×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отложиха делото срещу княгиня Калина за март
  • Почина съпругата на Йосиф Сърчаджиев - сценаристката Райна Томова-Сърчаджиева
  • Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста срещу 3000 лв. гаранция
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

23-годишният Милко Пенев от Бургас – депутатът от ПП, който ще лекува болни стави с помощта на „Америка за България“


23-годишният Милко Пенев от Бургас – депутатът от ПП, който ще лекува болни стави с помощта на „Америка за България“
Една от най-големите му гордости е именно този спечелен проект на стойност 15 000 лв. Искаме да правим мениски с естествен материал, споделя предприемчивият бъдещ лекар
18 Ноември 2021, Четвъртък, 16:33 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Най-важната му задача в Народното събрание е да въведе дигитализацията в здравеопазването, която се бави вече 20 години

Флагман.бг представя Милко Пенев – най-младото попълнение, което Бургас изпрати в 47-ото Народно събрание. Той е само на 23 години, роден и учил в Бургас, в момента учи и работи в столицата, където тази година му предстои да завърши магистратура по Медицина в Медицинския университет. Израснал е в семейството на лекар кардиолог и учителка по английски език в частната английска гимназия в Бургас. Милко Пенев се кандидатира за пръв път на избори. На 14 ноември той е получил 166 лични преференции, с които влиза в Народното събрание. 

Въпреки все още крехката си възраст, Пенев твърди, че отива в парламента с ясна цел – реформа в системата на здравеопазването и най-вече създаване на електронен регистър, който ще облекчи пациенти и лекари от тежката бюрокрация.

Преди да се насочи към медицината, Милко Пенев е завършил АЕГ "Гео Милев" в Бургас. Споделя, че след като се дипломира като магистър по „Обща медицина“ в Медицинския университет в София, има намерение да специализира в две специалности, които харесва от медицинска гледна точка – ендокринология и акушер-гинекология. Хубавото е, споделя той, че между двете има сливане и това е „ин-витро“ медицината. 23-годишният Пенев дори е основател и представител на Сдружение на пациентите с бъбречно-каменна болест – организация с нестопанска цел.

Милко Пенев и колегите му в листата на ПП за Бургас чистят в Черноморец

Една от най-големите гордости за Пенев е спечелен проект от Фондация „Америка за България“ на стойност 15 000 лв. С него, по думите на народния представител, се цели синтетично да се създадат мениски – малки парченца в ставите, които да могат да се присаждат на пациенти, имащи нужда от смяна на става. „Сегашната процедура е да се изреже костта и да се присадят метални импланти, които буквално се вкарват в костта на хората. Това е доста груб метод за решение на проблема, но засега няма по-добро. Целта е точно такава – да намерим по-добър метод и имаме екип от хора и експерти, които ни помагат, а от Фондация „Америка за България“ ни подкрепиха“, казва Пенев и добавя, че проектите отнемат години и затова все още от неговия няма краен резултат, но се работи. По план били предвидени 4 години само за тестване и изследвания. Вървим в положителна посока, споделя Пенев.

Искаме да правим колена – най-просто казано – с естествен материал, добавя младият и предприемчив бъдещ лекар.

На въпроса каква, според него, е най-необходимата реформа в здравеопазването, Пенев отговаря като истински политик.

„Няма да е една, проблемите няма да се решат с магическа пръчка. Най-важното в момента е да се извърши дигитализацията на здравеопазването, за да се разкрият всички пробойни. Нямаме единна здравна система и това не само позволява злоупотреби от една страна, но и затруднява самите лекари в администрацията на пациенти. Една такава система ще даде достъп до цялата здравна информация в България и така ще можем да разкрием какви са точно проблемите и да започнем да ги решаваме поетапно“, казва Милко Пенев.

 

Милко Пенев и кандидати за депутати от ПП раздават ябълки и вестници на промяната край Пантеона

Има ли „Продължаваме промяната“ капацитет да изработи и въведе такава система, тъй като за електронно управление се говори от близо две десетилетия, но досега няма особен резултат от това говорене, питаме го ние.

Имаме капацитета и готовността да го направим, отговаря лаконично младият и нахъсан депутат.

А бил ли е доброволец, сблъсквал ли се е с пандемията очи в очи?

„През март отидох във ВМА, която тогава беше единствената болница с COVID. Тогава имаше страшно голям наплив от студенти и имаше хора от пети и шести курс. Намекнаха ми, че съм твърде млад и докато ме обучат, само ще им преча. По време на пандемията после доброволствах в АГ отделението на „Св. София“ в столицата“, споделя депутатът.

Какво е мнението на Милко Пенев за въведените мерки и в частност за зелените сертификати?

„Мерките са въведени от сегашното правителство. Ние нито сме съставили правителство, нито мисля, че е редно аз еднолично да коментирам темата. Относно зеления сертификат, в случай, че остане, най-адекватното е да се признаят и антителата, които вече бяха признати, но и да се следва системата, предложена от нас – първо да се издава за 90 дни, а впоследствие – ако титърът е достатъчно висок, да се издава за още 6 месеца“, смята народният представител.

По време на откриването на кампанията на ПП, Милко Пенев е в средата

А по каква линия е попаднал в „Продължаваме промяната“, питаме ние.

„От ABLE – бях на един курс по предприемачество през 2018 г. и от там се запознах с много готини хора, които имаха доста по-голям опит от мен. Били сме с тях по различни социални събирания, учил съм се от тях. От там разбрах за „Продължаваме промяната“ и съответно пуснах кандидатурата си, бях интервюиран, одобрен и избран“, споделя Пенев.

Кои са другите по тази линия в „Продължаваме промяната“, добавяме в този ред на мисли.

„Имам груба идея и нито знам кой от кой град е влязъл. От нашата листа познавам Габриела Славова от там и мисля, че е само тя. От така наречените „харвардци“ са още Димитър Ташев и Филип Шавов“, казва Милко Пенев.

В края на разговора си с нас младият депутат, който твърди, че влиза в Народното събрание с ясна цел, споделя, че му е станало тъжно  преди няколко години на местните избори, когато имал приятели, които отказали да гласуват и дори се гордеели с това.

„Младите хора не са активни в политиката. И ако успея аз едно нещо да направя еднолично, то ще е да опитам да накарам повече млади да участват активно. В България има около 300 хил. човека на възраст между 20 и 24 г. и много малък процент от тях реално гласуват и се ангажират със социални теми и защитават нещата, в които вярват“, споделя Милко Пенев.

Милко Пенев и Габриела Славова по време на предизборните обиколки в Бургаска област

Вече ви представихме двама от колегите на Милко Пенев: 

Пътят на Димитър Ташев – от 7 молитвени закуски в САЩ през листата на СЕК до 47-ото НС

Защо харвардейците повикаха професора от Ротердам Христо Симеонов, роден и работещ в Бургас


В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
Камелия
22.01.2022 13:14:22
0
1
Успех на младите депутати Милко и Димитър! Точно такива момчета трябва да бъдат представители на Бургас! Да променят имиджа на града! Да вдигнат летвата! Да докажат, че в политиката влизат не само лаици без никакво образование, доказан опит и високи цели! И моите деца се надявам да се върнат един ден в Бургас и да работят редом с тях! На Габриела ѝ пожелавам успехи, защото сигурно не ѝ е лесно в тази среда с толкова злобни и елементарни хора!
20.
Тони
22.11.2021 09:06:23
1
3
Да видим младото кандидат докторе, защото на тази крехка възраст може само да мечтае за дадена специалност, но не и да я притежава колко стави ще излекува от парламента. Май само ще се нагуши и ще дава съвет на доказани лекари със стаж отпреди той да се е родил?
19.
Господ
20.11.2021 11:10:55
2
2
В ада ще ви пратя всичките сорсоиди и ционистка Анти-българската продажна пасмина такава!
18.
1111
19.11.2021 18:15:50
2
5
Явно младият депутатин въобще не е на ясно със степените м медицинското образование-учи се 6г редовни, после се явяваш на конкурс за специализация
Ако те одобрят, те назначат в определена болница, работиш, взимаш изпити и нака 4г, докато придобиеш специалност и чак тогава вече си лекар-специалист. Ако депутатчето е завършил на 18г, плюс 6г общо следване,сега трябва да е 24г. При тия разнородни работи които го вълнуват кока ще сснава лекар специалист не е ясно. Явно ще се пръкне още едно недоносче като колегата му Кацаров. Е такива са младите хора-цял жшвот ни риба ни рак, ту едно ,ту друго и накрая едно ГОЛЯМО НИЩО! Жална майка България
17.
До 16
19.11.2021 09:00:47
3
6
Верно ли? И кого се опитваш да убедиш в това? Ний щото не сме от този град и не знаем кого назначават в общината.
16.
до 5
18.11.2021 21:58:27
5
5
Това, че някой работи в общината не означава обезателно, че е член на ГЕРБ :)
15.
Браво на момчето
18.11.2021 21:50:57
4
14
А ГРОБ какво ни дадоха? Маняка и Галка на мама и на тати и на чичо
14.
Ох,боли
18.11.2021 20:38:23
1
21
Нерде акушерство,нерде мениски!? Нещо много объркано това момче.Хайде първо да завърши медицина, после да поработи в спешните центрове,да изкара няколко нощни дежурства,да специализира 4 години,да се яви на изпит за специалност,пък после да лее мозък.
13.
_nib_
18.11.2021 19:33:20
5
15
Където и да се е намесил мръсният американец, никоя държава не е прокопсала.
12.
Абориген Балкански
18.11.2021 18:55:54
2
14
Днес '' Америка за България ' утре '' България за Америка ' / амалгама от др. Тодор Живков - Днес завод за полупроводници, утре за цели проводници /
11.
"Любов" народна
18.11.2021 17:51:46
5
16
Струи към Америка за България.
Подкрепям тази любов . :)
10.
Sss
18.11.2021 17:13:48
9
30
Щом е Америка за българия... Ясно кого и какво ще представляват... Пенделчета...
9.
Аз
18.11.2021 17:03:58
9
38
Като чуя "Америка за България" и ми се повръща.Няма държава в света,която да е видяла нещо хубаво от Америка.След американците остават единствено съсипани икономики,завладяване на ресурси и руини.
8.
ddddd
18.11.2021 17:01:34
1
22
Отключени коментари изненадахте ме
7.
...
18.11.2021 17:01:01
6
24
Следващите герберасти
6.
дебили бургас
18.11.2021 16:59:47
3
44
На 23 г с докторска степен???
5.
Хм
18.11.2021 16:50:28
2
25
Таз Габриела не работи ли в общината? Как така член на ГЕРБ в листата на ПППП?
4.
Ротшилд
18.11.2021 16:43:31
6
35
Ами то целият проект ПП е спонсориран от Сорос и "Америка за България" какво остава за някъв кандидат лекар получил грант за нещо, което ще стане достъпно след 50 години.
3.
хаха
18.11.2021 16:32:01
14
38
Младите хюмнета на Кирчо ментето :D
2.
До Хамерика за България
18.11.2021 16:26:51
7
31
Представете си, колко сте ненужни, по мнението на огромна част от народа? Ако се покажете поименно, ще ви е за последно, точно толкова сте мразени. Няма човек, който да може да си изпише веждите с похвали и подпомагане от хамерика за България, за съжаление, сега ще страним и от въпросния, който ви се е предложил!
1.
ALF
18.11.2021 16:26:37
4
68
Медицина се завършва винаги с магистърска и образователна степен доктор. Следва се 6 години.
Как на 23 години завършва вече, че и работи ?
Phd e докторска степен (преди кандидат на науките). Придобива се след защитен докторат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Експерти споделят 4 лесни упражнения Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Пак е в ареста за денонощие, след като драснал клечката на ел. таблото на десетки апартаменти, но дали пак ще го пуснат да се вихри още Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Само допреди 2 години бе абсурдно дори да си помислим, че машина може да „рисува”, днес вече и „снима с камера” Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Вижте полезни съвети - къде и кога са пазарните дни, какво да си купим и как да плащаме 5 дихателни упражнения за работа на мозъка 5 дихателни упражнения за работа на мозъка Ние правим около 17 000 вдишвания на ден без да се замисляме Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън 24-годишната Владимира е непозната в  родния си град, тъй като от 20 години живее в Испания Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Широко разпространено е мнението, че тези витамини са ефективни Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Не е заради изборите и затова, че не успяха да се преборят за балотаж в Разград, заяви Ралица Цветанова Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа каква е причината, обяви шефът на Районния съд Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Младежът е завършил престижна кулинарна академия, известни ресторантьори в София се надпреварват за него
Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Въпреки това психолозите препоръчват да си дадете време да се възстановите и да позволите на тялото да се адаптира към нова щастлива връзка В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо Много честа проява на хронична венозна недостатъчност, засягаща 25% от жените до 15% от мъжете, са изкривените, разширени повърхностни вени с 4 mm или повече Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Учените са доказали, че днес от 30 до 40% от общото възрастно население на нашата планета има проблеми със съня Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Вижте кои храни да използвате  Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на Бургас Защо Благо мрази Слави Защо Благо мрази Слави Благой изобщо не обича прякора си Джизъса Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Предстои преглед на залата в Бургас и подписване на договор до края на месеца X спря акаунта на съпругата на Навални X спря акаунта на съпругата на Навални Кремъл отрече да е замесен и заяви, че твърденията, че руският лидер е отговорен, са неприемливи Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Фънки се спука да будалка Мара Отварачката  Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Признанието е от самата шеф Божана 
Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР МВР ще установи как се развивал убитият във времето като ученик и войник Виц на деня Виц на деня Попитали една жена:
- Каква е разликата между "Ох" и "Ах"?
- Разликата е пет сантиметра!
Виц на деня Виц на деня Врачка, отседнала в хотел, пита камериерката в коридора:
- Какво е менюто днес?
Камериерката си мърмори зад гърба ѝ: "Б*си врачката, не знае какво е менюто..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не отблъсква толкова много купувачите, колкото желанието на пpoдавачите да им помогнат с нещо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори