×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Усмивки вместо сълзи: Спасителят Христо Василев се прибра при съпругата си и новороденото си момиченце


Усмивки вместо сълзи: Спасителят Христо Василев се прибра при съпругата си и новороденото си момиченце
Христо и Мария са заедно отново, след близо 4-месечна борба за живот и събрани за дни 120 000 евро за сложната операция в Истанбул
05 Юни 2022, Неделя, 17:29 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Чернодробната трансплантация в Истанбул, зад която се обедини целия Бургас, е преминала успешно, водолазът вече е на крака и няма търпение да се върне към нормалния си живот

Днес, за пръв път от близо 4 месеца, вместо сълзи по лицето на бургазлийката Мария Василева, имаше нескрита усмивка. Съпругът ѝ – 36-годишният спасител водолаз Христо се прибра официално в Бургас, излекуван и на крака, след тежката операция в началото на април, с която му бе трансплантиран нов черен дроб. Мъжът прекара близо 3 месеца в болница в Истанбул, където са били единствените специалисти, способни да му помогнат. 

В ранния следобед днес той пристигна в родния си град с автомобил и бе посрещнат от съпругата си Мария и най-близките му. Всички те не могат да сдържат радостта си от това, че отново, след 3 месеца, виждат Христо на крака.

„Истински благодарен съм на всички, които помогнаха за това днес аз да съм тук. Няма как да изброя всички, които се включиха в кампанията за събиране на средства и които намериха точните лекари. Благодарен съм на целия екип на болницата, които положиха невероятни грижи за мен и демонстрираха професионално и човешко отношение. Без всички вас, аз нямаше да съм жив“, каза пред репортер на Флагман Христо Василев.

Доброто побеждава! Само за часове събраха парите за операция на спасителя-водолаз от Бургас Христо Василев

Той и семейството му още не могат да повярват как буквално в рамките на дни, неговите колеги от цялата страна, както и близки, роднини и обикновени хора успяха да съберат нужната за животоспасяващата операция колосална сума – 120 000 евро, без които днес Христо нямаше да зърне за пръв път новородената си дъщеричка, която се появи на бял свят докато той бе на легло в Истанбул.

Сега водолазът, който е участвал в стотици спасителни операци с колегите си от Бургас, още се възстановява. В болничен е до 1 юли, но лекарите не са убедени, че ще може да се върне на работа веднага след тази дата. „Нямам търпение да се върна към нормалния си живот, но трябва да се пазя още известно време. Ще се възстановявам стъпка по стъпка и се надявам в най-скоро време да мога отново да се гмуркам. Но най-важното е, че съм тук, жив, при съпругата ми, при децата ми, при родителите ми“, каза Христо Василев.

Екипът на Флагман му пожелава възможно най-скорошно възстановяване и късмет за напред.
 


В категории: Бургас , Животът


Флагман.БГ Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ 04/05/2024, Събота 16:36 0
13
Коментара по темата
13.
Електрото
06.06.2022 09:01:17
1
12
Браво, Христо! Всички, които те познаваме, се гордеем с теб!!!!
12.
Да не забравяме
06.06.2022 08:33:04
1
9
Страданието идва в живота ни да ни напомни, че сме временно тук и трябва да живеем като човеци, да бъдем добри със всеки и да не причиняваме зло на никого. То ни учи да сме съпричастни към скръбта на другите и да бъдем винаги готови да помогнем. И най-вече, че не материалното е важно и необходимо за живота ни, а преди всичко духовното, вярата в Бог, надеждата и любовта! Бог да благославя добротворците!
11.
Онзи
06.06.2022 08:16:43
0
18
А момичето дето му дари живота си... Защо не го снимате да видим що за жена е тази дето направи невероятното. Парите са пари, но това, което тя направи за него е свръхчовешко.
10.
Оптимист
06.06.2022 06:19:51
1
15
Кураж!
9.
Браво!
06.06.2022 05:58:50
0
13
Бъди жив и здрав и се радвай на семейството си! Спя по-добре ,като знам ,че се включих! Браво и на тази смела жена! Адмирации!!
8.
Някой
05.06.2022 21:30:18
0
32
Дано лошото да е вече само в миналото! Радвам се че хората се обединиха около едно добро дело.
7.
Черноморец
05.06.2022 20:21:21
2
36
Браво момче!Успех и бързо възстановяване!
6.
Стефан
05.06.2022 20:09:25
1
34
Слава на Бога! Бог да ви залее с благословение и щастие.успех
5.
Успех момче
05.06.2022 19:29:32
0
45
Да си жив и здрав! Дано всичко е зад гърба ти
4.
Бургас
05.06.2022 19:26:30
0
40
Вярвай в себе си, аз вярвам в теб.
3.
Иво
05.06.2022 18:52:08
0
44
Браво момче,само напред и нагоре
2.
Хектор
05.06.2022 18:24:21
0
61
Еспех братле! Радвай се на семейството си, промени начина си на живот! И винаги помни, че доброто трябва да се върне под каквато и да е форма! Аз лично участвах! Бъди добър човек и прави добро!!!
1.
Адмирации
05.06.2022 18:03:30
0
74
Бързо възстановяване и само успех за напред
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Отдавна не е имало толкова голямо излагане в шоуто  Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица С Десислава си пълнихме куфарчето с банкноти от митничарите, кълне се легендарната Хищна хиена  Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Караницата между сценаристката и оперната певица продължи и извън телевизионното студио, където Мила Михова нападна прясно напусналата Кристина за нейното поведение в риалитито Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос По време на делото стана ясно, че при навлизане в десния завой, скоростта на камиона се увеличила и той започнал да занася Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Съвсем наскоро стана ясно, че финалистът в шоуто се стяга за сватба, а избраницата му също е част от участниците този сезон – това е Камелия Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите
Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори