×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чао на извънредната епидемична обстановка, здравейте, маски! Отново...?


Чао на извънредната епидемична обстановка, здравейте, маски! Отново...?
Вирусът се предава и през очите, да носим ли и очила на закрито от 1 април, г-н Антон Тонев? (председател на здравната комисия към НС)
27 Март 2022, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Да припомним няколко факта за предпазните маски, които услужливо се пропускат през последните две години

„Д-р Тонев, SARS-CoV-2 и вариантите му се предават и през очите, да носим ли и очила на закрито от 1 април?“ Този коментар в социалните мрежи е един от най-показателните по отношение на тазсутрешното изказване на коремния хирург и председател на здравната комисия към НС – депутатът Антон Тонев. Той заяви, „порязвайки“ милиони българи, че дори след края на т.нар. „извънредна епидемична обстановка“ – измислен термин, въведен от кабинета на Борисов през май 2020 г., за да се „смекчи“ въведеното извънредно положение – ще трябва да продължим да носим маски на закрито. (Видео ТУК)

Този артикул се превърна в символ на пандемията през последните 2 години не защото заради него страната ни се опази от пандемията, а защото носенето му се превърна в разделителна линия  между две заформили се у нас „касти“ – тази на „вярващите“ и тази на „невярващите“. Така до днес няма категорично изследване, което да доказва със сигурност, че маската за лице има друг ефект освен психологическия.

Изглежда обаче това все още не е ясно на някои хора. И по ирония на съдбата, човекът, който ги препоръчваше от самото начало на пандемията, в разрез с мнението на Световната здравна организация – ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, практикуваше същата специалност в медицината, която практикува сегашният защитник на идеята за задължителното и продължително маскиране – коремен хирург. Как точно те разбират най-много от пандемии не е ясно, но изглежда вече проличава, че тук причината е по-скоро политическа – както може би е от самото начало на неспирния кошмар, в който живеем вече две години – микс между действително опасен вирус и отнемане на човешки права и антиутопия в стил „1984“.

 

Сега коремният хирург и председател на здравната комисия към НС предлага въпросното „предпазно средство“, чиято цена за 2 години в аптечните мрежи бе по-волатилна от тази на биткойна, да остане задължително за определени места. Такива например са градския транспорт и... всяко закрито помещение, явно. Поне обаче вън няма да се носят, може би?

Всъщност предложението на Тонев касае буквално законови промени, които биха дали власт на здравните институции и на РЗИ-тата в страната, да въвеждат мерки по свое усмотрение. За съжаление през последните две години малцина разбраха, че всички мерки против коронавируса у нас са били въведени с министерски заповеди и не са преминавали през гласуване в Народното събрание, но ето... промяната дойде и сега депутатите ще нищят да позволят ли на обикновения българин да продължи живота си по старомо, захвърляйки (или запалвайки) символично маската си, или ще живее в „новото нормално“, част от така желаната промяна. 

"Ще се наложат промени в закона, за да останат маските в обществените места и без епидемична обстановка, както и да може по места да се въвеждат част от мерките, с които сме свикнали", обясни с равен тон депутатът от „ПП“ Антон Тонев. За него, между другото, има статия в Уикипедия – чест за малцина българи в наши дни. Така например колегата му по специалност в медицината ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски „се сдобива“ с такава едва през 2018 г., когато става началник на ВМА. Тонев обаче вече има тази чест и без да е директор на най-голямата болница в България. Сдобил се е с тази оналайн визитка преди около месец.

Там той е описан като коремен хирург, специализиращ в лапороскопски, ендоскопски, роботизирани и мини-инвазивни процедури. Тонев бе избран за народен представител на поредните/последните избори в края на миналата година от 3-и МИР-Варна, а по време на предизборната кампания изказванията му бяха свързани основно с популизъм, 

Доц. Антон Тонев, „Продължаваме промяната“: Ние сме за ваксинацията, но само ако тя е доброволна

но и с мерки за подобряването на здравната система у нас. Акцентите му бяха за реформи в системата за спешната помощ, адекватна мединска помощ в малките населени места, премахване на доплащанията от страна на пациентите, спиране на корупцията в здравната система и ширещия се медицински феодализъм и т.н. – все неща, които като председател на Здравната комисия към НС сега може да направи. Но досега името му не се чуваше  в национални новини. Чу се чак след като днес, с уверен поглед заяви пред 6.2 млн. българи, че има, или няма извънредно положение – маските остават, защото... абе, защото така!

Нека обаче припомним няколко факта покрай пандемията, които, в сянката на продължаващите военни действия в Украйна, някои хора позабравиха. Може би и защото интересът на медиите към коронавируса в последните 2 години е правопропорционален с кривата на заболеваемостта.

Маските не работят

Ще носим маски и ще създаваме законопроекти за промяна на Закона за здравето, но чели ли сме какво казват учените? Не „наукаТА“, която се цитира от последните 2 години, а истинската – тази, която изисква за взимане на дадено решение да има обективно, красноречиво доказателство, базирано на проведени експерименти, които могат да бъдат повторени от всеки. Може би не сме чели, защото всъщност още от самото начало на пандемията преди повече от 2 години въпросът с маските бе... меко казано неизяснен.

За разлика от „говорещите глави“, учените обаче вече имат почти ясна представа дали маските помагат, или не. И отговорът клони към отрицателен. [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7] – Тук можете да прочетете независими изследвания за полезността от предпазните маски и дали те всъщност помагат за „обръщането на кривата на заболеваемостта“.

Ако не ви се чете толкова научна литература – ТУК има добро резюме

Маските може и да вредят

Странно, че ги носим вече две години, но се оказва, че още от самото начало, когато редица учени „от другата страна“, включително и в България, казваха, че маските може и да вредят на хората, никой не вярваше. В едно от всичките изследвания по темата, публикувано в реномирания международен медицински журнал Environmental Research and Public Health през април 2021 г., се казва в прав текст: „Освен да предпазват здравето на пациентите си, лекарите трябва да базират действията си на Декларацията от Женева от 1948 г., според която всеки доктор се е заклел да не използва медицинското си знание за нарушаване на човешки права и граждански свободи. В този смисъл ние заемаме позиция против изказванията, базирани на предполагане, за ефективността на маските с оглед на медицината, базирана на доказателства и етичните лекарски принципи“.

Целият научен труд можете да прочетете в подробности ТУК. А неговите заключения са повече от ясни – носенето на маски няма забележим ефект върху разпространението на конкретния вирус в среда, извън болничната.

Маските застрашават природата

Модерно е да си „еко“. Но не и когато става въпрос за чисто политическото решение за носене на маски. А те, оказва се, са отговорни за доста голям процент от замърсяването на водните басейни. За това сме писали и преди.

Ще се превърнат ли маските за лице в причина за следващата еко катастрофа

Според научно изследване, публикувано още през юни 2020 г., този тип предпазно средство представлява сериозна предпоставка за екокатастрофи. Замисляли ли сте се къде отива маската за еднократна употреба, след като я изхвърлите, и то при положение, че в нея са налични композитни пласмасови материали, които на практика не се разлагат никога? Всъщност 129 млрд. бройки от предпазните средства се изхвърлят в света всеки месец. Това прави по 3 млн. маски в минута, като огромна част от тях попадат в океаните. А там... 

Няколко са решенията на проблема от предстоящата екокатастрофа, посочват още учените. Те предлагат или въвеждането на платнени маски за многократна употреба, или специални кошчета за отпадъци, или... прекратяването на задължителната употреба на маски от страните по света. Но не и според новия проект за промяната на Закона за здравето, според който въпреки края на извънредното положение в България, маските на закрито остават задължителни.

SARS-CoV-2 вече е сезонен вирус

Всъщност той проявяваше наченки на сезонност още от самото начало на пандемията. „Вълните“ у нас неслучайно съвпадат с тези на грипните епидемии преди години и неслучайно през лятото вирусът до такава степен се превръща в не-новина, че медиите, не само у нас, но и в света, започват да изваждат ежедневна статистика за това колко са оздравелите, а не новозаразените.

Сезонен ли е вирусът SARS-CoV-2? Проучване сочи, че той се държи като инфлуенцата

Втората от споменатите статистики е абсолютно безполезна, но пък има друг ефект върху хората. Излишно е да припомняме още, че вариантът Омикрон протича изключително леко в сравнение с предшествениците му, при които се наблюдаваше смъртност от приблизително 0.5-1% в световен мащаб, макар в България този процент, поне официално, да бе крайно завишен. Тук всъщност можем и да се съгласим с изказването на коремния хирург доц. Антон Тонев от днес – че са нужни реформи в здравната система. Какви обаче да са те и дали те ще се случат като част от промяната – засега остава неясно, но изглежда основен приоритет е носенето или неносенето на маски.

А то всъщност е логично следствие на политическото управление на кризата от самото ѝ начало. Ако днес политиците премахнат ударно всички ограничения, включително и карантината за болните, ако утре (да се чете след лятото заради сезонността на вируса) болниците отново се напълнят, „злите езици“ ще кажат, че това е станало, защото правителството е „отпуснало юздите“ и е загубило „контрол“. Как се управлява пандемия, причинена от невидим микроорганизъм, остава неясно, макар че видно от действията на политиците преди около 2 години, вероятно за някои от тях отговорът е: „С военен лекар“.

Последното напомняне обаче всъщност може би ще се окаже най-важно. Какво е мнението на хората за носенето на маски? Още от самото начало мнозинството от хората в България – поне тези, които не бяха тотално изплашени – беше, че това е безсмислено. Сега това настроение се е обострило значително – от една страна, заради умора, от друга, заради когнитивен дисонанс, от трета – заради чисто недоверие към властите.

Но най-добре мнението на обикновения човек за задължителното носене на маски описва колегата журналист от БНТ Александър Марков, който с едно дълго и сложно изречение обясни конкретно какво смята за „предпазното средство“ българският народ, представляван, според Конституцията, именно от депутатите, още в края на 2020 г.:


В категории: Политика , COVID-19


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
40
Коментара по темата
40.
Зоро
29.03.2022 17:32:10
0
1
Целта на маските е да ни напомнят, че сме глупаци.
39.
В
29.03.2022 04:07:46
1
1
Това сбирка на идиоти ли е !
38.
55
28.03.2022 20:02:52
0
0
До 33
Ето ги тия лаборатории
https://pogled.info/svetoven/amerika/dilyana-gaitandzhieva-pentagona-zapochva-biologicheski-eksperimenti-s-balgarski-voinitsi-dokumenti.140313?fbclid=IwAR2XvJTu03KKO3byM7OlxNxfOybuqmuyLesF-8_FAJmu6TFvq1q__sBk2n4
37.
до 36
28.03.2022 16:16:08
0
1
Проблемът не е само във физическите вреди, а и в психическите. Унижението и обезличаването едно на ръка, но аз просто получавам паническа атака от насилието упражнено върху мен, особено след като знам че всичко е лъжа и причината е единствено контрол и терор! Пазим душевното "здраве" на 0.01% душевно болни травестита, а всички останали са подложени на актове не по-различни от изнасилване! Това са джугейските "ценности"!
36.
д-р Иванов
28.03.2022 15:36:30
0
2
За две години почти не съм слагал маска защото след всяко използване за повече от 5 мин. се разболявах. Първо усещам оток в гърлото, след това бодежи и стягане в дробовете. За мен маските разболяват, а не помагат. Който иска нека да ги носи до живот, но не и да те задължават да го правиш.
35.
оф
28.03.2022 11:49:19
0
5
Вярвайте си че маските ви предпазват. Толкова сте ми смешни с тия прахови маски, облещени, кой знае колко са ви потни лицата вътре и какъв бациларник се вихри в маската. Ама нейсе, дерзайте!
34.
До 33
28.03.2022 11:04:04
0
2
Правилно..
Тея Американци с техните лаборатории за разработване и разпространение на биологично оръжие в Украйна ,сигурен съм че и в базите на НАТО има подобни лаборатории заразяват населенията с цел тяхното умишлено ликвидиране.

В страната радетелите на подобни лаборатории ги знаете .
Война и революция,останалото ще дойде от самосебеси
33.
До 23
28.03.2022 09:55:30
2
7
Пич,аз също влизам в Била,Лидъл и Кауфланд,и маска не слагам ,ако някой някой изрази претенции за маска,от персонала, оставям количката,както е със стоката,и заминавам.А това че слагаш маска за 10 минути,да не ти създават проблеми е твой избор.Ами по тази логика,утре държите ПЕДОФИЛИ Сорос,Гейтц,и СЗО решат и кажат днеска не сме на кеф,да си сложат тъпаните паунови пера в газовете и ще и кажем че предпазва от кромид и други вируси,направо си те виждам да обикаляш с перата в задника,е то за 10 само,нали минути???минути само
32.
до 18
28.03.2022 08:44:04
0
10
Ти нормална ли си? 24 месеца от живота ни откраднаха с тази дяволска измама и не се спират! Колко месеца има в мизерното ни съществуване?! И как го изчисли този "още един" месец?! На тъпи роби от твоя тип може и да им се полага, но не всички сме такива!
31.
Рашев
28.03.2022 03:50:58
0
3
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!
30.
До някои
28.03.2022 01:41:12
6
1
Ами винаги можете да се обърнете към Петър Дънов за операция и всякакво експертно мнение ;)!
29.
Анонимен
28.03.2022 01:15:30
0
11
Този е пълен провал в медицината. Той стана депутат след като остана без работа - изгониха ги от Университета във Варна поради некадърност. А понеже вече не е в този университет, загубил е титлата "доцент", но продължава незаконно да си я прикачва.
28.
До минусите от 24
28.03.2022 01:14:09
1
2
Секи сам си преценя ;)
27.
От 24
28.03.2022 00:49:15
0
1
До някои - от малка до нулева разлика не е отрицателно число. Да го караме "постарому", че "поновомо" много провокативно ;)!
26.
Стамат
28.03.2022 00:47:56
0
1
Мяукайте мяукайте ,котенцата ми те
25.
До 23
28.03.2022 00:06:42
14
1
Правят се на интересни. За внимание. На думи скромни, не искат да изпъкват пред останалите, но правата им нарушени, ако трябва да си сложат маска за 10 минути. Е тук си нямат работа с човек, който може да се направи на тъп, че поведението им е поза, а с невидим враг, по-нисък клас създание от животно. На много места не се носеха маски - то "разкошна хубост" трябваше да се вижда. Обикновено разкошна в килограми. Интересно, ако си сложат много скъп шал при -10 °, кой ще им наруши правата - тъпата зима сигурно. И най-после повечето хора да прочетат какво значи титлата професор в дадена област, че досадно стана да се четат "знания" на т. нар. обикновен човек. Има и мъдри, но колко... Не са тези, които се смятат за такива. Както и аз не съм от тях. Ама аман от претенциите на "обикновения човек" - термин, въведен от кого ли..?
24.
Един от чужбина
28.03.2022 00:05:34
2
7
Ей,деиба само там ли е чужбина.Във Флорида тъй и не ги задължиха да слагат, преди месец ги махнаха в почти всички останали комунистическо-либерастки щати,не виждам да измряха или да измират поголовно.Даже в момента е ваканция и много народ се юрнал на море точно във Флорида, няма никакви ограничения.
23.
До 20
27.03.2022 23:47:52
21
11
Никой ли? Пълни глупости! В Лидл,Метро и другите хипермаркети всички са с маски.
Не са ми любими,но пък и не ми пречи да си сложа маска за 10 мин,докато пазарувам!
Оревахте форумите с тези маски... Ама нали трябва да мрънкаме за всичко.В други страни,като Австрия,Италия и мн.други,имаха даже изисквания за висок клас маски. Като отидете в чужбина изпълнявате всичко,а тук-голямо мрънкане и плюене...
22.
ss
27.03.2022 22:58:49
9
0
Путинистите няма какво да кажат по темата. Сложете бан на коментарите, че не е интересно.
21.
Забравих нещо
27.03.2022 22:15:01
0
12
Вчерашното и днешното заглавие така си приличат и пасват, че съм сигурна че редакцийката е знаела още вчера какво ще пише днес и е приготвила гаврата в комплект!
20.
слок
27.03.2022 22:09:14
5
14
Никой никъде не носи маска така че какъв е смисъла?!Питам за един приятел
19.
юю
27.03.2022 21:48:36
3
3
каски, маски, руси мацки
18.
Катя
27.03.2022 21:36:46
16
5
Маси може още месец да се носят, не е фатално.
17.
До 14
27.03.2022 21:23:32
6
1
Доклатения Цървул. Ама ти сигурен ли си? Защото наистина бях там. Смотаняк- ама важното да изкажеш мнение. Прошляк
16.
До 15
27.03.2022 21:21:08
24
7
Тъпунгер, колкото смърт съм видял от Ковид, а не с Ковид, ти не можеш и да си представиш. Така , че блей си там , все ми е едно. За 2 месеца и всичко се забравя, животът си тече, само когато ти се случи с твои близки, тогава се замисляш и после пак забравяш- такъв е живота. Но си тъпунгер— факт.
15.
До 14
27.03.2022 21:19:24
1
17
От чернодробна цироза се спомина човека. Стига с тоя ковид бе цървул недоклатен.
14.
до 12
27.03.2022 21:14:06
4
34
Личното ти мнение трябва ли да бъде проблем на всички нормални хора? Ако искате, ти и майка ти си сложете 10 намордника и се крийте под леглото до края на живота си! Никой няма да ви пречи! Най-много да дарим глупостта ви със снизходителна усмивка. Но когато вие искате да диктувате живота на останалите, това е вече проблем!

Между другото, забелязахте ли колко пъти това угоено прасе спомена думата "свикнахме"? Видиш ли, свикнали сме вече да сме 2 години в затвора... направо да продължаваме да си стоим в него! Заключват килиите и хвърлят ключовете! Престъпници!
13.
Tралала
27.03.2022 21:05:47
4
8
Гуруто Ви Бай Дън ходи с маска навсякъде. Защо ли?
12.
Казах ти Русчев
27.03.2022 21:04:01
36
5
Псевдожурналистика. Най - малкото - маската ти намалява вирусното натоварване. Ама , няма нужда да се обясняваме, за провокативни статийки. Мен ме боли, но родителите ми - няма да ги пусна без маска в затворено помещение.
11.
Някой си
27.03.2022 21:02:47
1
26
Оставка бе!
Махайте се!
10.
СтрахливКоронар
27.03.2022 20:56:30
2
24
Аз съм ЗА разстрел за този пред парламента!
9.
*********
27.03.2022 20:53:58
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
8.
Мръсници!
27.03.2022 20:43:41
3
28
Днес проверявах каква е ситуацията в доста държави. Почти не са останали толкова гнусни и продажни джубернии, да не говорим че и в доста дори нямаше изобщо такъв тормоз или просто казваш "медицинско изключение" и си влизаш почти навсякъде! За прекратяване на какво изобщо плямпа този боклук?!

Видя се, че малодушните и страхливи магазинери няма да направят нищо по въпроса. Остава сами да си го решим - или влизаме в тях като хора, или ги БОЙКОТИРАМЕ! Освен някои изключения свързани с храна, аз лично правя това. Или изобщо не влизам в магазин, особено ако има по-остро формулиран надпис, или влизам като човек. Ако насреща ми има хора, разглеждам и пазарувам; ако не, пожелавам им успешен бизнес и излизам! Предпочитам да мина без нещо, да го купя по по-неудобен начин или по-скъпо, но не и да спомагам за продължаването (тук очевидно до безкрай) на тази идиотщина. Докато магазините не фалират, няма да се включат в гражданското неподчинение на страната на собствения си народ!

Хайде, натискът върху веригите ми е ясен и той е донякъде неизбежен, но да търпим малките магазинчета на страната на тези терористи е недопустимо! Сега, знам че някой ще ме опровергае, а и на мен ми е ясно че целта е именно унищожаването на дребния и средния бизнес, но ножът е дошъл съвсем до кокала и ако трябва да избирам между тяхното съществуване и собственото си съществуване, колкото и да е егоистично, избирам второто!
7.
1
27.03.2022 20:41:34
6
18
И сега Герб ако са хитри, ще гласуват против и ще намажат ските на Кирчо и Кокорчо.
6.
Nikito
27.03.2022 20:28:12
7
31
Алооу флегман... преди година друга песен пеехте. Всеки ден пишехте статии как трябвало да си носим маските, какви глоби ще понесем, 2020та редовно цитирахте Мутафчийски и Бойко всеки ден ни информирахте и плашехте с това колко новозаразени и умрели има. Всеки ден повтаряхте кат манна небесна как трябва да се ваксинираме, после повтаряхте как трябвя да си ударим и бустерни дози и сега обърнахте палачинката. Не че сме ви вярвяли на простотиите - нито се ваксинирах, нито съм се насрал 2020та да си стоя вкъщи чакайки описаното второ пришествие от вас ама поне си трайте не се излагайте, не ни е чак толкова къса паметта.
5.
Hiv ebola varicela variola na slavi violata
27.03.2022 20:23:02
6
7
I po polov pat sa prenasq trqva i kuromaski da nosite
4.
Дон Жуан
27.03.2022 20:22:22
4
32
Грозниците от снимките по горе задължително доживотно трябва да носят маски. Но нас нормалните и красивите не могат да задължат!
3.
*********
27.03.2022 20:22:09
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Junior Masters At Finding Intelligent Attitude
27.03.2022 20:18:57
4
32
направиха ви на маймуни с тези маски, а тези дебати за и против са още по-смешни. осъзнайте се, изградете си ясна позиция по въпроса и не позволявайте правата ви да бъдат нарушавани.
#vase
#thefreethoughtproject
#freemindsfreepeople
1.
1
27.03.2022 20:09:42
5
48
Този майка му и баща му са го правили с маски на закрито да не се изплашат един друг
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори