×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас Стойко Танков пише до МС за пропадналата велоалея


Областният управител на Бургас Стойко Танков пише до МС за пропадналата велоалея
Велоалеята с всеки изминал ден пропада към морето и до няколко месеца ще изчезне, категоричен е независимият експерт инж.Красимир Маринов
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Юли 2022, Сряда, 17:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

По заповед на губернатора е сформирана комисия, която има препоръка за трайното решение на проблема, големият въпрос е дали спасителната операция ще се реализира бързо

 

Губернаторът на Бургас Стойко Танков е информирал през май Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за пропадналата велоалея между Бургас и кв.“Сарафово“. Това става ясно от съобщение на областна администрация Бургас, която току-що излезе със становище по този случай. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Припомняме, че след въпрос на общинския съветник от „Демократична България“ Даниела Божинова за потъващата към морето велоалея, кметът Димитър Николов разясни, че от месеци води тежка кореспонденция с държавното дружество „Геозащита Варна“, което е отговорно в подобни казуси.

Според тях обаче свлачище няма, а пропадане заради ерозия. Управителят на държавната структура Ивелин Гаврилов отказа пред Флагман.бг да поеме отговорност при окончателно потъване на най-романтичната част от бургаската велоалея. Отказа и да даде отговор дали ще извършат укрепване. Според неговите служители – проблем в Бургас не съществува.

„Геозащита Варна“ отказва да приеме и становището на независимия експерт инж. Красимир Маринов, който е категоричен, че в този район не само има свлачище, но и то е доста активно и до няколко месеца ще погълне цялата велоалея. Заради очеизвадния конфликт на интереси Варна да отговаря и за бургаското крайбрежие, вчера кметът Димитър Николов призова да се създаде „Геозащита Бургас“ и Южното Черноморие да бъде поверено на „хора, които са на място и поне малко им пука за Бургас“.

Областният управител Стойко Танков, като най-висш представител на държавата в региона, е разпоредил още при получаването на сигнала да се сформира комисия от експерти, която да направи оглед на място и даде препоръки. Препоръката на специалистите за трайно решаване на проблема с ерозионните и абразионни процеси в имота е да се предприемат мерки за отвеждане на повърхностните води, постъпващи от платото към морето.

Предстои да се направи точно СМР за дейностите и средствата да бъдат за проектиране, стабилизация и строителство на проблемния участък и отводняване на съседната територия. Дали процесът ще може да се ускори и да не е късно, когато отпуснат парите за ремонт, предстои да разберем съвсем скоро.

Междувременно се очертава този участък да бъде затворен. Към настоящия момент до трайното укрепване и отводняване на имота е необходимо да се забрани движението по него, е становището на експертите. Достъпът до алеята и сега е ограничен, но забраната така и не се спазва.

Интересна подробност е, че за областна администрация този участък не е велоалея, а технологичен път, който служи за връзка между пешеходната и велосипедна алея между Солниците и кв.Сарафово.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 0
18
Коментара по темата
18.
Митко
28.07.2022 08:00:18
0
1
Морето е виновно, то подкопава брега . Само с малко чакъл няма да бъде спряно. Преди време четох, че в един участък между бункера и бетонната алея ще се прави яхтено пристанище. Дали не става въпрос точно за там. В такъв случай сигурно няма проект за пътя и брегоукрепването.
17.
ЕС
28.07.2022 06:37:45
0
6
Когато я строиха герп и опъваха парите по някоя програма със сигурност им е било ясно. Както повечето им "постижения". И най-вече "великата магистрала", която правиха с цената на много фалирали фирми и битум за 2-рокласен път, защото парите отидоха в нощното шкафче. Сега много реват, че щяха да им изкарат мръсотиите наяве. Но не можаха да махнат каскета.
16.
Типично за гербаджииските крадци
27.07.2022 22:46:18
0
7
Колкото повече строят и ремонтират толкова по зле колко международни пътища пропаднаха
15.
Асфалт бей
27.07.2022 20:18:15
0
10
Редактор община Бургас, няма нищо общо с изпратеното съобщение до редакция на Флагман от прес службата на областния управител. Но така де няма велоалея, има положен асфалт върху държавен имот и то бе разрешение за строеж... Така работи органът, който трябва да издава разрешения за строеж на обикновените бургазлии. Няма свлачище, няма държавни пари, затова едни специалисти не са удобни на общината, а другите им проектират това, за което им плащат, независимо дали е подходящото....
14.
Бързо!
27.07.2022 19:17:36
1
13
Отпускайте парите бързо,че на някой ми трябват-
Я за яхта,я за скъпа почивка,я за скъпа кола и т.н
13.
Я
27.07.2022 19:11:53
1
20
Тази алея се превръща в мега мазната хранилка!
След първоначално налятите милиони,сега се вижда качеството на направеното-
корупционни практики,май така е модерният израз.
Сега се искат още милиони,за ремонт на ремонта-и така до безкрай
12.
Само важното
27.07.2022 19:06:26
1
18
Важното е ,че "някой" прибра комисионните от хвърлянето на няколко самосвала асфалт.
Кой ли е?
11.
Дааа
27.07.2022 19:03:26
1
19
Целият град е леш
Гарантирано от греб
10.
ff
27.07.2022 19:03:00
0
7
VUV DUBAI IMA CELI OSTROVI NAPRAVENI V MORETO. ZNACHI MOJE.
9.
Дааа
27.07.2022 19:00:45
1
14
По-добре да се затвори този участък,защото става хранилка!
През 2-3години ще се искат едни милиони,и резултатът ще е видим-както е в момента!
В същото време основни артерии в града са пълен леш,да не говорим за малки улички,които не са ремонтирани от 50 и повече години!
А новите след "основен"ремонт изкарват максимум година-две!
8.
Az
27.07.2022 18:55:42
2
12
Еййй голямо реване ,голям вой до небесата!
Това е ясно за всички,но трябваше да се"усвоят"няколко милиона,като се хвърлят няколко самосвала асфалт!
Срещу Майката Природа не може да се бориш!
7.
Смях
27.07.2022 18:53:33
1
11
Пак се издънихте флагман - не за областна, за законаът не е велоалея и общината е строила незаконно там.
6.
*********
27.07.2022 18:48:36
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
всичко тва е
27.07.2022 18:09:35
2
18
за да се "усвоят" 2-3мил лева
4.
geozashtita
27.07.2022 18:07:50
2
0
tova ne e svlachishte tam imashe cheren pat no be she po v Miskito posse go zasipaha za da ne e na valni alfalfa no zimata valniite podkopavat chalaza knit e otdolu I zatova se propukva tovavseki ebach koito e slizal da Klatigo Zane
3.
Koloezda4
27.07.2022 18:00:09
1
15
Там на кое викате велоалея до Сарафово не знам. Този ерозирал бетон не става за каране. А онези бели пейки така се сливат с него,че е въпрос на време някой да се метне отгоре им. По безопасно е да се кара горе по черното.
2.
ff
27.07.2022 17:37:01
4
6
VSIAKA GOLIAMA ULICA TRIABVA DA IMA VELO_ALEYA. HORATA V BURGAS TRIABVA DA SE KACHVAT NA KOLELA ZASTOTO SA DEBELI I PULNI S BOLESTI.
1.
dd
27.07.2022 17:35:38
7
2
OBSTINATA OSTE NIAMA NORMALNA VELO_ALEYA DO SARAFOVO SLED 10 GODINI STROENE. OBACHE VSEKI ISKA DA KARA --- NE SE SETIAT DA SUBERAT PARI OT HORATA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание 
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори