Рецепта за пилешко с медена коричка и лайм
Толкова лесно, а толкова вкусно
Продукти:
1/3 чаша брашно
¼ чаена лъжица лют червен пипер
300 г пилешко филе без кост (може и обезкостен бут)
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици сок от лайм
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица кафява захар
1 чаена лъжица сос Уорчестър
Приготвяне:
Смесете брашното с червения лют пипер. Разбъркайте добре. Сложете пилешкото в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде. Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете пилешкото и пържете до златисто или около 4 до 6 минути от всяка страна.
Смесете отделно сока от лайм, меда, кафявата захар и соса уорчестър в купа. Залейте с получения сос пилето в тигана. Продължете да готвите, докато соковете се избистрят и сосът се сгъсти. Ще отнеме около 3 до 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
Направете това, за да избегнете качването на килограми през зимата
Продължава засаждането на нови дръвчета по новоремонтираните улици и парковите зони на Бургас
Как формата и размерът на килима влияят на интериора?
17-годишен открадна Мерцедес от паркинг, оставили го с ключ в контакта
„Ислямска държава“ призова за атентати в западни страни
Защо изборът на часовник или бижу трябва да е съобразен със стила и визията ни?
6 зодии ще се отърват завинаги от тежкото бреме на миналото
Напрежение между ПП-ДБ и ГЕРБ в парламента заради охраната от НСО на депутатите
Министър Жечо Станков откри Фонд в подкрепа енергийната ефективност и намаляване на въглеродните емисии
Родата на цар Киро изкупи масите от 10 000 за концерта на Тони Стораро
Днес почитаме светец, който пази и помага на наркомани и алкохолици
