работи за БКП след 1989г. Няма лошо.
Кризата беше овладяна преди Костов от Софиянски.
Бсп се реабилитира след Костов с помощта на мадридския мошеник благодарение на атлантика Соломон паси - помогнал им за втори път след спасяването 1990г от разпад и лустрация.
13.
ХХ
03.09.2022 00:36:53
6
8
Още при Виденов бсп искаше да въведе валутен борд, но с консенсус. сДС отказа.
Костов се разведе' за да може жена му - партийната секретарка Елена да принатизира без конфликт.
Кодтов е единственият политик у нас неслугувал на Доган.
12.
XX
03.09.2022 00:33:34
5
7
Пропуски в статията.
Първото правителство на сДС беше в коалиция с ДПС.
Победата на Виденов над сДС и дпс беше с над 50%.
Иван Костов върна сДС в политиката, защото служеше на Луканов' който му даде медиите и подкрепата на мафията в бсп срещу Виденов.
11.
ХХ
03.09.2022 00:27:38
7
1
1990 та година атлантикът Соломон Паси и евроатлантикът Алекдандър Йорданов гласуваха за това да няма разпад и лустрация на лукановото БС/КП. Факт.
10.
ХХ
03.09.2022 00:25:33
10
3
След 1989та година, двете най-лоши неща случили се на България са Луканов и влизането в ЕС.
9.
Факир
02.09.2022 23:04:27
12
6
Всички вие хора,,,,,,всички сте идиоти,ще търсите дядо Тошко,но ще намирате ейтакива майко продавци.
8.
Мда
02.09.2022 22:19:28
9
16
Иван Костов и Бойко Борисов са за разстрел пред Народното събрание и оставени за назидание на лапачите покрай тях.
7.
Стою
02.09.2022 22:19:23
8
10
Първенци са ГЕРБ. Те и ПП откраднаха най-много от евросредства и държавни заеми. Първенец на откраднато с цялостното си творчество е ДПС.
6.
Говедар
02.09.2022 21:53:45
1
9
Комунизма ни беше опорочен а капитализма много повече. На всички тези на снимката без им се подава червения билет от преди 1989г. Незабавен закон за Лустрация и арести за виновните управлявали БГ политически крадци.
5.
Емигрант
02.09.2022 21:00:35
7
1
Общо взето х0й беше и х0й си остава работата! Аз по традиция си гласувам за последната партия в бюлетината и този път няма да изневеря на традицията!
4.
SOS
02.09.2022 20:59:40
2
0
https://www.facebook.com/groups/372561177083823/?multi_permalinks=832313144441955&notif_id=1662141339135697&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif
3.
Пуф
02.09.2022 20:46:52
8
12
Българите са неблагодарни.Не разбират какво искат,алчни и неблагодарни.Ьадлужават си съдбата.
2.
00
02.09.2022 20:28:18
2
24
Хронологията на прехода следва дворцовия преврат на другарите от Бояна. Като след 1989г. беше решено тънко и по „терлички“ другарите от ДС да станат капиталисти. Но проблема е че комуниста освен да краде от държавата не е научен да работи. Работническото- селска класа беше излъгана и комунистите чрез мутрите и фалшивата приватизация откраднаха труда на работещите им българи. Това е истината и за това обикновения данъкоплатец ще плаща с труда на децата си наглостта на партизаните-шумкари-крадци.
1.
*********
02.09.2022 20:04:09
7
38
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори