×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо КПКОНПИ трябва да се сезира за царевските общинари – зет и шурей, уредили се тихомълком с имоти


Защо КПКОНПИ трябва да се сезира за царевските общинари – зет и шурей, уредили се тихомълком с имоти
Даниел Скулиев и Емил Пейчев (вляво) са бивш и настоящ общинар, а в живота Скулиев е съпруг на сестрата на Пейчев
16 Февруари 2022, Сряда, 14:37 ч.
Автор: Флагман.БГ

Попитахме най-опитния експерт по общинско право в Бургаска област Христиан Митев - възможно ли е да се прилага тук Законът за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Защо КПКОНПИ трябва да се сезира по казуса с царевските бивш и настоящ общинар Даниел Скулиев и Емил Пейчев, които в живота са зет и шурей и са придобили тихомълком апетитни общински имоти в своя полза и тази на роднините си?

Този въпрос отправи Флагман.бг към Христиан Митев – един от най-добрите познавачи на общинското право, който дълги години бе юрисконсулт на Общинския съвет в Бургас. Митев бе и юристът с най-силно присъствие в 44-ото Народно събрание, участвал в изготвянето на най-голям брой законопроекти, част от които именно уреждащи въпросите на общинските съвети в страната. Христиан Митев е бил и от двете страни на барикадата – както в администрацията към Общинския съвет, така и на банката при местните парламентаристи. От 2011 до 2014 г. е общински съветник в Бургас. През 2014 – 2017 г. е народен представител от коалиция „Патриотичен фронт“. През мандат 2017 – 2021 г. е народен представител от коалиция Обединени патриоти. Ето защо поставихме пред него казуса със семейните имоти на Емил Пейчев и Даниел Скулиев.

Припомняме, че в редакцията на Флагман.бг се получи сигнал, подкрепен с документи, в който основни действащи лица са настоящият общински съветник от Царево Емил Пейчев, който на последните парламентарни избори през ноември 2021 г. бе кандидат за депутат от „Продължаваме промяната”, и неговият зет Даниел Скулиев, известен с това, че два мандата от 2011 до 2019 г. бе председател на партия ГЕРБ в Царево и председател на тамошния ОбС. Оказа се, че и двамата са придобили, докато са във властта, апетитни общински имоти в Царево.

Как в Царево зет и шурей – и двамата общински съветници, си взеха по един хубав общински имот

С Протокол №19 през 2013 г., доминираният от ГЕРБ местен парламент, начело на който стои Скулиев, дава съгласие да се проведе търг за продажба на имот 48619.505.608 по кадастралната карта на град Царево. Тогавашният председател на ОбС от ГЕРБ участва във вземането на това решение и гласува „за”. Имотът е с площ 313 кв.м и се намира в кв.Василико, на около 200 м от морския бряг, между улиците „Нестинарка” и „Одринска Тракия”.  Началната тръжна цена е 24 110 лв. Петното за застрояване е спечелено от участничката в търга Таня Георгиева Пейчева, съпруга на председателя на ОбС Скулиев, която наддава с няколко лева над обявената тръжна цена и печели.

С решение №3 от 19 декември 2019 г. Общинският съвет на Царево дава съгласие да се продаде на търг имот с идентификатор 48619.505.979 по кадастралната карта на град Царево. В този нов мандат на ОбС Даниел Скулиев вече се е оттеглил от политиката, пък най-яростен опозиционер е братът на съпругата му Таня – шуреят Емил Георгиев Пейчев. В процедурата сега участва лично зетят Даниел Скулиев, като частно лице, наддава съвсем малко над началната тръжна цена за площ от 355 кв.м. в кв. Белият бряг, в съседство с хипермаркет Лидъл.

Справка в Агенцията по вписванията сочи, че на 14 декември 2021г., броени дни след изборите за 47-ото НС, когато активностите на лидера на Промяната в Царево Емил Пейчев стават особено нажежени във фейсбук, този имот с пазарна цена 40-60 евро за кв.м, е станал съпружеска имуществена общност на бореца срещу корупцията и на жена му Биляна Недева Иванова. Приобритателите са техните най-близки роднини – съпрузите Даниел Стоянов Скулиев и Таня Георгиева Пейчева-Скулиева, сестрата на Пейчев.

Христиан Митев – един от най-добрите познавачи на общинското право, който дълги години бе юрисконсулт на Общинския съвет в Бургас, бил е и от двете страни на барикадата в ОбС, както и два мандата народен представител

И сега защо трябва да се самоезира КПКОНПИ и да извърши проверка по тези два спорни казуса?

Според Христиан Митев, такава си струва да се направи в случая. „Законът по принцип забранява лице, което заема публична длъжност, да гласува в частен интерес. Такъв е всеки интерес, който води до облага от материален или нематериален характер за такова лице или свързани с него лица – съпруг, съпруга, деца, баба, дядо и така чак до втори братовчеди. С тези сделки, които са посочени във Вашия материал, се обхващат тези лица, макар едните да купуват и после прехвърлят на други, за да се избегне откриването на връзка“, каза Митев.

По смисъла на закона всички лица по двете сделки са свързани лица, поясни той. „И това не е така, защото аз го казвам или защото Вие го пишете, а защото законът това казва. Надали този, който е гласувал дадения имот да бъде изваден на търг, не е знаел, че утре, тези лица, с които си пие кафето,  ще участват в този търг. Няма проблем, когато общинският съветник заяви, че има такъв частен интерес. Проблем е, когато не се заяви и съответно после се гласува като решение. Ако няма подадена декларация за това намерение за участие в търга, можем основателно да се съмняваме, че има конфликт на интереси и съответно той се проверява впоследствие от КПКОНПИ“, добави Христиан Митев.

Проверка на Флагман.бг установи, че и в двата случая няма подадени декларации за намерение за участие в двата търга от Емил Пейчев и Даниел Скулиев или пряко свързани с тях лица.

„По този случай от 2013 г. трябва да се има предвид, че сега действащият закон е приет през 2018 г., но преди него, още от 2008 г. до 19.01.2018 г. действаше Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Той в момента е отменен, но въпреки това по онова време той е бил действащ. След като още тогава едно от лицата, засегнати в материала, е извършило подобно действие – участвало е в гласуване, без да  никъде да декларира частен интерес отново за имот, който след това е закупен от съпругата му, то това значи, че още от тогава може да се говори за порочна практика“, разясни Христиан Митев.

Той припомни, че тогава пак имаше Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, която изглежда не е била сезирана и не се е самосезирала. „По този случай са изтекли  всякакви срокове и давности за извършване на административно наказателно производство. Но по втория цитиран, който показвате в материали и документи и който е от края на 2019 г. – по него може да се извърши проверка. За мен тук КПКОНПИ би могла да се самосезира и да извърши проверка за това налице ли е конфликт на интереси, защото от всичко, което е посочено, фактите водят в тази посока – че има конфликт“, обясни Христиан Митев.

Юристът добави, че и към първия случай е имало такава нормативна уредба – в новия Закон нормите са буквално преписани от стария и не са се променили по никакъв начин, и не се изисква по-голямо или по-малко задължение по отношение на лицата, заемащи публична длъжност, каквито са общинските съветници, от това, когато има такъв частен интерес – да го декларират.

„Моралната страна на нещата всеки може сам да я прецени, но законовата води до съмнения за конфликт на интереси. Законът санкционира тежко такива провинения, дори със забрана лицето да заема публична обществена длъжност, ако се установи нарушение. Това се случва обаче след процедурата, извършена от КПКОНПИ“, каза още вещото лице в общинското право Христиан Митев.

Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /ВИЖ ТУК/

 


В категории: Царево


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
65
Коментара по темата
65.
Аз
19.02.2022 18:20:38
0
5
Интересно, дали ще се самосезират посочените институции, или сега, понеже са "техни" ще си премълчат. Защото тези двамата ореваха целия град, че някой ги е натопи пред КПКОМПИ, но доколкото чета статията, се очаква да се самосезират... Като се замисля, не виждам шанс това да стане и жалко...
64.
Пп
19.02.2022 08:43:54
0
5
Кои бяха тези които си караха колите с безакцизно гориво
63.
Мишо
18.02.2022 14:44:33
5
4
Емил пейчев е един от нас може да не може да говори и да пише правилно но е като нас
62.
Евгени
18.02.2022 14:43:45
3
3
Не го закачайте Скулията е най готения брокер в района, аз много съм доволен от него
61.
90
18.02.2022 14:06:18
1
7
Тези сделки са за КПКОНПИ и прокуратурата за да се види има ли чадър. Не може тези двамата да са новото начало в общината - единия два мандата герб другия хладилен техник с претенции за професор.
60.
Селтаци на рояци
18.02.2022 13:10:02
1
4
Ей всички знаят всичко и са много компетентни кой и какво има, оправят горското имане, а през това време за собствения живот и благополучие все друго са виновни. На принципа нищо, че съм зле, човека и той да не е добре. Всички се изживяват като агент ура, като двойни агенти, раздават се присъди кой на кой бил човек, проучваме или правим теории на конспирации те кой за кой гласувал по секциите на изборите, вадим протоколи от избори да сравняваме и включваме в списъци с проскрипции, гледаме определени хора с кой се поздравяват дори от етикет по улиците. Нивото падна много ниско вече. Хората си купуват парцели или търсят възможност за ОПС, защото не искат да купуват вмирисани и порутрни и не потдържа и стари имоти на безбожни цени, защото не искат да купуват на безумни цени безумни архитектурни кенефи построени от псевдо строителни предприемачи, защото искат да останат да живеят тук, да отгледат децата си тук в хубава и спокойна среда, на чист въздух, да работят и да бъдат предприемчиви, но много боде очите успехът на случайния човек който е методочен и целенасочен ... И как няма да е така, като уж не е нито от едните, нито от другите въпреки, че тя границата е толкова размита, че всеки случай е отделен за себе си, че и тънки ако няма човек става истинска главоблъсканица за интрига трите и завистниците. На такива човек да им пожелае живот и здраве някой ден да са в обувките на хората, които само ги коментират и им раздават присъди та да видим докъде ще я докарат.
59.
Пп
18.02.2022 12:50:07
4
3
Емо е добро момче и кадърно. Добрев е за схемата. Скача на герб а забрави че доката беше с тях му дадоха да направи зградата над порта. И му дадоха за 10 год парцела в парка кадето неговите роднини се вживяват на собственици.
58.
ПП"Преглътнахме поражението".
17.02.2022 23:43:09
11
8
За да сме обективни трябва да посочим, че и наследника на Г-н Скулиев на обществения пост докато беше мека опозиция се сдоби с два общински имота в преход ите мандати-единият на входа на кв. "Василико" а другият след мостче то за Нестинарка. Опозиционерът Добрев и той в мандата си на зам. кмет си взе дългосрочно парцел че за кафе в парка. В същия парк придворен фотограф направи атракцион, като търгът за отдаването му беше 1 година след построяването му и отварянето. За предишните управления и улица "Крадливка" останало ли е нещо не изказано и недоказано? Зона "Север" половината ОПС раздадени на "безимотни" многоимотни, някой с по 2 ОПС на калкан, лесно доказуемо. Други съветници чрез познати и те си купуват имоти в "Мандрата", Зона"Север", индустриалната зона.
57.
градския шериф
17.02.2022 20:37:19
1
3
Биричките се льзгат,ааа ключовете за колата на масата, а може би са извикали дринкен драиф ескиюзми.
56.
glaros
17.02.2022 14:37:24
6
5
Emata e istenski borec sre6tu dalavariti na sega6nite, 6e stane rabotata Ema cqlo Sarevo sme zad garba ti i na Skoliev
55.
Духов оркестър
17.02.2022 14:22:02
1
4
Не можете да ги бутнете хората са с стабилен гръб. Не са случайни.
54.
Мирката
17.02.2022 14:13:28
2
4
Наяждане няма тия...
53.
за
17.02.2022 10:29:12
4
15
Емил Областния и ефекта на Дънинг Крюгер...когато някой глупав се мисли за умен.
Хладилен техник с претенции за професор...
С крими регистрация...но борец за справедливост.
С катастрофа зад гърба...но за правдата.
С жалби за Арапя срещу хората...но борец за хората.
Уж ще бори корупцията, но Скулийката му взел имот от общината....
52.
калото
17.02.2022 08:29:15
1
10
Тези сделки са за КПКОНПИ и прокуратурата за да се види има ли чадър. Не може тези двамата да са новото начало в общината - единия два мандата герб другия хладилен техник с претенции за професор.
51.
арнаудов
17.02.2022 08:25:33
1
10
Ще търсите вие опозиция като Арнаудов ама друг път...само лешояди и гладни търбуси. Само евтини имоти търсят защо не си купиха нещо частно. Че не се и крият.
50.
666
17.02.2022 08:24:12
1
12
Пейчев уж е много загрижен за хората а отрови града с жалби.
49.
Щото
17.02.2022 01:27:14
1
6
Валери не можа се уреди за това,явно шурообаджанаците са му ги измъкнали под носс
48.
69
16.02.2022 22:27:26
3
15
Емиле ти ли си най умния в хубавия ни град? Ти ли си новия морал? Много си се объркал.
47.
Румен
16.02.2022 22:22:33
2
16
Бирички, после ще шофираме. Въобще пълна черноморска идилия.
46.
Ok
16.02.2022 22:07:04
2
17
ПроНямата продължава с новото лице Скулиев и зет му Пейчев…Царево заприлича на семеен цирк заради тях.
45.
Сънито
16.02.2022 22:05:17
5
12
Сделката плаче за проверка и разваляне. Анализът на г-н Митев е брилянтен, още повече като се има предвид и забраната на Закона за задълженията и договорите:

Чл. 185. Не могат да бъдат купувачи, даже на публична продан, нито пряко, нито чрез подставено лице:
а) лицата, които по закон или по назначение от властта управляват или пазят чужди имущества - относно същите тия имущества, както и длъжностните лица относно имотите, които по служба им е възложено да продават
44.
Liberta
16.02.2022 21:21:16
1
8
Дори и най-позитивният човек често се срива при мисълта, че са се изнизали още 365 дни, в които не е успял да направи жадуваните промени, не се е оттласнал от матрицата на безсмисленото си роботизирано битие, че животът му е низ от компромиси, които му пречат да осъществи мечтите на сърцето си и да постигне по-голяма свобода. Става дума за екзистенциална депресия, отключена от неудовлетворението и усещането за вегетиране, за безсмислено повърхностно съществуване. Депресията може да се прояви в апатия, вялост, немотивираност, липса на желание за правене на каквото и да било, неспособност за удовлетворение и радост, но са възможни и напълно противоположни прояви - човек не може да спре на едно място, живее по стриктен график, разчита времето си до минута, непрекъснато има нужда да прави нещо, да си намира работа, макар и напълно безсмислена. В този случай депресията е маскирана като хиперактивност и свръхзаетост. И в двата варианта обаче става дума за липса на енергия и за тотално емоционално, нервно и физическо изтощение.
Симптомите може да са различни - безсъние или прекалена сънливост, липса на апетит или свръхапетит, умора, вялост.
Понякога се появява и тревожност - човек не може да седи на едно място и изпитва нужда непрекъснато да говори с някого или да ходи някъде. Много хора решават, че нямат сили да се борят повече.
Те се пускат по течението на неосъзнатостта, заживяват матричния автоматизиран живот, който тотално ги обезличава, и се превръщат просто в тухла в стената, както пеят "Пинк Флойд". Те изповядват чужди житейски ценности, заживяват чужди животи, изпълняват с готовност чужди цели, защото решават, че така е редно, че обществото го диктува и че ще бъдат потупани по рамото и евентуално признати от някого отгоре.
Единственият сигурен начин да не се стига до депресии и други психологически проблеми е човек да е в хармония със собствените си разбирания и желания, независимо че това може да го направи различен, дори неактуален. Всякакви напъни за унифициране със стадото разболяват. Ключовата дума за излекуване на депресията е промяна.
Трябва да направим промяна, да намерим време за себе си, да открием истинските си ценности и потребности. Депресията показва, че не сме на нашия път.
Това не може да стане като с магическа пръчка. В дългосрочен план промяната значи корекция на житейската траектория, така че да не се стигне до тотален срив и криза на личността.
За тези, за които водеща емоция е страхът, това е доста трудно, а шансовете за успех - минимални. Това са хората на дефицита, чийто живот е е изпълнен с объркване, потиснатост и нещастие. Те по-трудно ще съберат смелост данапуснат работата си дори когато тя ги дразни, когато не могат да понасят шефовете и колегите си интриганти, които ги задушават. За тях ще е истински подвиг, ако дръзнат да се разведат или да прекратят отдавна изчерпаната си връзка, да напуснат компанията от псевдоприятели, защото страхът да не останат сами е над всичко. При тях компромисът става начин на живот, което обрича на провал идеята да опазят душата си.
А хората, при които доминиращото чувство е желанието, имат по-голям шанс да да се измъкнат и да поемат по собствения си път. Те не са задължително по-щастливи, но следват мечтите си, което ги прави по-цялостни и по-свободни. Така постепенно те могат да се освободят от депресията и тревожността. Не тръгвайте към новата година с надеждата, че тя ще бъде по-добра и ще ви донесе промяна. Промяната може да осъществите единствено вие с непреклонното си намерение за това.
Само думата "промяна" обаче не значи нищо. За да се случат нещата, трябват по-радикална нагласа и действия, целенасочени усилия по път, който да е в синхрон с истинските ви потребности. Само тогава промяната ще е нещо, което ще вкара живец в душата и ентусиазъм в живота. Какво значи да живееш чужд живот?
Да живееш живота, който ти описват светът, близките, обществото, но който е в пълен разрез с твоята същност. Ако изобщо знаеш коя е твоята същност. Да живееш чужд живот е да вървиш по матричния шаблон. Това е коловоз, жп линия, която води съдбата ти по предсказуема траектория. Ще минеш покрай много познати гари, по които са минали родителите ти, познатите ти, всички останали, и ще завършиш в глуха линия – смъртта. А дотогава живеенето ще е заменено от страха – от промяната, от непознатото, от “риска” да си разЛичност.
43.
ДълбокатаДържава
16.02.2022 21:10:37
1
11
По всичко си личи, че разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната. Свалянето на Живковия режим беше подготвено от собствената му номенклатура, то почти не срещна съпротива и беше масово аплодирано.
Но Корупционният режим, както виждаме, има много яростни защитници. Кои са те?
Това са политическите кукли, чиито трагикомични изпълнения в бутафорните правителства и в парламента са пребогато заплатени. Това са кукловодите им, превзели България за собствена употреба - с четирите й власти и с всичките й богатства: горите, реките, язовирите, предприятията, хазната. Това са и поканените на тяхната маса - чиновници, партийни шефове, банкери, бизнесмени, редактори. Това са и сервитьорите им, шутовете, мисирките, играчите на карти, компаньонките, професорките, синдикатите и прочие персонал. Това са и консуматорите на трохите от безсрамния им гуляй. И перачите на парите им през "институти" и фондации. И охраните им от криминални авторитети и силоваци. И жените им, любовниците, баджанаците. И уличените в корупционни престъпления олигарси. И жертвите им, оглупели в нищетата си от страх - за мизерната заплата, за добитото с рушвет местенце в детската ясла...
Списъкът с персоните, които си искат корупцията, е дълъг - допълнете го, ако искате. Но и така е ясно - яростна ще е последната им битка. Анна Заркова
42.
Евро Стандарти
16.02.2022 21:07:38
2
5
Защо сме на дъното? - Ние сме класически на дъното във всички европейски съпоставителни изследвания по субективно благополучие. Българите се чувстват най-неавтентични и най-неудовлетворени поради това, че имат най-голямо разминаване между това, към което се стремят, за което знаят, че би могло да бъде съдържание на живота им, и това, което им се предлага като условия по отношение на социална среда, политическа система, организация и управление на бизнеса. Това изчезва, когато наблюдаваме българи в емиграционни състояния. Те обикновено са намерили тази среда, в която рязко намалява усещането за неавтентичност. Някои хора се впускат в защитно консуматорство, потребителски начин на живот, колкото могат да си позволят, разбира се, и примитивизират идеите и перспективите си. Това е и в български и в международен план. Изразява се много просто - кръчмата, храната, фиксацията върху материални удовлетвореност, загубата на интерес към повишаване на квалификацията и образованието, изобщо фиксация върху битуването. 
41.
Ганко Балканко
16.02.2022 21:02:24
1
4
Ние сме изключени, а когато човек е изключен – той не се чувства автор на живота си, той е марионетка, а така няма как да си щастлив, ти се чувстваш несигурен. Ние нямаме легитимност на тези хора, устремени към власт. Доверието изтънява и дори се превръща в една генерализация, че нищо добро не ни очаква.
40.
Жоро
16.02.2022 21:02:24
0
9
Тези шопари ми ги дайте
39.
Потърпевш
16.02.2022 19:54:31
0
18
Ау, този в дясно е брутален! Преди 15 години ми продадоха имот с една брокерка от Ахтопол и ми съдраха кожата за комисионна. После разбрах, че от продавачите са взели още близо 20000, като обещаха, че ще има регулация. Да, ама не, регулация и до днес няма само дето сигурно с мойте пари съм му купил общинския имот, а много вероятно е да не съм единствения нещастник със съдрана кожа! Другия не го познавам, но краставите магарета се намират, нали тока се казваше в България!
38.
Бс
16.02.2022 19:31:50
6
8
Митев, ако беше един от най-добрите познавачи по право и толкова съвестен, досега да беше спретнал едно дело на съпартийците си за игричките, които въртят толкова години. Я поставете пред него казуса с оградата на границата, да видим какво ще каже за нея.
37.
ъ
16.02.2022 18:26:57
0
12
Сано като им видиш мазните физиономии на тея шопари как да им имаш доверие
36.
Заслужават
16.02.2022 18:25:20
0
7
и изглждат като дядки
35.
започна седмицата
16.02.2022 17:49:02
2
12
на Странджанския епос



похвално ,нека се разбере ,стават ли и за чеп на зелевата каца
34.
asdf1
16.02.2022 17:38:51
2
13
Eй тоз глиган! И унуй другото гуси!
33.
Кой
16.02.2022 17:37:11
1
12
Трябва да се тръгне отначало, кой, как и защо им е помогнал и съдействал за тези общински имоти на тези селски тарикати. И вие там в Царево стига сте мълчали, ами излизайте на протест. И ако се разровите, не само тези двамцата са се обла жили от общинската софра. Я се огледайте да видите.
32.
:d,rk
16.02.2022 17:04:56
1
10
Политическите фигури,без значание на какво ниво са,трябва да преминават през комисия пред която да обяснят имотното и финансовото си състояние,и едва тогава да имат право да се кандидатират за какъвто и да е пост в управлението,същото трябва да се прави и при напускане на поста който са заемали!
31.
Емигрант
16.02.2022 16:47:23
2
16
Ае защо ги закачате тея скромни хора? Не виждате ли, че единия пие малка Каменица-наливно(защото е по-скъпа), а другия си порка голямо Бургаско(защото е по-евтино и заради това си е поръчал голямо). И двамцата си делкат една порция(сигурно са делнали сделката на две) цацка с едно лимонче посредата. Не виждам кутии с цигари на масата и предполагам, че са отказали пушенето заради разходите, едва ли ще да е поради здравословни причини.
Сиромаси хора :D
30.
ауууу
16.02.2022 16:39:53
2
15
почтените шуробаджанаци
бравосссссссс
29.
Точно
16.02.2022 16:07:20
3
24
на тези торби с ла.на, защо им обръщат толкова внимание?!
28.
Струва ми се,
16.02.2022 16:00:52
3
25
че този тлъстия в ляво,трябва да си отива в Йесекията,че в Бургас обикаля като глухо свине,никой не го познава.
27.
Примати
16.02.2022 15:55:49
3
22
То ако беше само в Царево здраве му кажи. Това го има във всяка община, след един мандат и рязко забогатяват да не говорим за кметовете милионери и то в евро ,лошото е че се чувстват безнаказани и това ги прави още по нагли , без рязане на ръце няма да мирясат ,ама в друго време живеем за жалост .
26.
стойко
16.02.2022 15:51:38
3
23
Емил Областния ли? За него всичко може...обикаля из града и плаши колко много жалби е пускал, всички са супер възмутени от наглото поведение на това парвеню.
25.
Бургас
16.02.2022 15:50:41
3
20
Брилянтен анализ, много точен коментар. Но освен че не е деклариран частен интерес, тук има проблем и със самата сделка. А именно изричната забрана на ЗЗД. Дали не става дума за сделка с подставени лица?
24.
прокурор
16.02.2022 15:48:37
3
20
Изключително съмнителна и компроментирана сделка.
23.
вълка
16.02.2022 15:46:04
3
27
Пейчев такъв проблем създаде на местните хора с Арапя, а сега си трупа имотче. Браво, браво господине...
22.
ц
16.02.2022 15:45:21
2
24
Цвета на Царево...Пейчови и Скулиев...мислят си че града им е завещан и им се полага.
21.
капитан
16.02.2022 15:44:33
2
25
Вие какво точно очаквахте от хладилен техник взел се за голямата работа покрай изборите? Той ще оправи нещата? Скулиев нали 8 години беше гербаджия сега първи борец срещу герб...тия ни взеха за мезе...докато са във властта всичко е наред, после корупция.
Скулиев да вземе да чете законите че явно е пропускал доста неща...или е бил много нагъл за да ги прави.
20.
100 kila
16.02.2022 15:44:27
5
24
Царевските селяни в клуба.


Гледайте ги тия ненаядени шопари със какви селски лица изкочиха и ви управляват.Ало царевски селяни това ли ви е елита в това село ?
ПСредставям си тяхните избиратели какви орки от смесени бракове са щом тези са лицето на града ....
Заслужавате си съдбата тиняци
19.
Архитект
16.02.2022 15:42:51
3
22
Явно в Царево всички са шматки, не само Добрев, както твърди Пейчев...
Щом се правят такива сделки от хора които после се пишат за големи моралисти...закривай кочината. Промяна в стил Пейчеви...жалби, тормоз, хората не смеят една дума да кажат за тях....
18.
дерибей
16.02.2022 15:41:38
4
19
Тежката артилерия на мозъчната мисъл в Царево...човекът ЖАЛБА, който отрови атмосферата в нашето китно райско градче.
17.
ПП
16.02.2022 15:40:20
4
23
Голям праз, купили си евтини имоти той бащата Пейчев ползва място за риболовен кораб без да плаща място...вие за два имота....тука е така, за тях всичко може.
16.
Исикията
16.02.2022 15:39:58
4
27
Тея са такива мазни Педерасти двамата. Селяндури от класа.
15.
адвокат
16.02.2022 15:39:24
4
18
Тези сделки са за разследване дали не става дума за сделки с подставени лица, забранени от закона.
14.
местен
16.02.2022 15:37:17
3
23
Пейчеви разказаха играта на пейзажа с техните лични циркове...само негативни неща, само с рогата, всичко те знаят и те са прави. Само жалби, клевети, обиди...и какво излиза сега? Сладки фамилни сделки?
13.
90
16.02.2022 15:29:42
4
20
Този титан на мисълта Пейчев оправи с жалби и сигнали Арапя и къмпингите, сега ще оправи и себе си..с имотче. Защо не?
А кака му пита какъв бил проблема...като няма кой да й обясни закона у тях, как да знай какъв е проблема...закона Танче, закона.
12.
СДС
16.02.2022 15:27:02
3
19
Сделката плаче за проверка и разваляне. Анализът на г-н Митев е брилянтен, още повече като се има предвид и забраната на Закона за задълженията и договорите:

Чл. 185. Не могат да бъдат купувачи, даже на публична продан, нито пряко, нито чрез подставено лице:
а) лицата, които по закон или по назначение от властта управляват или пазят чужди имущества - относно същите тия имущества, както и длъжностните лица относно имотите, които по служба им е възложено да продават
11.
КонПий
16.02.2022 15:25:13
3
21
Добър ден!
А кога ще пуснете записите, в които юнаците си искат и се предлагат на различни партии?
10.
наблюдател
16.02.2022 15:23:40
4
13
Тази измислена КПКОНПИ отдавна трябва да я закрият. Една голяма администрация с вързани ръце и само вдигат пушилка. Нека да дадат отчет какви имоти и пари са конфискува ли през годините. Поне заработилили са си заплатите. И накрая Цацаров като разсърдено и обидено дете си подаде оставката. От няма и накъде.
9.
МИЧУРИН
16.02.2022 15:17:21
7
27
Те не са виновни, щом има възможност да си вземат общински имоти и щом знаят, че никой, за нищо няма да им търси отговорност, защо да не го направят. Навсякъде е така, защото цари безнаказаност. И като ми кажат, че са изтекли всякакви срокове и давност за проверка, направо ми става много хубаво. Иначе, какво им е на момчетата, симпатяги. Малко ми приличат на странджански нерези.
8.
Зако
16.02.2022 15:15:04
7
25
Ама недейте така сега ... Защо притискате по този начин Даниел Скулиев и Емил Пейчев? Та нали затова са отишли във властта - нека си накупят евтино имоти, иначе какъв им е келепира??? За сметка на това обаче, те се борят срещу корупционните практики в Царево и се катерят нагоре в политическата йерархия. Само с такива чисти и амбициозни хора ни чака светло и безпроблемно бъдеще. Нека подкрепим нашите съграждани и да ударим мафията! Изправи се, Царево!
7.
:)
16.02.2022 15:02:09
7
23
Иначе го играят най-моралните. Ебати промяната смешна ууууу
6.
до 3
16.02.2022 14:52:52
5
15
абсолютно съм съгласен с тебе това е самата истина така е знаели се колко законопроекта е прокарал на дпс
5.
123
16.02.2022 14:50:46
5
29
Това е и в буквален и в преносен смисъл шуробаджанащина.
4.
жител на царево
16.02.2022 14:50:21
14
29
флагман не сте обективна медия не ви прави чест когато триете коментарите пак ви казвам живея в Царево хората ги е страх да говорят открито срещу Лапчев и компания
3.
*********
16.02.2022 14:48:50
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
16.02.2022 14:47:55
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
16.02.2022 14:45:07
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори