×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евакуират част от екипажа на българския кораб „Царевна“, блокиран на пристанището в Мариупол


Евакуират част от екипажа на българския кораб „Царевна“, блокиран на пристанището в Мариупол
Общо шест моряка остават на борда по собствено желание – трима българи, двама украинци и капитанът
13 Април 2022, Сряда, 13:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Предстои групата от 14 човека да бъде транспортирана до Донецк, а от там – в България

Част от екипажа на българския кораб „Царевна“, който от близо 3 седмици е блокиран на пристанището в Мариупол, ще бъде евакуиран до края на деня. Това съобщи на брифинг премиерът Кирил Петков. Той уточни, че 14 българи и един украинец, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището и предстои да бъдат придвижени до Донецк. От там те ще бъдат изпратени обратно към България.

На кораба все пак остават трима българи, двама украинци и капитанът – по свое желание.

С това фалшивата новина отпреди седмица, че корабът е „завзет“ от военни от батальона „Азов“ категорично се опровергава.

Премиерът Кирил Петков поздрави всички, които участваха в координацията и организацията по евакуирането на екипажа.  Вече са изминати критичните метри за излизане от кораба, отбеляза министър-председателят и добави, че хората са в безопасност. 
 


В категории: Войната в Украйна


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
13
Коментара по темата
13.
До 12
14.04.2022 09:16:37
0
0
Това е моето политкоректно мнение в духа на евроатлантическите ценности и свободата на словото. Естествено в него няма и грам истина освен че нашите моряци са вече свободни. Що се отнася за героите на които ние кръщаваме улици, алеи и площади това са чиста проба нацисти добре спонсорирани от САЩ и Великобритания към тях може да причислим и 200-тате чуждестранни военни(англичани , американци , французи(френския легион),швейцарци и т.н. които западът отчаяно се опитва да измъкне ) които се крият в тунелите под завода Азовстал. Има слухове че там се намира и високо поставен американски генерал който Пентагонът обяви за мъртъв но пък скоро е Лазаров ден и може да се замислим че възкръсналите хора не са прецедент в човешката история.
12.
До 3
13.04.2022 20:53:44
1
6
Незнам за какви герои говориш,но пристанището беше под украински контрол,руснаците го превзеха преди ден два!Смени ракията,тази която пиеш е менте ;)
11.
*********
13.04.2022 18:22:22
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
PPPP
13.04.2022 16:41:38
1
44
Патосния тон на Просто/то/ Киро, че едва ли не той е спасил българските моряци е толкова нелеп, колкото нелеп е самият Прост Киро. Българските моряци бяха заложници на авера на Измамника Киро – Зеленски. И сега ако трябва да се благодари на някого, това е на руснаците.
9.
Русодебил
13.04.2022 16:30:12
29
26
Ави ей, я тихо. Освободихме Мариупол към 10 пъти за 20 дни. Тиктокъра Кадиров и той го освободи към 10 пъти. Всичко е точно. Азоф са нацисти а клошарите, педофили и мародери ор руцкая армия са освободители. Аз съм велопедал цял живот. Но не ме направи педун Русия а европейския съюз. Аре дърпайте. Отивам да пия един литър ракия и да си правя татус с лика на Путин.
8.
b до 6
13.04.2022 16:20:35
3
18
Нъ, досега са си лежали в леглото по собствено желание! Охлюв!!
7.
Въпрос с понижена трудност
13.04.2022 16:08:00
1
43
Защо българските моряци не бяха евакуирани докато Мариупол беше под контрола на украинците, а Петков се чуваше всяка седмица със Зеленски?

Отговор – защото бяха използвани за жив щит от украинската войска и пронацистките украински милиции.

След като руснаците превзеха града, моряците ще бъдат изведени през Донецк, според думите на премиера Кирил Петков
6.
до 5
13.04.2022 16:01:35
15
5
Освободили са ги от работа
с бележка от личния лекар
5.
b
13.04.2022 15:56:15
3
34
Руснаците преди три дни освободиха 47 екипажа от Русия, Азърбайджан, Египет и Украйна. Сега явно е дошъл и ред на българските екипажи!!!
4.
Оруел до 2
13.04.2022 14:38:05
3
10
Не знам ква е тая карта дето я гледаш ти реалноста е съвсем друга. Освен това и Крим се намира на Запад където се водят боеве.
3.
8
13.04.2022 14:11:07
56
4
Героите на Украйна спасиха нашите моряци взети в плен от руският окупатор. В победния си марш към Москва украинските батальони ще придвижат нашенците до вече освободения Донецк. България ще е вечно благодарна на смелите украински герои рискували живота си за спасяването на нашите моряци !
2.
do 1
13.04.2022 14:10:44
32
4
Малко си прост май.Случайно да си гледал карта наскоро.ДОнецк е доста по близо от Крим.Ама нали трябва да кажеш нещо.
1.
Оруел
13.04.2022 13:50:38
9
53
Един бърз прочит между редовете :
Евакуацията се извършва в посока присъединена по свое желание към Русия ,Донецка Народна Република където е под конрола на руксата армия и е достатъчно мирно и спокойно и може да се излети в посока Варна.А на Крим където гласува населението 95% да се присъедини към Русия, общо взето е спокойно от 2014 хората си живеят там и никой не се оплаква даже обратното. Изводите си правете сами.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори