×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Училищата в Бургас без щадящи тестове, децата може да се върнат в класните стаи след изборите


Училищата в Бургас без щадящи тестове, децата може да се върнат в класните стаи след изборите
Само трима учители от СУ "Димчо Дебелянов" са съгласни да правят тестове за коронавирус на учениците от първи до четвърти клас, разкри директорът Пейко Стоев
09 Ноември 2021, Вторник, 07:23 ч.
Автор: Флагман.Бг

Малко са желаещите учители да правят изследване за коронавирус

Все още не е ясно кога Бургаска област ще получи щадящи тестове. По последна информация, вероятно чак другия вторник след изборите, най-малките ще могат да се върнат в клас, съобщава бТВ. 

Директорът на СУ "Димчо Дебелянов" Пейко Стоев разкри, че децата от осем паралелки ще се върнат в класните стаи, а на три ще продължат да учат онлайн, тъй като не са получени достатъчно декларации за съгласие на родителите малките ученици да бъдат тествани за коронавирус. 

Резултатите показват, че дори вътре в паралелките родителите са разделени горе-долу 50 на 50, уточни той.

На въпроса на колко учители може да се разчита за тестовете Стоев отговори, че не повече от трима. 

„Онлайн никой няма възможност да гледа деца вкъщи. Щом е само с плюене тестването, е добре“, каза Марена Танкова – майка на ученик.

"Спрямо това колко време ще бъдат онлайн, ще преценя платен или неплатен отпуск да взема. Платеният е почти изчерпан", споделя пък Ева Валярова.

"Притеснения от самите тестове нямам. Държа детето ми да се върне в училище в класната стая, защото вярвам, че неговото място е там", каза пред бТВ Шахсине Йеменджиева.
 


В категории: Просвета , Бургас


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Много ли ти е смешно!
09.11.2021 12:22:28
0
5
Класът на малкия е карантиниран втора седмица. Това е имитация на мерки.
Или всички вкъщи или всички на училище след тест, а учителите със зелен сертификат. Това тестване по класните стаи е огромната тъпотия.
Изолатори, доброволци, извозване на биологичен материал. ИДИОТИ
11.
До 9
09.11.2021 11:53:52
4
3
И на кого мислиш,че ще помогнеш така?
Докато другарчетата на детето ти си ходят нормално на училище,твоето ще си стои пред компютъра самичко.А и ти ще ползваш отпуск след отпуск...Свещенна глупост! Направо ви се чудя на акъла! В други държави децата даже се забавляват с тестовете и ги приемат за игра,а тук ревете и протестирате. Вие сте тези,които ги ощетявате и им вредите!
10.
Чалга поколение
09.11.2021 11:11:33
8
6
Много прости тези родители бе! Какво им има на тестовете! Горките учители как ли се оправят с тези малоумни родители! Пускайте ги в грипна ваканция!
9.
MiB
09.11.2021 09:39:06
9
13
Ще си спра детето, въпреки че подписах тоя парцал от МОН. Заставиха родителите, за да не учат децата им онлайн, а сега ползват това за аргумент, че видите ли тестването има широка подкрепа. Ще го спра. Много "обичам" някой да ме разиграва и манипулира. Като толкова милееха, защо не им направиха антителен тест и съответно, което детенце го е изкарало лятото да получи сертификат? Щото не е това играта, нали? Истинската близалка е Денков, да ме прощава...
8.
До 7
09.11.2021 09:17:16
9
15
Не съм в Дания,бъркаш ме с някого.Нищо не помпам.Давам просто съвет,за да кажа,че не е страшно и системата работи.Моите деца се образоват,а вашите са по къщите.Като гледам тона ти ,пълен с обиди към мен е ясно кой избива комплекси.Родителите,които ходят болни на работа,купуват менте сертификати и не се ваксинират обрекоха децата си да останат неграмотни.3 години участвах в този цирк.Щом Ви харесва така и сте доволни,значи всичко е наред при вас.
7.
до 4,5 мигранта
09.11.2021 09:05:09
5
18
Изплю камъчето,че си поредният емигрант в чужбина дето виси в бг сайтове да си помпа самочувствието.
Ако ще децата ти не 30 теста ами триста ваксини да си ударят ми е все едно.
У нас, когато България беше държава си има наредба за борба с ОРИ и има план кога, какво и как се прави.
как се сформира Щаб за борба с това. Кой влиза в него и т.н.
Всичко е ясно разписано !!!

Новите еничари, добарали властта обаче безусловно изпълняват указанията на СЗО загърбвайки българските Закони и Наредби !
Пишейки нова имунология и създавайки нова реалност.

Този спор е безкраен когато имаш дървена глава, вярваща на масмедиите.

Ти самият доскоро винаги цитираше "ВИЖТЕ ДАНИЯ КЪДЕ Е, а Ганя тъпият, глупавият ..и т.н..'
Хайде цитирай Дания днес !
6.
дебили бургас
09.11.2021 08:55:13
7
12
Браво РРадев, браво Хунта, браво Кацаров..... мор и леш, унищожете българите, по 1000 на ден докарайте смъртноста...... да се освободи терена за руснаците!
5.
Дилеми
09.11.2021 08:52:30
29
16
В чужбина ги тестват и никой не пита родителите.Правило- тест и това е.Няма нищо страшно или вредно.Моите вече имат правени около 30 теста и са живи и здрави,не са стресирани,даже им е интересно и искат сами да дейатват.Какви са тези дилеми не разбирам в България?Защо вечно се бунтувате?А несъгласните майки предпочитат у дома ли да учат с децата си трета година?А на училителите да кажа- при бас в чужбина децата сами си бъркат леко в нослетата,учителите им асистират и отчитат резултата,докато тече часа.15 мин е всичко.Не съм чул някой учител да стачкува,защото му се дава някаква работа.На 5 часа работен ден йакво им пречи един тест.
4.
3 шимпанзето
09.11.2021 08:48:30
18
8
Ако простотията и фейк нюза бяха престъпление щеше да си в затвора до живот.

Как ще подсигуриш безопасна среда без тестване? С телепатия? С врачки ли? Как ще разбереш кой е болен?

Колко бебета и родилки измряха? Не си проверил щото за тебе тва е просто сплашване. Мишата ти душица не може да издържи на фактите за това не ги четеш.

Поправям се , лапетата ви няма да ви мразят защото ще са същите безмозъчни уроди като вас.
3.
до 2
09.11.2021 08:43:16
5
21
Мили ми Смехурко,
Тук съм !
ДА ТОЧНО ТАКА Е !
Децата изкарват ковида като грип.
Тези които стигат до болница и там се излекуват на 99,9% са със сериозни съпътстващи заболявания, като диабет, затлъстяване или онко проблеми.
Има си нормативи в тази държава какво се случва при грипна вълна. И всяка година е имало по една, две грипни ваканции по различните региони.
НО НЕ !
След като пренаписахме вирусологията, сега пренаписваме и борбата с острите респираторни заболявания.
Ще тестваме здрави деца за да докажем,че май са болни ама ще трябва да го потвърждаваме с допълнителни тестове.
Тъп_ако, Поздрав най-сърдечен твой Ганя !
2.
Ганя в действие
09.11.2021 08:31:07
39
8
Значи хем да се върнат присъствено хем да не ги тестват... ми то все едно никви мерки не си взел ве ГАНЯЯЯЯЯЯЯЯ.

Заслужавате лапетата ви да измрат или да получат доживотни увреждания на органите за вашето безхаберие, за което ще ви мразят докато сте живи.

Къда са олигофрените дето сега ще ми казват че децата не го карали или било леко. Закривай.
1.
патки
09.11.2021 07:57:21
12
27
Безсмислените тестове с измисленото прилагателно "щадящи" е пътя към ваксинация на децата !
СЗО ще се окажат прави, че няма нужда да се иска съгласие от родителите.
Факта, чи пускат децата си в училище според тях е вид съгласие.
А щом са в училище то държавата трябва да се погрижи за тяхната здравословна среда.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори