×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Tодор Тагарев е предложението на ПП за министър на отбраната


Tодор Тагарев е предложението на ПП за министър на отбраната
Професор Тагарев е български военен експерт, дългогодишен служител в системата на българската отбрана
28 Февруари 2022, Понеделник, 18:13 ч.
Автор: Флагман.бг

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от "Продължаваме промяната", това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на кабинета.

Човекът, който ще предложим за министър на отбраната, е Tодор Tагарев, завършил Mатематическата гимназия "Акад Кирил Попов", заяви Петков.

"Той е известен на публиката, напоследък е в много добра обществена роля, това е изборът на "Продължаваме промяната" в рамките на коалиционния договор, който имаме. Всяка една от коалиционните партии дава своето предложение и има право да предлага своите кандидати. Това ще е кандидатът на ПП утре", поясни премиерът.

"Идеята, че България трябва да е по-ниска от тревата не е национален интерес. Националният интерес е България да има ясна позиция, когато сме сигурни, че в нечия страна се случва нещо неправилно, тя трябва да може да отговори с ясен глас", добави той.

"Щастлив съм, че българското правителство не утихна, не се снижи, не беше мълчаливият партньор, а заявихме с ясна позиция това, което в момента е абсолютно неправилно. Заявих неведнъж, че от двете страни това, което виждам е, че това са войници на по 18 години, които са в студа, стрелят се един друг и не знаят защо. Защото един диктатор в Москва е взел едни грешни решения. Тук не става дума въобще за Русия като руски народ. Имам много приятели в Москва, които се чудят какво се случва в момента. Става въпрос за един диктатор , който взе ужасяващи решения, вече няколко хиляди човека са загинали от двете страни", каза още Петков.

"Никой не може да казва какво трябва а се прави във връзка в България, никой не може да ни чертае на салфетка, да говори за сфера на влияние, ние сме независима страна и можем да решим како и как да правим. Ние сме в ЕС и се радвам, че имаме пълната свобода да говорим в един глас с всички страни", категоричен е той.

Кой е проф. Тодор Тагарев - предложението на Петков за военен министър

Професор Тодор Тагарев е български военен експерт, дългогодишен служител в системата на българската отбрана.

От 13 март до 29 май 2013 г. е министър на отбраната в състава на служебното правителство на Марин Райков. 

Той е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски, България. Завършва Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в град Пловдив. През 1982 г. завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.

От 1999 г. е старши научен сътрудник II степен (доцент) по приложение на принципите и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата специалност.

190 българи се евакуират от Киев в автобуси, каза още Петков. Зеленият коридор се е осъществил с помощта на Външно министерство и военното ни разузнаване.


В категории: Политика


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Тагарев от Тагарево
01.03.2022 19:32:36
0
1
Ех, за малко
15.
Гого
01.03.2022 08:13:59
0
3
КИРЧО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМ ПЕПИ
НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ
АМЕРИКАНСКИ ПРОДАЖЕН КАДЪР + КАНАДА= МИРИЗЛИВО ГОВ..
14.
Тци...
01.03.2022 07:41:24
0
4
Как се нарича човек от правителство на плюнката Плевнелиев?
Плазмодии в такива времена не ни трябват!
Просо(то) Киро нали щеше да избира НАЙ-ДОБРИТЕ...Това ли е "най-доброто" в България???
13.
Tengri
01.03.2022 04:58:14
1
5
https://m.youtube.com/watch?v=miMYoTL5qlE
12.
бай Драгой
28.02.2022 20:54:31
3
8
Представям си предното правителство на Борисов, Каракачанов и Марешки, каква политика за Украйна щяха да водят сега. То щеше да има КПП-та, военни патрули, бронитранспортьори в края на градовете, деклации кой от къде на къде пътува, ген Мутафчиски през 30 минути по телевизията и ....
11.
Любопитен
28.02.2022 20:44:24
1
9
Мустафата него ли си избра
10.
Кире Кирилееееее
28.02.2022 20:34:55
1
9
излагаш се като кифла на витрина


с тоя ,, ястреб ,, , бе
9.
Таргариен
28.02.2022 20:18:54
2
13
Този проскубан ястреб?! За Тагарев няма да се бия. Нито за аджами Кирил.Тези американски мекерета ще ни вкарат във война. Червения паспорт и Коста Рика
8.
мдааааааа
28.02.2022 20:18:18
1
14
Тоя 5 дена такива тежки шпакли въртя по медиите, от пъпа до над опашната кост и обратно на 1200 оборота. Съвсем нормално назначение - тип послушко.
7.
Просто Киро Тъпиро
28.02.2022 20:09:42
2
13
Не че го познавам,даже не го бях чувал,но Мустафата лично настоя,понеже помагал да дадем милиарди за чертежи вместо за реални самолети Грипен
6.
Тагарчо
28.02.2022 19:51:43
1
18
Американска подлога ближииии куче ближиии 4-5 дни ближеш в ефир и ето на пост ще те слагат
5.
Бай....
28.02.2022 19:03:20
2
16
Алкохолизиран тип, и като му гледам вмирисаната брада сигурно е промит евангелистки мозък!
4.
К
28.02.2022 18:38:50
2
19
тоя пак ли ще ближе...тея тотално им падна нивото..да си ходят
3.
Ясно
28.02.2022 18:25:34
4
26
Със стари ... нов бардак
2.
88
28.02.2022 18:21:17
2
31
Този се надупил още от времето на Плевнелиев,ще лае в общия хор без собствено мнение.Нека той сега да обясни на народа разликата между военна операция и война.
1.
Sss
28.02.2022 18:19:45
4
36
Завършил в Москва и плюе... Типично продажно поведение...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори