×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лъсват още имотни далавери на Киманов и Неделчев


22 Април 2011, Петък, 12:42 ч.
Източник: Черноморски фар

Двамата работели в комбина с оризовия бос Светлозар Лолов, който първо бе обявен за Бург на годината, а после обвинен в престъпления 

Това става ясно от нейна жалба до Бургаската окръжна прокуратура. Елвира Христова е била „ужилена” с над 53 хил. лева през 2009 г., когато е управител на агенция за недвижими имоти „Ню хоум СВ”- Елхово. „През септември се обадиха нашите партньори от Санкт Петербург и казаха, че имат клиент, който иска да купи апартамент N 44 в апартхотел „Врис” в Царево”, пише Христова до Бургаската окръжна прокуратура.

Тя влязла в сайт на хотела и прочела, че „Симекс” ЕООД и „Стратос БГ” съвместно работят по продажбите на жилищата. Христова се обадила на единствения телефон, който бил посочен. Отговорил мъж, който се представил като Йордан Койчев - брокер. Обяснил, че имат изключителни права за продажба на хотел „Врис”, дадени от „Симекс”. После изпратил по електронната поща, по настояване на Христова, документи за представителство и разрешително за строеж. Всичко това било препратено и на руския клиен, който изпратил 2000 евро депозит. Предварителният договор трябвало да бъде подписан септември, но преди това Христова поискала да види апартамента.

„Заедно със съпруга ми пристигнахме в Бургас, взехме брокера и отидохме в Царево. Посрещна ни техническият ръководител, показа ни апартамента и ни каза, че се продава заедно с мебелите”, пише в жалбата си до прокуратурата Христова.

След това се върнали в Бургас, а брокерът ги завел в помещение, където щял да бъде бургаския офис на „Стратос”. Казал, че предварителния договор е подписан от управителя на фирмата във Варна. Христова подписала също. В края на септември руският клиент превел 70% от сумата за апартамент – 53 236 евро по сметката на „Ню Хоум”, а Христова ги препратила на „Стратос БГ”.

Случаят се разплита 3 седмици по-късно, след като купувачът поискал още снимки от апартамента. Колеги на Христова отишли в Царево, за да направят, но били изненадани неприятно. Разбрали, че имотът бил продаден още през септември на други купувачи.

И че „Стратос БГ” нямат вече изключителни права за продажба. Това те научили от Илия Илиев – управител на „Симекс”. Христова му изпратила документите за изключителните права на „Стратос БГ”, а Илиев й казал, че са подправени.

„На 26 октомври подадохме жалба в ОДМВР - Бургас за измама под вх. № П1133. Преди това в Елхово разбрах, че някога „Стратос БГ” е била на г-н Стратиев от Ямбол, който е работил и в „Български недвижими имоти” на известните Иван Киманов и Недялко Недялков. Оттам направих връзка, че „Стратос БГ” е една от многото фирми на Киманов и Неделчев, въпреки че по документи те не са управители или съдружници.

Жалбите срещу Киманов и Неделчев са десетки. За тях се разчу през юни миналата година, когато бургаската полиция започна разследване срещу тях за измама в особено големи размери - те трябваше да построят край Царево и луксозния дворец "Палацо реале", но до ден-днешен той си остава виртуален. Според помпозните обещания на двамата "инвеститори", купили 7 дка край т.нар. Попски плаж, всеки апартамент в 5-звездния дворец трябваше да има дмое име - "Луи IV", "Клеопатра", "Йовани Цезар" и т.н. Обещаваха в двора и басейн с живи акули, явно с надеждата, че първо ще построят басейна, а после ще пуснат при акулите бъдещите собственици. Неделчев и Киманов били в комбина с оризовия бос Светлозар Лолов, съпругата му Румяна и 35-годишния Рангел Станчев. Сега петимата са обвинени в изнудване на фирми, на които не плащали за извършената работа, ощетяване и на бюджета. Например сделка за 60 000 евро била вписвана в нотариалния акт за 20 000 лева. Семейство Лолови миналата година напуснаха страната и се издирват чрез Интерпол.

В категории: Бизнес


15
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
golemiq
02.10.2012 01:56:50
0
0
az kato gledam vsi4ki komentari sa kolko nevinni sa tiq lolovi ,sigurno sa pisani ot samite tqh....i za6to togava gi izdirvat 4rez interpol????????toi i kela se kri ama sq e v akademiqta tva gi 4aka i tiq lolovi
14.
golemiq
02.10.2012 01:56:48
0
1
az kato gledam vsi4ki komentari sa kolko nevinni sa tiq lolovi ,sigurno sa pisani ot samite tqh....i za6to togava gi izdirvat 4rez interpol????????toi i kela se kri ama sq e v akademiqta tva gi 4aka i tiq lolovi
13.
Именнооо
31.05.2012 11:25:43
0
2
Нямат Лолови нищо общо, като пряк наблюдател на схемите на двамата бизнесмени го казвам това. Те обраха пешкира просто ;)
12.
Милен Димитров е Корумпирана Подлога
29.04.2011 03:13:58
1
11
ОДМВР-Бургас и началника Милен Димитров крият измамниците, Недялко и Иван, понеже си плащат от кражбите с имотните измами.
В момента двамата продължавата да крадат по старите си схеми и си плащат на МИлен Димитров и Полиция да бъдат онивинени, като техните престъпни схеми бъдат прехвърлени на други "организатори".
Явно търговията с власт се отразява добре за Милиционер Милен Димитров и отдел за поръчки БОП.
11.
най- запознат
25.04.2011 03:26:19
0
3
До запознатия,въпросната къща никога не е била на Булстрад. Лолов ги съди за неплатените наеми. Не разбирам какво общо има името Лолов с тази история и може би е време на тези неверни твърдения срещу Лолов да се сложи край с едно хубаво делце...
10.
Mnogoznaika
25.04.2011 01:12:50
0
1
Talanti!!!
9.
maria
24.04.2011 11:43:58
0
3
tezi elhovski paliaci sa za zatvora neka da si plachtat ochte malko i kato im vzemat parichkite chte gi napraviat gospogici v zatvora.
8.
ИК
23.04.2011 16:12:19
1
1
Уточнявам: преди да пища - чета, гледам карета, разпитвам, докладват ми, плащам си почтено, когато ми вършат работа. След това седям, пия едно кафе, гледам през прозореца, мисля. Накрая всичко се подрежда. А в случая, иди виж горе: източник "Черноморски фар", демек или тези тук са в чувала с новите, или им е стара данната. Аз залагам на второто.

До До запоАнат: няма как да не ги закачат, това е целта на изцепката, написана тук.

Защото праведността е качество на тези, които имат, или ще имат.
7.
Уточнил
23.04.2011 15:21:32
1
1
ИК, хората от редакцията на "Черноморски фар", вече не са онези същите, дето са папкали и пийвали със Зарко Лолов. За да сме наясно
6.
До запоанат
23.04.2011 14:54:09
0
0
Златомира, Фани и съпрузите им не закачайте. Те са свестни хора. Грях е!
5.
ИК
23.04.2011 12:38:42
1
1
Дами и господа, преписвачи! Тази тема е стара и дъвкана. Пука ми, че ми дреме на лакътя. Зарко Лолов Ви събира всички на плюскавица в ресторанта на хотела си. Имам снимки на вашата редакция, с хора на Зарко, с адвокатите и приятелите му. Знам, че адвокатите помагат на вашата редакция, както се наричате нещастни престъпници. Мръсните комунисти пишат съчинения, а вие сте техни слуги и ги копирате
4.
запоанат
23.04.2011 07:55:42
2
0
адв.ФАНИ СЕМЕРДЖИЕВА МЪЖА И ТОШКО ФРИЗЬОРА И ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА МЪЖА И МУЗИКАНТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛОЛОВИ И ОЩЕ ПРЕДИ ДА ЗАБЕГНАТ ИМ ПРАВЕХА ВСИЧКИ ЗДЕЛКИ И ДАЛ-АВЕРИ.В МОМЕНТА ЩЕ ОТКРИВАТ ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ В БИВШАТА СГРАДА НА БУЛСТРАД ,С КОЙТО ЛОЛОВИ СЕ СЪДЯТ, АМА С ТАКИВА АДВОКАТИ СЕ СТИГА САМО ДО ЕДНО МЯСТО ДОРИ И СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ.В МОМЕНТА ЛОЛОВИ ОТ АМЕРИКА ,АТЕЗИ КВАЧКИ ОТ ТУКА СИГУРНО ПИШАТ УЧЕБНИК С ПРАВИЛА ЗА УСВОЯВАНЕ ПО КОРУПЦИЯ И ДАЛ-АВЕРИ .МАЙКИ ВНИМАВАИТЕ ТОВА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ПЪРВОТО МУТРЕНСКО УЧИЛИЩЕ.В СХЕМАТА ИМА ОЩЕ ЕДНА,АМА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ.
3.
искам да съм журналист
22.04.2011 20:10:34
1
6
Нюза, значи искате да кажете, че всички които са имали за посредник Неделчев и Киманов, както фирма "Симекс" и нейнияят собственик са в "комбина" с тях??????

Значи другият път като си наемите посредник да си продадете имота, и той открадне парите от вашият клиент, като фалшифицира договора за посредничество, ВИЕ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИТЕ ЗАЕДНО С ПОСРЕДНИКА В ЗАТВОРА, ЗАТОВА ЧЕ ТОЙ Е ИЗМАМИЛ И ДВЕТЕ СТРАНИ.

а пък можете да лежите и само вие, защото посредника ще бъде посъветван да свидетелства срещу вас, въпреки че той е събрал парите...
2.
Павел
22.04.2011 19:28:48
1
4
Факта, че започвате и свършвате с Лолови, който нямат нищо общо с описаните имотните измами на елховските "бизнесмени", не ви прави чест на редакция и по този начин потвърждавате лошото име на журналистите в Бургас, които освен да преписват полицейски сводки, не са способни да правят верни репортажи и полезни за обществото заключения.
1.
Без Лолови ще е постна новина...
22.04.2011 19:13:32
1
5
Журналистите не можахте да разберете, че Лолови, както и десетки други измамени строители от Неделчев, нямат нищо общо с техните далавери."КОмбина" с Лолови няма.
Неделчев и Киманов си плащат точно за това, да има добавени хора като Лолови, които нямат вина и нищо общо в престъпната им група.
Като разполагате с документи които уличават Киманов и Неделчев. защо топите хора които нямат нищо общо.

Изнудваните в този случай са Лолови, и много хора ви се чудят кога ще го проумеете.
Толкова сте глупави и найвни, когато замесвате невинни хора и си мислите че сте върха на журналистиката. Вместо да проверите два прости факта и найстина да бъдете уважавани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори