×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

CNN: Войната в Украйна достига повратна точка, която ще определи изхода от конфликта


15 Юни 2022, Сряда, 16:01 ч.
Автор: Флагман.БГ

Западните разузнавателни и военни служители смятат, че войната на Русия в Украйна е в критичен етап

Украинските военни са останали почти без боеприпаси от съветската ера, които отговарят на използваните от тях по-стари системи, докато страната моли Запада да изпрати повече тежко въоръжение, а Русия трупа значително артилерийско предимство около два стратегически важни града в Източна Украйна, пише CNN.

Западните разузнавателни и военни служители смятат, че войната на Русия в Украйна е в критичен етап, който може да определи дългосрочния изход на конфликта, според множество източници, запознати с американското и други западни разузнавателни служби.

Този ключов момент може също да наложи тежко решение за западните правителства, които досега предлагаха подкрепа на Украйна с постоянно нарастваща цена за собствените им икономики и национални запаси от оръжия.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е готов да оглави работна група от близо 50 държави, за да обсъдят кризата в сряда, когато САЩ очакват още съобщения за пакети с оръжия и оборудване за Украйна, според висш служител на отбраната на САЩ. Украинските служители изразиха разочарование, че тези жизненоважни боеприпаси изглежда достигат до битката на парче - и изразиха опасения, че ангажиментът на Запада може да намалее в решаващ момент.
„Мисля, че сте на път да стигнете до точката, в която едната или другата страна ще бъде успешна“, заяви висш служител на НАТО. „Или руснаците ще стигнат до Славянск и Краматорск, или украинците ще ги спрат тук. И ако украинците успеят да удържат линията тук, пред лицето на този брой сили, това ще има значение“.

Три потенциални резултата

Западните служители следят внимателно три възможни сценария, които според тях биха могли да се развият:
Русия може да продължи да постига победи в двете ключови източни провинции. Или бойните линии могат да се втвърдят в патова ситуация, която се проточва с месеци или години, което води до огромни жертви и от двете страни и до бавно развиваща се криза, която ще продължи да източва световната икономика.

След това идва най-малко вероятната възможност според западните официални лица: Русия може да предефинира своите военни цели, да обяви, че е постигнала победа и да се опита да измисли повод за обявяване на край на битката. Засега този сценарий изглежда не е нещо повече от пожелателно мислене, казват източници.
Ако Русия успее да консолидира някои от своите печалби на изток, американските служители все повече се страхуват, че руският президент Владимир Путин в крайна сметка може да използва тази територия като площадка за нашествие по-дълбоко в Украйна.

„Сигурен съм, че ако Украйна не е достатъчно силна, те ще отидат по-далеч“, предупреди украинският президент Володимир Зеленски във вторник в опит да призове Запада да изпрати повече оръжия по-бързо. „Ние им показахме силата си. И е важно тази сила да бъде демонстрирана заедно с нас и от нашите западни партньори“.

Западната военна помощ, каза той, “трябва да дойде по-бързо”, ако съюзниците на Украйна искат да спрат териториалните амбиции на Русия.

Западните официални лица като цяло смятат, че Русия е в по-благоприятна позиция на изток, базирана единствено на масовост. И все пак „руският напредък не е предрешен резултат“, каза един високопоставен служител на администрацията на Байдън.

Тъй като предните линии на конфликта се превърнаха във война на изтощение, изградена около артилерийски огън напред-назад, и двете страни претърпяха огромни жертви и сега са изправени пред потенциален недостиг на жива сила. Твърди се, че Русия също е претърпяла загуби от около една трета от сухопътните си сили и служители на американското разузнаване заявиха публично, че Москва ще се бори да постигне някакви сериозни печалби без пълна мобилизация, политически опасен ход, който Путин досега не желае да направи .

Засега бойните действия са съсредоточени в два града-побратими от противоположните страни на река Северски Донец, Северодонецк и Лисичанск. Украинските бойци са почти напълно обкръжени при Северодонецк.

Въпреки че западните анализатори смятат, че Украйна има по-голям шанс да защити Лисичанск, който се намира на високо място, вече има тревожни признаци, че руснаците се опитват да прекъснат линиите за доставка на града, като напредват от югоизток.

„В много отношения се решава съдбата на нашия Донбас“ около тези два града, заяви Зеленски миналата седмица.


В категории: Войната в Украйна


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори