Рецепта за пиле с фиде и ориз по арабски
Ето как да я приготвите
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - 500 г от бутче
ориз - 1 ч.ч.
фиде - 2 с.л.
лук - 2 глави
чесън - 3 скилидки
масло - 2 с.л.
бульон - 3 ч.ч. пилешки
зехтин - 2 с.л.
куркума - 1 ч.л.
червен пипер - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на дребно, а пилешкото месо на жулиенчета. Загрейте маслото в тенджера на котлона на умерена температура. Запържете за около 5 мин. фидето, докато стане златисто.
Добавете ориза и пържете като разбърквате докато стане стъклен. Добавете бульона и оставете ориза да ври, докато поеме бульона. Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за около 2 мин.
Добавете пилешките жулиени. Пържете около 10 мин. и добавете куркумата, черния пипер и солта. Разбъркайте и пържете още около 15 мин. като разбърквате периодично. При готовност на ориза, отстранете от котлона и похлупете с капак и оставете да се задуши за около 10 мин.
Сервирайте пилафа, като направите от ориза гнездо и сипете от пилето в него. Пилето с фиде и ориз по арабски е много вкусно!
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
