Рецепта за супа с пилешко и домашни нудли
Топла зимна супа за сгряване и имунитет
Pродукти:
1 цяло пиле, нарязано на парчета (без кости)
4 стръка целина, нарязана
1 морков, настърган
1 глава лук, нарязан
Черен пипер на вкус
1 л пилешки бульон
2 яйца, разбити
1 чаша топла вода
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица сол
3 чаши брашно
Приготвяне:
В голяма тенджера на средна температура смесете пилето (нарязано на едро), целината, моркова, лука и пипера. Залейте с бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете котлона и оставете да ври, докато пилешкото стане съвсем меко и започне да пада от кокала. Ще отнеме около 45 минути.
През това време пригответе нудлите. В купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата, олиото, солта. Добавяйте брашното малко по малко, като омесвате, докато се получи меко тесто.
Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото. Върнете го в отцедения бульон заедно със зеленчуците. Върнете на котлона и оставете да заври наново. Направете нудлите, като нарежете омесеното тесто на малки топчета. Разточете ги и ги сложете в супата. Можете да ги пуснете и като топчета, пак ще се получи добре. Когато нудлите изплуват на повърхността, значи са готови, както и супата.
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
