×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Манипулацията с машините за избори невъзможна, електронни ключове гарантират честността на вота?


Манипулацията с машините за избори невъзможна, електронни ключове гарантират честността на вота?
Сред заловените на граничната бразда мигранти е имало заразени с COVID-19, разкри служебният министър Стефан Янев
12 Ноември 2021, Петък, 08:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Целта на тази истерия е да се демотивират гражданите да гласуват, каза премиерът Стефан Янев

Няма никаква възможност да бъдат подменяни машини за гласуване, флашки и карти. Това каза премиерът Стефан Янев. Той отговаря на въпроси на граждани за „Властта говори! Открито!“ във Facebook страницата на правителството.

„Истината за тези машини за гласуване е проста. Българските граждани може да са спокойни, че служебният кабинет с ЦИК са предприели всички необходими действия, за да е честен и сигурен вота“, добави той.

„Всички машини, на които ще се гласува с флашите, са гарантирани. Така наречените електронни ключове се зареждат на определен брой машини. Няма възможност други машини или флашки да бъдат използвани по време на вота“, уверява премиерът. 

„Всички машини със серийните номера и картите за гласуване ще бъдат публикувани в сайта на ЦИК. Няма никаква възможност да бъдат подменяни устройства“, добави той.

Цялото това говорене за манипулация с машините е по-скоро спекулация, чиято цел е да бъдат демотивирани гражданите да гласуват, подчерта Янев. 

Той коментира и т.нар. щадящи тестове, като изтъкна, че присъственото обучение е най-добрата форма и целта е да се осигури безопасна среда за децата. 

„От понеделник училищата, в които все още не са доставени тестове, могат да продължат присъственото обучение, ако в тях няма изборни секции. Ако има, децата може да се върнат в училище от вторник“, добави премиерът. 

На въпрос на зрител дали не беше ли по-добре да има кратък локдаун, отколкото да ни принуждавате да се ваксинираме той отговори, че съзнателно е избрана системата със зелените сертификати. 

„Локдаунът е оценен от служебният кабинет като по-лошият вариант. За нас по-щадящият е този с увеличаване на контрола и на тестовете, на мерките, които помагат хората да се предпазват по-добре. Зеленият сертификат е временна мярка и цели намаляване възможността за предаване на заразата“, подчерта Янев. 

"Локдаунът е икономически неизгоден. Може някои икономически субекти след затварянето да не могат да отворят отново. Той засяха и общуването ни, отразява се на психическо ниво. Използва се като крайна мярка", добави той.

„Мерките дават резултат. През последните дни имаме много повече оздравели от новозаразени. Нека да сме реалисти, а не да се отдаваме на емоции“, призова премиерът.

Той потвърди, че сред заловените на граничната бразда мигранти е имало заразени с COVID-19. В такива случаи се налага изолация и лечение, където е необходимо, подчерта Янев. 

След като бе попитан докога България ще бъде сочена като най-бедната в Европа, той отговори, че това зависи от нас и от партиите, които ще влязат в следващия парламент, от начина, по който ще сформират мнозинство и ще подкрепят следващото правителство. 

„От прозрачността в работата ни в интерес на хората зависи растежа, тъй като корупцията е препъни камъка за икономическо развитие. Властта трябва да дава правилата, да насочва развитието на онези сектори от индустрията, които са с висока добавена стойност и създават възможност за работни места с добро заплащане“, коментира министър-председателят. 

Ако имаме развита икономика и достатъчно работни места, нашите сънародници, които по икономически причини са някъде по света, вероятно ще си дойдат по тяхно желание и могат да допринесат още повече за развитие на страната, защото имат опит в друга среда, добави той.

„Помощта за отопление бе увеличена на 523 лева за семействата, които отговарят на условията за получаването й. Тя вече е изплатена, а през миналата седмица взехме решение за отпускането на 15 млн. лева, за да може 50 000 семейства да получат еднократна помощ от 300 лева за зимата“, съобщи премиерът.

Той сподели, че би останал в политиката, но не искал да говори за планове след пет години или след пет месеца, защото в тази среда има динамика, предпочитания и възможности, както и условия, които не се приемат. 

 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
6
Коментара по темата
6.
този пак ни се подиграва
12.11.2021 11:11:51
0
6
"Така наречените електронни ключове се зареждат на определен брой машини."А къде е ключа за бараката? Кой го държи? Кой го написа този ключ?
Янев, баба Пенка от село може и да я излъжеш, но недей лъга и образованите хора! Много хубаво Ви го казаха... IT специалист си напуска работа със сериозна заплата и почна за 2хил.лв. в ЦИК...После се оказа, че бил и партньор със съветник на служебния премиер.
А народът яде доматите с колчетата.
5.
пиЯнев
12.11.2021 10:09:44
0
12
Този от сутринта е под наркоза.
Говорител на тъпото и лакомо хвърчило.
Доложи, легни, стани, мирно, свободно....
Машините са на Радев и компания, за това ще си отчитат, каквото им се нареди...
4.
Кую
12.11.2021 09:57:28
0
7
Но разбира се! Машините гласуват вместо нас. За Сингерия.
3.
Бург
12.11.2021 09:19:57
5
16
Мижитурката Янев тези глупости да си ги плещи пред другите фатмаци, там може и някой да му се върже. Манипулации с машините са напълно възможни, съвсем друг въпрос е дали някой възнамерява да фалшифицира изборите. Другото леке, бате ви Бойко, си прави евтин ПР и опитва да предизвика буря в чаша вода. Едва ли ще му се получи, хората вече не го искат, но от друга страна тези, които уж трябваше да са му алтернатива са по-зле и от него.
2.
Глупон
12.11.2021 09:14:31
12
5
Той Бойко откъде да знае, че е невъзможна манипулацията? Все пак той може и да е намерил вариант, но няма властови ресурс. Но пък си мисли, че всички имат задни мисли като него
1.
Бай дЪн
12.11.2021 08:53:45
4
19
Тези приказки ги разправяй на американците и Тръмп !
Не може да се манипулира изборният процес в една утвърдена демокрация в САЩ. Или в млада като България.
Просто престанете да вярвате на очите си и спрете да разсъждавате.
Ние сме държава начело с двама военни Генерали. Ако бяхме в Латинска Америка щяхме да се наричаме военна Хунта но тук е ЕС.
И никой не вижда никакъв проблем в това.
Да подадеш умишлена декларация с невярно съдържание и да имаш наглостта да говориш за почтеност.
Само у нас е възможно това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори