×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ чакат Кирил Петков в парламента да обясни какво значи „форсмажор“, БСП и ДПС викат Нинова


ГЕРБ чакат Кирил Петков в парламента да обясни какво значи „форсмажор“, БСП и ДПС викат Нинова
Жечо Станков предупреди, че при въвеждане на режим форсмажор ще спре изграждането на газовата връзка с Гърция
Ключови думи: парламент, правителство
17 Март 2022, Четвъртък, 12:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Правителственото заседание пък бе отложено по неясни причини

От ГЕРБ продължават да настояват премиерът Кирил Петков да се яви в парламента и да обясни ще се въвежда ли режим „форсмажор“ в икономиката и какво значи това.

Бургаският депутат Жечо Станков призова председателят на Народното събрание Никола Минчев чрез своите заместници да покани министър-председателя в пленарна зала.

„Темата е важна, защото - представете си какво се случва в сектор „енергетика“ в момента, в който действително този форсмажор бъде обявен, тази непреодолима сила. Какво ще се случи с прости думи – тези дългосрочни договори, които имат за доставка на електрическа енергия, веднага могат да бъдат прекратени. Дългосрочните договори за природен газ също могат да бъдат прекратени. И още по-лошото е – един проект, който вие пропагандирате колко бързо ще го завършите, а именно българо-гръцката газова връзка, ще бъде изцяло спрян, защото, честно казано, не виждам причина изпълнителят веднага да не се позове на тази непреодолима сила и да спре така или иначе забавеното по време на служебните правителства и при вашето правителство изграждане на тази газова връзка“, каза Станков.

По-рано от пресцентъра на Министерския съвет обявиха, че правителственото заседание, което трябваше да се състои днес, се отлага.

Жечо Станков добави и това като аргумент Кирил Петков да се яви парламента.

„Присъствието на премиера в тази зала е изключително наложително. Още по-притеснителна е отмяната на Министерския съвет. Ние искаме да чуем ще има ли форсмажор, няма ли да има. Аз вече се чудя какво още може да се счупи в тази държава по време на управлението на това правителство, че да разберете какъв е правилният подход. И действително колегата Чолаков, който преди време спомена думата „форсмажор“, - съм сигурен, че ако го приемете форсмажора, после ще кажете, че това е динена кора, която ГЕРБ ви е подложила, защото е било споменато преди седмици от тази трибуна“, изкоментира Станков.

След това призив отправи и съратникът му Томислав Дончев. Той също изрази притеснения за въвеждането на форсмажор и обясни, че няма такова юридическо понятие.

Никола Минчев обаче отвърна, че не вижда причина Кирил Петков да се явява в Народното събрание.

Междувременно от парламентарната група на ДПС обявиха, че са внесли искане за изслушване на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя трябвало да обясни какво означава въвеждането на форсмажор. Припомняме, че именно Нинова анонсира идеята вчера в парламентарната комисия по икономическа политика. 

"Ние не знаем какво включва терминът "форсмажор". Юристите не можаха да кажат, тъй като няма в законодателството легална дефиниция за този термин или за тези обстоятелства", каза пред парламентарни репортери депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

Те били готови да подкрепят всякакви мерки, но ако "форсмажор" означавало блокиране на всички договори в държавата, трябвало да се каже какви ще са последствията. 

На въпрос на "Флагман" - самото обявяване на тази идея от страна на Нинова може ли да доведе до проблеми в икономиката, например, на борсите, Цонев отговори: "В тази ситуация всичко може да създаде проблем. Затова, както виждате, ние от ДПС сме доста обрани в изказванията си, когато стане въпрос за мерки, криза, влияние и т.н. Всичко оказва влияние."

Дори от БСП поискаха лидерът им Нинова да се яви в Народното събрание.

Народните представители от парламентарната група на “БСП за България“ Петър Кънев и Румен Гечев внесоха искане за изслушване на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на следващото редовно заседание на Комисията по икономическа политика и иновации на 23.03.2022 г., съобщиха от пресцентъра на партията. Искането е във връзка с намерението за обявяване на режим форсмажор. На заседанието са поканени да участват и представители на работодателските организации, се посочва още в прессъобщението.

Въпреки че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" обявиха, че не подкрепят въвеждането на т.нар. форсмажор, от ГЕРБ решиха да нагнетят допълнително напрежение. Те свикаха извънреден брифинг в Народното събрание (НС), на който присъства цялата им парламентарна група. От партията на Бойко Борисов продължиха да настояват Кирил Петков да се яви в НС, като преминаха и в режим на подигравки. Председателят на групата Десислава Атанасова попита евакуирал ли се е премиерът, след като е отложено заседанието на Министерския съвет. Тя обясни, че Корнелия Нинова започнала да диктува дневния ред на държавата и може би е извикала Кирил Петков, "за да се разберат като мъже". 

Тома Биков обяви, че най-големият форсмажор бил дадеш на БСП да управляват икономиката и земеделието. Това водело до фалит на държавата и до дефицит на зърно. 

Томислав Дончев пък изкоментира, че в момента липсвал авторитет, който да успокои страната. 
 


В категории: Бизнес , Политика


26
Коментара по темата
26.
Шахматистът
18.03.2022 00:03:56
0
1
Ге4б са Мат. Взеха им Царя.
25.
Nostradamus
17.03.2022 19:54:47
0
2
Стъки се нахвърли на Бойко:
Този иска да ни вкара във война...
Стъки рязко се обърна срещу Бойко Борисов заради позицията му за Украйна.
"Помните ли как през 2011 премиерът Борисов препоръча на студентите и IT специалистите да станат овчари?
Ако някой е забравил, да си припомни във видеото.
Сега същият този Борисов, вече изпратен в опозиция, ни се самопредложи за овчарско куче. Демек да пази, нас, овцете от вълци.

Днес обаче това овчарско куче разкри истинската си същност на вълк в овча кожа. Претендиращият за държавник - Борисов, заяви, че България трябва да изпрати “всички видове и форми на въоръжение на украинската армия - муниции, снаряди и дори самолети”.
24.
До 23 - PQRS
17.03.2022 19:50:11
0
0
Ако борисоФФ има възможност да открадне пачки и кюлчета от Украйна веднага ще отиде...
23.
PQRS
17.03.2022 16:45:00
1
3
Б. Борисов обещал помощ за Украйна,но не разбрах като какъв я обещава тази помощ и той лично ли ще ходи да се бие или ще им изпрати пачките и кюлчетата.
22.
ПКмП
17.03.2022 16:11:29
2
5
Няма лошо да се изслуша министър председателят, но точно Герб да го викат ми идва малко нагло. Спомняте ли си колко пъти викаха толупа в парламента? И колко пъти дойде? ПКП го пазеше като желязна кофа от ръжда
21.
*********
17.03.2022 15:46:01
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
*********
17.03.2022 15:45:19
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Az
17.03.2022 15:38:22
0
3
До Жоро поща: - Ти каква долна зандана си, още ли ядеш от на Ваклин, задните части?
18.
Сз
17.03.2022 15:37:45
4
4
КИРО МУСТАФА ДА НАУЧИ ПЪРВО БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ….ПОСЛЕ ДА ПОЧЕТЕ И ГЕОГРАФИЯ …..ЗАЩОТО ЯВНО ОТ ТОЯ ХАРВАРД-МАРВАРТ БЪЛВАТ САМО КРЕТЕНИ И ПЛИГОФРЕНИ…..ЩЯЛ ДА ОБЯСНЯВА-ТВАР ПРОДАЖНА
17.
Tyyi
17.03.2022 15:37:05
1
3
Какъв модератпр си пълън тъпанарнаучисе да мислиш какво пишат хоратагнъс
16.
Haha
17.03.2022 15:32:50
0
5
Терминал2
15.
1
17.03.2022 14:53:32
0
6
240 утрепки си играят на парламент всеки ден
14.
Народът на Бг.
17.03.2022 14:50:08
1
5
Благодаря на от модераторите, които са се потрудили минусите на №2 да са толкова ного - 15
Мародери, заслужихте си бонусите за днес!!!
13.
*********
17.03.2022 13:39:38
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Fak
17.03.2022 13:26:09
8
12
Фосмажорни обстоятелства на неграмотните некадърници от четворната коалиция. Меки китки привърженици на Истанбулската конвенция и утопичния социализъм.
Обективна пречка (препятствия) бедствие, непреодолима сила, продължава измамата на новите политически проститутки.
Високи цени, инфлация, фалити на фирми, висок ръст на безработица, кражби , корупция и измами продължават да не знаят къде се намират четворката швестъри.
11.
до 10
17.03.2022 13:11:06
11
14
Cлед като има спекулация- трябва национализация на всички герберастки фирми.
10.
Жоропака
17.03.2022 13:02:13
11
7
За олиото аз лично знаех от 1 година,благоразумни ми Българино,всичко е поделено и нагласено предварително,а за подводните камъни на Ж.С и Тиквената чета няма смисъл да говорим,че Джон Траволта и сие не струват така си е ,трябва една голяма метла и закони за политиците като в Корея е тогава може би ще съумее да тръгнем не към упадък който неизбежно идва и е разчертан още в осемдесетте години......
9.
Иво
17.03.2022 13:02:11
7
11
Тиквата коха идваше че искате да идва Петков
8.
Нинова де е?
17.03.2022 12:58:58
4
12
При синчето у САЩ или при мъжа си в Лукойл?!?
7.
до 4
17.03.2022 12:55:18
16
4
Много сгрешихме със свалянето на Борисов, не предвидихме, че Путин ще скъса синджира без него. И сега си патим. Но не го мисли щом правителството работи за мафията Бойко значи е доволен.
6.
Дъндито
17.03.2022 12:49:23
13
10
Сега Гербаджий ще целят да свалят това правителство по всякакъв начин , видя се с олито , големите фирми за олио са приближени до Борисов и нарочно направиха тази спекула .
Съшото е със горивата , Борисов е хитър и знае как да подведе тоя прост народ , лошото е че и Кирил Петков е пионка на Прокопиев .
Да идва Путин и да се приключва със тази демокрация , народа беден и гладен а шепа хора разполагат с милиарди на гърма на нас .
5.
Война на РФ ли обявява Простото
17.03.2022 12:45:07
9
11
Или нещо повече?
Това ли решават емисарите от САЩ, България да стане жертва на войната Байдън-Путин?
Повторение на войната Радев-Борисов,
завършила с Пирова победа на Радев и плачевно за Народа на България!
Който оцелее, да пие "йонните" таблетки на Простото Кире!!!
4.
Простото е форсмажор
17.03.2022 12:36:13
16
16
Държавните дългове се трупат в милиарди, както никога досега.
И дано разбирате, че колкото повече се трупат, толкова повече ставаме зависими от кредиторите си.
Форсмажор е че Правителството се командва от външни сили за да работи за мафията,
Свалихте Борисов, стана ли по-добре за държавата и хората?
Не бих се учудил, ако се извърти ситуацията така, че Борисов да се върне като Премиер за да оправи бакиите на харвардските проксита на мафиотската олигархия.....
3.
*********
17.03.2022 12:26:06
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Народът на Бг.
17.03.2022 12:18:29
25
29
Tози Престъпник и Крадец Мутрата борисоф трябваше да бъде Осъден до сега да върне
Четирите Милиарда, които открадна от народа...
1.
Ами
17.03.2022 12:09:00
5
26
"форсмажор" е наводнение, земетресение, огромни загуби на икономиката, наводнение от мигранти, изтичане на малкото мозък от главите на управляващите, ей такива работи са "форсмажор"....!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Почти 4-часовото излъчване от зала „Арена София“ е проследено от над половината от всички телевизионни зрители ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор Недоумяваме как за няколко месеца мнението на министъра се е променило на 180 градуса относно политиката по морския транспорт, пишат от партия "Средна европейска класа " Стана ясно с колко процента ще се увеличат пенсиите тази година Стана ясно с колко процента ще се увеличат пенсиите тази година Решението на Надзорния съвет е окончателно, той е органът, който взима решение с колко да се осъвременят пенсиите Инцидент с Рачков на финала на "Капките" Инцидент с Рачков на финала на "Капките" Докато излизаше на сцената, за да пее в дует с Веско Маринов хита му "Лятна жълта рокля", Рачков се препъна и аха да полети напред Клиент си купи кълцаник от голям хипермаркет, но вижте какво намери Клиент си купи кълцаник от голям хипермаркет, но вижте какво намери Под опаковката се криело нещо гнусно и далеч не вкусно Внимание! Тези симптоми могат да сигнализират за рак на дебелото черво Внимание! Тези симптоми могат да сигнализират за рак на дебелото черво До края на месеца в национална онкологична болница „Дева Мария“ се провеждат безплатни прегледи при гастроентеролог Аз съм супергерой, но в Хелс Китчън изглеждах зла, твърди тази участничка Аз съм супергерой, но в Хелс Китчън изглеждах зла, твърди тази участничка Извън кухнята съм готин и ведър човек, твърди тя Всички говорят за него, след като спечели Капките, но малцина помнят, че е бил барман на Халваджиян Всички говорят за него, след като спечели Капките, но малцина помнят, че е бил барман на Халваджиян Собственик на заведението е Кремена Халваджиян Тя е красавица, дъщеря е на един от най-известните шефове Тя е красавица, дъщеря е на един от най-известните шефове Прическата й е лежерна – със свободно разпусната коса, а грима й –почти незабележи Сръбската легенда Цеца трепне, съобщи грандиозна новина Сръбската легенда Цеца трепне, съобщи грандиозна новина Това е специален ден в живота ми, обяви певицата
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори