×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Денков: Ако няма кой да тества децата, ще останат на онлайн обучение


07 Ноември 2021, Неделя, 11:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Има голямо нежелание сред учителите да участват в този процес, заяви директор на столично училище

От идната седмица предстои децата от 1. до 4. клас да се върнат в клас при тестване два пъти седмично. То ще се извършва от учители и родители в училищна среда. Заради многото въпроси в обществото относно организацията на тестването, образователният министър Николай Денков отговаряше на въпроси на директора Диян Стаматов в студиото на bTV.

„В понеделник ще има заповед с разписани по точки ясни правила как протича тестването и какво се прави във всяка една ситуация“, каза министър Денков. На въпрос на Диян Стаматов защо тестването не се случва у дома, а трябва да е в училищна среда, Денков отговори, че няма как да се осигури безопасна среда.

„С тази висока заболеваемост и това, че имаме много по-ниско обществено съзнание за отговорността към другите решихме, че тестването трябва да бъде общо усилие между родители и учители, които ще работят като екип, за да тестват децата“, коментира Денков.

„Има голямо нежелание сред учителите да участват в този процес. Основата на учителя е образователна и възпитателна, а не да тестват. Как ще се справим с колегите, които не искат да участват в тестването“, попита Стаматов.

По думите на Денков и това ще бъде разписано в заповедта. „Ако директорът на училището не може да осигури екипи от родители и учители, които да тестват децата, тогава учениците ще останат в обучение в онлайн среда“, каза Денков. Директорът Стаматов се съгласи, че ситуацията с положителен тест на ученик вече е проиграна. „Обаждаме се на родител, изчакваме да дойде, следва посещение при личния лекар, ПСР тест и ако е положителен – ученикът и целият клас минават в карантина“, каза Стаматов.

Според министър Денков единствените отпадъци, които ще се събират по специален начин ще бъдат положителните тестове. От МОН ще разпишат правилата така, че ако има 50% желаещи в един клас да се тестват, то тогава тестваните се връщат обратно в присъствена среда. Останалите деца остават онлайн.

Диян Стаматов каза, че това ще бъде изключително тежко за учителите. „Обществото очаква от нас да извършим една нова задача. Повечето колеги ще положат усилия, но наистина – нека не очакваме свръхчудеса“, каза той.


В категории: Просвета


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Anonymous TEAM
11.11.2021 22:49:38
0
0
Не се оставяйте да бъдете Изкушени от Антихриста. Имайте Свободна Воля и Вяра!
7.
До номер 4
07.11.2021 16:53:59
0
1
Съгласна съм с теб, но няма как да те разберат хора, които са свикнали да им се казва и подава отгоре какво да казват, правят, мислят и т. н.
6.
до 5
07.11.2021 14:18:20
0
3
Напълно съм съгласен с вас !
Но още по лоша тенденция, която се забелязва е опита да се прокара идеята, че видите ли щом детето ходи на училище то родителите вече са се съгласили то да бъде ваксинирано ! Излишно е да се иска съгласие от родителите след като те пускат децата си в училище.
Хубавото е, че това засега е само в експерименталката на Запад.
За съжаление падне ли САЩ нас ще ни смачкат като с валяк. Засега не сме им интересни.
5.
мнение
07.11.2021 13:58:44
0
8
Ако върнем лентата назад - уж децата няма да се заразяват , опасно бе за възрастните.В един момент нещата поеха в друга насока .
как човек да вярва на хора , не само в България а е за жалост и в другите страни .Явно ние сме в експеримент , някои в чуждите сайтове говори за експеримент , може и така да е . Как може да се обясни - ваксина , добре , всеки човек ще направи за здравето си , но защо ваксинираните се разболяват. заразяват и умират . Защо уж било по желание а мерки с цел да приемеш . нали в пандемия се изолират болните а сега не ваксинираните б или в локдаун, А защо някои произвежда , но не се казва съдържание и върът на нахалството е - ти се подписваш за нещо което е неясно , някои ти го слага , но не носи отговорност а ти глупака нямаш претенции. Може би за това има тома неверник .
4.
Луцифер до овцата 1
07.11.2021 13:25:18
6
1
Поредната овца мислеща, че Сатанизма е нещо лошо понеже великия пастир на овцата така е казал. "Е тия са кланят на рогатия те са лошите а аз съм вашия пастир и само аз мога да ви предавам думите на Исуса и аз съм истината." И овцата почва да блее срещу всеки дето не споделя овчия и ентусиазъм към пастира. Пени се овцата от злоба и яд срещу всеки който не следва пастира и (може би понеже подсъзнателно осъзнава че е една овца която не може да мисли самостоятелно а и трябва пастир който да и транслира думите на нейния върховен израелски "бог". Иначе тя милата овца сама нищо не може освен да следва. А е най силна като се събере с другите овце като е самичка е слаба и хрисима)

Сатанизма е индивидуализъм и интелект. Вашето е стадно поведение с нужда от пастир дето да ви казва кое е добро кое е зло кое правилно и кое не. И най важното да ви пуска заповедите че да лаете срещу всеки който дръзва да ги наруши. Сатанизма не е религия то е търсене и индивидуалност но вие овцете никога няма да се докоснете до него понеже ви е страх да търсите. По лесно е да следвате.

Пастира ви плаши с разни глупости за разни хора дето правят жертвоприношения (но иначе няма проблем да колим агне на гошковден) дето били зли и дето правили оргии и ги сочи с пръст и за по лсено ги е нарекал сатанисти за да може овцата да има срещу кого да бяга с рогите напред и пяна в устата както дон Кихот срещу мелниците. Само че както винаги истината е съвсем различна и може би "злото" сте вие а не онези за които са ви казали или онзи с рогата ;) Който разбрал разбрал...но как да искаш от някой който може само да следва да почне да си задава въпроси (неудобни за пастира) ;)
3.
Мдаа
07.11.2021 12:02:38
1
12
Изнудвач!
2.
Бургазлия
07.11.2021 11:44:21
10
7
Ами то ние нямаме угода! Хем да са присъствено,хем пък родителите и учителите не искат да ги тестват....Няма как да се разчита на самосъзнанието на родителите,за жалост.Ако тестът на детето им е положителен,а детето е без симптоми,дълбоко се съмнявам,че детето ще бъде спряно и изпратено на ПСР от къщи...
1.
Единствените отпадъци
07.11.2021 11:44:20
2
11
които трябва да се събират и елиминират сте ти, престъпната сатанинска шайка около теб, преститутките и еквивалентите им в цял свят, Ze'ev Денков!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори