×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Частник грабнал 5 дка в бъдещата индустриална зона?


Частник грабнал 5 дка в бъдещата индустриална зона?
Иванов показва плана за регулация на бъдещата зона, от който се вижда, че ще се строи и надлез
13 Май 2011, Петък, 18:24 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Там ще има молове, а не индустрия, каза на пресконференция съветникът Георги Иванов. Този човек гласува срещу интересите на бургазлии и сега се оправдава, контрираха от общината

Скандална пресконференция за неосъществената индустриална зона в Бургас даде общинският съветник Георги Иванов, който досега два пъти гласува против проекта. Днес той отново изтъкна причините за това, като каза, че е открил и нови неприятни факти. „Има поне три-четири проекта от времето на Йоан Костадинов, в които апортни вноски с бургаска земя са загробени”, каза Иванов и пак припомни случаите с Колодрума и стадион „Черноморец”, за които той обвинява и сегашния кмет Димитър Николов.

Според съветника уж независими оценители са обезценили два пъти определените за логистичен парк 300 дка и държавата, която отначало обещала 10 милиона лева, сега давала само 5.  Липсвали и ясно заявени инвеститори. „Освен това в близост има стотици декари бетонни площадки и складове от Свободна безмитна зона, 19% от нея вече се предлагат на търг. Като се отчете, че там всичко е готово - инфраструткура, огради, пътища, складове на пристанището и на летището, а бъдещата индустриална зона няма нищо, съдете сами кое място ще предпочетат инвеститорите”, каза Иванов. Той обвини общината, че без санкция на общинския съвет похарчила между 2,4 и 3 млн. лв. за локално платно и инфраструктура, като 3 м тротоар, пожарни хидранти, ел. табла, пътни знаци, джобове за контейнери за смет, улично осветление ...„Освен това имам информация, че след създаването на т.н. „Логистичен парк“- Бургас и неговото очаквано забатачване следва приватизация от видни и богати гербери, повечето софиянци и малко бургазлии, които ще се възползват от тези около 13 млн. лева, налети в индустриалната зона”, допълни Иванов.

Общинският съветник показа план за регулация и застрояване на зоната, който предвиждал и надлез над ж.п. линиите към ул. Одрин, ул.“Проф. Яким Якимов“. Това според него щяло да струва около 8-10 млн. лв. само за надлеза. Този надлез не попада в писанията на проекта за интегриран градски транспорт и неговото изграждане навежда на мисълта, че в зоната ще се строят МОЛ-ове , които имат нужда от пряка пътна връзка с града, а не предприятия, заключи общинския съветник.

Той хвърли истинска медийна бомба в залата като каза, че земята в бъдещата  зона не е само общинска и там мистериозно се е появил частен терен от около 4-5 дка. Парадоксално е при условие, че теренът преди е бил блато, държавна собственост, вътре в него да се появи частен парцел, и то насипан. Явно някой е имал предварителна информация, заключи Иванов, но не каза кой е собственик на парцела, ако наистина има такъв. Той направи връзка между зоната и желанието на „Софина” АД да строи завод за отпадъци край Бургас. Подобен завод вече имало във Варна и той показал, че след откриването му бургазлии ще трябва да плащат 8 милиона лева повече за такса смет, а откритите работни места били малко. Това било още един аргумент срещу зоната.

Иванов имал информация, че тайно се подготвя нова докладна за индустриален парк в Бургас, която ще бъде вкарана в дневния ред на общинската сесия в последния момент, за да няма дебати и обществено обсъждане.

От общината отказаха да отговарят на общинския съветник. Кметът Димитър Николов каза, че няма да коментира твърдения на общински съветници, които са гласували против индустриалната зона, против откриването на нови работни места с достойни заплати за хората и против развитието на нова модерна бургаска индустрия. Те разбраха, че гражданите на Бургас остро негодуват срещу това и сега се оправдават, каза шефът на общинския пресцентър Весела Йорданова. Тя отрече кметът да подготвя за внасяне трета докладна за индустриалния парк.


В категории: Опозиция , Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
от
27.05.2011 12:43:10
0
0
А за кинтарките под масата?
Как цената на съседен имот е 100 Евро, а тази 10? А?
10.
Запознат
17.05.2011 18:04:37
0
0
Чудно ми е какво прави този свестен човек Петър Цонев до това недоразумение на природата? А уж изглежда и се държи както напълно нормален човек!
9.
Необщински съветник
17.05.2011 18:01:13
0
0
Педал нещастен! Защо не вземеш да прекратиш нещастното си съществуване! И той ми се пише търговец! Цена има САМО И ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ДВЕ СТРАНИ СЕ СЪГЛАСЯТ И СЕ ИЗВЪРШИ ТРАНСЛАЦИЯ НА НАСРЕЩНИТЕ ПРЕСТАЦИИ!. Всичко останало е брътвеж на неособено редовен необразован хитрец! Цената сътветства на времето!
8.
tnt
16.05.2011 16:57:16
0
0
Махай се от управлението и от Бургас, предател алчен, маймуна би разбрала какво липсва на Бургас, ти и шайката бивши атакисти-патриоти не разбрахте, че е нужна тази зона на бургас за да се определи като индустриален център, с бъдещи бизнес проекти и работни места.Бизнеса също го подкрепя а вие против- помислете върху поведението си.
7.
Dakan
16.05.2011 10:29:00
1
3
Прави са от общината.Валерко и слугите му уж независими,Елека,Ваклинчо и още няколко като тях разбраха гафа си и сега мажат.Но ние не сме чак толкома прости.
6.
any
15.05.2011 20:10:09
2
4
Изхвърлете тези антибургазлии от общински съвет,елеци, независими и дпс, нямат място в Бургас. ВЪН антихора с прани приказки и без мозък, проекта за 10 милиона не мина защото същите тъпаци гласуваха против, ами как ще се развива града бе говеда. Държавата да не би да е длъжна на бургас,че и зорлян да иска да дава, затова варна ще е винаги преди нас, защото инвестира и взема като и се дава възможност ,а не търси под телето слон, уж сте извадка на компетентни хора а мозъка ви е като на ........ Срам сте за бургазлии.
5.
ДС
15.05.2011 19:13:25
3
1
На тези фактите им почиват на разказите на някой уволнен милиционер, дето се чуди откъде какво да излъже и да се направина голямата работа.
Нищо от това не вярвам!
4.
Милиционера...
15.05.2011 14:51:15
2
2
Поне един им вади далаверите... иначе на всички ни е ясно , че Герб и кмета и Марков са ЛАПАЧИ от класа невиждана досега...
3.
dobi
15.05.2011 03:33:46
0
1
Весоооо

питай запознатите полицай за какво точно става въпрос...
2.
Света Анастасия
14.05.2011 20:35:08
0
2
Частник грабнал питанка, един човек казал, никой не потвърдил. Нито имена нито факти. Пълна боза!
1.
Бург
13.05.2011 20:00:14
3
6
Грозно, плешиво джудже. :)))
Аз съм мъничко човече, със смешничко елече, и друго ми е малко, ама за това пък злобата ми хич не е...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Нелепо е да товарят с това задължение битовите потребители, коментира проф. Владимир Колев  Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? На територията на нашата област е обявен жълт код за валежи, каза губернаторът на Благоевград За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони
Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори