Пълнени тиквички с пеперони и пармезан
Вкусно и здравословно
Продукти:
2 средно големи тиквички
½ глава лук, ситно нарязан
12 резена колбас пеперони
½ чаша настърган пармезан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете тиквичките на половини по дължина. Издълбайте сърцевината им и ги сложете в тава за печене. Нарежете сърцевината на ситно. Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура. В него запържете сърцевината на тиквичките заедно с лука и пеперонито.
Напълнете тиквичките с получения пълнеж. Поръсете обилно с пармезан и печете за 15-20 минути или до златисто.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
