×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След Асен Василев: ИТН отстреляха и Кирил Петков


След Асен Василев: ИТН отстреляха и Кирил Петков
Любомир Каримански нападна икономическия министър и даде ясен знак, че той няма да бъде поканен в следващия кабинет
Ключови думи: парламент, правителство
29 Юли 2021, Четвъртък, 15:47 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Икономическият министър стана обект на политическа атака от партията на Слави Трифонов в парламента

„Има такъв народ“ (ИТН) дадоха да се разбере, че са свалили доверието си и от може би най-рейтинговия служебен министър – Кирил Петков.

По-рано през деня водачът на парламентарната група Тошко Йорданов нападна остро финансовия – Асен Василев, като го обвини в кражба на интелектуална собственост. Нещо подобно се случи след това и с икономическия - Петков, който бе извикан в пленарна зала за изслушване за проблемите около Българската банка за развитие (ББР).

Темата бе използвана от едно от знаковите лица на ИТН – депутата Любомир Каримански, за вербална атака срещу Петков. Той зададе куп въпроси, с които на практика обвини министъра в конфликт на интереси и нечисти връзки.

"Министър Петков, имате ли някаква свързаност, макар и не юридическа, а икономическа свързаност с Елвин Гури, Даниел Лорер, както и с Евгени Ангелов - икономически съветник по времето на президента Плевнелиев и председател на Българската асоциация за дялово и рисково финансиране? Консултирали ли са Ви тези господа за фишовете за финансовите инструменти, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост", бяха част от въпросите на Каримански към Кирил Петков. 

Депутатът попита и защо по време на служебния кабинет не са били премахнати някои корупционни практики от времето на ГЕРБ. След края на нападателната му реч народните представители на ИТН го аплодираха бурно. 

Кирил Петков отхвърли всички обвинения.

"Едно от може би най-ценните неща, които мога да кажа, че аз притежавам, е независимост. Нямам нито един партньор от тези, които Вие споделихте, а управлявам и управлявах, извинявайте, преди да вляза като министър, една много успешна компания, която изцяло е финансирана с частен капитал, от които аз съм мажориратен акционер. Никога никой не е инвестирал от този тип фондове при мен. Тази независимост ми дава възможността в тази си роля в момента да мога да правя всичките неща, които правя. Защото никой не може да ми се обади по телефона и никой не може да ми повлияе за каквато и да е политика", каза Петков. 

Вербалният конфликт между него и Любомир Каримански не спря дотук. Депутатът накрая направи критично обобщение за изслушването на икономическия министър. Кирил Петков пък изрази разочарованието си пред репортери в парламента, че по-рано през деня е бил атакуван Асен Василев с информация, която била като от жълтата преса. 

Ситуацията красноречиво показа, че и Петков няма да бъде поканен в следващия проектокабинет на партията на Слави Трифонов.

Припомняме, че от „Демократична България“ вчера намекнаха, че биха насърчили в правителството да бъдат отново Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, който е служебен просветен министър.

Иронията е, че от ИТН преговаряха със същите трима министри за участие в първия проектокабинет с премиер Николай Василев. Тогава стана ясно обаче, че те са отказали заради неизпълнени техни условия. 

 


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
А бе
29.07.2021 22:55:33
3
4
Паднаха ми в очите чалгарите.
Ясно вече си личи кой им е отзад...
16.
Имам човек
29.07.2021 20:46:59
1
8
Отстреляли са само във фантазиите на малоумните изкуфяли ДС чентета от библиотекарския - от ИТН и ДПС. Христо Иванов няма да се подведе и ще им бие дузпата. Както и някаква малка част от чалгаризирания електорат, която все още може да мисли. Нови избори наесен.
15.
роската маминия
29.07.2021 19:16:32
3
10
Ясно е едно герберастите начело с вожда Тиквун на есен с нова песен ще са първа парламентарна сила. За итн изправи се и декоративна българия сагата народно събрание свърши с фиаско и за трите партии.
Приказки от 1001 нощ за партийни субсидии,фалита на ктб,сивата икономика,административна корупция, безработица,инвестиции в най-бедната държава са някъде в небитието. На дневен ред е кой ще лапне кокала. Тежко и горко на раята. Мъка мъка много мъка има по тези земи български....
14.
292
29.07.2021 18:33:58
1
12
Тези си разцъкват "тука има, тука нема", пък се държат все едно са пекани покерджии. Ама то човек като им види лидерите, да го втресе: Тиквата; Чалгарят; Нинова, дето не може да си оправи кочината; Христо Иванов, с надничащият зад него трол Атанасов; Карада... не мога да му кажа даже името и мекеретата като Цонев с него; ония тримата, дето уж се изправят, пък едва 5% от 30% гласувал. Мани, мани. Ще се оправим, ама някой друг път.
13.
Ами...
29.07.2021 18:30:37
2
16
Сега разбрахте ли, че в ИТН са събрани много отмъстителни и злопаметни хора? А от такива в политиката се пръкват само диктатори!
12.
Гигантската круша
29.07.2021 18:12:28
4
13
Слави с гигантското его няма да им прости никога, че му отказаха. Лошото при едни нови избори е че няма за кого да се гласува. Ако Радев имаше партия със сигурност щеше да спечели. Аз обаче повече за ИТН няма да гласувам. Не ми харесва, че се побарват и топкат топката, когато е време за действия. Дано при нови избори Герб да не мине 15% Погледнато реално тия които купуват избори са се охарчили вече
11.
Борисов
29.07.2021 17:06:48
4
21
Казах му на Слави Трифонов – аз на тези реформатори съм им сърбал попарата. Ще го оставят по средата на реката”
Сутринта, като го слушах Тошко Йорданов от трибуната, изпаднах в паника. Не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техния министър е мошеник. Утре как ще излезе и ще каже, че вече не е". ...
10.
Конфуций
29.07.2021 17:05:33
3
25
Предстои нов труден избор, да бъдем принципно управлявани или принципно лъгани и ограбвани. ИТН ще пие една много студена вода, по принцип!
9.
!! Мамууy цирк!!
29.07.2021 17:03:23
4
31
ИТН започват да се държат като шизофреници, а може и да са си такива, знам ли?
Първо ги канят в правителството си, което (евентуално) ще правят, после ги оплюват?!?! Е??? Това какво се нарича?
8.
Eeee
29.07.2021 16:43:59
2
24
Нормално е сарайския проект на чалгаджията да пази статуквото саргументи от шишевските вестници. Избори до дупка!
7.
до 3
29.07.2021 16:37:04
2
6
Грешиш! Много добре знаят!
6.
Става интересно
29.07.2021 16:30:55
35
20
Слави игнорира шайката на Радев,възможно е да се готви за президент,ако е вярно със сигурност ще измести Радев,всички от ИТН и ГЕРБ ще гласуват за него и тогава ,,юмручето,, ще отговаря за много неща,ще се отвори доста работа на Гешев,най-вече за шпионите.
5.
Шишо
29.07.2021 16:09:29
9
44
ДПС раздвижиха куклите на конци Слави,Тошко и компатия.
4.
простата истина
29.07.2021 16:07:55
11
34
както и в началото се предрече - идеята не е за промяна, а за подмяна. Целта на ДБ е да сменят управлението на Пеевски с управление на Прокопиев. Не се наядоха!!!
Най-жалкото е, че накрая страда обикновения българин. Кокалът (европарите) е голям и ще лъснат всички мръсни схеми на новите партии...
3.
Коджакафалията.
29.07.2021 16:04:14
2
24
Прости им Господи,те не знаят,какво правят!!!
2.
мислещ
29.07.2021 15:52:00
14
33
Да не забравяме, че и Милен Велчев едно време дойде като месия, пък го видяхме що за стока е , така че да не жалим много и за тези !
1.
флегман
29.07.2021 15:51:52
6
34
Защо не пишете за отстраненият шеф на ДАНС Бургас?Ще отстранят ли и кадрите,които си е назначавал?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори