×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обвинен в расизъм? Арабската Ал-Джазира цитира Петков за украинските бежанци


01 Март 2022, Вторник, 14:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Това не са бежанците, с които сме свикнали, това са европейци, интелигентни хора, каза Петков 

Арабската телевизионна компания „Ал-Джазира“ обърна внимание на изказване на министър-председателя на България Кирил Петков след срещите си с европейските лидери по повод военната инвазия на Русия в Украйна.

"Това не са бежанците, с които сме свикнали. Както каза австрийският канцлер, това са наши роднини, семейство. Това са европейци, интелигентни, образовани хора, част от тях са програмисти. Ние, както и всички други сме готови да ги посрещнем. Това не е обичайната бежанска вълна от хора с неясно минало. Никоя от европейските страни не се притеснява от тях", каза Петков.

"Премиерът на България: Украинските бежанци не са бежанци, с които сме свикнали, те са образовани", пише Ал-Джазира.

Коментарите под публикацията са следните: "Каква е тази глупост? Сега расизмът ви се разкрива";

"Най-расистките и изявени държави в света са европейските държави, които са лишени от човешки права, но в действителност нямат човечност, а съотношението потисничество, престъпления и самоубийства е много високо";

"И България ще се счита за цивилизована държава?";

"Какво е това расистко говорене, изпълнено с омраза и дискриминация".

Източник: eurocom


В категории: Войната в Украйна


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
TS
08.03.2022 20:51:54
0
0
Много ми е смешно как от една страна в момента целта на Кирчо е да лиже г*зовете на НАТО и да се харчат хиляди за помощта на украинските бежанци (не ме разбирайте погрешно, никой не иска война и изгубени невинни човешки животи), от друга обаче се изказва с подобни расистки становища, които няма да се харесат на босовете на запад. Няма значение дали бежанците са бели, чернокожи, от Близкия изток и т.н. Това са обикновени хора, които се опитват да оцелеят политическите игри на тези отгоре. Обаче в същото време българското правителство няма пари за болни деца, възрастни хора и т.н. Уж Кирчо трябваше да бъде глътка свеж въздух за българската политика със "светското" си Харвардско образование (в случай, че забравихте, нищо, че го повтаря навсякъде), обаче в същото време си позволява да прави такива изказвания. Много, много жалко. Бих посъветвала всеки, който чете този коментар, да гледа видеото в YouTube "Мистър Харвард" на Станислав Цанов
11.
Б.г
01.03.2022 22:01:17
2
1
Карето с авера си гледат да си оправят фирмите.пък за бг народа ги боли гъза
10.
И понеже
01.03.2022 17:03:12
4
9
Европейските държави са расистки ще си счупите краката да мигрирате към тях. Я вижте саудитската пустиня колко е примамлива, каква демокрация и какви свободи ви очакват там. Айде, сменяйте направлението да е в м миризливи смотани.
9.
Гражданин
01.03.2022 16:54:58
8
15
Да си ходи у Канада тоз пендел
8.
Браво
01.03.2022 16:37:41
8
19
За пръв път да е прав Киро, това си е самата истина, все едно на кой му харесва и на кой не
7.
Политиците
01.03.2022 16:36:49
0
21
Много трябва да внимават какво говорят Като не са учили дипломация и международни отношения по добре да се въздържат от лично мнение. Вчера особено се впечатлих от отговора на премиера на въпрос зададен от журналист да даде дефиниция според него на ,,национален интерес ,, и не чух че България трябва да е над всичко.Не искаме необмислени а добре премерени изказвания разумни а не емоционални. Същото се отнася за някои журналисти,които правят много агресивни интервюта и налагат лично мнение.Мислете за България преди всичко!
6.
до 123
01.03.2022 16:18:15
3
20
Може и да прав Кирчо, обаче така не се говори. Тук с теб можем да си кажем каквото ни дойде на ума, обаче един премиер не може да говори така. Не може! Такова публично говорене означава, че лицето е със специални образователни потребности. То това нещо дори изнася бежанците, направо на гръб ги изнася този илитерат. Ами че то Трънския свободен университет произвежда далеч по-образовани и компетентни възпитаници от прословутия Харвард. Не знам дали НАТО стана мръсна дума, но Харвард определено стана.
5.
Denko
01.03.2022 16:11:28
6
8
moje da e prav ama takiva dumi moje da se kazvat ot nqkoi slu4aen na ulicata no ne i ot premier, baq fa6istko zvu4i
4.
Koko
01.03.2022 15:48:56
7
8
Porednata glupost ot ustata na Petkov-palwn rasizam e kazanoto ot nego.
3.
много точно
01.03.2022 15:31:26
3
18
много точно ги е определил! хора, които чакат на помощи, не знаят 1 чужд език и само си мислят, че Запада им е длъжен...като не им харесва, къде са тръгнали?!?!? НЕ ИДВАЙТЕ ПРИ НАС!
2.
123
01.03.2022 14:57:14
5
32
Хич не го тача Кирчо измамата, ама в случая е АБСОЛЮТНО прав! Какво се сурдят тия неуки маймуни? Които ебът кози и мозъка им стига за 10 действия! И ако сте убидени от расизма НЕДЕЙТЕ ИДВА В ЕВРОПА!!! ПОВЕЧЕТО СМЕ РАСИСТИ И ВИ МРАЗИМ! НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!
1.
Турчин
01.03.2022 14:45:05
1
19
Плюя аз ДС ДПС и подръжниците му.Движение за Пари и Сараи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори