×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Алексиев алармира: Проблемът на Айтос се премести в Руенско и Поморийско, ще затварям пътища!


Иван Алексиев алармира: Проблемът на Айтос се премести в Руенско и Поморийско, ще затварям пътища!
Сезирал съм институциите, ако до сряда не бъде осъществен контрол, ще предприема крайни действия, каза поморийският кмет
04 Октомври 2021, Понеделник, 18:29 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Да инсталират на всички подходи за тежки камиони кантари и камери и ДАИ да осъществяват контрола, призова той

След като засилиха контрола на тировете, преминаващи през Айтос, тежкотоварният трафик се пренасочи през Руенско и Поморийско и вдигна на крак жителите на селата в двете общини.

Кметът на Поморие Иван Алексиев се закани да затвори за тирове общинските пътища, тъй като проблемът сега се е преместил на тяхна територия.

„В Айтос сложиха кантар и камери и тировете решават да заобикалят всичко това. Камионите минават първо през Руенско, откъдето вече отклоняват през нашите села – Страцин, Бата и другата линия – Горица, Гълъбец, Порой. Това веднъж създава напрежение в населените места, защото минават изключително много тирове, които първо не се съобразяват с предвидената скорост за населено място, минава се през селата, през централните им площади, покрай училище и детска градина. Другото е, че общинските пътища не са предвидени за такива тежки автомобили. Но за да заобиколят контрола, всички тези тирове започнаха да минават през нашите населени места“, каза Иван Алексиев.

Той добави, че още в петък следобед притеснени кметове на Страцин, Бата, Порой, Гълъбец, Горица и други населени места са го сезирали. „Кметът на Страцин ми казва, че за 24 часа през населеното място са минали над 100 тира. Местните жители са притеснени. Ние извършихме проверка към момента и установихме големия трафик на тежкотоварна техника и със съмнения, че тези камиони са пренатоварени. Веднага сигнализирахме Областното пътно управление и РУ-Поморие за предприемане на действия за осъществяване на контрол. Ако до сряда не бъде осъществен този контрол, ще предприема крайни действия. Това е общинска пътна мрежа и ще забраня преминаването на тежкотоварни автомобили през населените места“, каза кметът на Поморие.

Той уточни, че отново ще възложи контрола отново на служба „КАТ“ към РУ-Поморие, Областно пътно управление и ДАИ. „Не може по този начин да се заобикалят правилата и редът  и държавата трябва да се намеси. Има контролни органи в лицето на ДАИ, АПИ също да се намеси. Веднъж се създава напрежение за живущите в населените места и втори път – руши се общинска пътна мрежа и накрая пак ние трябва да осъществим контрола. Това е недопустимо.

Това не решава проблемът. Ще го решим в Поморие, но това не променя нещата в общините Руен или Айтос. Затова държавата трябва сериозно да погледне на проблема. Да инсталира на всички подходи кантари и камери и ДАИ да осъществяват контрола, нали това е „Държавна автомобилна инспекция“. Да не вменяват това на общините. В момента правим ремонт на пътя Медово – Бата – Страцин, а тежките камиони рушат участъците. След тях ние отново трябва да кърпим“, каза още Иван Алексиев.


В категории: Поморие


19
Коментара по темата
19.
Петър
05.10.2021 12:18:55
0
3
Адаш,
Ще ги предпазиш да не ги блъснат, но ще им затвориш пътищата, та да не могат да се снабдяват с провизии, и да измират от глад, и то преди зима! Интересна логика?! Точно за това всичко е политика, и колкото повече се отричаме гражданите от нея, толкова по лошо ще става за тях самите, не толкова за политиците.
18.
Пешо кура
05.10.2021 09:53:36
2
3
Правилно казват хората че няма не наказано добро . Човека иска да предпази хората те го плюят.Да ва Ева и мухльовците .Никакъв к.р не става от вас
17.
Петър
05.10.2021 09:39:37
1
0
16-ти,
За жалост е политика!
Политически недомислици, които са пряка предпоставка, причина и мотив за 90% от ПТП по убийствените пътища! Останалите 10% са образование, и елементарно възпитание. "Един такъв камион..."?! Такива са хиляди, а властта се оправдава? Трябва да сме благодарни?
16.
Мн прости хора
05.10.2021 07:58:05
3
1
Абе,... пропускам обръщението, говорите за превишаване на правомощия, власт и тралал. Замисляте ли се, да не дава Господ, ако един такъв камион блъсне вашата кола или по някаква причина е отговорен за такава трагедия като в Айтос, свързана с ваши близки. Стига сте свързвали с политика всичко, каква власт имал, имал нямал право. Аз съм твърдо за, че ако ще да си превишава правата, пък че поморийци са прости и завистливи в цяла България ни знаят...
15.
Петър
05.10.2021 07:18:03
2
2
В ЗДП ясно е регламентирано, че отговорността е в АПИ, а не в даден Кмет, или ОС. Пътищата може, и да са общинска собственост, но тя не е собственост на дадена администрация! На вместо да затваря пътища, администрацията да предложи на АПИ да им свърши работата за проект/и за обходи на съответните населени урбанизирани територии в Общината!
На всичкото отгоре ОС е в правомощията си да въведе тол такса на пътищата нейна собственост!
14.
Иван
05.10.2021 01:19:34
3
9
Пак е пиян.
13.
Abe eeeey
05.10.2021 01:06:07
3
10
Абе идиоти става въпрос за общински пътища, а не държавни! Отсечката Просеник-Страцин-Медово и Горица-Порой са на община Поморие, а не на АПИ! Кмета с решение на общинския съвет може да ги забрани за тежкотоварни превози!
12.
Аз
05.10.2021 00:28:36
2
6
Зтваряйте всички пътища че, така е по лесно, за какво са ви камиони, затваряйте и Обзор и Риш и тогава ще ревете като в Англия за гориво и празни магазини.
11.
НАНКОВ
04.10.2021 23:36:07
0
7
2019: ГРЪМКА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ НА ТОЛ СИСТЕМАТА :
Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в реално време теглото на преминаващите по платените пътища тежкотоварни превозни средства. Камери ще отчитат броя на осите, а датчици в пътното платно, чийто монтаж вече започна, ще изчисляват натоварването на ос на автомобилите. При претоварване електронната система автоматично ще ги регистрира като нарушители и те ще бъдат санкционирани от контролните органи. Това обяви зам.-регионалният министър Николай Нанков след второто заседание на Обществения консултативен съвет по въвеждане на тол системата у нас.

Нанков уточни, че монтажът на камерите, които ще следят трафика, трябва да приключи до 16 август, когато Националното тол управление ще започне техническата експлоатация на тол системата. Досега са изградени 80% от новите и са обновени 23 броя от съществуващите рамки.
2021 : ????????????
10.
СМЯХ
04.10.2021 21:37:19
4
11
Направо е смешно как един кмет си мисли,че може да "възлага"(разбирай да разпорежда) на органите на ДАИ,АПИ и МВР?! Да затваря пътища!? Ей,тази власт явно е голям опиат,че докарва упражняващия я до неразумни приказки които (за сега слава Богу не са действия)
9.
Маринов
04.10.2021 21:18:33
3
7
Просто отворете Айтос. Не може заради две претоварени гондоли да ограничавате движението на стотици други редовно натоварени превозни средства, Осъществявайте контрол и всичко ще бъде наред.
8.
До 5
04.10.2021 21:18:10
4
10
Затваряне на пътища,които са част от Републиканската пътна мрежа ,независимо че са на територията на една община е извън компетенциите на кмета. Такава заповед би била незаконна и по този въпрос би се произнесъл Административния съд,а от друга страна си е чисто престъпление,което пък не е от компетентност на на БРП-ТП Поморие. За сега доколкото все още съществува би било от компетентност на специализираната прокуратура. И точно за това,може би тази особа си позволява да превишава властта си, защото си мисли,че такова обвинение ще стои на трупчета, но дали ще е така? Сал едни скорошни избори ще дадат отговор.
7.
Пешо кура
04.10.2021 21:04:16
18
5
Ванката е пич. Много работа свърши за Поморие и Общината
6.
мехмет от АПИ то
04.10.2021 19:18:26
1
4
дааа, и тука ще трябва Северен обход
ще требе цяла тангента
ма,тя жътвата свърши
догодина ще мислим
5.
До 1
04.10.2021 19:12:21
14
24
Ти мислиш ли изобщо като пишеш!? Какъв бил - кмет на община, който отговаря за общинските пътища. Всеки нормален човек би предприел точно такива действия след вече няколко зверски катастрофи в Айтос. Ти какво искаш, да прегазят 20-30 човека из поморийските села и тогава ли да забрани да минават от там? Или да натрошат хубаво пътищата, да ревнат хората и тогава с данъци на поморийци да се кърпят същите пътища, за които този човек отговаря? А, замисли се преди да блещиш глупости.
4.
бе то хубаво
04.10.2021 18:58:35
0
16
ама и тираджиите да си отварят очите и да намалят скоростта ,когато влизат в населено място...щото колкото са виновни АПИ ...мапи и не знам ,още кои институции,толкова са виновни и самите шофьори,които не спазват ЗПД.....
3.
Medovo
04.10.2021 18:49:43
7
8
Ако не се спре този поток от Тирове, организираме група да ги гърбим със стоката!!!
2.
Наблюдател
04.10.2021 18:47:24
7
25
Прав е Кметът да поиска подобна мярка!!! В крайна сметка човешкият живот го изисква, друг е въпросът дали корумпетата от АПИ и ДАИ ще си мръднат пръста за да защитят интересите на Обществото!
1.
А БЕ ГЕРБЕРУН
04.10.2021 18:39:02
29
44
Ти за какъв се взе,че ще затваряш републикански пътища,нищо че са в града. Не са ти бащиния! Самозабравил се Герберски продукт с изтекъл срок на годност. Хайде у лево!!! Не разбра ли,че вече си на тъч линията,а!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Хороскоп за деня – 27 октомври 2021, сряда Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Очаква се покупко-продажбата да е факт до средата на ноември В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? Ето няколко начина  6 знака, че някой има ниско самочувствие 6 знака, че някой има ниско самочувствие Постоянно споделяне на положителното 5 най-манипулативни зодиакални знаци 5 най-манипулативни зодиакални знаци Зодията Луъв е с най-голямото его и винаги ще манипулира всички, за да бъде на върха 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от  хотел „Гран Виа” в Бургас 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от хотел „Гран Виа” в Бургас Кражбата бе извършена навръх Великден през 2018 г.  Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Италианската кухня и нейната магия Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Използвана е снимка на пропуска, а не цифровият му вариант Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг С приключване на действията по разтоварване и обезопасяване на кораба е елиминиран рискът от замърсяване на морските води в района на Яйлата Ямбол вече има общински електромобил Ямбол вече има общински електромобил Електрическото превозно средство ще помага за работата на общински предприятия
150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи 150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи Операцията с кодово име "Дарк Хън ТОР" представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Избраникът й Кей Комуро няма благородническо потекло Кален ад в Италия, има поне един загинал Кален ад в Италия, има поне един загинал  Стихията причини наводнения и свлачища Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Поскъпването се дължи до голяма степен на по-студеното време Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Наложени са строги мерки Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 От днес в шест региона на страната хората няма да работят, но ще получават заплати Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край  Имаме всички необходими инструменти, но светът не използва добре тези инструменти, каза директорът на СЗО Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун През последните седем дни 333 465 души са дали положителна проба за коронавирус или с 15% повече от предишната седмица Кой е македонец според скопските „историчари“ Кой е македонец според скопските „историчари“ Адам и Ева, Иисус Христос, Майкъл Джексън...   Гръцки медии: България потъва  в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Гръцки медии: България потъва в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди по Нова телевизия, че ако кривата на инфекцията не намалее в рамките на 10 до 15 дни, ще има "огромни проблеми"
Бойко Борисов Бойко Борисов Мен ме е страх от инжекции, но се правих на смел. Виц на деня Виц на деня - Баничките са ви ужасни!
- Г-жо, аз съм правил банички още преди да се родите.
- И що чак сега ги продавате?
Виц на деня Виц на деня - Тебе кой те подстригва?
- Един голям майстор!
- Виждам, че е майстор, ама каква му е професията?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Несръчният любовник доведе любимата си три пъти до сарказъм.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори