×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Изхвърлете задкулисието от държавата": Президентът връчи мандата за кабинет на Кирил Петков


"Изхвърлете задкулисието от държавата": Президентът връчи мандата за кабинет на Кирил Петков
"Ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите сто дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България", каза Радев
11 Декември 2021, Събота, 10:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, Снимка: Авторът

Номинираният от ПП за премиер го върна незабавно реализиран - с имена на проектоминистри

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на издигнатия за премиер от парламентарната група на  "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. 

В церемония на "Дондуков" 2 Радев се обърна към него: "Върху Вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наследен от 12-годишното авторитарно управление, да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенството и несправедливостта, които те пораждат; да изхвърлите задкулисието от държавата. Като министър Вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите."

Според президента ключова за правителството ще бъде подкрепата на хората. 

"Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите сто дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Защото законността е най-важната битка, от която зависят всички останали", каза още Радев. 

Той изрази надежда, че управляващите ще намерят сили да сторят това, защото "гласът на площада, гласът от урните иска законност и от Вас, и от Вашите министри зависи да не го разочаровате".

Президентът обяви битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън за други приоритетни предизвикателства. 

"Желая Ви успехи в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България", заключи Румен Радев. 

Кирил Петков отвърна: "Уважаеми г-н президент, за мен е чест и огромна отговорност да поема тази папка от вас. Идвайки насам, една гражданка ми каза „Вие ни накарахте да повярваме отново“. Тази отговорност я приемаме присърце. Вие започнахте промяната на площада преди месеци, сега е време да завършим работата докрай. Време е след 32 години българският народ да се почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация, перспективно място за завръщане. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедлива старост, справедлива пенсия."

Петков увери, че ще положат всички усилия тези надежди да станат реалност. 

Той заяви и че няма да се бави, а веднага връща реализиран мандата с проект на структура и състав на Министерския съвет. Кирил Петков изрази надежда, че още в понеделник правителството ще бъде гласувано в парламента. 

 


 


В категории: Политика


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
16
Коментара по темата
16.
Nostradamus
11.12.2021 16:49:50
4
1
Ние сме изградени от звезден прах и пак ще станем звезден прах! Идваме без нищо и си отиваме без нищо! Даже телата си оставяме тук!
Колкото и да грабиш, нищо не притежаваш!
Но герб и Борисов, грабеха живот, грабеха бъдеще и убиваха народа и България!
Това според Законите на Вселената са непростими престъпления!
15.
Nostradamus
11.12.2021 16:48:13
0
1
https://www.facebook.com/watch/?v=258310273032237&t=8
14.
Nostradamus
11.12.2021 15:20:04
5
3
Инволюцията на Хунтата ГЕРБ доведе до деградация на България,
но за щастие съществува само в определени граници.
Всяка деградация завършва със самоунищожение. В момента сме свидетели на тези процеси!
Самоунищожението на Мутренската Групировка ГЕРБ!
13.
_nib_
11.12.2021 14:53:27
0
4
А това не е ли задкулисие БЕ.
https://m.youtube.com/watch?v=ft9KDqAvYQE
12.
Бойко
11.12.2021 13:04:50
4
4
Бойко Борисов!! Бойко Бойко Бойко
11.
Погребалният агент с една гънка
11.12.2021 11:47:31
0
9
За ЧНГ пак ли ще хвърля плюнки и отрова?
10.
Esperanza
11.12.2021 11:41:00
17
3
Повечето от коментарите са евтино заяждане. Декември е, две седмици преди Коледа, две седмици преди "празника на надеждата,на вярата в доброто,на състраданието и съпричастността към болката на другите." Нека им пожелаем успех и да вярваме,че идват по-добри дни за България.Тука не става въпрос за борбата за надмощие между ГЕРБ,БСП или някои други,а за бъдещето на държавата
9.
СТАНКО Капута
11.12.2021 11:06:47
14
13
Само ГЕРБ, и само Бойко могат да спасят държавата!
Да се връщаме на власт и да почваме да пълним чекмеджетата, че вече не се издържа под властта на зеления чорап кРадев и измамниците от Продължаваме Подмяната!
Радев, махай се! Искаме си Бойко, но не пияницата Рашков, а истинския, честния и скромния Бойко Борисов!
8.
Само не разбрах
11.12.2021 10:45:10
18
26
Кирето като Премиер ли ще го привика Прокуратурата за документно престъпление и нарушаване на Конституцията?
Изчаква се да му падне имунитета като депутат, или има друга причина?
7.
Анти Марешки
11.12.2021 10:41:28
17
23
Според текстовете на споразумението се закрива държавно предприятие "Държавна петролна компания"
Монополите в горивата победиха и са на власт.
Очаквайте "президентски" цени.
И мунчо е човек, иска си своите 20%
6.
Сега ще умиргат само гербери от ковид.
11.12.2021 10:36:54
28
27
Браво на Кирил Петков , Бойко Рашков и Президента ! Настъпва време разделно за герберастите и умиргащият от страх Буци. Да му мислят и кметовете по места, зашото Цацата ще го изпържат до месец два и идва бай Ставри и за тях. 14г. го чакаме този момент на народният съд.
5.
RA do para6utista s mig-29
11.12.2021 10:35:40
3
7
BKP koga 6e sazdadat elektronno pra itelstvo ?
4.
Опитен
11.12.2021 10:31:36
3
25
Мунчо : Изхвърлете високите цени на всичко.
3.
Толупа
11.12.2021 10:30:11
20
15
Искат да ме изхвърлят отвсякъде.
Меди, лошо ми е!
2.
Даммммм
11.12.2021 10:24:51
11
31
от авторитарен се връщаме в тоталитарен режим на управление! Жална ни майка!
1.
Българина
11.12.2021 10:22:27
5
18
Слушах ги преди малко по ТВ-то. Роки запецна по едно време(измисли това с папката), но все пак излезе от положението.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори