×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Парламентът сложи край на специализираното правосъдие


Окончателно: Парламентът сложи край на специализираното правосъдие
Само ГЕРБ и ДПС гласуваха "против"
Ключови думи: депутати, парламент
14 Април 2022, Четвъртък, 13:08 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Предстои гласуване на промените в цялост днес и указ на президента за обнародването им

Парламентът одобри и на второ четене заличаването на специализирания и апелативния специализиран наказателен съд. Това стана след нов бурен пленарен дебат, в който участваха депутати от ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Възраждане“. ДПС и „Има такъв народ“ запазиха мълчание.

При гласуването, очаквано, само ГЕРБ и ДПС гласуваха „против“.

Малко след това депутатите от мнозинството одобриха заличаването и на специализираните прокуратури. Предстои гласуването и на множество други технически текстове, свързани с прехвърлянето на делата в други органи на съдебната система.

Парламентът си удължи работното време. Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин къде на шега, къде – не, предупреди, че то може да продължи и до довечера.

Ако нещо не провали гласуването на останалите текстове, законът трябва да бъде одобрен в цялост до края на деня. След това той ще отиде при президента, който има право да наложи вето, но такива индикации няма. Следва публикуване в Държавен вестник. Промените обаче ще влязат в сила три месеца след това с някои изключения. 

 


В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
11
Коментара по темата
11.
Наско Ментата
14.04.2022 16:46:51
1
4
Край на анонимните свидетели,на временните актове=временно променящи законите,на посредствените милиционери !

https://www.youtube.com/watch?v=118RrJpunFQ
10.
Да ти @бем промяната
14.04.2022 16:40:53
4
9
БАН смрази с прогноза за 200% ръст на цените на храните до края на 2022 г, но това не е всичко.....
Няма кой да разследва новите, крадливи варвари, събирани от паветата!
Голяма радост за Лореровите тролчета.
9.
проста червена рая
14.04.2022 16:17:36
6
8
Колко сте прости!Сега олигарсите си развързаха милионите,а Ганьо ще се напикае от кеф,защото герб..каскета?! Щял да преживее 3лв дизел..ейй селчо-простотията и омразата ти е по-силна от глада май?
..След 1944 само овце и бацили се въдят по нашите ширини!Ей затова ще стоите гладни и мизерни-омразата,завистта и да ви лъжат-ей това ви храни вас-простата ,червена рая!
Преживявайте -да видим докъде ще я докарате!
8.
даа
14.04.2022 15:22:48
16
18
Дългогодишната мечта на едни богати хора, които имат проблеми със закона и с българската прокуратура, е на път да се сбъдне до часове.
Заработиха се едни пари!
7.
Дааа
14.04.2022 15:00:30
14
15
Мутрата и каскета не си отидоха по-рано, сега щяха да си ползват краеебето на спокойствие, сега бай Ставри, ги чака , ще трябва да повръщат краденото заедно с орташката шайка крадци дпс-герб. Идва времето за мъст.
6.
Ихаааа
14.04.2022 14:43:50
14
23
Айде хаярлия да е. Идва ред и на главния каскет на републиката и толуп бей. Те си вървят комплект.
5.
До 4
14.04.2022 14:39:09
4
11
Ти май си от Ямбол.
Не си виждал Бургас с трафик.
За пръв път ли идваш чак до Бургас.
4.
Кьосев
14.04.2022 13:25:13
7
20
до 1.... Гледам автомобилите в Бургас се увеличават, явно 3 лева за литър не ги стряска!
3.
Сега
14.04.2022 13:23:02
6
18
ще Ви ЕПМ до десето коляно, педалчета!
2.
Народът на Бг.
14.04.2022 13:21:50
23
44
Окончателно: Парламентът сложи край на Герберските Бухалки:
Специализирания и апелативния специализиран наказателен съд,
които години наред работеха срещу Народа на България!
1.
Алито
14.04.2022 13:21:15
27
36
Сега ако разцепят и прокуратурата и оставят каскета с фунция на административно директорче цена няма да имате ще преглътна и цената от над три лева за дизел. Както се казва сигурността няма цена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори