×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йеховистите са плъзнали по домовете на хората, ловят заблудени души


17 Април 2011, Неделя, 22:23 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Не познавам нападателите с качулки, искахме само да положим цветя и да запалим свещи, казва той след разпита в полицията
-  Г-н Дракалиев, сега е 22 часа, защо изключихте телефона си след мелето пред храма на Йехова?

-  Току-що излизам от разпит в полицията, бях отведен там с патрулна кола, с мен беше и областният ни координатор Теодор Бординяшки. Продължава разпитът на други трима, които не са от ВМРО, не ги познавам.

-   Но нали ВМРО е организатор на протеста, поне така се знае, видяхме ви с разветите знамена?

-   Не, ние бяхме участници, протестът беше организиран от група във фейсбук, присъединихме се.

-   ВМРО беше двигател на големия граждански отпор през 2002 г., когато тогавашната местна власт даде парцела в комплекса, където са струпани две висши училища, четири средни училища и три детски градини. Защо сега отново подновихте вашето несъгласие. Бяхте затишени?

-   Тогава успяхме да спрем строежа и да го забавим с три години, към 2007 г. обаче храмът им беше завършен и те почнаха да си развиват дейността. Този Великден  се наблюдава необичайно активизиране. Аз носех в себе си една от отвратителните им брошури, която ми даде мой приятел. Представете си – йеховистите обикалят домовете на хората, звънят и зарибяват. Дали са тая брошура на 8-годишно дете. Хората са настръхнали. А вие знаете нашето отношение към тях.

-  Те са признато от държавата вероизповедание и сега лошо ви се пише с това нападение.

-  Това не е вероизповедание, а икономическа пирамида, която държи в подчинение своите членове. Тези, които са на върха, се хранят от заблудените, защото те им даряват недвижимата си собственост, отричат се от обществото, не пращат децата си на училище и им забраняват да играят с връстниците, никакъв интернет, никаква телевизия и забавления, потъпкват химна, герба, отказват кръводаряване и присаждане на органи, пълна ретроградност! И също – никога не биха защитили родината си с оръжие, защото не допускат отбиване на военен дълг.

-  Залата беше претъпкана, имаше жени, деца, колко хора бяха вътре?

-  Много бяха, но не успях да видя колко са. Броят им с всяка година расте.

-  Кои бяха нападателите с качулките?

-  Не ги познавам, моите хора си вееха нашите знамена, носихме карамфили и свещи, които смятахме да положим на оградата, докато върви вътре ритуалът им. Свещите щяхме да запалим в памет на жертвите на Йехова. Колко хора се самоубиха, хвърляйки се от високите етажи в името на техния Бог?! Сякаш вие, като журналист, не следите 20 години какво става?!

-  Какви ще са последствията от случилото се? Имайте предвид, че пострадалите едва ли ще оставят нещата така безнаказано?

-  Не знам, полицаите казаха, че на мен и Бординяшки трябва кметът да ни състави акт за нарушение по наредбата за обществения ред. За другите не знам. Колко още задържани ще има, не знам. Това не бяха мои хора, защото ние знаем правилата, минали сме десетки митинги, шествия и т.н., имаме култура на поведение в такива събития. Другите хора, някои казаха, че били футболни фенове. Но е много възможно между афектираните да е имало близки на самоубили се или напуснали дома си, зарибени от йеховистите. Много души има объркани. Близките им не могат да си ги върнат.

В категории: Крими


57
Коментара по темата
57.
тодорова
09.06.2017 01:03:27
0
0
Пьлни простотии.Дами и господа!Православна християнка сьм!Но не вярвайте на горе писаното...Това че свидетели на Йехова ходят по домовете е вярно но не на сила ви отварят вратите и ако ги поканят тогава ще влязат.По добре да се заемете с не на строежите на джамиите отколкото с неправдоподобни обиди кьм така наречените Йеховисти.нито ви карат на самоубийство нито с сила да ги приемете.С уважение ...
56.
syfllyydmm
01.09.2012 22:54:28
0
0
zPWp0I , [url=http://ruduahjbnwvn.com/]ruduahjbnwvn[/url], [link=http://arqbibhrodrx.com/]arqbibhrodrx[/link], http://mgwxfpysuypr.com/
55.
iwhqprik
30.08.2012 06:02:14
0
0
HBgRpl , [url=http://gzgafpuitria.com/]gzgafpuitria[/url], [link=http://tewurbztsdff.com/]tewurbztsdff[/link], http://eyhimtkyhdrc.com/
54.
rjbgbx
30.08.2012 00:24:55
0
0
HYnTgd <a href="http://qgxssljtmtpg.com/">qgxssljtmtpg</a>
53.
Luis
29.08.2012 05:48:45
0
0
The answer of an epxret. Good to hear from you.
52.
Nasko
01.05.2011 15:30:14
5
2
ВМРО продължават да лъжат и да ни гонят, а ние ще продължаваме да се защитаваме и да апелираме към здравия разум на българския народ. Един ден всички хора ще знаят, че Свидетелите на Йехова

(1) държат на семействата си
(2) обичат живота (дори да отказават рискованата медицинска манипулация - кръвопреливане)
(3) НЕ забраняват трансплантацията на органи
(4) НЕ "зарибяват" деца, нито възрастни хора, за да получат облаги
(5) ИЗПЪЛНЯВАТ всяка от 3-те точки от приятелското споразумение с държавата

и т.н.

Един ден нещата ще блеснат и ще разберете, че казваме истината... но дотогава ще има протести... ще има лъжи и празни обвинения... ще има идиотски изказвания по форумите... Това е животът! Явно трябва да се извърви този път!

Свидетелите на Йехова са български граждани и никъде няма да ходят!

И Хитлер ни е преследвал, защото не сме учасвали във войната и през 1937 година казал за Свидетели на Йехова: "Тази сган ще я изкореня от Германия!" Но къде е той сега? В Германия в момента има повече от 120 000 Свидетели на Йехова, а местният клон на организацията е регистриран като РЕЛИГИЯ със същите права като тези на Католическата църква. И Сталин преследвал руските Свидетели на Йехова и през април 1951 г. ги заточил в Сибир... И какво? Къде е Сталин сега? Колко Свидетели има в Русия и бившите страни на СССР?

Какво показва това? Моля, прочети Деяния на апостолите 5:33-40

С уважение,
Атанас Атанасов

Имате ли други конкретни въпроси? а_а@маил.бг
51.
9
30.04.2011 01:53:04
2
2
Изглежда смешно, хора с кръстове на вратовете си, които се атакуват невинни хора. Истинските християни! Вие нямате писмено на знамената на "Бог е с нас", тъй като нацистите ... Или искате да ви кажа как Исус изпъди търговците от храма, а ти? Това, което не си спомням какво ще свидетел, който е купи нещо ... И не притежавате кръст в църквата купи? и скъпи? Свещеник вече е платил? Виж Не забравяйте да плати, след което той не може да прости греховете си ... или не, за да погребат ...
50.
John Mattos
26.04.2011 15:04:03
2
7
Джон Mattos
Бразилия столица на Бразилия
Господа.
Изображенията публикувани в интернет, съобщи в света, говори за себе си. Знаем, чеBMPO най-лошия възможен начин. Хората флагове и викове BMPO лозунги, атакуватбеззащитни хора, юмруци, ритници, камъни и дори петролни бомби, срещу групамирни хора, които дори нямат право да се защити отказа да реагира с повече актове нанасилие. Свидетелите на Йехова. Няма основание за такива действия. Това енетолерантност към малцинствените групи и беззащитни религиозна нетърпимост. Бихискал да отговори на един въпрос: Къде са те успяха да вляза в църквата също нападабеззащитни жени и деца, които са вътре? Ще удари, ритници и камъни, както и? Ние(аз и моите съседи) са възмутени, ужасен, отворена уста, че нещо като манталитет, и чехората правят такива неща, нападение над цивилни лица, беззащитни, просто защотопо-голямата част не принадлежат към малцинствена група. Тук до момента, в Бразилия,страна в Южна Америка, ние никога не могат да споделят, да приеме или дори да разберат този тип поведение. За съжаление, изображението имаме сега в този моментза първи път чух от BMPO в България е много негативен начин. Ние (аз и моитесъседи) и изследвания BMPO сега това, което е в нашите умове е простонетолерантност и насилие. Мои приятели, тук, в Бразилия, всички, без изключение, неприемат този вид поведение. Извинете.
49.
Michel
23.04.2011 01:03:39
3
5
I am one of Jehovah's Witnesses living in the Netherlands. I am shocked by the lies that are told about Jehovah's Witnesses in Bulgaria. These lies, probably based on ignorance, unfortunately lead to unjust violence. In developed western countries, Jehovah's Witnesses practice their faith without problems.

Аз съм един от свидетелите на Йехова живеейки в Холандия. Аз съм шокиран от лъжите, които са описани за свидетелите на Йехова в България,. Тези лъжи, основани вероятно на невежество, причиняват за съжаление несправедливо насилие. В развити западни страни, свидетелите на Йехова упражняват вярата си без проблеми.


Let me briefly comment on the allegations of Mr. Drakaliev. Our children do go to school and play with others. We are active on the Internet, watch television and entertain ourselfs just fine. Although we do not use national symbols, we do respect them. We do accept organ transplants, but refuse blood transfusions because the Bible forbids the use of blood (Acts 15:29). There are also far better bloodless treatments. And indeed: we do not pick up weapons, because Jesus said that "all those who take the sword will perish by the sword" (Matthew 26:52).

Nobody has to agree with us. But please show respect for our Bible-based beliefs.

Позволете ми да коментирам кратко обвиненията на г-н Drakaliev. Децата ни посещават училище и играят с други. Ние сме активни на интернета, часовниковата телевизия и забавляваме ourselfs просто добре. Въпреки че ние не използваме национални символи, ние ги почитаме. Ние приемаме трансплантации на орган, но отказваме кръвопреливания защото библията забранява употребата на кръвта (действия 15:29). Има също така далеч по-добри безкръвни разработки. И всъщност: ние не взимаме оръжия, защото Исус каза, че "всички онези, които взеха сабята, ще загинат от сабята" (Матю 26:52).

Никой не трябва да се съгласи с нас. Но моля покажете отношението за нашите базирани на библия убеждения.
48.
Brazil
22.04.2011 22:01:20
2
6
1 Йоан 3:10-11
Децата на Бога и децата на Дявола се познават по това: всеки, който не постъпва праведно, не произхожда от Бога, а също и онзи, който не обича брат си. 11 Защото това е посланието, което чухте от началото — да проявяваме любов един към друг,

"Затова сега ви казвам: не закачайте тези хора, оставете ги — защото ако този замисъл или това дело е от хората, ще се провали, но ако е от Бога, няма да можете да ги провалите, — иначе може да се окаже, че всъщност се борите против Бога.“ И те го послушаха, извикаха апостолите, биха ги и след като им заповядаха да престанат да говорят въз основа на Исусовото име, ги пуснаха.
А те си тръгнаха от Синедриона, радвайки се, че бяха сметнати за достойни да понесат позор заради неговото име. И продължиха всеки ден в храма и от къща на къща да поучават и да известяват добрата новина за Исус, който е Христос" (Деяния 5:38-42).
47.
Колев
22.04.2011 01:10:27
2
3
От наказателен кодекс:
Престъпления против изповеданията
Чл. 164. (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до четири години или с пробация, както и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях сграда, техни символи или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.
46.
Google
21.04.2011 17:16:24
0
4
I'm not from Bulgaria, just saw that. What a shame for your country people!And what lies about the Witnesses!!Things that these people full of hatred are talking about them are absolutely not true. These individuals full of hatred are being brain-washed and manipulated by their political leaders and priests. The video clearly shows that.They know close to nothing about Jehovah's Witnesses. For those who speak Italian, take a look at the report of RAI UNO about witnesses and their activities and humanitarian efforts. http://www.youtube.com/watch?v=eWz1VEV6kuA I think that honest-hearted Bulgarinas should punish severely these vandals who present them in such a terrible light
45.
Сергей (Россия)
21.04.2011 15:08:28
3
2
Сталин, който е бивш Йехова унищожени горд фараона за това, че му пречи министри. В бъдеще, но Бог ще унищожи тези пречки и днес. Между другото, Сталин също се опита да разубеди. И къде е той? ))) Той не е, докато ние продължаваме да се говори по целия свят.

Товарищ Сталин, в прошлом Иегова уничтожил гордого фараона за то, что препятствовал его служителям. В будущем Бог уничтожит тех, препятствует и сегодня.
Кстати, Сталин тоже пытался препятствовать. И где он? ))) Его нет, а мы продолжаем говорить по всему миру.
44.
Сталин
21.04.2011 11:16:05
3
7
И все пак НИЕ задружните Бургазлии ще победим,малко по малко сектата ще изчезне,ще ги принудим с мирни средства да се махнат!!!!!!!!!!!!!!!!!
43.
Сергей (Россия)
21.04.2011 09:00:38
5
3
Вопрос к тем, кто в капюшонах: Неужели Вы поверили клевете против Свидетелей Иеговы? Легко Вас обманули. Вы показали всему миру, что Вами движет чужой разум. Смотрите, Свидетели Иеговы ни разу Вас не ударили.

Въпрос на тези в Худ: Вярвате ли клевета срещу Свидетелите на Йехова? Лесно е да ви заблуди. Ти показа на света, че сте изминали странна причина. Виж, Свидетели на Йехова "никога не са ви не хит.
42.
Сергей (Россия)
21.04.2011 08:46:58
3
2
Mы как propovedovali, budem Так и propovedovaty.
"Нито едно оръжие, направено против тебе, няма да успее и ти ще осъдиш всеки език, който се вдигне против тебе на съд. Това е наследството на служителите на Йехова и тяхната праведност е от мене“ — казва Йехова" (Исаия 54:17).

Мы как проповедовали, так и будем проповедовать.
"Ни одно оружие, созданное против тебя, не будет иметь успеха, и любой язык, который выступит против тебя на суде, ты осудишь. Это наследие, данное служителям Иеговы, и их праведность — от меня»,— говорит Иегова" (Исаия 54:17).

We both preached, and we will preach.
"Any weapon whatever that will be formed against you will have no success, and any tongue at all that will rise up against you in the judgment you will condemn. This is the hereditary possession of the servants of Jehovah, and their righteousness is from me,” is the utterance of Jehovah" (Isaiah 54:17).
41.
jj
21.04.2011 01:12:02
2
2
Jehova Witness = Spammer
40.
Mario
21.04.2011 01:09:00
4
3
Един акт на нетолерантност, насилие и малодушие. Абсолютно безобразие.

An act of intolerance, violence and cowardice. Absolutely disgraceful.

Un acto de intolerancia y violenza totalmente vergonzosa! Una pura cobardia!
39.
Крум
21.04.2011 01:06:43
5
7
Смърт за еретиците от "Йехова"!!!
38.
Dario
21.04.2011 00:58:13
1
0
Un atto di intolleranza e violenza che va tutta a vostra vergogna. Non c'è che dire: veramente dei vigliacchi!!
37.
Qbek
20.04.2011 22:45:40
3
1
You are dark mass, piece of shit, motherfuckers.
Fuckin' nacionalists.
36.
Luis Portugal
20.04.2011 21:01:19
6
11
Този акт е станало на 17-ти Април 2011 г Свидетелите на Йехова "е престъпление срещу правата на човека. Не разбирам защо българското правителство да се мълчи в тази ситуация и ще позволи съществуването на опасни националистически партии, които не са осъдени, но подкрепен от някои от членовете на хората. Свидетелите на Йехова "е религиозна организация, а не като секта, която съществува в над 236 страни, са известни като мирни хора и да допринасят за благополучието на обществото, което помага да учи хората да четат, да помогне на възрастните хора, които са единствените, които си домове и други. Това, което българското правителство се очаква да направя? Не се поддържа, тази партия, която защитава свободата на религията? Или подкрепа на Свидетелите на Йехова ", които са допринесли за благосъстоянието на обществото? Тези елементи са тези, които са извършили тези действия и тези, които гледали трябва да бъдат наказани. (Google Translation превежда)
35.
Luis Portugal
20.04.2011 20:57:18
4
1
Este acto ocorrido no dia 17 de Abril de 2011 ás Testemunhas de Jeová é um crime contra os direitos humanos. Não entendo o porque do governo Bulgaro calar-se perante esta situação e permitir a existência de partidos nacionalistas perigosos que não são condenados mas apoiados por alguns membros do povo. As Testemunhas de Jeová é uma organização religiosa e não uma seita que existe em mais de 236 paises, são conhecidas como pessoas pacificas e que contribuem para o bem estar da sociedade, contribuindo em ensinar pessoas a ler, ajudar os idosos que estão sózinhos nas suas casas e muito mais. O que é que o governo Bulgaro está á espera de fazer? Apoiar este partido que não defende a liberdade religiosa? Ou apoiar as Testemunhas de Jeová que tem contribuido para o bem estar publico? Esses elementos sejam os que praticaram como os que estiveram assistir deveriam ser punidos.
34.
Luis Portugal
20.04.2011 20:57:17
3
1
Este acto ocorrido no dia 17 de Abril de 2011 ás Testemunhas de Jeová é um crime contra os direitos humanos. Não entendo o porque do governo Bulgaro calar-se perante esta situação e permitir a existência de partidos nacionalistas perigosos que não são condenados mas apoiados por alguns membros do povo. As Testemunhas de Jeová é uma organização religiosa e não uma seita que existe em mais de 236 paises, são conhecidas como pessoas pacificas e que contribuem para o bem estar da sociedade, contribuindo em ensinar pessoas a ler, ajudar os idosos que estão sózinhos nas suas casas e muito mais. O que é que o governo Bulgaro está á espera de fazer? Apoiar este partido que não defende a liberdade religiosa? Ou apoiar as Testemunhas de Jeová que tem contribuido para o bem estar publico? Esses elementos sejam os que praticaram como os que estiveram assistir deveriam ser punidos.
33.
анонимен
20.04.2011 20:20:19
4
9
простаците на вмро показаха на целия свят колко назад е бг.във времето с това което направиха на св.на йехова.говорим за европа но.....българите ще станат европейци сед 100 г.ако следват такива като вмро.
32.
Неугасимые
20.04.2011 10:00:18
3
4
То, что по Вашей вине пострадали некоторые Свидетели Иеговы, никого не устрашило. Как проповедовали из любви к Иегове, так и будем продолжать это делать. А если гонения против нас, то будем проповедовать ещё активнее.
Вся история показывает, что никакое оружие не имеет успеха против Свидетелей Иеговы:
"Ни одно оружие, созданное против тебя, не будет иметь успеха, и любой язык, который выступит против тебя на суде, ты осудишь. Это наследие, данное служителям Иеговы, и их праведность — от меня»,— говорит Иегова" (Исаия 54:17).
31.
Сергей - Россия
20.04.2011 09:36:05
3
8
Я не знаю, кто тут что пишет. Но меня не устрашили эти события в Болгарии. Свидетели Иеговы как проповедовали, так и будут проповедовать. Так что все попытки Сатаны использовать людей против служителей Бога бесполезны )))).
30.
narod
20.04.2011 01:55:31
5
10
Какое ваша собачье дело во что они верят! Посмотрите на себя, на ваше зверское поведение, и вы этот "самосброд" себя называете верующими! Такие зверства, нормальные люди не делают, а делают ублюдки!
Психически больные люди! Ужасно, нападают на простои народ, живьём вокруг такого " самосброд "! Таким место за решеткой!
29.
До платените чужденци
19.04.2011 23:34:21
2
8
Забелязвате ли колко мнения има на чужди езици тук. Ето това са йеховистите. Идват в чужда държава. Мислят си че са у тях (изсраел сащ) и се правят на многознайковци. Вече и малкото хора ,който са против младежите дето ги сложиха на мястото трябва да се осъзнаят.
28.
glos_PL
19.04.2011 20:24:03
4
0
Zacofanie i ciemnota - tak tylko bezmózgowce się zachowują. Od razu widać, że ta hołota jest inspirowana przez siły, o których nie ma zielonego pojęcia. Godne pożałowania pionki w grze, której bezmózgi nigdy nie pojmą. Tak było za inkwizycji, za Hitlera i widać, że w Bułgarii dalej trwa taki sam ciemnogróg. Pomsta na szczęście nie do nas należy. Wytrwałości JW
27.
biser
19.04.2011 18:14:33
6
7
WE ARE 7,500,000 MILLION HERE ON EARTH BUT STILL WE HAVE A MUCH LARGER PROTECTION. IN HEAVEN MORE THAN WHAT YOU CAN EVER COUNT,
JEHOVAH WILL, WILL FIGHT FOR US
Isaiah 13:4 Revelation 16:14

Ние сме 7,500,000 милиона тук на земята, но все още имаме много по-голяма защита. В НЕБЕТО повече от това, от което се COUNT,
Господ ще, ще се бори за САЩ
Исая 13:04 Откровение 16:14

Господ ще се бори за САЩ.... Вие какво си мислите , че библията е написана за вас американците ли бе ,нещастници.По това време не сте били и в ташаците на Тутанкамон.Крайно време е да избухне Йелоустон и да ви сложи на място.
26.
Vanea
19.04.2011 18:07:08
6
3
Да это позор на весь мир!!!! Ни где такого зверства не делают! Ужасно, нет слов! Куда мы катимся? И что страшно что они даже не понимают что они делают, боишься что вот такие завтра и тебя за углом прибьют, есть закон на такие действия!!
25.
pavlos
19.04.2011 15:04:02
8
9
This is a shame for the Bulgarian people, esp. if Justice will be ineffective. Jesus Christ did not go to the synagogues to burn them down. He was murdered but he did not kill anyone.

Eastern Orthodox Church, alike other prominent members of Christendom, is motivated by the "original Serpent", using poor people to attack other peaceful civilians -as Hitler, Mousolini, Franco, Metaxas and their followers did.

Having at your hands flowers to show that you were "innocent" of all this attack just makes you ridiculous. You have blood in your hands in front of the God and in front of the humans.

Let Jehovah give you time to repent from your guilt.
24.
Mmmm
19.04.2011 14:09:55
11
8
Tell this guy Jahova to come down from the sky and lick my balls!! You are stupid brainwashed people and deserve to die !!!
23.
Vasilis
19.04.2011 13:41:07
12
8
To the members of BMPO I want to say that they have internationally embarassed the Bulgarian people with their stupid action. If Jehovah's Witnesses didn't exist in Bulgaria, Bulgaria wouldn't be a better place to live. The source of your problems is somewhere else...

I would like also to tell you that Jehovah's Witnesses in other countries, where Bulgarian migrate to find a better life, behave Bulgarian people with respect, and sometimes even help them, when many others, local nationalists of your kind, disrespect your people.
22.
tik-tak,tik-tak.
19.04.2011 12:42:47
9
8
This was absolutely brutal. No human rights taken into consideration nor nothing. It seems that Bulgaria's people are still in the middle age of civilization. You should all be ashamed of yourselves. No human feelings at all. Shame on you all
21.
skoro idva
19.04.2011 12:41:19
10
7
WE ARE 7,500,000 MILLION HERE ON EARTH BUT STILL WE HAVE A MUCH LARGER PROTECTION. IN HEAVEN MORE THAN WHAT YOU CAN EVER COUNT,
JEHOVAH WILL, WILL FIGHT FOR US
Isaiah 13:4 Revelation 16:14
20.
Христов
19.04.2011 12:41:19
3
13
Трябва да отбележим, че сектата "Свидетели на Йехова" няма нищо общо с останалите християнски деноминации. За разлика от православни, католици, протестанти и пр. "Свидетелите" не признават Иисус Христос за Бог. Не признават и троичността на Бога (т. е. Бог-Отец, Бог-Син и Бог-Свети Дух). В този смисъл е неуместно определянето им като "християнска секта", защото в тях няма нищо християнско. По-правилно е да бъдат наречени юдейска секта или юдействаща по-скоро. В ХІV в. е имало една такава ерес в България. Наричали са я "ерес на жидовстващите" (т.е. на юдействащите).

При всички случаи, независимо от квалификацията й, сектата има не само религиозен характер. От ВМРО правилно посочват, че се касае за икономическа пирамида. Понастоящем има доста подобни квазирелигиозни движения, особено в Русия. Държавата трябва да вземе мерки за забраната на тази пирамида, така, както това е направено в други страни.
19.
Vanea
19.04.2011 12:08:24
11
4
Люди, где наша человечность!
18.
Vanea
19.04.2011 11:58:20
9
3
Психически больные люди! Ужасно, нападают на мирных людей, живьём вокруг таких вот гобеленов! сажать таких мало! Шизофреники...это не ограниченость,это выход за рамки обычного сознания. Таким нет места в обществе!
17.
madshark
19.04.2011 11:01:13
2
9
Акта на насилие беше брутален.Но тия секти нямат място в тази иначе загубена държава.Ако не си помогнем сами никой не може да ни помогне.ВЪН СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА.Да ходят на някой остров да живеят.R.I.P НА ВСИЧКИ ЗАГУБЕНИ ДУШИ ЗАРИБЕНИ ОТ гадните СЕКТИ......
16.
gruhhhh
19.04.2011 08:24:07
2
14
в българия защитават кучетата, йеховистите, сиганите и пр., но не и обикновения българин !
15.
saro
19.04.2011 07:57:47
11
2
po golemi bokluci ot vmro v tazi darjava niama. Skapani narkomani.
14.
iehova
19.04.2011 03:56:44
14
2
nie sashto sme hristiani ,moje bi pove4e ot vas mneukite
13.
Дге
19.04.2011 00:44:18
2
3
Сектата "Свидетели на Йехова" се обявява за единствения представител на видимия Бог на земята и носител на неговите обещания. Единствено в тази организация и чрез нейното посредничество човек може да има връзка с Бога. Отхвърлят се всички останали християнски църкви и по този начин движението придобива характерните черти на секта. Свидетелите на Йехова разделят вярващите на две класи: класата на помазаните (144 000-те) и класата на овцете (всички останали членове на организацията). 144 000-те “подпечатани“ са единствените хора в цялата световна история, които със сигурност ще бъдат спасени, ще бъдат възкресени от Исус като духовни същества и ще владеят с Него на небето. Те знаят това, понеже Божият Дух събужда и подхранва у тях надеждата за вечен живот. През 1931 г. броят на тези 144 000 избрани се е попълнил, като в момента са живи около 7000 от тях. Само те имат дял в небесната слава, само те са Божии деца, имат Светия Дух и за тях важат Божиите обещания и духовни благословения. Само те могат да участват в Господната трапеза, а останалите могат само да присъстват като зрители. Смята се, че това присъствие допринася за тяхното евентуално спасение.
12.
OBIE
19.04.2011 00:27:01
10
7
WE ARE 7,500,000 MILLION HERE ON EARTH BUT STILL WE HAVE A MUCH LARGER PROTECTION. IN HEAVEN MORE THAN WHAT YOU CAN EVER COUNT,
JEHOVAH WILL, WILL FIGHT FOR US
Isaiah 13:4 Revelation 16:14
11.
Xoce
19.04.2011 00:18:25
4
3
На първо място, сме свидетели на Йехова в култ? Номер Всеки човек на Земята могат да гледат в речник и ще разбереш, че определението на култа е нещо много различно от организираната религия, която има глобално присъствие, като например Свидетелите на Йехова "... Освен това България не е изолиран остров в света, за да не знаят, че Свидетелите на Йехова "са сред най-пацифист на планетата и те винаги се зачитат правото на другите да решават собствената си религия, включително и своята деца. Изглежда невероятно да видя такава невежеството в една европейска държава!
10.
Rango
18.04.2011 23:16:03
7
8
This was absolutely brutal. No human rights taken into consideration nor nothing. It seems that Bulgaria's people are still in the middle age of civilization. You should all be ashamed of yourselves. No human feelings at all. Shame on you all
9.
колонист
18.04.2011 20:22:01
12
2
Просташко и варварско поведение, на ВМРО, на бургаШките ножки, на всички опростачени хорица в това градче крайморско....
8.
войвода
18.04.2011 20:16:18
2
17
То да беше онова старото времи. Ще видят секти и т.н. Йеховистите погубват българи а ние си мълчим. Държавата спи ние си мълчим. Вдигат бензин, храни ние си мълчим. Икогато ни опре ножа до кокала-ревем ама късно.
7.
уууу
18.04.2011 16:40:36
11
8
Дракалиев ,нарушили сте закона!Ако бяха убили някой ?
6.
Балтия
18.04.2011 16:24:08
6
3
И сега кой нарушават закона за Вероизповеданията? "Свидетелите на Йехова"? или тези комунситическо червено черни идиоти от МВРО.

За закон ми реват постоянно да се спазвал, а самите те не го спазват, като го погазват по най-бруталният и циничен начин. Смешни палячовци.
5.
Толеранс
18.04.2011 16:17:24
3
3
"Правото на вероизповедание е основно, абсолютно, субективно, лично и ненакърнимо. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в своите права поради религиозните си убеждения. Недопустими са ограничения или привилегии, основани на при...надлежност или отказ от принадлежност към вероизповедание. Правото на вероизповедание включва и следните права: да се установяват и поддържат места за богослужение или религиозни събрания;
да се пишат, издават и разпространяват религиозни публикации;
да се събират и получават доброволни финансови и други помощи и дарения от отделни лица и институции;
да се спазват дните за почивка и да се почитат религиозните празници; Който препятства свободното формиране или изразяване на верско убеждение, се наказва с глоба в размер от 100 до 300 лв." Виж още тук: http://lex.bg/laws/ldoc/2135462355"
4.
християнин
18.04.2011 11:14:23
9
22
Малко им е било на Йеховистите.Анатема за тях и в АДА да горят!
3.
някой
18.04.2011 10:36:50
3
3
Ужас
2.
rumen
18.04.2011 08:22:56
3
13
Разрешено вероизповедание от държавата-продажни чиновници.Има ли нормален човек ,който би разрешил тази престъпна секта?
1.
ВЪН СЕКТИТЕ!
17.04.2011 22:40:39
3
18
Избавен от сектата "Свидетелите на Йехова" http://hristianstvo.start.bg/article.php?aid=7227
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори