×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков пак се закани на Гешев и Цацаров и обеща да ходи пеш до Министерския съвет


Кирил Петков пак се закани на Гешев и Цацаров и обеща да ходи пеш до Министерския съвет
"Ние не сме по никакъв начин доволни от неговата работа досега", каза проектопремиерът за Иван Гешев
11 Декември 2021, Събота, 11:32 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Всеки един министър ще отговаря лично към мен, каза номинираният за премиер

Издигнатият официално за премиер Кирил Петков обяви, че вече не може да иска директно оставката на главния прокурор Иван Гешев заради разделението на властите. Бъдещият министър-председател говори пред репортери след церемонията по връчването на мандата за съставяне на правителство в президентството.

След въпрос на „Флагман“ каква ще е следващата стъпка, след като Иван Гешев не е отговорил на призива да подаде оставка, Петков отговори: „Разделението на властите ни кара да не можем от този момент да казваме „трябва да си подаде оставката“, но аз лично съм го заявил неведнъж, че ние не сме по никакъв начин доволни от неговата работа досега и се надявам, че инструменти, които законът ни дава възможност, като примерно Инспекторатът във Висшия съдебен съвет ще ни даде част от инструментариума да почнем много по-детайлно да виждаме действията, които те правят или са правили, и какви резултати са постигнати. Така че през резултати, през институционалност и през регулаторни органи, които влизат в истинските си правомощия, се надявам, че промяната в съдебната власт ще стане.“

Кирил Петков обяви, че дори и като премиер ще продължи да ходи на работа пеша: "Да, абсолютно. Ще ме виждате сутрин по тротоарите."

Това означава министър-председателят да се движи по улиците в центъра на София с огромна кохорта от бодигардове от Националната служба за охрана (НСО), което ще е атракция. 

Петков обясни, че няма време да се чакат промени в конституцията и ще използват всички възможности с обикновено мнозинство да извършат кадрови промени в ключови институции. За промяна в основния закон от новата коалиция ще трябва да молят за помощ и поставените в изолация заради обвинения в корупция ГЕРБ или ДПС. 

"Както знаете, например, смяната на ръководството на КПКОНПИ не изисква конституционно мнозинство, така че ще започнем от там, където имаме директен контрол. Там, където нямаме, ще работим с всички регулаторни органи, за да се опитаме да направим промяната, но ние не може да постигнем нулева корупция, въпреки че още от днес имаме нулева толерантност към корупцията, без работеща прокуратура. Така че това го знаем и се надяваме, че скоро време ще има начин, по който това да бъде постигнато", каза още Кирил Петков. 

Припомняме, че председател на КПКОНПИ е бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който също е считан за част от статуквото в съдебната власт. 

На въпрос на "Флагман" - имат ли кандидат за Конституционния съд, където има вакантно място от квотата на парламента, Петков отговори: "Това е тема, която не сме дискутирали."

След питане как ще работят с президента оттук нататък, след като той запазва известна "квота" със служебни министри в следващото правителство, бъдещият премиер каза: "Много ясно искам да заявя, че всеки един министър, след като се закълне, той става министър към Министерски съвет и ще отговаря лично към мен. Това кой откъде е дошъл е факт до днес. Оттук нататък всеки ще има отговорности да си свършва работата. Аз много се надявам, че с президента Радев ще продължим да имаме точно този конструктивен начин на работа и конструктивен диалог, както сме имали досега. Двете институции трябва да работят заедно с един глас, особено към нашите международни партньори, защото, както знаете, България е малка страна. Не може да си позволяваме разделение на различните власти да дава облика на България като нещо, което непрекъснато е страна, разделяна от конфликти и некоординация. Ще водим конструктивен диалог, но аз абсолютно осъзнавам моята нова роля като министър-председател, че изисква всичките министри, които до този момент са част от този състав, да имат лична отговорност към мен, както и аз да имам лична отговорност към тях."

 

 


В категории: Темида , Политика


14
Коментара по темата
14.
Гост
13.12.2021 11:19:22
0
0
Кирчо, млад си, внимавай да не ти спретнат някое покушение. Пазете се Кирил и Асене... Те са обучени ченгета. Примери има със заляти със сярна киселина.
13.
Анонимен
12.12.2021 02:41:52
11
3
Бургазлии вие сте най умрелите гробари смърт за вас !!!
12.
SgsgsgzhshshdhshshxhТИКВАТА. Е. НЕЗАКОНЕН. СИ
11.12.2021 17:11:22
10
5
ТИКВАТА. Е. НЕЗАКОНЕН. СИН. НА. ТОДОР. ЖИВКОВ. ....И. СЕГА. ЩЕ. ПОСЛЕДВА. СЪДБАТА МУ
11.
Обещал бил
11.12.2021 16:36:46
7
18
Да ходел пеш до МС. Номерца запред дълбоката провинция - от "Шишман, където живее, до "Дондуков" 1, където е МС, е колкото в Бургас от Стоматологията до гарата, остава и с кола да ходи. Или с хеликоптер.
10.
Nostradamus
11.12.2021 16:18:44
6
18
Ние сме изградени от звезден прах и пак ще станем звезден прах!
Идваме без нищо и си отиваме без нищо!
Даже телата си оставяме тук!
Колкото и да грабиш, нищо не притежаваш!
Но герб и Борисов, грабеха живот, грабеха бъдеще и убиваха народа и България!
Това според Законите на Вселената са непростими престъпления!
9.
Ревете
11.12.2021 15:22:35
19
19
Гербери. Разбираемо е. Мъчно ви е за кокала. Сладък е той,сладък.
НО... свиквайте.Така ще е.Кой отиде при бай Ставри, отиде. Кой се отърве,отърве.Макар, че с тоя Рашков,не знам как ще стане.
Радвайте се все още на общинската власт,където я имате.Но си отваряйте очите,че много хора се пребоядисаха.Тайно,за сега.
Бъдете здрави всички.
8.
Фастер
11.12.2021 15:02:46
20
24
Тоя популисто-лъжец трябва да усети народната любов!И пеша обаче извън страната ,там където са го пратили от дс на обучение със задачата да се върне като някакъв "месия"!Ало червените ,много сте елементарни и плоски,ма народа тъп и се усеща чак когато го нагъзите!
7.
Xaxa
11.12.2021 14:02:35
21
33
Ми то ако имаше работеща прокуратура,ти нямаше да си министър бе олигофрен лъжлив ;(
6.
Xxxx
11.12.2021 13:58:18
15
34
Можеш да кажеш на черепа да почака с прибирането,Гешев няма да си ходи ;)
5.
Бургазлия
11.12.2021 13:50:42
29
25
Днес е почивен ден, много удобен за Цацаров да започне да си събира багажа.
4.
Киряк Петков
11.12.2021 13:03:53
30
44
Нарушава човекът Конституцията, става министър председател!
И никаква политическа реакция, всички са съгласни. Представете си Бойко да беше нарушил Конституцията и да си остане, какво щеше да е!
Знам защо няма реакция, известно е всичко. Но хора, които управляват с измама, лъжи и глупости, с предателства, те далеч не отиват. Кога ще се откажат от това, всеки си знае!
На първо място им е реформа на съдебната система. Коя бе? Тази, която никой политик не спазва ли? Пречи им, защото не я спазват, а има опасност тя да им обърка плановете. И тия са като досегашните.
3.
Кириян
11.12.2021 12:53:52
27
45
Кире, когато започнат да те засипват с народна любов под формата на яйца и домати пеш ли ще ходиш???? Защото това те очаква след 01.01 с увеличение на Ел енергията! Едно правителство си отиде заради това!
2.
СТАНКО Капута
11.12.2021 12:38:10
39
17
Само ГЕРБ, и само Бойко могат да спасят държавата!
Да се връщаме на власт и да почваме да пълним чекмеджетата, че вече не се издържа под властта на зеления чорап кРадев и измамниците от Продължаваме Подмяната!
Радев, махай се! Искаме си Бойко, но не пияницата Рашков, а истинския, честния и скромния Бойко Борисов!
1.
ГЕРБ, ДПС и Възраждане
11.12.2021 12:23:38
45
37
имат 106 депутата! Само 60 гласа са необходими, за да се образува процедура по импийчмант на Президента Мунчо Радев!
Хайде ГЕРБ и ДПС - действайте!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори