Рецепта за палачинки с ябълково тесто
Интересен вариант с дъх на канела
Продукти:
250 г брашно
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица сода
1 щипка сол
500 мл прясно мляко
2 яйца
2 големи ябълки, обелени и нарязани
Олио за пържене
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Смесете всички съставки в купа без ябълките. Последни добавете млякото и яйцата. Разбийте с миксер. Трябва да се получи гладка смес. Добавете накрая и ябълките. Разбъркайте с лъжица. Загрейте тиган на средна към висока температура. Намажете го с малко олио, за да не залепват палачинките. Направете палачинките една по една, като печете по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Сервирайте палачинките, поръсени с пудра захар.
Вандал наряза гумите на близо 30 автомобила в столичен квартал
Български топ щангист е уличен в ползване на допинг
Корнелия Нинова с нова визия и каубойски стил – язди към политическо завръщане
Sport Republic се оттегля от преговорите за мажоритарен дял в Левски
Кметът Николай Димитров: Бъдещето на футбола в Несебър е в сигурни ръце
Паника с монетите: Хиляди щурмуват банки и магазини преди еврото
Откраднаха колата и инвалидната количка на самотен баща в София
Виктор не е никакъв милионер, вместо на Сейшелите ме заведе в евтиното в Албания, ядосва се Дениз
Златното момче на Холивуд днес става на 62 години
Гей звезда поиска да си застрахова д*пето, отказаха му
Пеевски се отказва от НСО
Тръмп: Наследих бъркотия, сега я оправям
