×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пред съпартийци: Христо Иванов предвижда предсрочни избори „с много висока вероятност“


Пред съпартийци: Христо Иванов предвижда предсрочни избори „с много висока вероятност“
"Не можем да си позволим силите извън статуквото да се явят разпарчетосани и да дадат шанс на статуквото да се презареди на местните избори"
29 Януари 2022, Събота, 13:26 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Изнесе доклад пред Националната конференция, остана единствен кандидат за председател на формацията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов предвижда предсрочни парламентарни избори в следващите три години. Той изнесе почти едночасов доклад пред най-висшия форум на партията – Националната конференция.

След като подаде оставка заради слабия резултат на последния парламентарен вот през ноември, днес Иванов се оказа пак единствен кандидат за лидерския пост. Той разтълкува номинациите и подкрепата за него с недовършена работа и че съпартийците му по тази причина не го пускат. И изрази надежда, че след три години – на следващата национална конференция, ще има и други кандидати.

„Ние също така трябва да имаме ключова роля в това да дефинираме начина, по който ще подходим към местните избори. Защото не можем да си позволим силите извън статуквото да се явят разпарчетосани и да дадат шанс на статуквото да се презареди на местните избори. Това впрочем са трите големи политически предизвикателства в следващите три години. Предстоят ни местни избори, предстоят ни европейски избори. С много висока вероятност ще има и парламентарни избори - не съм врачка, но това ми е усещането. И това ще бъде решителният период, в който ще се предопределят условията, в които ще бъдат проведени президентските избори, т.е. кандидатите, темите, начинът, по който се структурира подкрепата зад тях“, каза Христо Иванов, с което фактически предвиди преждевремен разпад на сегашната власт и предсрочен вот за Народно събрание.

Нормалният мандат на парламента е четири години.

От думите на Иванов стана ясно, че сегашната четворна коалиция, в която са "Демократична България" (част от която е "Да,България"), "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и БСП, е неестествена, но е наложителна заради кризата.

"Да, България" е в център-дясното на политическото пространство, обясни още той. 

Христо Иванов изрази неудовлетворение, че им е толкова трудно да кажат, че в България ще има многонационални съюзнически сили на НАТО в контекста на настоящата кризисна ситуация с Русия. 

Според него има несвършена работа спрямо мюсюлманското население у нас, което било капсулирано по политическа линия. Иванов смята, че хора от тази общност следва да намерят място в сегашното управление. 

След доклада му форумът продължи при закрити врата. Очаква се по-късно Христо Иванов да бъде преизбран за председател на "Да, България". 

 

 


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Евроатлантик
30.01.2022 09:42:56
2
4
Въобще не е лицемерно, а напълно нормално сроред европейските стандарти да подадеш оставка, а след това да се кандидатираш и управляваш в същия състав. Пример: демократична Холандия. Ама то де балканските комунисти да сте способни да го разберете това?!
16.
Бат Ицо
30.01.2022 09:15:31
0
0
По добре малко от нещо отколкото много от нищо!
15.
Браво бат Ицо
30.01.2022 09:10:28
2
4
Видя ли как след предсрочните избори гледате парламента отвън?
14.
056
30.01.2022 08:59:13
2
3
ДБ бяха първите, които мобилизираха протестите срещу ГЕРБ на Росенец. За разлика от Общинския съвет, който гласува да се подари частен път на Доган. ДБ винаги са имали принципна позиция към съдебната реформа. ДБ са политици, които са с умерено-реалистична позиция спрямо Русия. ДБ са в състояние да направят нещо реално за ограничаване на корупцията. Гласувалите за Сл. Трифонов и за Кирчо и Кокорчо гласуваха за месии, без никакъв опит в политиката. Резултатът го видяхме и ще продължаваме да го гледаме. Това, че Хр. Иванов подаде оставка е нормално. Нормално е да продължи да е лидер, щом отново е избран. А защо една дясноцентриска партия, която винаги е била критична към ГЕРБ и корумпираното им управление, няма достатъчно подкрепа е въпрос и на разбиране или неразбиране и ценности у електората.
13.
Nels
29.01.2022 19:39:45
2
9
Impeksova I. .tozi Sme6nik. ...tova politici li sa ili ...pa4avri ???
12.
Ivan geshev
29.01.2022 17:08:15
4
32
Голям лицемер е пинокио само преди няколко месеца каза че подава оставка заради ниския изборен резултат! Смятайте ако е във власта как ще лъже
11.
оставка на Ицо
29.01.2022 16:56:35
7
31
Тия Да, България трябва да изчезнат, вредни са!
10.
ссс
29.01.2022 16:55:23
3
23
този е най-голямата зандана
9.
Инеталп итсиланруж
29.01.2022 16:42:43
3
15
Манипулирането на вота под коментарите не помага с нищо ,особено на етичната журналистика.
8.
ДБ
29.01.2022 16:13:31
25
8
Искрата на промяната тръгна от Да България.Сега е време за реформа .
7.
Не го пускали
29.01.2022 16:02:20
2
40
Да си подадеш оставка и след това да се кандидатираш отново, при това да си единствен кандидат... Ей това не мога да го разбера!
6.
Владо
29.01.2022 15:49:04
23
19
Тези ще приключат с участието във властта, на база това поведение...
Киро и Асен трябва да управляват относително самостоятелно, видимо ДБ и ИТН са препъни камък в тази коалиция. Отделно патерицата на Боко, новоизлюпения измамнк-псевдопатриот Копейката, трупа енергия покрай антиваксърските си тъпотии.
5.
Хазарта
29.01.2022 15:40:30
1
16
до Буратино
То ши са стопли на вън ама бълъците дали ще се събудят....!?
4.
Буратино
29.01.2022 15:35:59
3
22
Пинокио братленце мое няма се плашиш копиУе то ще се затопли навън и ще усетите народната лУбоф.
3.
Ицака
29.01.2022 15:33:14
31
10
Нормално да предвижда това, като те заедно със Славчо, са част от партийните които първо ще си дадат дупе.тата и ще прецакат коалицията.
Но по добре така.... При нови избори, Киро и Асен ще управляват почти самостоятелно и няма да зависят от ДБ и ИТН, които са ненадеждни партньори. Само лимонката на Тиквата е притеснителен, много кухендри му се вързаха, като на Волен навремето.
2.
CTAHKO
29.01.2022 15:29:17
13
32
Ице, ми чи то при статутквото, както ти го наричаш си беше много добре бе.Мин.заплата на няколко пъти се качва в годината, хлаба левче и малко тока скъп ма чак пък толкова като при вас да затварят цели заводи и предприяти не е бил.
Той народа направо се размечта да си дойде статутквото щото туй другото направо го убива светкавично.
1.
Аз
29.01.2022 14:44:56
2
36
се обърках, какво е Демократична България, какво е Да, България? Министерстват, а говорят за избори, ужким са преборили ГЕРБ, а се сменят...Нещо ги стяга чепикът
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори