×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесменът от Несебър Атанас Терзиев: Поскъпването на тока е абсурдно, убива ни!


Бизнесменът от Несебър Атанас Терзиев: Поскъпването на тока е абсурдно, убива ни!
Това е престъпно бездействие на държавните регулатори и на Министерството на енергетиката, категоричен е Атанас Терзиев
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Август 2021, Понеделник, 13:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

България продължава да изнася ток на по-ниска цена от тази, на която се продава на вътрешния пазар, а ТЕЦ "Марица изток" не работи на пълни мощности

Поскъпването на тока за бизнеса е абсолютно недопустимо, абсурдно и убийствено за всички браншове. Дължи се на престъпно бездействие на държавните регулатори и Министерството на енергетиката. Това заяви пред Флагман.бг бизнесменът от Несебър Атанас Терзиев.

Припомняме, че сметките за електроенергия за бизнеса са драстично завишени за месец юли и това стана ясно преди дни.

„Разговарях с консултанта от EVN, с когото поддържам връзка и той ми съобщи, че това са новите цени от 1 юли. Увеличението се дължало на това, че България продължава да изнася ток на по-ниска цена от тази, на която се продава на вътрешния пазар на борсата. Не са разрешили и на ТЕЦ „Марица изток“ да работи на пълни мощности. Това е всичко по отношение на държавното регулиране. Явно има лобистки интереси, заради които цената на тока става убийствена за бизнеса, а за август се очаква да е още по-висока“, каза той.

Терзиев съобщи, че през юни за нуждите на бизнеса си в Несебър е платил приблизително 10,5 стотинки за киловатчас, а сега за юли цената е станала 19,5 стотинки.

„През летните месеци, благодарение на по-добрия сезон, ще можем да платим тези сметки, но какво се случва след септември, какво се случва зимата? Тази цена е абсурдна, убийствена за какъвто и да е бизнес“, каза Атанас Терзиев.

Той добави, че е разговарял и със свои колеги в другите браншове. „Всички надигат страхотен вой, но сметките ни дойдоха в петък следобед и затова може би все още не се е надигнало сериозно недоволство. Това е абсолютно недопустимо и се дължи на престъпно бездействие на държавните регулатори и на Министерството на енергетиката. Това е абсурдно, в България да плащаме най-скъпия ток в Европа в момента. Не може да продаваме на съседните държави на по-ниска цена от тази, която ние обикновените търговци плащаме тук“, категоричен е Атанас Терзиев.

Очаквайте подробности по темата.


В категории: Бизнес , Несебър


11
Коментара по темата
11.
До другаря Жицов
09.08.2021 22:30:59
1
4
Всички кадри на ГЕРБ бяха уволнени от БЕХ. Свери си информацията.
И какво ги вълнува Терзиев и другите обикновени граждани дали шефа на БЕХ е от ГЕРБ, МЕРБ или някой друг.
10.
Жицов
09.08.2021 21:45:17
5
2
Ами Терзиев, шефът на БЕХ е от Герб(все още),бе Пич.Що ревеш?
9.
_nib_
09.08.2021 18:43:45
0
3
Даже и да внасяме ток-цените трябва да са по-ниски.Закривайте АЕЦ и замразявайте Белене,където мръсния американец иска да граби пари.
8.
Наблюдател
09.08.2021 16:34:05
0
11
Изкуствено създадена и търсена ситуация! Но характерна за Робската рая! Високите цени на тока карат най-мръсните ТЕЦ-ове, притежавани от разни другари да пушат на макс. Естествено без държавния Марица изток 2, който ако отвори още поне един блок ще свали цените, но и ще развали рахата на Ковачки, Доган и шайката с еко енергиите.
Планова енергетика. Ама с план 2-3 олигарси да прибират милиони за сметка на държавата и индустриалните потребители. Които хлопват кепенци един след друг. Ама да се надяваме, че Овцете няма да търпят дълго, защото ножа вече е до кокала. Нали и сами можете да се досетите какви ще са ви августовките сметки за ток, защото тези от Юли са вече тук!
7.
Къци
09.08.2021 15:31:53
2
3
Доиде ли време за избори не е ли рано още?
6.
Янаки Засмянов
09.08.2021 15:05:09
1
5
Какво? Избори ли чух?
5.
*********
09.08.2021 14:05:58
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
уууу
09.08.2021 14:01:35
0
20
Мафията продължава , ама ние сме си виновни за всичко защото търпим , ето ,ток , вода , бензин , всичко , а ние седим и се кефем на готиния сезон !!!!!
3.
До гларуса
09.08.2021 13:51:16
1
23
Дори и да идва от чужбина стоката която ядеш, нали се съхранява в хладилни камери. От там отива в хранителните магазини които работят естествено на ток. От там всеки като вдигне цената на стоката с 10% , помисли си какво става. Друг пример да ти дам, отиваш на хотел досега хотела е плащал 10 хил лв ток а другия месец плаща 20 хил лв според теб тази разлика кой ще я покрие а.
Други примери искаш ли али вече сам навързваш работите на къде отиват а.
Прогнозирам увеличение с 15% на всички стоки и услуги до два месеца ако тока не падне.
Така че гларус помисли си кой е най отзад на веригата и кой ще поеме тази разлика от тока.
Собствениците на обектите или крайния потребител
2.
mimi
09.08.2021 13:44:12
0
20
Можем да плащаме и тройно по-висока цена. Докато не се вдигнем ВСИЧКИ ще е така.Държавата я няма никъде, тя е в ролята на лобистки /регулатор/ разпределител. А самата комисия е заплатаджийска, като всички бюджетни. Да си вземат големите заплати и безкайните отпуски, а на народа е.........та.Още съжалявам за МИРНИЯ ПРЕХОД към демокрация.Ама то мъже????? за тая работа? Айде сега бачкайте, да си плащате тока, че фактурите за тока излизат вече.
1.
Гларус
09.08.2021 13:39:44
11
10
Да плащахте нормални заплати на народа да ви разбера, но когато не го правите поне да отидат в по-голямата риба от вас прото бизнесменчета...

И без това 95% от стоката на пазара не е от БГ и затова няма какво да плашите, че щели да се вдигнат цените на стоките...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори