Вкусна гръцка рецепта за пълнен патладжан със сирене
Вижте какво ви е нужно, за да го приготвите
Продукти:
2 големи патладжана
150 гр. извара
100 гр. сирене
1 скилидка чесън
1 яйце
пресен копър, магданоз и босилек (по 4 клончета)
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо измийте патладжаните и ги срежете по дължина, като не махате дръжките и ги пуснете да се варят в кипяща подсолена вода за 10-15 минути, а после ги отцедите с гевгир и ги оставите да изстинат хубаво.
В съд сложете настърганото сирене, изварата, яйцето, магданоза, босилека, чесъна и копъра, предварително нарязани, заедно със солта и черния пипер, като добавите и меката част към сиренето и яйца и разбъркате всичко много хубаво.
Тази готова плънка сложете в патладжаните, наредете ги в тава с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути. Можете да го хапвате както топло, така и студено.
ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж
Като две капки вода сезон 14 започва през пролетта – новини, промени и всичко, което знаем
Тези грешки унищожават телефона ви
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро
Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР
Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс
Отборът на Бойко Борисов фалира
МВнР предупреждава, че стачка в Италия може да блокира полети на 17 декември
Празничен базар отвори врати в Царево
Почина ученият Трендафил Кръстанов открил най-старата българска книга
Цветомир Найденов към Бернардо Коуто: Успех, майсторе!
