×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП ще се бори за трима депутати от Бургаска област, готови сме за изборите


БСП ще се бори за трима депутати от Бургаска област, готови сме за изборите
Не съм обиден, че съм на трето място в листата за 48-то НС, смятам, че избирателите ще се възползват от правото си да гласуват преференциално, каза лидерът Тодор Байчев
Тема в развитие
виж още
скрий
23 Август 2022, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

За краткото време, в което бяхме във властта сега, успяхме да постигнем това, което не успяхме в 44-ото НС с 80 депутати, каза кандидатът за депутат от БСП Тодор Байчев

Тодор Байчев е член на БСП от 2006 г. Той е на 49 години, семеен, с две деца. Има висше юридическо образование. Отдал е целия си смислен живот на Столетницата. Никога не е членувал в друга политическа партия, организация или движение.  Бил е народен представител три мандата и кандидат за кмет на община Карнобат два пъти.

-Г-н Байчев, през годините преминахте през многобройни сериозни лични катаклизми в БСП. Неведнъж имахте причина да загърбите партията или да се присъедините към някое от вътрешните й крила. Защо не го направихте? Как успявате през годините да преодолеете и обидата, и горчилката, през която преминахте?

-Аз съм човек, който е възпитаван праволинейно да вярва както в истината, така и в десете божи заповеди, колкото и иронично да звучи това в този момент. Не съм свикнал да променям възгледи или ценности, въз основа на това, че някой не ме е подкрепил или някой ме е излъгал, или подвел по някакъв начин. Мисля, че всеки един от нас трябва да се бори за тези ценности, в които вярва. В БСП аз открих партия, която се бори за равенство между хората, за повишаване на доходите, за по-добър живот не само в икономически, но и в социален и културен план. Все пак животът не е само храната на масата и парите в джоба. Най-трудно е да се намери храна за душата.

-Вие твърдо ли оставате в "частта" на БСП, която успя, на този етап, да опази около себе си Корнелия Нинова? Партията се намира в тежко организационно положение, с растяща вътрешна съпротива около Кирил Добрев.

-Партията действително е в тежко положение, но не смятам, че трябва да генерализираме с имената на Корнелия Нинова, Кирил Добрев или някой друг. Мисля, че трябва да оставаме около хората, които защитават ценностите на БСП.

-БСП в Бургаска област е първата политическа сила, която реално, открито, навреме и ясно подреди листата си за предстоящите на 2 октомври избори. Това значи ли, че наистина сте готови за вота? Какви изводи да си направи избирателят от това?

-Готови сме за изборите. Имаме ясна програма и сме партия, която разполага с подготвените кадри, които са необходими. Отделно с това ние следваме всичко това, което сме заявили на избирателите си и мисля, че през тези последните 7 месеца, макар и частично, успяхме да защитим интересите на българския народ. Започнахме с повишаването на доходите на пенсионерите, повишихме средствата за майчинство, имахме сполучливи попадения в социалната сфера. Бях народен представител в 44-ото Народно събрание, когато бяхме 80 човека група, но не успяхме да договорим такива социални блага, каквито успяхме да постигнем сега.

-Вие се оформяте като водеща фигура на БСП в Бургаска област, не оспорваме качествата на Петър Кънев, но той е гражданска квота в листата, и в този ред на мисли, не сте ли огорчен, че за пореден път отстъпвате второто място на член от БСП-Бургас, само защото сте член на БСП-Карнобат, а не на общинската структура на Бургас?

-Не се чувствам обиден, защото вярвам, че хората в крайна сметка ще вземат правилното решение. Всеки гласоподавател има правото да изрази своето мнение чрез гласуване с преференция. Подредбата на листата се извършва от Областният съвет, който е колективен орган. След като той е преценил, че е по-правилно аз да съм на третото място, мисля, че не трябва да се отдаваме на емоциите, а напротив. Когато повече хора разсъждават по дадена тема, взимат по-правилното решение.

-За колко депутати ще се бори БСП в Бургаска област?

-Категорично за трима. Има промяна в нагласата на хората. Ние трябва да се възползваме от това, което се случва в момента. Като започнем от лошото организационно състояние на ИТН, които по един или друг начин, с патриотично говорене, успяха да вземат част от нашите избиратели. Други гласуваха за ПП чисто и просто по психологически причини, защото една голяма част от българите искат да вървят заедно с победителя и гласуваха за тях точно заради това. Сега имаме какво да си върнем и спокойно можем да извоюваме три места. Лично аз смятам, че доста партии няма да успеят да преминат 4-процентовата бариера, което допълнително ще налее гласове към нас поради преразпределението на гласовете.

-Преди управлението на Симеон Сакскобургготски в България все пак имаше двуполюсен политически модел, който след това бе разбит. Има ли как да се върнем към подобен модел – ляво и дясно, както беше по времето на „голямото противопоставяне” между БСП и СДС?

-Според мен това е нормалното състояние на всичко – не само в политическия живот. Както има бяло, така и има черно. Сивият цвят съществува, но той е нюанс. В този смисъл големите политически сили винаги ще останат леви и десни.

 




Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
България Всички новини
Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл
Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори