×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деси Плевнелиева след кражбата на джипа й: Пускането на крадеца е пародия, добре че синът ми не беше в колата!


06 Януари 2022, Четвъртък, 20:20 ч.

Крадците се чувстват толкова безнаказани, просто нямам думи, коментира тя

"Разочарована съм от действията на институциите и тяхната реакция по повод на кражбата на автомобила ми преди дни. Ако бяхме в една нормална държава, когато на първата минута се обадиш, че ти крадат колата пред очите, веднага се задейства полицията и положителен резултат се наблюдава, а у нас всичко в тази посока е пълен фарс."

Това сподели пред "България Днес" красивата съпруга на президента Росен Плевнелиев - Десислава, която преди ден разбра, че задържаният за откраднатия й джип Илиян Димитров-Бабичката вече е на свобода. "Има само оперативни данни и догадки, но не и доказателства", беше мотивът на Софийския градски съд да пусне обвинения за кражбата на автомобила на президента Росен Плевнелиев.

"Трябваше на петата минута да има реакция от полицията и да хванат извършителите. Още повече изходът за Околовръстен път е само в една посока. И те ако имаха бърза реакция, просто щяха да блокират изхода към Горубляне и всичко да е точно. Страшно много се забави реакцията на полицията и второ - не знам цялото задържане на този човек дали не беше просто прах в очите на хората. Разбрах, че той е криминално проявен, не съм сигурна дали е участвал в кражбата, но и да е, то явно няма проблем да го пуснат. Това е пародия просто - задържат го, за да покажат някакво действие, след което го пускат. Какъв е смисълът изобщо от това? А двамата други изобщо не бяха открити, как така се изпариха, автомобилът също с тях? Пародия, как по друг начин да го нарека, крайно съм разочарована от действията на институциите. И нямам илюзии, че тези хора могат ефективно да ни пазят. Не смея да стигам дотам да мисля, че има по-голяма схема и че всички са замесени в нея, но мога да предполагам, нали?", тъжна е Деси Плевнелиева.

Малко след случката преди Коледа с нея стотици хора й пишели и се обаждали да с надеждата, че след като е жена на президент, може да се разплетат различни схеми на кражба на автомобили и че ще има справедливост и за обикновените хора. "Може би защото вдигнах медиен шум, защото говорих открито за това, което ми се случи, и затова все пак имаше някакво действие. Но на повечето хора им се казва: "Извършителят не е намерен, съжаляваме", и с това се приключва случаят. Никой не може да ме убеди, че в столичен мол, посред бял ден, пред очите на толкова много хора, с камери и това да се случва за четвърти път в рамките на един месец, това ми го казаха от полицията, не може да се вземат мерки и да се предотвратят кражбите. И какво излиза сега - че полицията или знае тези хора, или не ги знае, но няма ресурс да ги хване или не иска да ги хване? Какъв да е другият ми извод в този случай", риторично пита Деси и си отговаря: "Явно всеки трябва сам да взима мерки да защитава имуществото и хората до себе си. И все пак в случая става дума просто за кола, а хората, които се борят за възмездие, за справедливост за убити техни близки, прегазени, какво да кажат те, каква справедливост искаме?".

Деси Плевнелиева все пак започва оптимистично новата година и с надежда, че няма да й се случват подобни кражби повече. "Каква поука да си извлече човек, никаква. Четох наскоро една еврейска поговорка, която казва: "Ако е трябвало да давам, Господи, благодаря, че се разплащам с материалното", мъдро заключава Плевнелиева.

Джипът на съпругата на президента бе задигнат в края на миналата година в столичен мол пред очите й. Мъж с раница се сблъсква с Банова, а след секунди тя видяла как друг подкарва джипа й. На гърба на първия има джаджа, която прихващала и усилвала сигнала от ключа на колата. Другата част от устройството е в шофьора. Тя предала сигнала, за да се подкара колата. Схемата работила основно в молове. Седмица след като бе задигнат джипът, Деси ходила на разпознавания. Там посочила един мъж. Той обаче не е задържан. Вместо това навръх Бъдни вечер столичната полиция задържа Илиян Бабичката. Не бяха открити другите двама мъже - Владо Македонеца и Ивайло Фаската. Те са обявени за издирване.

- Г-жо Плевнелиева, разказахте подробно за случката на кражбата, надявате ли се да намерят колата ви?

- Надявам се, но едва ли. Важно е да се обръща внимание на всички хора, без значение дали те са жени на президенти, или не. Много ми се иска нещата да се променят, но надали.

- Много бързо сте реагирали на схемата на крадците, веднага сте разбрали, че нещо се случва?

- Да, затова разказах публично как се случват подобни кражби, за да предотвратя подобни неща в бъдеще. Защото, ако разчитаме на полицията, нещата са под съмнение. А крадците се чувстват толкова безнаказани, просто нямам думи. И си говорим с приятели, че това в друга държава подобни хора с по 13 досъдебни производства, с над 1000 кражби на автомобили, да са на свобода едва ли може да се случи. Нещо не е наред в тази посока. Не знам как бих реагирала, ако вътре в колата беше детето ми. Често ми се случваше преди дъщеря ми, която е на 10 години, да ми казва: "Мамо, ти пазарувай, аз ще те чакам в колата и ще си поиграя на телефона". Не искам да мисля какво може да се случи, ако тези хора, които не се спират пред нищо, попаднат в подобна ситуация. Дали биха стигнали и по-далеч? Само Господ да пази. Това ни остава да си пожелаваме.


В категории: Животът


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Ноунейм
07.01.2022 10:45:49
0
1
Ами Деси,той и твоя мъж даде своя скромен принос държавата да е точно толкова "нормална".Той и мъжа ти говорят из София е завличал хора,ама няма нищо...
11.
Ние ги хващаме,те...
07.01.2022 10:20:37
0
4
Плевнелиев е част от статуквото.
Пуснаха и Наглите от затвора за добро държание,представете си
10.
Стоимена
07.01.2022 09:03:10
1
4
Що се излага тая синоптичка?
Благодарна била, че се разплащала само с материалното. Да разбираме ли, че подарява превозното средство чрез медиите? А какво можело да се случи, ако детето й било в паркираното превозно средство- материално ли е? Нито е било, нито е, но какво можело да се случи! Примерно може да се заключи отвътре и да не може да влезе и тя в превозното средство. После може да подлуди и крадците.
А ако много често му сменят личния шофьор какво може да стане? Само пътник ли?
9.
123
07.01.2022 08:30:45
0
7
Тъй тъй - да види каква е направил неиния като държавен глава за да стане страната по сигурна за всички граждани - ми нищо.
Тя да се радва да не катострофира някъде дето не я знаят коя е и да попадне на нормална спешна помощ дето да я закара в нормална бургаска болница или в разградското спешно.
Тогава ще види отношение и кон боб яде ли...
8.
Ами
07.01.2022 04:47:25
2
15
твоя льольо нали беше в управлението на държавата, защо не промениха съдебната система към по добро???
7.
Таз пък
07.01.2022 00:25:54
3
13
Десо ми ти като пускаш на мистър Бийн не е ли пародия?
6.
Ха,добрутро,лелче!
07.01.2022 00:06:01
3
18
Треба и на вас да ви се случи,че да разберете и вие президентшите,че файда от мъжлетата ви йок!
5.
Стефан
06.01.2022 23:07:59
4
16
Алоооо левотърсачката питай женчо за държавата.нали той бе начело с толупа
4.
Он
06.01.2022 22:05:52
16
12
Ами пРашкоф е зает - кюлчета и пачки търси да си купи с тях още 5-6 имота, че 19 са му малко.
3.
Деси, ти си страшна.. тка.
06.01.2022 21:42:26
6
20
Ама няма цялата полиция да се занимава с твоя таралясник ма. Сумати коли се крадат всеки ден с теб ще се занимават.
2.
до 3
06.01.2022 20:44:51
3
7
Не се сърди на флегмите де са си такива по рождение
1.
Българин
06.01.2022 20:26:15
3
23
Трябваше путьомаринкин да е вътре
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори