Рецепта за реване със сок от бъз
Домашен десерт, който носи уханието на сезона
Необходими продукти:
6 яйца (на стайна температурата)
200 г захар
350 г грис от твърда пшеница (семолина)
150 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1,5 л сироп от бъз (неразреден)
За поднасяне:
250 мл течна животинска сметана
50 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар - до побеляване и удвояване на обема.
2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.
3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.
4. Смесете гриса от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.
7. Сервирайте с разбита със захар и ванилова захар сметана, пише vesti.bg.
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
