×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помните ли Клечката? Ще изгние в затвора за убийството на невинен бургазлия


Помните ли Клечката?  Ще изгние в затвора за убийството на невинен бургазлия
Милен Клечката остаря зад решетките, дори направи сватба
16 Октомври 2021, Събота, 21:23 ч.
Автор: Флагман.бг

Милен Маджаров-Клечката убива с нож Димитър Арабаджиев на 20 октомври 2004 г. в градинката до помощно училище "Отец Пайсий" в Бургас

 

Милен Маджаров, тогава на 24 г., по известен в бургаския ъндърграунд като Клечката, е на гости на свои авери в квартал "Братя Миладинови". Настъпва вечерта и той си тръгва. Около помощното даскало "Отец Паисий" килърът вижда две девойки и понеже си изкарва прехраната с кражби, решава да ги обере.

Момичетата се разхождат в градинката пред школото, когато Клечката ги приближава и им казва да му дадат всичките си пари, припомня "България днес".

В това време на близките лостове тренира 24-годишният Димитър Арабаджиев. Виждайки какво се случва, се затичва да помогне на момичетата в беда и това се оказва фатално за него.

Приближава се и опитва да разкара крадеца, но Клечката вади нож и го промушва в корема. Острието засяга голям кръвоносен съд. Докато дойде линейката, Арабаджиев умира от кръвозагуба в тъмната градинка.

Ченгетата залавят Клечката и го изправят пред Темида, където твърди, че не е искал, даже "не е разбрал какво се е случило".

Убиецът поддържа различна версия до ден днешен.

Видял двете момичета и ги помислил за наркодилърки. Когато разбрал, че не са, ги пуснал по пътя им, но в този момент чул приближаващи стъпки зад него.

Димитър Арабаджиев, според думите на Маджаров, му се нахвърлил.

От страх килърът извадил ножа, но не е разбрал, че го е наръгал, понеже Димитър се обърнал и побягнал.

"Тръгва с борческа хватка да ме тръшва. Ударих го веднъж и видя, че няма да е лесно. Точно в тоя ден бях с нож. Заключи ме със захват през кръста. Беше въпрос на секунди да ме събори. Викам си - ще му опра ножа и ще ме пусне. Но той е автоматичен и с отварянето му влиза. Даже експертизата сочи, че пробождането не е било със замах. Убийството не беше умишлено, а ми дадоха доживотна присъда, след като направих и пълни самопризнания", разказва пред репортер на вестника преди повече от 6 години Маджаров.

По-късно през нощта след сблъсъка му с Арабаджиев, Клечката забелязва кръв по ножа си и бързо го измива. След това се събира с приятели и разказва за случилото се. На следващия ден Клечката е изпортен от някой от аверите си и е задържан от полицията.

Когато се изправя пред Темида за окончателно решение на магистратите, а именно доживотен затвор, повлияват и други фактори.

Огромна роля изиграват заниманията на Маджаров преди фаталния ден.

Клечката е известен като най-ловкия и хладнокръвен крадец на апартаменти, къщи, офиси и златарски ателиета. Преди да се озове завинаги зад решетките, изтърпява две присъди за над 30 кражби.

Първите си кражби Клечката прави през 1994-та, когато е едва на 13. Като проблемен малчуган става чест клиент на Детска педагогическа стая. Изключен е от училище и го местят в интернат, но и това не спира престъпната му кариера. "Почнаха по-сериозните кражби. Крадяхме предимно спортни магазини, после продавахме стоките. Удрях златарски ателиета, апартаменти, заложни къщи", разказва Маджаров в интервюто пред репортер на "България Днес" през 2015 г.

Най-големият удар на убиеца е през 2001 г. Тогава Клечката се промъква в частен дом и отмъква 90 000 лв. Потърпевшият се оказва човек на Митьо Очите.

 Сватба в пандиза

И до днес Клечката е единственият пандизчия с доживотна присъда у нас, който се венча зад решетките. Изгората му Златина има дете от предишен брак, но така се е влюбила в Маджаров, че приела предложението.


В категории: Ретро Флагман


16
Коментара по темата
16.
до 13
21.10.2021 11:22:33
0
0
Не ,не си разбрал правилно. Осъден е почти веднага след престъплението и от 2004г е в затвора. Първо плюем, после мислим. Елементарен текст не можеш да анализираш , но пък иначе си готов веднага да си дадеш мнението.
15.
мен
17.10.2021 15:54:52
1
10
И КВО ТОЯ БОКЛУК ДА ГО СЪЖАЛИМ ЛИ ТРЯБВА ЧЕ НЕ РАЗБРАХ , ВСИЧКИ БОКЛУЦИ КАТО НЕГО В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ .
14.
Maniak
17.10.2021 09:14:33
1
24
Флагмани не е зле да се информирате при кой е бил този мангал въпросната вечер.
13.
brom
17.10.2021 09:08:20
6
21
Правосъдието е дошло след 17 години. Правилно ли разбрах? Браво! В много справедлива държава живеем! Много добро законодателство имаме!
12.
Клуни
17.10.2021 09:05:27
5
11
флегмите правят обикновенно само платена реклама, или пропаганда по заповед от някъде по горе , защо правят тази пр статия само може да се предполага, такива статии показват на хора мислещи или подготвящи престъпления че ще получат слава, което само ги насърчава да ги извършват, което може да се разглежда като насърчаване на престъпността от медиите , в америка това се прави чрез филмите основно, но там затворите са части и затворническия труд се използва безплатно в масовото производство за да се произвеждат оръжия и друго
11.
Чепа
17.10.2021 08:18:13
3
15
Много скалъпен разказ! Подобен на разказите за учителката, чийто съпруг работел като сутеньор и разказа за строителния предприемач, който бил женен за певица и го хванали и му отрязали ушите.
10.
Исен
17.10.2021 06:15:34
7
26
Тоя като Толупа .Вечният затворник.
9.
Бай Ставри
17.10.2021 03:05:16
2
30
Сега с кожения нож до живот отзад в лайноносния съд.
8.
Abe
17.10.2021 02:31:23
3
46
Разстрелвайте ги тез,цигани .Майка им изроди.100% е знаел какво прави.Що за държава.В урановите мини още утре да е.
7.
Бургас
17.10.2021 00:21:47
3
70
Помним всичко!Дано жив не излезе от затвора тоя изрод!
Да убиеш невинен човек,милост няма!
6.
Бургазлия
16.10.2021 23:03:04
2
62
За да е полезен за обществото и за да откупи донякъде вината си трябва да бъде нарязан за донор на органи. Така ще даде шанс на някой да живее..
5.
ааа
16.10.2021 23:02:54
4
34
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ОЩЕ 100 ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ!А НА ВЪН ЖИВОТ КИПИ!И НА ДРУГИТЕ!ДА СИ ДО ИЗЖИВЕЕТЕ ПРИСЪДИТЕ ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТНА ДА СТЕ ЖДРАВИ ЧЕ ДА СТЕ ОЩЕ ПО-НЕЩАСТНИ ЗА ТОВА КОЕТО НЯМАТЕ НЯМА И ДА ИМАТЕ ЧЕРВЕЙЧЕТААААА
4.
Въпрос
16.10.2021 22:38:17
6
67
Този защо все още на издръжката на народа?Защо не е разфасован и използван за трансплантации?
3.
gumata
16.10.2021 21:50:24
3
23
vednaj gi hwanah da se lubqt s plamen
2.
Местя
16.10.2021 21:45:05
2
97
Не, не го помним. А така като чета и не е и нужно да го помним.
1.
Гочето
16.10.2021 21:36:17
2
143
Ама и боклук ! Какво изобщо ги споменавате. Заслужава да умре в същите мъки, като жертвата. И коя е тази овца , която се е омъжила за този бетер ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори