×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европол и Холандия замълчаха с какво и как е умъртвена русенката Елена Ганчева


Европол и Холандия замълчаха с какво и как е умъртвена русенката Елена Ганчева
Христо Кацаров не би могъл да планира полет до Холандия с пистолет и заглушител, след което да се самоубие със същото оръжие в София
22 Ноември 2021, Понеделник, 16:53 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Флагман.бг

Апартаментът й бил празен и без следи от скандал и насилие, затова нейни приятели са подали сигнал, че е изчезнала

Министерството на вътрешните работи на Кралство Нидерландия и Централата на Европол в Хага бавят по неясни причини обстоятелствата, при които е умъртвена 31-годишната българка от Русе Елена Ганчева. Ганчева е била служител на Агенцията за сигурност на Европа и е работела в централния й офис, което прави смъртта й още по-шокираща за близките й в България.

Няма как да има публично известни данни за длъжността, която е заемала. Само подчертаваме, че през седалището на Европол в Хага минава най-секретната информация за борбата с тежката международна престъпност и тероризма, трафика на наркотици и изпирането на пари, организираните измами, фалшифицирането на евро и контрабанда на хора.

Разследването на Флагман.бг за двойната смърт на Елена Ганчева и 32-годишния й годеник Христо Кацаров от Бургас навлиза от днес във фаза, будеща недоумение не само по фактическата обстановка в апартамента на ул. „Емащрасе“, където, според тамошни медии, базиращи се на непотвърдена информация от криминалните полицаи на Холандия, е била намерена застреляна младата жена.

Дотук бе известно, че веднага след края на предизборната кампания за парламента, кандидат-депутатът от ГЕРБ във Втори МИР Бургас Христо Кацаров поема със самолет за Холандия, където е имал уговорка да се срещне, по негови думи, с годеницата си. Срещата им трябвало да се осъществи в Хага, където двамата щели да прекарат почивката му след предизборната кампания.

Според оповестени сборни данни от холандски и български медии, Кацаров е пристигнал въоръжен с пистолет на мястото на срещата - в апартамента на Ганчева. Двамата се скарали, тъй като тя му отказала брак, след което той я застрелял и си тръгнал. Отново преминал две граници със самолет, с пистолета в себе си, прибирал се е в апартамента си в София и в петък следобед, 19 ноември, се е самоубил със същия този пистолет, виждайки през прозорците, че към жилищния блок в кв.Дървеница" се приближават цивилни полицаи, за да го арестуват.

Дотук няма официална информация от българското МВР дали оръжието е законно притежавано или не. Това трябва да кажат от служба КОС към Първо РУ-Бургас, където е постоянният адрес на Христо, както и да посочат какви са причините, за да му издадат разрешително при затегнатия у нас режим.

Ето какво съобщават за Флагман.бг приятелите на Елена, с които тя е поддържала тясна връзка в Хага. Първо, момичето е от Русе, завършило е Право в The Hague University of Applied Sciences – UNIFY, популярен ВУЗ за българите в Холандия. Била е отличничка, печели конкурс за назначаването й в Централата на Европол, след като е преминала през всички стъпала за специфичната престижна длъжност преди 3 г. Точен, лоялен и целеустремен човек. Тя била винаги пряма в отношенията си с хората и е изключено да е подвеждала Христо за силата на чувствата си. Тези, които я познават, смятат, че по-скоро той си е въобразявал, че може да има сериозна връзка с тази жена и е виждал бъдеще с нея в брак. Ако чувствата им са или взаимни, тя не би допуснала фатален край.

Елена Ганчева не е имала зачислено служебно оръжие от Европол.

Живеела в Хага oт 10 г. Апартаментът в къщата на „Ема щрасе“ Елена държала под наем. Тя е била на работа във вторник, 16.11.21 г. – в добро здраве. След като не се явява в офиса на следващия ден,  за това необичайно от нейна страна поведение, е информиран близо до нея човек. Елена не отговаря и на мобилния й телефон.

В сряда вечерта близки до нея влизат в апартамента й, установяват, че нея я няма там. Всичко е подредено, няма следи от бурен скандал, какъвто би трябвало да последва, ако тя е отказала брак на пристигналия да я види любим. Елена просто липсвала в апартамента. Затова е бил подаден сигнал до спешния телефон на МВР, че тя е изчезнала. В четвъртък полицията влиза в апартамента, но в отсъствието на близки на българката, след което до медиите стига новина, че вътре е намерена мъртвата жена.Но къде е било скрито тялото? Как е настъпила смъртта?

От вътрешното ведомство на Холандия не са съобщавали тя да е била застреляна. Загадка остава къде, в апартамента, е намерена жената  и дали изобщо по жертвата е стреляно. Източник на Флагман.бг е категоричен, че в сградата никой не е чувал шум, нито от скандал, нито от произведен изстрел.

Флагман.бг разговаря с много бивши съученици, колеги от Министерството на туризма и познати на Христо Кацаров – както в Бургас, така и в София.

Стигнахме до извода, че това не е човек, който би планувал толкова прецизно убийство зад граница. За да пренесе оръжието си до Хага то би трябвало да комплектовано и със заглушител, което още повече усложнява пренасянето му.

Родителите на Христо са уважавани учители, баща му преподава физическо възпитание и спорт в началния курс на ОУ „Васил Априлов“. В Бургас семейството живее на ул. „Иван Богоров“.

Продължава да виси въпросът – законен или незаконен е пистолетът, с който Христо се самоубива в столичния кв. „Дървеница“, където е живеел, докато е бил парламентарен секретар, а по-късно и началник на кабинета на министър Николина Ангелкова. Христо Кацаров е завършил бургаската НЕГ и политология в СУ “Климент Охридски“, след което се установява в столицата и е член на структурите на ГЕРБ.

От 2017 г. до изтичането на мандата на предходното редовно правителство е работел в Министерството на туризма. Семействата и на двамата погубени млади хора са в шок. Тялото на Ганчева все още не е освободено от органите на тамошното МВР, а тялото на Христо се намира в столичната катедра по Съдебна медицина.


В категории: Разследване


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
28
Коментара по темата
28.
Мери
27.11.2021 16:50:49
0
1
Флагман, поне името на момичето (Елена ГЕнчева) да бяхте написали правилно
27.
подробност
24.11.2021 15:59:27
1
1
Това е снимка на жертвата, редно е да се постави снимка на жертвата, а не на убиеца-мутра от ГЕРБ (авт.превод на браузера):
Българска Елена (31) убита в хагския дом: "Тя донесе слънце навсякъде"
https://www.bd.nl/binnenland/bulgaarse-elena-31-gedood-in-haagse-woning-ze-bracht-overal-zonneschijn~a62a5a26c/
https://www.ad.nl/binnenland/bulgaarse-elena-31-gedood-in-haagse-woning-ze-bracht-overal-zonneschijn~a62a5a26c/
Тя беше любимка и невероятен колега
"Тя беше ангел и ние сме благословени да сме я срещнали", пише колега на Елена във Фейсбук. "Тя донесе слънце навсякъде. Тя беше любимка и невероятен колега. Иска ми се да я прегърна и защитя.".
Приятелите също изразяват тъгата си. 'Най-скъпата ми приятелка Елена. Нека почивате в божиите обятия, заобиколени от любов и щастие. Нека ангелите и всички светии ви приветстват сега, когато сте напуснали този живот. Нека намерите свобода и мир там, където сте сега. Надявам се, че душите ни ще се пресекат отново в следващия живот."
26.
подробност
24.11.2021 02:23:33
0
2
Поне в 8 холандски медии има чудесна снимка на момичето и чудесни надгробни думи за нея от колегите. Можеше да сложите снимката.
Улицата се казва Emmastraat (Емастраат).
В 24часа написаха, че Елена е казала на приятелки, че ако не дойде на работа на следващия ден, значи е убита.
25.
Без.
23.11.2021 23:08:07
0
4
Защо никъде не публикуват снимка на тази Елена Ганчева липсват каквито и да било данни
24.
До 7
23.11.2021 17:38:18
2
5
Добро момче?!?!?! Убива жена и да го запомнят като добро момче?!?!?! Кажете го на родителите и, ако имате смелост..
23.
морски
23.11.2021 06:53:51
1
11
Аз като ви казах, че тези "самоубийства" при акции за залавяне по принцип са много съмнителни и не е изключено Кацаров да е "самоубит" от полицай за да се прикрие нещо във връзка със смъртта на приятелката му, някои ме изкараха луд, но нещата май вървят натам. Жалко, че едва ли някога ще разберем нещо повече.
22.
Mu
23.11.2021 03:23:45
1
8
Какво стана с Брендо
21.
Ми
23.11.2021 03:05:42
3
9
Да.. кацаров е кука..
Теглил е информация от елена в полза на Тиквочев.
Наркотици. Това е.
Някой голям е в играта..
20.
Ми
23.11.2021 02:44:23
4
12
Герб
Престъпност- на първо място
Наркотици и убийства
Тежка корупция
Мафия в държавата
Контрол над финансовата и банкова система
Международна подкрепа
Учудващо бездействие на ЕС
19.
Интересно.
22.11.2021 20:55:35
3
2
Знаете ли че тези които убиват свои познати заради причина, всъщност не са убийци в пълния смисъл на думата. Фактите показват че те биха се предали веднага или се самоубиват. Ноо нещата стоят по друг начин относно хора, които никога не са убивали, но са извършвали престъпления. Те биха убили И непознат, само и само да постигнат лудият си план. Те са истинските убийци и като нищо биха убили и полицай и случаен на улицата.те никога няма се предадат нито самоубият. Завършват или убити или в затвора.
18.
Чичо Скруч
22.11.2021 20:52:30
9
8
32г. мекере един от шайката главорези взела пример от бащицата, който не с пистолет а пряко или косвено си служите с гранатомет.
17.
Пулев
22.11.2021 20:41:53
7
9
Може да е давала конфиденциална инфо на герберите и да е ядосала някой
16.
Хех
22.11.2021 20:10:11
0
8
Мхм с връзки далеч се стига, но и от високо падаш :)
15.
Господин Кацаров
22.11.2021 19:40:20
1
25
Преподавал ми е преди повече от 20г. и сме съседи...още се обръща към мен по име щом се видим на улицата. Страхотен преподавател и човек!
Познавам и сина му по физиономия от В.Априлов - 1г. по-голям е от мен. Съболезнования за загубата му. Толкова добър човек е господин Кацаров - не заслужаваше такава тежка съдба да го застигне... :(
14.
Рашков
22.11.2021 18:54:55
2
10
Манекен, спри да пееш на твоята приятелка от Тополовград, педал с педал.
13.
До Бай...
22.11.2021 18:48:54
6
6
Разбираш ги ти ла*ната от личен опит, селски комплексар.
12.
Абориген Балкански
22.11.2021 18:44:40
2
15
Операция ''шменти-капели''/ наистина ни взеха за аборигени / сюжета е съвсем различен от официалната версия - заплаха, споделяне, пътник, двойно убийство, партенки в средствана за масова информация/ познат до болка похват и все пак запитване от нашето МВнР дали ще има или по стар навик ще заемем позата на щрауса при заплаха в пясъка
11.
до 7
22.11.2021 18:42:27
2
17
Сори, но забърканите с Европол и политически "партии" не попадат в моята графа "добри хора"! Че няма да се разбере какво е станало, ако изобщо нещо е станало, е ясно на всички.
10.
Кирчо
22.11.2021 18:34:48
2
16
С оръжие може да се пътува в самолет. Обявява се и се предава , след което когато се кацне след преминаване на граничния контрол се получава. Става въпрос за законно притежавано оръжие.
9.
Мдаа....
22.11.2021 18:26:59
1
12
99% вересията е ,че булята нещо е направила и е закопала и либовникa.
8.
ХХ
22.11.2021 18:08:13
1
25
До 7

"Всичко може да е, няма да разберем." - а трябва.
7.
Запознат
22.11.2021 17:42:06
8
20
Едно добро момче, никой няма да разбере никога какво е станало. Нека тези, които го познавах го запомнят такъв, добър. Спрете с жалки те си догатки. Освен да нанасяте допълнително психологически травми не правите нищо друго. Всичко може да е, няма да разберем.
6.
ХХ
22.11.2021 17:34:20
7
26
Много е вероятно да е попаднала на факти как европол биват използвани от разни правителства да прикриват ислямски терористи и наивна и вярваща в доброто като всеки българин да е споделила за това на някой местен. От там нататък е ясно как постъпват партньорксите служби с неудобните им лица.
5.
Тази историйка
22.11.2021 17:32:53
2
33
очевидно няма нищо общо с баналната и елементарна ревност, която беше пробутвана в началото.
4.
Бай....
22.11.2021 17:32:47
14
16
А бе, лайното не пада далече от гъза !
3.
ДО 1 С КАКВИТО ДРУЖИШ/средата/
22.11.2021 17:25:31
11
20
ТАКЪВ СТАВАШ /коня обслужваше мутринските интереси в туризма /СЕКРЕТАР НА МУТРИТЕ! ДАЛИ ПЪК ТАЗИ ЖЕНА НЕ Е БИЛА ""КЪРТИЦА "?
2.
ggg
22.11.2021 17:09:42
2
29
Жалко за Димчо, просто не ми побира ума, как ще го преживее- голяма трагедия!
Най-искрени съболезнования!!!
1.
..
22.11.2021 17:00:02
1
25
Баща му бе'е един от най-дисциплинираните хора,но въпреки това с чувство за хумор,които пораждаха респект в мен още като дете в Априлов..крушата е паднала доста по-далече от дъровто.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори