×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гроздан Караджов: Колата се счупи, когато от ПП започнаха да се налагат за всяко решение


Гроздан Караджов: Колата се счупи, когато от ПП започнаха да се налагат за всяко решение
Заради Кирил Петков след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, каза регионалният министър в оставка
31 Юли 2022, Неделя, 19:49 ч.
Автор: Флагман.бг

Той обвини управляващата партия, че е вкарала държавата в безпътица

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов от "Има такъв народ" отправи нови обвинения към премиера Кирил Петков. Той обвърза името на министър-председателя в оставка със серия корупционни практики. Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което, по думите му, също било по вина на Петков.

Вината за вкарването на държавата в безпътица е на „Продължаваме Промяната”, категоричен е той.

„Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар „преговори в мола”, коментира той в ефира на NOVA.  

„Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави той.

„За някои решения разбирахме от медиите. Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет”, посочи Караджов.

Запитан дали намира някаква вина в „Има такъв народ”, той отговори: „Не, през цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите”.

Караджов беше категоричен, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”. „Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя е това, което решава сериозните проблеми на хората”, каза той.

„Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още регионалният министър в оставка.

„Когато бях в отпуска се оказа, че за 3 дни са събрали нови проекти за финансиране на общините. Това е присвояване на моя идея и принос, по която работихме с Националното сдружение на общините още от януари. През април аз съм пренасочил средства от АПИ към общински проекти за 418 милиона лв. И изведнъг се излиза и се казва, че проблемъt е решен за един ден. Така се работеше през цялото време", разкри Караджов. 

„Тези, които говорят за пари, са Кирил Петков и една групичка около него. Оказва се, че още през септември 2021 г. като служебни министри те предлагат да се изплатят един милиард и 300 милиона лева на същите тези фирми, за които сега твърдят, че са крадливите фирми или мафията. В предложеното там решение няма нито един механизъм за контрол, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен контрол. Още тогава има корупционен замисъл в зародиша на ПП и те продължават да преследват тези милиарди през цялото време”, каза той.

Относно протеста на пътния бранш, Караджов коментира, че това също е резултат от „безотговорното поведение на Кирил Петков”. „Фирмите се обвяват срещу срока 30 септември, който Петков еднолично заложи в проекта на решение на НС, защото каза: „Ако стане нещо и ние не сме в правителството, нека да ги блокираме. Подкрепям протестиращите в това, че не трябваше да има такива нелепи условия в решението на парламента”, каза той.

Според него след 30 септември няма да има кой да поддържа пътищата, защото след тази дата няма действащи споразумения за поддръжка, което по думите му, също било по вина на Кирил Петков. 

„Истина е, че сериозни бизнес интереси около върхушката на „Продължаваме Промяната” стоят зад всички фалшиви контролни механизми с цел да контролират на кого и по колко да се плаща. Неслучайна е и заповедта на премиера, че всички плащания над 900 000 на АПИ минават през него. Чували ли сте в някоя друга държава премиерът да иска да контролира плащанията на пътната им агенция? Според вас това не е ли корупционно?", коментира Гроздан Караджов.


В категории: Политика


12
Коментара
Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 1
12
Коментара по темата
12.
Бургазлия
01.08.2022 13:49:12
1
1
Не Гроздане, колата се обърна когато ти започна да искаш пари от бюджета за подизпълнителите на които изпълнителите /бойковите фирми/ не се издъжиха. Онези пари в чували дето заминаха за Дубай.
11.
Мислещ
01.08.2022 09:59:49
2
1
Един много тъп министър, изпратен от злобното си шефче да влачи милиони в Бойков стил !
10.
Някой
01.08.2022 08:08:20
1
11
Разбира се че ще се налагат. Все пак бързо видяха слугинажа на итн към определени мафиотски кръгове. Итн са мъртви на следващите избори.
9.
Кой
01.08.2022 07:53:42
1
12
Гроздане,скрии се някъде ,бе брокер такъв
8.
Емил Н.
01.08.2022 07:37:34
2
9
Ама то сега едно подържане на пътищата за чудо и приказ!
7.
Мм
31.07.2022 20:50:37
14
13
А ще продължа да гласувам за господин Станислав Трифонов докато не изпълни обещанието си да излитнем в космоса. Тои е умен красив скромен с такъв благ поглед. Посвети целия си живот за благото на България не му остана време една булка да си вземе но добре възпита вашите деца. НЕБЛАГОДАРНИЦИ
6.
„Биволъ“:
31.07.2022 20:45:50
37
22
Лена Бориславова и Калоян Методиев замесени в корупционна сделка за износ на оръжие за Украйна...
5.
До 3 ари веее..
31.07.2022 20:39:35
21
42
Ами тя и майка ти е проЗта, че те е родила, ама ти все още вярваш, че в чекмеджето не е имало пачки и кюлчета. Деева и сектантите ви гейберастки.
4.
ОПГ ПП+ДБ+БСП
31.07.2022 20:33:26
37
25
"Корнелия Нинова да говори/пише за борба с корупцията?
Всички знаем, че я уволниха заради съмнения в корупция.
Всички знаем, че "Техноимпекс" е сочена, като пример за корупция, докато тя я управлява.
Корнелия Нинова да не би вече да е забравила, че загуби на две инстанции от ГЕРБ онова дело за "Техноимпекс" и свързаната с нея корупция, като начин на управление?
А тепърва ще разбираме как е управлявала икономиката, вкл. и държавните оръжейни заводи".
3.
Катя много си про3та
31.07.2022 20:27:13
18
34
Човека ти обясни, че Киро и Асен контролират всички финансови потоци, разбирай от всякъде щипват комисионни, поне 30%!
"Хората, които говорят за пари, са Петков и една групичка около него. Като служебни министри те предложиха да се изплатят 1,3 млрд. на същите фирми, които сега нарекоха "фирми на мафията".
Още тогава има един корупционен замисъл в зародиша на ПП.
Те преследват тези милиарди, защото търсят техните хора да са мнозинство и от тях да зависи решението"
2.
Дааа
31.07.2022 20:24:39
13
15
Брокер, брокер, брокер, как едни милиарди щяхте да откраднете, м.... ви друсана с оня на дивана и ямболкия африкански
1.
Катя
31.07.2022 19:57:38
13
19
Той сам обясни как имал апартамент за 1 мил. лева в Италия , дъщерите му били записани в частно училище и чакал да види какво ще стане. Сега стяга багажа, взима комисионната и ще щрака пръсти в Италия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Диона започна с тунинга още преди години Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Директорът на РЗИ в града на 100-те войводи д-р Николина Иванова призна, че не е открит причинителя, но намекна, че може и да е в сандвичите Всеки втори недоволен от пенсията Всеки втори недоволен от пенсията Най-недоволни от пенсията си са жените, пенсионерите, които живеят в столицата и в селата, представителите на етническите малцинства, както и пенсионираните със средно и по-ниско образование Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Експертиза ще установи дали шофьорът е бил пиян или дрогиран Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода"
Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори